Dragos Patraru

Atentie cu intentie

PRP: 59 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
49 Lei

Lumea pe care o construim azi va fi realitatea următoarelor generații. Putem să le fim niște strămoși mai buni dacă decidem împreună ce fel de lume vrem să le lăsăm. Dacă hotărâm, cu intenție, unde alocăm această resursă finită și atât de importantă: atenția noastră.


Putem să lăsăm în urmă o planetă mai bună pentru copiii noștri, dar și copii mai buni pentru planeta noastră. Dar pentru asta trebuie să începem cu „de ce” și să încheiem înțelegând puterea lui „împreună”. - Dragoș Pătraru

Bonus în format pdf: 9 pași prin care construiești atenția cu intenție

Lumea pe care o construim azi va fi realitatea următoarelor generații. Putem să le fim niște strămoși mai buni dacă decidem împreună ce fel de lume vrem să le lăsăm. Dacă hotărâm, cu intenție, unde alocăm această resursă finită și atât de importantă: atenția noastră.


Putem să lăsăm în urmă o planetă mai bună pentru copiii noștri, dar și copii mai buni pentru planeta noastră. Dar pentru asta trebuie să începem cu „de ce” și să încheiem înțelegând puterea lui „împreună”. - Dragoș Pătraru

Bonus în format pdf: 9 pași prin care construiești atenția cu intenție

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Atentie cu intentie

Dimensiune
130x200
Număr pagini
288
Editura
Bookzone
Autor
Dragos Patraru
Anul publicării
2023
ISBN
9786303051338

Rezumat Atentie cu intentie - Dragos Patraru

O carte despre prezent care te provoacă să te gândești la viitor


Democrație și dezbinare, ecologie și economie, societate și inegalitate, Dragoș Pătraru te provoacă prin această culegere de eseuri inspirate de Vocea Nației să preiei controlul asupra celei mai importante resurse: atenția ta.


Spre ce vei alege să-ți îndrepți atenția: spre temele fierbinți ale zilei sau spre ideile fierbinți ale unei generații care își dorește o schimbare mai mult decât orice altceva, care își dorește să lase în urmă copii mai buni pentru o planetă mai bună.


„Nu am fost atenți. Iar lumea s-a construit singură, la voia întâmplării sau la voia celor puțini, care au deformat-o în interes personal. O altă lume mai bună poate fi imaginată și apoi construită. Însă doar dacă decidem să alocăm atenție, cu intenție, problemelor importante din jurul nostru.”

- Dragoș Pătraru

 

O carte recomandată de:


„Ca psiholog și psihoterapeut, „de ce?” a fost întotdeauna întrebarea mea preferată. Este o întrebare de suflet pe care Dragoș Pătraru o adresează lumii întregi prin această carte.

Mi-aș dori să fiu ca Dragoș! Să am curajul și asumarea să spun cu voce tare, dar cu blândețe, ce mă doare, ce nu îmi place, ce nu cred că este bine făcut. Oare cum ar fi lucrurile în jurul nostru dacă mai mulți am reuși să facem asta? Pentru noi, pentru cei din jurul nostru, pentru comunitățile din care facem parte.”


Dr. Raluca Anton, psiholog


„E cam greu să scrii despre Pătraru. E o furtună din aia care te sperie tare la început și după ce a trecut îi mulțumești că a mai răcorit un pic lumea. Scrie bine, bine, căci omul nu doar că citește foarte mult ci și înțelege ce citește. Dragoș are curaj, vână, talent cu caru’ și răbdarea de a explica lucruri care nu sunt întotdeauna foarte simplu de priceput.

 Prin cartea asta îl veți cunoaște un pic mai bine pe Dragoș Pătraru. Merită să o faceți!”


Valeriu Nicolae - jurnalist, scriitor, activist pentru drepturile omului


„Cartea lui Dragoș e o pledoarie pentru fericire, pentru acea fericire pe care o poți găsi doar găsindu-ți sensul și doar fiind împreună cu cei cu care sensul tău chiar are sens.


- Oana Gheorghiu, Carmen Uscatu (Dăruiește viață)

 

Aceasta carte este pentru tine dacă:

 

1.     Îți place să-ți hrănești mintea cu idei noi și îți dorești să înveți continuu pe tot parcursul vieții.

2.     Vrei să citești o culegere de eseuri despre societate, economie, economie care să te provoace să privești lumea dintr-o perspectivă nouă.

3.     Urmărești podcastul Vocea Nației și îți dorești să ai mereu la îndemână prezentări detaliate ale principalelor idei explicate de Dragoș Pătraru.

4.     Cauți o carte care să îți prezinte într-un mod ușor de înțeles ideile principale din unele dintre cele mai importante cărți din ultimele decenii despre evoluția societății noastre.

5.     Te simți sufocat de modul în care funcționează lumea acum și vrei să lași în urma ta o lume mai bună.


Fii atent la ce ești atent!


În timp ce privim captivați știrile zilei, lumea noastră trece prin prefaceri ireversibile care vor afecta generații întregi iar ideile care ne-ar fi putut ajuta să evităm pericolul zac între paginile unor cărți pe care suntem prea ocupați sau neatenți să le deschidem. Pentru că ideile prind putere doar atunci când ele reușesc să ajungă la cât mai mulți oameni care le pot adapta, îmbunătăți și folosi.


Iar una dintre idei este chiar aceasta: atenția ta este mai prețioasă decât crezi, iar atunci când alegi să o îndrepți către dezvoltarea ta pe termen lung sau către problemele umanității, poți produce schimbări cu adevărat importante pentru tine și cei de lângă tine.


Această carte te va ajuta să:


1.     Îți prețuiești atenția și să o îndrepți doar asupra lucrurilor care te pot ajuta să te înțelegi mai bine și să evoluezi.

2.     Descoperi noi perspective asupra lumii și să analizezi soluțiile propuse de economiști și sociologi contemporani.

3.     Înveți să-ți privești propria viață dintr-o nouă perspectivă, să-ți conștientizezi puterea, impactul asupra lumii, dar și responsabilitatea față de generațiile următoare.

4.     Să înțelegi cât de important este să investești permanent în tine și în educația ta, pentru a reuși să faci față unei lumi în schimbare.

5.     Sprijini proiectele Vocea Nației și Ceasul bun

 

O carte care sprijină Vocea nației și Ceasul bun


Prin achiziționarea acestei cărți, ajuți echipa Vocea Nației să-și îndrepte în continuare atenția spre cele mai importante probleme ale societății și să vorbească despre acestea liber. În plus, vei sprijini acțiunile caritabile ale organizației Ceasul bun.

Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea Atentie cu intentie înainte de a cumpăra.
Detalii produs
Despre Dragos Patraru
Dragos Patraru
Biografie
Dragoș Pătraru este o voce puternică în jurnalismul românesc, care nu s-a temut niciodată să abordeze cele mai dificile subiecte ale societății românești. Jurnalist, specialist în comunicare, cu peste 25 de ani de experiență în presă, el a făcut o misiune din a-i aduce pe oameni împreună, militând pentru schimbare și un sistem în centrul căruia să se afle bunăstarea oamenilor, nu profitul cu orice preț.

Din 2013, numele său a devenit sinonim cu Starea nației, o producție care folosește uneltele umorului pentru a sancționa derapajele de la democrație și abuzurile de putere.

Din 2018, Pătraru a lansat podcastul Vocea nației, un proiect prin care își propune să le ascută românilor spiritul critic provocându-i să citească și să se educe permanent. Ideile și cărțile prezentate în podcast în anul 2022, sub ideea de atenție cu intenție, stau la baza acestei cărți.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

5

7 recenzii

5 stele

7

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


A

Andreea Tudorascu

O carte care nu trebuie sa lipsească din bibliotec

Îmi place maxim cartea, ma simțeam exact ca la emisiunea starea nației, e stilul lui Dragoș de a spune lucrurile asa cum sunt, dar într-o maniera amuzanta, o carte foarte documentata, din care poți afla o mulțime de surse pt tot ce insemana nutritie, sănătate, economie. Recomand cu drag aceasta carte, foarte ușor de citit, din care ai multe de învățat.

0

Răspunde

Comentarii(0)

G

Georgescu Bogdan

Daca tot una dintre ideile cartii este atentia si cum ne alocam timpul, cartea de fata este varianta scurta a celor peste 200 de episoade de podcast. Decat sa pierzi cel putin 200 de ore din viata ta sa le asculti, mai bine citesti cartea asta, este esentialul. Intelegi totul si mai bine cand ai la palmares macar o parte dintre cartile pe care se bazeaza intreaga poveste.

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Ioana Cristina

Am ascultat /urmărit și podcastul "Vocea nației". Cartea însă are puterea de a te pune in reflecție mai tare. Ești tu și rândurile scrise. Scrisă în stilul lui Dragoș Pătraru, dinamic și limpede, cu sinceritate, cartea te face sa o citești cu creionul în mână pt că trebuie să subliniezi una alta acolo. In plus, e o trecere în revistă a ceea ce Dragoș, la rândul lui, a învățat din cărțile citite. Cumva, rezuma, le "traduce" pe înțelesul tuturor.

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alex Ievuta

Am plecat la drum cu această carte neștiind ce mă așteaptă. Dau "vina" pe review-uri de pe ultima copertă și pe reclama aproape inexistentă legată de conținut. Am descoperit o colecție de idei adunate într-o o perioadă lungă de studiu și reflexie al autorului. Unele idei sunt prezentate mult prea succint și trece repede de la o tema la alta. Dar mi-a deschis apetitul pentru citit și pentru închis TV-ul.

0

Răspunde

Comentarii(0)

F

Florentina Boieroiu

Dragoș Pătraru,Starea Nației

O carte foarte bună, mulțumesc!

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Robert Robert

Foarte placuta lectura. Multe idei bune.

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Cosmin Sandu

Geniala

O carte cu informatii si indei exceptionale as spune. Foarte concreta si actuala. M-a ajutat foarte mult. Multumesc si recomand cu placere!

2

Răspunde

Comentarii(0)

Pachete

-44.1%
-30.7%
Nou
-30.7%
Pachet Intenții periculoase

Pachet Intenții periculoase

PRP: 114 Lei 79 Lei
-36.6%
Pachet Atenție sporită

Pachet Atenție sporită

PRP: 108.9 Lei 69 Lei
-23.2%
-27.5%
-32.3%
Pachet Învață despre tine

Pachet Învață despre tine

PRP: 118 Lei 79.9 Lei
-30.7%
Pachet Fii mereu pregătit

Pachet Fii mereu pregătit

PRP: 114 Lei 79 Lei
-38.3%
Pachet Gândire alternativă

Pachet Gândire alternativă

PRP: 128 Lei 79 Lei
-24.5%
-28.6%
Pachet Idei care ne schimbă

Pachet Idei care ne schimbă

PRP: 118.9 Lei 84.9 Lei
-33.7%
Pachet: Ai grija de mintea ta

Pachet: Ai grija de mintea ta

PRP: 128 Lei 84.9 Lei
-32.3%
Pachet Drumul spre echilibru

Pachet Drumul spre echilibru

PRP: 118 Lei 79.9 Lei

De la același autor

-14.9%
Unde nu-i cap, vai de popoare!

Unde nu-i cap, vai de popoare!

PRP: 39.9 Lei 33.96 Lei
BestSeller
-16.9%
Atenție cu intenție

Atenție cu intenție

PRP: 59 Lei 49 Lei
Nou
-30.1%
Dovezi ale vieții de apoi

Dovezi ale vieții de apoi

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
Nou
-18.4%
Trezește geniul din tine

Trezește geniul din tine

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
Nou
-18.4%
Următorul val

Următorul val

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
-15%
Teste de inteligenta IQ 1

Teste de inteligenta IQ 1

PRP: 35 Lei 29.75 Lei
-10%
O sa razi, totul e chimie!

O sa razi, totul e chimie!

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-15.5%
-20%
Teste de inteligenta IQ5

Teste de inteligenta IQ5

PRP: 35 Lei 28 Lei
-10%
Nou
-20%
Stiinta cu sare si piper

Stiinta cu sare si piper

PRP: 98.9 Lei 79.12 Lei
-15%
-15%
-12%
-5%
Programarea in C/C++ Vol. I

Programarea in C/C++ Vol. I

PRP: 49 Lei 46.55 Lei
-15%
Cine a fost Tutankhamon?

Cine a fost Tutankhamon?

PRP: 19 Lei 16.15 Lei

Cumparate impreuna cu Atentie cu intentie

-18.4%
Oameni ultraprocesați

Oameni ultraprocesați

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
Transport
gratuit
BestSeller
-35.5%
BestSeller
-18.4%
Sănătatea mușchilor

Sănătatea mușchilor

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-34.1%
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
Transport
gratuit
BestSeller
-33.1%
Pachet Femei neînvinse

Pachet Femei neînvinse

PRP: 147.9 Lei 99 Lei
BestSeller
-16.7%
BestSeller
-20%
Corpul cuantic

Corpul cuantic

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-18.4%
Ghid de fasting pentru femei

Ghid de fasting pentru femei

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-18.4%
Nou
-20%
Nou
-44.7%
Nou
-30.1%
Dovezi ale vieții de apoi

Dovezi ale vieții de apoi

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
Nou
BestSeller
-16.7%
Provocările părinților de azi

Provocările părinților de azi

PRP: 59.9 Lei 49.9 Lei
-10%
Atomic Habits

Atomic Habits

PRP: 65 Lei 58.5 Lei
-25%
Marea carte de colorat - 3-4 ani

Marea carte de colorat - 3-4 ani

PRP: 14.99 Lei 11.24 Lei
-15%
Draga, unde-s banii?

Draga, unde-s banii?

PRP: 50 Lei 42.5 Lei
BestSeller
-20.4%
-15%
PRP: 59 Lei

49 Lei