Zoulfa Katouh

Cat timp infloresc lamaii

PRP: 49.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
39 Lei

Salama e o fată de 18 ani, studentă la farmacologie. Duce o viaţă liniştită şi plină de iubire alături de familia ei, în orăşelul Homs din Siria.


Când războiul civil izbucneşte, îi răpeşte lumea pe care o ştia: casa, familia iubitoare, studiile, siguranţa economică, ba chiar siguranţa că va mai trăi încă o zi. Singura ei rudă în viaţă e Layla, cumnata însărcinată, pe care Salama vrea s-o salveze. În timp ce caută un mod de a emigra cât mai lipsit de riscuri, îl cunoaşte pe Kenan, un tânăr protestatar cu ochi verzi enigmatici, iar asta schimbă totul... 

Salama e o fată de 18 ani, studentă la farmacologie. Duce o viaţă liniştită şi plină de iubire alături de familia ei, în orăşelul Homs din Siria.


Când războiul civil izbucneşte, îi răpeşte lumea pe care o ştia: casa, familia iubitoare, studiile, siguranţa economică, ba chiar siguranţa că va mai trăi încă o zi. Singura ei rudă în viaţă e Layla, cumnata însărcinată, pe care Salama vrea s-o salveze. În timp ce caută un mod de a emigra cât mai lipsit de riscuri, îl cunoaşte pe Kenan, un tânăr protestatar cu ochi verzi enigmatici, iar asta schimbă totul... 

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Cat timp infloresc lamaii

Format
130x200
Număr pagini
432
Editura
Bookzone
Autor
Zoulfa Katouh
Anul publicării
2023
Liste
Biblioteca lui Morar
ISBN
9786303050942

Rezumat Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh

"Această carte s-s născut din durerea mea, din vinovăţia mea, din iubirea mea, din suferinţele mele, din visele şi speranţele mele. Pe scurt, s-a născut din zonele vulnerabile ale inimii mele"

―autoarea.


Înainte de izbucnirea revoluţiei siriene, Salama e o fată fericită dintr-o familie armonioasă, unită prin afecţiune şi tradiţie. Are 18 ani, studiază farnacologia şi se bucură de căsătoria dintre fratele ei, Hamza, şi prietena ei de suflet, Layla.


După ce începe războiul, totul se schimbă. Ea ajunge să îndeplinească atribuţii de chirurg la spitalul local, din lipsă de personal şi un număr crescând de victime, membrii familiei ei îşi pierd viaţa sau dispar în război; singura supravieţuitoare e Layla, cumnata ei gravidă.


Spitalul, responsabilitatea faţă de compatrioţii ei, şi ulterior, iubirea care se naşte între ea şi tânărul protestatar Kenan o îndeamnă să rămână, deşi fiecare moment e o nouă ameninţare letală.


Grija faţă de Layla şi copilaşul acesteia o sileşte să negocieze emigrarea.


Vei sta cu sufletul la gură urmărind aceste destine fragile şi emoţionante într-un context tragic.


„Cum îi supraviețuiești durerii? Cât timp înfloresc lâmâii, speranța nu va muri niciodată… Am pus mâna pe această carte și mi-a fost imposibil să mă despart de ea. Zoulfa Katouh scrie o poveste prin care trăiești organic, cu mintea și cu inima, revoluția care a început în Siria în 2011 și continuă și în zilele noastre. Însă puritatea primei iubiri are forța să dizolve chiar și ororile războiului. Am plâns de durere, de furie, și într-un final, de bucurie, pentru că, dincolo de tragedii, de suferință este o carte a speranței, a iubirii care strălucește chiar și în culmile disperării. Războiul e devastator. Dar această poveste e devastator de frumoasă. Lectura ei va lasa urme adânci în interiorul tău și dorința supremă de a lăsa, în exteriorul tău, o lume mai bună.”

Mihai MORAR


„Proza lirică a lui Katouh, combinată cu o imagine emoționantă a primei iubiri, dezvăluie fără ezitare sacrificiile revoluţiei şi curajul necesar să lupţi pentru valorile în care crezi."

―Publishers Weekly


Recenzii:


„Decizia de a-ţi părăsi ţara natală nu e una uşoară, Ar fi greu de înţeles, dacă nu ar exista poveşti ca aceasta, care dezvăluie cu atenţie şi empatie traumele care duc la astfel de decizii dureroase.” ―Booklist


„O frescă realizată cu măiestrie a costurilor oribile ale opresiunii şi ale violenţei; un contrast între o imagine plină de compasiune şi o criză umanitară de lungă durată, responsabilă pentru suferinţe omeneşti de nemăsurat". 

―NPR


„Un studiu tranşant al perioadei de început a revoluţiei siriene, utilizând tehnici narative sofisticate şi neaşteptate şi revelaţii surprinzătoare.”

―Horn Book


„O poveste sfâşietoare despre război, pierderi, familie şi iubire, despre căutarea alinării în toiul nebuniei şi a speranţei în tragedie, Cât timp înfloresc lămâii e o poveste fenomenală, un studiu pătrunzător al Siriei care a fost odată şi al Siriei de acum. O carte pe care trebuie s-o citeşti.”

―Sabaa Tahir, autoarea bestsellerului de pe locul 1 în New York Times An Ember in the Ashes.


„Răvăşitoare şi lirică, Cât timp înfloresc lămâii vesteşte o voce nouă şi impresionantă a literaturii young adult. Romanul cutremurător de frumos îl provoacă pe cititor să-şi deschidă inima şi mintea spre revoluţia care continuă în Siria, împotriva unui dictator nemilos - unul care a pus capăt mult prea multor voieţi şi a silit aproape 13 milioane de sirieni să se refugieze dn ţara lor natală. Zoulfa Katouh ne aminteşte de puterea impresionantă a iubirii, a speranţei şi a tenacităţii, chiar şi în circumstanţele cele mai disperate. O lectură sublimă, convingătoare, pe care nu vei putea s-o laşi din mână.”

―Samira Ahmed, autoare de bestsellere New York Times.


„Strălucitoare, splendidă, plină de forţă, Cât timp înfloresc lămâii îţi va marca profund sufletul şi îţi va transforma viziunea asupra iubirii, a pierderilor, a capacităţii umane de a rezista nenorocirilor şi a speranţei care planează asupra a tot.”

 ―S. K. Ali, autorul cărţii Love From A to Z.


Fragment din carte

Cu un an în urmă, când Primăvara Arabă aprindea scântei în toată regiunea, Siria s-a agățat de speranța trezită în oameni și a început să strige libertate. Dictatura a răspuns dezlănțuind iadul.

Și cum armata a vizat în mod deliberat medicii, au devenit la fel de greu de întâlnit ca sunetul râsetelor. Dar bombele nu s-au oprit, în ciuda lipsei de medici, și cu spitalul Zaytouna pe brânci, au avut nevoie de orice formă de ajutor la îndemână. Până și oamenii de la curățenie au fost promovați la gradul de asistent.

Iar eu, cu un an de școală de farmacie în spate, am devenit echivalentul unui doctor cu experiență; când ultimul farmacist rămas a murit strivit sub ruinele propriei case, n-a mai fost altă alternativă. N-a contat că aveam optsprezece ani. N-a contat că experiența mea se limita la cuvintele din manualele mele școlare. Totul s-a rezolvat când mi-au pus în față primul corp de bandajat. Moartea este un dascăl excelent.

Nici nu mai știu la câte operații am luat parte în ultimele șase luni, nici câți ochi am închis, oricum mai mulți decât mi-aș fi imaginat vreodată.

Nu asta trebuia să fie viața mea.


Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea Cat timp infloresc lamaii înainte de a cumpăra.

Recomandări

+
=
PRP: 94.80 Lei
76.00 Lei
Economisești 18.80 Lei !
+
=
PRP: 104.90 Lei
83.90 Lei
Economisești 21.00 Lei !
+
=
PRP: 98.90 Lei
76.00 Lei
Economisești 22.90 Lei !
Detalii produs
  • Cat timp infloresc lamaii Cat timp infloresc lamaii
  • Format 130x200
  • Număr pagini 432
  • Editura Bookzone
  • Autor Zoulfa Katouh
  • Anul publicării 2023
  • Liste Biblioteca lui Morar
  • ISBN 9786303050942
  • Scor Bestseller
Despre Zoulfa Katouh
Zoulfa Katouh
Biografie
Zoulfa Katouh e o autoare canadiană cu rădăcini siriene, în prezent stabilită în Elveţia. A absolvit farmacologia. Cât timp înfloresc lămâii e romanul ei de debut. Despre procesul de concepţie al cărţii, Katouh spune: "Chiar dacă amănuntele prezentate în această carte au fost documentate şi expuse la ştiri şi pe internet timp de peste zece ani, sunt foarte mulţi oameni care nu ştiu ce se întâmplă. Şi din acest motiv, am dorit să le transpun într-o poveste. În cele din urmă, asta e viaţa umană: o poveste. Salama, Layla, Kenan şi restul personajelor din această carte sunt fictive, dar ele trăiesc în fiecare sirian. Aceste lucruri s-au întâmplat - şi continuă să se întâmple." Cât timp înfloresc lămâii a fost nominalizat anul trecut pentru cel mai bun roman în categoria Young Adult la Goodreads Choice Awards, iar impactul cărţii i-a adus lui Katouh invitaţii pentru interviuri din partea unor platforme media cu sute de mii de abonaţi, cum ar fi Politics and Prose şi Islam Channel.
Autorul cărților:
Cât timp înfloresc lămâii
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.88

17 recenzii

5 stele

15

4 stele

2

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


T

Teodora Vasile

Nu exista cuvinte sa descrie aceasta carte. Ești purtat într-o lume necunoscuta și treci prin diferite stări alături de personaje. Dacă începi sa citești, nu o sa te mai poți opri. P.S. : Pregătește-ti șervețele! Se va lăsa cu lacrimi!

0

Răspunde

Comentarii(0)

E

ELENA ANTON

Superba poveste

Nu am putut sa o las din mana pana nu am terminat-o. Impresionanta carte. Recomand !!

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vasilica

Desi este o poveste tristă,felul in care este scrisă ,captiveaza.n-o mai lasi din mână

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Anca Ciobotaru

Cea mai pură poveste de dragoste!

0

Răspunde

Comentarii(0)

V

Valentina Minea

Recomand

Oare este prea devreme să o recitesc? Este scrisă impecabil. Nu dau des 5 puncte, dar Zoulfa Katouh chiar le merită

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Roberta Filip

Aveți nevoie de șervețele, dar merită

Mi-a frânt sufletul și mi l-a pus la loc. Cartea asta este o antiteză de sentimente. Când am plâns, când am râs

0

Răspunde

Comentarii(0)

S

Simona

Am nevoie de un moment să îmi revin

Nu cred că am mai citit o astfel de poveste. M-a topit povestea de dragoste, dar sunt mult prea tulburată să vă spun cât de mult o recomand. Salama și Layla mi-au furat inima

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Ioana Carina

Toată lumea trebuie să citească această carte

Am rămas fără cuvinte. Chiar dacă se încadrează în ficțiune cartea se bazează pe evenimente reale din Siria, iar acest lucru îmi frânge inima. O carte mult prea frumoasă

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Iacob Maria

Aș vrea să îi pot da mai mult de 5 stele

Am plâns ca un copil mic. Nu mă așteptam la o astfel de lectură

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Mihai Alexandru

Șocant. Recomand

Mă așteptam să fie o simplă poveste de dragoste îmbinată cu tragedie. Mă bucur că m-am înșelat.

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile

Pachete

Transport
gratuit
BestSeller
-40.5%
Pachet Femei neînvinse

Pachet Femei neînvinse

PRP: 147.9 Lei 88 Lei
Nou
-30.9%
Pachet Rezistența feminină

Pachet Rezistența feminină

PRP: 99.8 Lei 69 Lei
-27.5%
Pachet Război și iubire

Pachet Război și iubire

PRP: 108.9 Lei 79 Lei
-27.5%
Pachet Iubiri în contratimp

Pachet Iubiri în contratimp

PRP: 108.9 Lei 79 Lei

De la același autor

BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
-56%
Pachet seria Again 5 Carti

Pachet seria Again 5 Carti

PRP: 225 Lei 99 Lei
-25%
-29.9%
Confess

Confess

PRP: 49.9 Lei 34.98 Lei
-15%
Sa nu ma parasesti

Sa nu ma parasesti

PRP: 22.95 Lei 19.5 Lei
-20%
Acolo unde femeile sunt regi

Acolo unde femeile sunt regi

PRP: 49 Lei 39.2 Lei
-20%
Copiii de pe Volga

Copiii de pe Volga

PRP: 49 Lei 39.2 Lei
-40.8%
-15.1%
La sud de granita, la vest de soare

La sud de granita, la vest de soare

PRP: 34.95 Lei 29.69 Lei
-18.5%
Memoriile unui motan calator

Memoriile unui motan calator

PRP: 32 Lei 26.09 Lei
-17.3%
Fata din tren - Paula Hawkins

Fata din tren - Paula Hawkins

PRP: 49 Lei 40.5 Lei
-63.3%
-49.2%
-62.7%
Pachet seria Again

Pachet seria Again

PRP: 147 Lei 54.9 Lei
-20%
Pachet Scrieri magice

Pachet Scrieri magice

PRP: 97.97 Lei 78.4 Lei
-12%
Pachet Pamant sfaramat

Pachet Pamant sfaramat

PRP: 120 Lei 105.6 Lei
-20%
Pachet Trecut dureros

Pachet Trecut dureros

PRP: 103.98 Lei 83.2 Lei
-40.8%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 29 Lei
-15.4%
BestSeller
-20.4%
Păcatul nostru

Păcatul nostru

PRP: 49 Lei 39 Lei

Cumparate impreuna cu Cat timp infloresc lamaii

BestSeller
-18.4%
Traume ascunse

Traume ascunse

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-33.1%
Seria Culpables (Culpa mia)

Seria Culpables (Culpa mia)

PRP: 118 Lei 79 Lei
BestSeller
-17.6%
Nou
BestSeller
-11.1%
Îmi iau puterea înapoi

Îmi iau puterea înapoi

PRP: 44.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-18.4%
Restart

Restart

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
Nou
-39.4%
Pachet Carley Fortune

Pachet Carley Fortune

PRP: 98.9 Lei 59.9 Lei
Nou
-21.3%
Tine-ti copiii aproape

Tine-ti copiii aproape

PRP: 75 Lei 59 Lei
BestSeller
-24.5%
FĂRĂ ȚIPETE

FĂRĂ ȚIPETE

PRP: 49 Lei 37 Lei
BestSeller
-23.9%
Transport
gratuit
BestSeller
-40.5%
Pachet Femei neînvinse

Pachet Femei neînvinse

PRP: 147.9 Lei 88 Lei
BestSeller
-25.3%
Calea vindecării

Calea vindecării

PRP: 79 Lei 59 Lei
Nou
-30%
Seria PREP

Seria PREP

PRP: 99.8 Lei 69.9 Lei
Nou
-35.8%
Transport
gratuit
BestSeller
BestSeller
-59.4%
-10%
Harta Femeii

Harta Femeii

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
Transport
gratuit
BestSeller
-35.5%
BestSeller
-30%
Cand corpul spune nu

Cand corpul spune nu

PRP: 60 Lei 42 Lei
Nou
-54.6%
Pachet Secrete mortale

Pachet Secrete mortale

PRP: 196 Lei 89 Lei
PRP: 49.9 Lei

39 Lei