PRP: 114 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
79 Lei

Este atenția noua monedă de schimb în epoca scrolling-ului infinit?


În fiecare zi, noi tehnologii captivante, și adesea, cu efecte psihologice nebănuite, ajung în mâinile populației generale. Pericolele potențiale ale acestor noi tehnologii sunt numeroase și uneori nebănuite de utilizatori, dar un lucru este sigur: epoca tehnologiei avansate a sosit și trebuie să fim pregătiți să îi facem față. În pachetul „Intenții periculoase”, Dragoș Pătraru, jurnalist și gazda emisiunii Starea Sănătății, și Mustafa Suleyman, CEO Microsoft AI și cofondatorul uneia dintre cele mai importante companii de inteligență articială de pe piață, îți explică impactul noilor tehnologii și efectele ireversibile ale dependenței de conținut selectat de algoritmi, pe termen lung.  

Este atenția noua monedă de schimb în epoca scrolling-ului infinit?


În fiecare zi, noi tehnologii captivante, și adesea, cu efecte psihologice nebănuite, ajung în mâinile populației generale. Pericolele potențiale ale acestor noi tehnologii sunt numeroase și uneori nebănuite de utilizatori, dar un lucru este sigur: epoca tehnologiei avansate a sosit și trebuie să fim pregătiți să îi facem față. În pachetul „Intenții periculoase”, Dragoș Pătraru, jurnalist și gazda emisiunii Starea Sănătății, și Mustafa Suleyman, CEO Microsoft AI și cofondatorul uneia dintre cele mai importante companii de inteligență articială de pe piață, îți explică impactul noilor tehnologii și efectele ireversibile ale dependenței de conținut selectat de algoritmi, pe termen lung.  

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Atenție cu intenție

Dimensiune
130x200
Număr pagini
288
Editura
Bookzone
Autor
Dragos Patraru
Anul publicării
2023
ISBN
9786303051338
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Intentii periculoase - Michael Bhaskar, Dragos Patraru, Mustafa Suleyman

Următorul Val - Mustafa Suleyman & Michael Bhaskar


BESTSELLER New York Times și Sunday Times


Cartea anului 2023 – The Economist și Financial Times


 „Un ghid excelent pentru a naviga în vremuri fără precedent.” – BILL GATES, cofondator Microsoft


 „Următorul val este o carte importantă, bine scrisă și cu adevărat fascinantă.” – YUVAL NOAH HARARI, autorul cărților Sapiens și 21 de lecții pentru secolul XXI


 „Sclipitoare... Multe cărți tratează subiectul inteligenței artificiale într-un stil hiperbolic sau apocaliptic. Cartea lui Suleyman dă totul peste cap.” – NIALL FERGUSON, istoric și autorul cărții Civilizația: Vestul și restul


 „O lectură esențială, cu argumente captivante și observații care ne pregătesc pentru ceea ce va urma.” – DANIEL KAHNEMAN, laureat al Premiului Nobel și autorul cărții Gândire rapidă, gândire lentă


 Fiecare civilizație umană are un mit al potopului, cu ziduri înalte de apă care distrug și refac lumea independent de voința omului. De la Epopeea lui Ghilgameş la povestea arcei lui Noe, umanitatea a conștientizat dintotdeauna riscul dezlănțuirii unei forțe pe care nu o poate controla sau înțelege.

 

Cu toate acestea, nimeni nu e pregătit pentru noul val de tehnologii avansate, care vor modela înseși fundamentele existenței noastre, redefinind ce înseamnă inteligența și viața. Omenirea se află acum într-un punct de cotitură. Vom reuși oare să ne păstrăm umanitatea într-o lume a secvențierii ADN-ului, a patogenilor, a armelor autonome și a controlului informatic?


Prin cartea sa, Mustafa Suleyman, cofondatorul DeepMind, una dintre cele mai importante companii de inteligență artificială din lume, ne avertizează în privința schimbărilor prin care va trece societatea umană și ne oferă un plan de acțiune pentru a ne croi un drum între catastrofă și distopie, în secolul inteligenței artificiale și al biotehnologiei sintetice.


 „O explorare sinceră și pătrunzătoare a ceea ce ne rezervă viitorul... Foarte bine explicată.” – The Guardian


„Următorul val este pe cale să ne lovească și cartea aceasta este prognoza lui.” – Alain de Botton, scriitor și eseist


„Dacă vrei să înțelegi sensul, potențialul și amenințarea viitorului val de tehnologii transformatoare, atunci această carte este o lectură esențială.” – Stephen Fry, actor și scriitor


„Nimeni nu a reușit să surprindă mai bine revoluția IA în desfășurare decât Mustafa Suleyman.” – Eric Schmidt, fost CEO Google


„Minuțios documentată și mai relevantă ca oricând.” – Al Gore, fost vicepreședinte al Statelor Unite


Atenție cu Intenție – Dragoș Pătraru


O carte despre prezent care te provoacă să te gândești la viitor


 Democrație și dezbinare, ecologie și economie, societate și inegalitate, Dragoș Pătraru te provoacă prin această culegere de eseuri inspirate de Vocea Nației să preiei controlul asupra celei mai importante resurse: atenția ta.


 Spre ce vei alege să-ți îndrepți atenția: spre temele fierbinți ale zilei sau spre ideile fierbinți ale unei generații care își dorește o schimbare mai mult decât orice altceva, care își dorește să lase în urmă copii mai buni pentru o planetă mai bună.


 „Nu am fost atenți. Iar lumea s-a construit singură, la voia întâmplării sau la voia celor puțini, care au deformat-o în interes personal. O altă lume mai bună poate fi imaginată și apoi construită. Însă doar dacă decidem să alocăm atenție, cu intenție, problemelor importante din jurul nostru.”

- Dragoș Pătraru


 O carte recomandată de:

 

„Ca psiholog și psihoterapeut, „de ce?” a fost întotdeauna întrebarea mea preferată. Este o întrebare de suflet pe care Dragoș Pătraru o adresează lumii întregi prin această carte.

Mi-aș dori să fiu ca Dragoș! Să am curajul și asumarea să spun cu voce tare, dar cu blândețe, ce mă doare, ce nu îmi place, ce nu cred că este bine făcut. Oare cum ar fi lucrurile în jurul nostru dacă mai mulți am reuși să facem asta? Pentru noi, pentru cei din jurul nostru, pentru comunitățile din care facem parte.”

  Dr. Raluca Anton, psiholog


 „E cam greu să scrii despre Pătraru. E o furtună din aia care te sperie tare la început și după ce a trecut îi mulțumești că a mai răcorit un pic lumea. Scrie bine, bine, căci omul nu doar că citește foarte mult ci și înțelege ce citește. Dragoș are curaj, vână, talent cu caru’ și răbdarea de a explica lucruri care nu sunt întotdeauna foarte simplu de priceput.

 Prin cartea asta îl veți cunoaște un pic mai bine pe Dragoș Pătraru. Merită să o faceți!”

 –Valeriu Nicolae - jurnalist, scriitor, activist pentru drepturile omului


 „Cartea lui Dragoș e o pledoarie pentru fericire, pentru acea fericire pe care o poți găsi doar găsindu-ți sensul și doar fiind împreună cu cei cu care sensul tău chiar are sens.

 - Oana Gheorghiu, Carmen Uscatu (Dăruiește viață)

Detalii produse
Despre Michael Bhaskar
Michael Bhaskar
Biografie
MICHAEL BHASKAR este scriitor și editor stabilit în Marea Britanie. Este autorul cărților The Content Machine, Curation și Human Frontiers.
Autorul cărților:
Despre Dragos Patraru
Dragos Patraru
Biografie
Dragoș Pătraru este o voce puternică în jurnalismul românesc, care nu s-a temut niciodată să abordeze cele mai dificile subiecte ale societății românești. Jurnalist, specialist în comunicare, cu peste 25 de ani de experiență în presă, el a făcut o misiune din a-i aduce pe oameni împreună, militând pentru schimbare și un sistem în centrul căruia să se afle bunăstarea oamenilor, nu profitul cu orice preț.

Din 2013, numele său a devenit sinonim cu Starea nației, o producție care folosește uneltele umorului pentru a sancționa derapajele de la democrație și abuzurile de putere.

Din 2018, Pătraru a lansat podcastul Vocea nației, un proiect prin care își propune să le ascută românilor spiritul critic provocându-i să citească și să se educe permanent. Ideile și cărțile prezentate în podcast în anul 2022, sub ideea de atenție cu intenție, stau la baza acestei cărți.
Autorul cărților:
Despre Mustafa Suleyman
Mustafa Suleyman
Biografie
MUSTAFA SULEYMAN este cofondator Inflection AI și director executiv al Microsoft AI. Anterior, a cofondat DeepMind, companie de IA achiziționată de Google pentru 400 de milioane $, iar după un deceniu, a devenit vicepreședinte pentru gestionarea produselor bazate pe inteligență artificială și politica de IA la Google. În 2019 a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic în Marea Britanie și a acceptat Silicon Valley Visionary Award în Statele Unite ale Americii. Prima sa carte, Următorul Val, a devenit un bestseller instant New York Times și a fost tradusă în 33 de limbi. În prezent, el conduce divizia IA a Microsoft și locuiește în Palo Alto, California.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.76

17 recenzii

5 stele

14

4 stele

2

3 stele

1

2 stele

0

1 stele

0


G

Gabriela Popescu

O imagine de ansamblu asupra modurilor in care tehnologia poate evolua ca forma, eficienta si raspandire de la inceputul istoriei si pana in prezent.

Recenzie pentru cartea Următorul val

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Ilinca Florea

Toata lumea a auzit de inteligenta artificiala, dar cati dintre noi stim cum functioneaza cu adevarat? Urmatorul val este un ghid la care poti apela in ritmul tau daca vrei sa intelegi cum poate arata societatea viitorului.

Recenzie pentru cartea Următorul val

0

Răspunde

Comentarii(0)

F

Florina Pascu

Fascinanta lectura. Desi inteligenta artificiala este o tema polarizanta, Urmatorul val prezinta cu succes avantajele utilizarii acesteia si efectele pe care inteligenta artificiala le poate avea daca nu este inteleasa si folosita corespunzator.

Recenzie pentru cartea Următorul val

0

Răspunde

Comentarii(0)

D

Dan Mirea

O carte care ne pune in fata problema morala a secolului 21: cum putem schimba lumea celor doua viteze pentru a crea societatea in care vrem sa traim?

Recenzie pentru cartea Următorul val

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Andreea Tudorascu

O carte care nu trebuie sa lipsească din bibliotec

Îmi place maxim cartea, ma simțeam exact ca la emisiunea starea nației, e stilul lui Dragoș de a spune lucrurile asa cum sunt, dar într-o maniera amuzanta, o carte foarte documentata, din care poți afla o mulțime de surse pt tot ce insemana nutritie, sănătate, economie. Recomand cu drag aceasta carte, foarte ușor de citit, din care ai multe de învățat.

Recenzie pentru cartea Atenție cu intenție

0

Răspunde

Comentarii(0)

G

Georgescu Bogdan

Daca tot una dintre ideile cartii este atentia si cum ne alocam timpul, cartea de fata este varianta scurta a celor peste 200 de episoade de podcast. Decat sa pierzi cel putin 200 de ore din viata ta sa le asculti, mai bine citesti cartea asta, este esentialul. Intelegi totul si mai bine cand ai la palmares macar o parte dintre cartile pe care se bazeaza intreaga poveste.

Recenzie pentru cartea Atenție cu intenție

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Ioana Cristina

Am ascultat /urmărit și podcastul "Vocea nației". Cartea însă are puterea de a te pune in reflecție mai tare. Ești tu și rândurile scrise. Scrisă în stilul lui Dragoș Pătraru, dinamic și limpede, cu sinceritate, cartea te face sa o citești cu creionul în mână pt că trebuie să subliniezi una alta acolo. In plus, e o trecere în revistă a ceea ce Dragoș, la rândul lui, a învățat din cărțile citite. Cumva, rezuma, le "traduce" pe înțelesul tuturor.

Recenzie pentru cartea Atenție cu intenție

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alex Ievuta

Am plecat la drum cu această carte neștiind ce mă așteaptă. Dau "vina" pe review-uri de pe ultima copertă și pe reclama aproape inexistentă legată de conținut. Am descoperit o colecție de idei adunate într-o o perioadă lungă de studiu și reflexie al autorului. Unele idei sunt prezentate mult prea succint și trece repede de la o tema la alta. Dar mi-a deschis apetitul pentru citit și pentru închis TV-ul.

Recenzie pentru cartea Atenție cu intenție

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile

De la același autor

-14.9%
Unde nu-i cap, vai de popoare!

Unde nu-i cap, vai de popoare!

PRP: 39.9 Lei 33.96 Lei
Nou
-20%
Dovezi ale vieții de apoi

Dovezi ale vieții de apoi

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-18.4%
Următorul val

Următorul val

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-35.8%
Atenție cu intenție

Atenție cu intenție

PRP: 59 Lei 37.9 Lei
-15%
Cel mai bogat om din Babilon

Cel mai bogat om din Babilon

PRP: 49.99 Lei 42.5 Lei
-33%
Draga, unde-s banii?

Draga, unde-s banii?

PRP: 50 Lei 33.5 Lei
-36.1%
Lider in vremuri dificile

Lider in vremuri dificile

PRP: 28 Lei 17.9 Lei
-24.9%
Pachet Robert Kiyosaki

Pachet Robert Kiyosaki

PRP: 105 Lei 78.9 Lei
-10%
-15%
Cum se fac banii

Cum se fac banii

PRP: 70 Lei 59.5 Lei
-10%
O sa razi, totul e chimie!

O sa razi, totul e chimie!

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-15.5%
-10%
Banii - Stapaneste jocul

Banii - Stapaneste jocul

PRP: 88 Lei 79.2 Lei
Scrisoare
-34.7%
-15%
Principiul 80-20

Principiul 80-20

PRP: 29 Lei 24.65 Lei
-20.3%
Pachet Tony Robbins

Pachet Tony Robbins

PRP: 257 Lei 204.9 Lei
-34.6%
-50%
CINE A FOST CRISTOFOR COLUMB?

CINE A FOST CRISTOFOR COLUMB?

PRP: 25 Lei 12.5 Lei
PRP: 114 Lei

79 Lei