Zoulfa Katouh

Cat timp infloresc lamaii

PRP: 49.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
25.9 Lei

Salama e o fată de 18 ani, studentă la farmacologie. Duce o viaţă liniştită şi plină de iubire alături de familia ei, în orăşelul Homs din Siria.


Când războiul civil izbucneşte, îi răpeşte lumea pe care o ştia: casa, familia iubitoare, studiile, siguranţa economică, ba chiar siguranţa că va mai trăi încă o zi. Singura ei rudă în viaţă e Layla, cumnata însărcinată, pe care Salama vrea s-o salveze. În timp ce caută un mod de a emigra cât mai lipsit de riscuri, îl cunoaşte pe Kenan, un tânăr protestatar cu ochi verzi enigmatici, iar asta schimbă totul... 

Salama e o fată de 18 ani, studentă la farmacologie. Duce o viaţă liniştită şi plină de iubire alături de familia ei, în orăşelul Homs din Siria.


Când războiul civil izbucneşte, îi răpeşte lumea pe care o ştia: casa, familia iubitoare, studiile, siguranţa economică, ba chiar siguranţa că va mai trăi încă o zi. Singura ei rudă în viaţă e Layla, cumnata însărcinată, pe care Salama vrea s-o salveze. În timp ce caută un mod de a emigra cât mai lipsit de riscuri, îl cunoaşte pe Kenan, un tânăr protestatar cu ochi verzi enigmatici, iar asta schimbă totul... 

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Cat timp infloresc lamaii

Dimensiune
130x200
Număr pagini
432
Editura
Bookzone
Autor
Zoulfa Katouh
Anul publicării
2023
Liste
Biblioteca lui Morar
ISBN
9786303050942

Rezumat Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh

"Această carte s-s născut din durerea mea, din vinovăţia mea, din iubirea mea, din suferinţele mele, din visele şi speranţele mele. Pe scurt, s-a născut din zonele vulnerabile ale inimii mele"

―autoarea.


Înainte de izbucnirea revoluţiei siriene, Salama e o fată fericită dintr-o familie armonioasă, unită prin afecţiune şi tradiţie. Are 18 ani, studiază farnacologia şi se bucură de căsătoria dintre fratele ei, Hamza, şi prietena ei de suflet, Layla.


După ce începe războiul, totul se schimbă. Ea ajunge să îndeplinească atribuţii de chirurg la spitalul local, din lipsă de personal şi un număr crescând de victime, membrii familiei ei îşi pierd viaţa sau dispar în război; singura supravieţuitoare e Layla, cumnata ei gravidă.


Spitalul, responsabilitatea faţă de compatrioţii ei, şi ulterior, iubirea care se naşte între ea şi tânărul protestatar Kenan o îndeamnă să rămână, deşi fiecare moment e o nouă ameninţare letală.


Grija faţă de Layla şi copilaşul acesteia o sileşte să negocieze emigrarea.


Vei sta cu sufletul la gură urmărind aceste destine fragile şi emoţionante într-un context tragic.


„Cum îi supraviețuiești durerii? Cât timp înfloresc lâmâii, speranța nu va muri niciodată… Am pus mâna pe această carte și mi-a fost imposibil să mă despart de ea. Zoulfa Katouh scrie o poveste prin care trăiești organic, cu mintea și cu inima, revoluția care a început în Siria în 2011 și continuă și în zilele noastre. Însă puritatea primei iubiri are forța să dizolve chiar și ororile războiului. Am plâns de durere, de furie, și într-un final, de bucurie, pentru că, dincolo de tragedii, de suferință este o carte a speranței, a iubirii care strălucește chiar și în culmile disperării. Războiul e devastator. Dar această poveste e devastator de frumoasă. Lectura ei va lasa urme adânci în interiorul tău și dorința supremă de a lăsa, în exteriorul tău, o lume mai bună.”

Mihai MORAR


„Proza lirică a lui Katouh, combinată cu o imagine emoționantă a primei iubiri, dezvăluie fără ezitare sacrificiile revoluţiei şi curajul necesar să lupţi pentru valorile în care crezi."

―Publishers Weekly


Recenzii:


„Decizia de a-ţi părăsi ţara natală nu e una uşoară, Ar fi greu de înţeles, dacă nu ar exista poveşti ca aceasta, care dezvăluie cu atenţie şi empatie traumele care duc la astfel de decizii dureroase.” ―Booklist


„O frescă realizată cu măiestrie a costurilor oribile ale opresiunii şi ale violenţei; un contrast între o imagine plină de compasiune şi o criză umanitară de lungă durată, responsabilă pentru suferinţe omeneşti de nemăsurat". 

―NPR


„Un studiu tranşant al perioadei de început a revoluţiei siriene, utilizând tehnici narative sofisticate şi neaşteptate şi revelaţii surprinzătoare.”

―Horn Book


„O poveste sfâşietoare despre război, pierderi, familie şi iubire, despre căutarea alinării în toiul nebuniei şi a speranţei în tragedie, Cât timp înfloresc lămâii e o poveste fenomenală, un studiu pătrunzător al Siriei care a fost odată şi al Siriei de acum. O carte pe care trebuie s-o citeşti.”

―Sabaa Tahir, autoarea bestsellerului de pe locul 1 în New York Times An Ember in the Ashes.


„Răvăşitoare şi lirică, Cât timp înfloresc lămâii vesteşte o voce nouă şi impresionantă a literaturii young adult. Romanul cutremurător de frumos îl provoacă pe cititor să-şi deschidă inima şi mintea spre revoluţia care continuă în Siria, împotriva unui dictator nemilos - unul care a pus capăt mult prea multor voieţi şi a silit aproape 13 milioane de sirieni să se refugieze dn ţara lor natală. Zoulfa Katouh ne aminteşte de puterea impresionantă a iubirii, a speranţei şi a tenacităţii, chiar şi în circumstanţele cele mai disperate. O lectură sublimă, convingătoare, pe care nu vei putea s-o laşi din mână.”

―Samira Ahmed, autoare de bestsellere New York Times.


„Strălucitoare, splendidă, plină de forţă, Cât timp înfloresc lămâii îţi va marca profund sufletul şi îţi va transforma viziunea asupra iubirii, a pierderilor, a capacităţii umane de a rezista nenorocirilor şi a speranţei care planează asupra a tot.”

 ―S. K. Ali, autorul cărţii Love From A to Z.


Fragment din carte

Cu un an în urmă, când Primăvara Arabă aprindea scântei în toată regiunea, Siria s-a agățat de speranța trezită în oameni și a început să strige libertate. Dictatura a răspuns dezlănțuind iadul.

Și cum armata a vizat în mod deliberat medicii, au devenit la fel de greu de întâlnit ca sunetul râsetelor. Dar bombele nu s-au oprit, în ciuda lipsei de medici, și cu spitalul Zaytouna pe brânci, au avut nevoie de orice formă de ajutor la îndemână. Până și oamenii de la curățenie au fost promovați la gradul de asistent.

Iar eu, cu un an de școală de farmacie în spate, am devenit echivalentul unui doctor cu experiență; când ultimul farmacist rămas a murit strivit sub ruinele propriei case, n-a mai fost altă alternativă. N-a contat că aveam optsprezece ani. N-a contat că experiența mea se limita la cuvintele din manualele mele școlare. Totul s-a rezolvat când mi-au pus în față primul corp de bandajat. Moartea este un dascăl excelent.

Nici nu mai știu la câte operații am luat parte în ultimele șase luni, nici câți ochi am închis, oricum mai mulți decât mi-aș fi imaginat vreodată.

Nu asta trebuia să fie viața mea.


Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea Cat timp infloresc lamaii înainte de a cumpăra.
Detalii produs
Despre Zoulfa Katouh
Zoulfa Katouh
Biografie
Zoulfa Katouh e o autoare canadiană cu rădăcini siriene, în prezent stabilită în Elveţia. A absolvit farmacologia. Cât timp înfloresc lămâii e romanul ei de debut. Despre procesul de concepţie al cărţii, Katouh spune: "Chiar dacă amănuntele prezentate în această carte au fost documentate şi expuse la ştiri şi pe internet timp de peste zece ani, sunt foarte mulţi oameni care nu ştiu ce se întâmplă. Şi din acest motiv, am dorit să le transpun într-o poveste. În cele din urmă, asta e viaţa umană: o poveste. Salama, Layla, Kenan şi restul personajelor din această carte sunt fictive, dar ele trăiesc în fiecare sirian. Aceste lucruri s-au întâmplat - şi continuă să se întâmple." Cât timp înfloresc lămâii a fost nominalizat anul trecut pentru cel mai bun roman în categoria Young Adult la Goodreads Choice Awards, iar impactul cărţii i-a adus lui Katouh invitaţii pentru interviuri din partea unor platforme media cu sute de mii de abonaţi, cum ar fi Politics and Prose şi Islam Channel.
Autorul cărților:
Cât timp înfloresc lămâii
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.9

30 recenzii

5 stele

27

4 stele

3

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


G

Geanina Puscas

Cea mai frumoasă poveste de dragoste adevărată, cu

Superbă!Te trece prin toate stările! O carte foarte reușită!

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Mihaela Țurcanu

O carte senzațional, merită citită.

0

Răspunde

Comentarii(0)

N

Nuți Simion

O carte minunată, merită citită!

0

Răspunde

Comentarii(0)

P

Petronela Angheluta

A devenit cartea mea de suflet! Te face sa treci prin toate starile: de la agonie la extaz. Merita citita! Personajele si întâmplările te aduc într-o lume unde războiul si lupta pentru supraviețuire e la ordinea zilei. Singurul lucru care te face să zâmbești si sa speri e iubirea pura. Recomand si îți recomand tie, celui care ai de gand sa cumperi aceasta carte, sa o citesti! Neaparat!!!

1

Răspunde

Comentarii(0)

I

Iuliana Bradea

O carte superba care te face sa apreciezi mai mult viata. M-a facut sa conștientizez cat de bine este sa traiesti într-o tara libera si sa îți poți trai viata asa cum vrei, sa iei propriile decizii și să ai totul la dispozitie.

0

Răspunde

Comentarii(0)

E

Elisabeta Denisa Godeanu

Cât timp infloresc lămâii...Speranța nu moare!

Este perfectă pentru cine are un moral căzut la pământ. Știind ca povestea este reală, chiar dacă acțiunea a fost comprimată, tot ți se face pielea de găină! Mă bucur că are un final fericit! Mă bucur că ți-am citit cartea și ești bine, Zoulfa!

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Andra Stefan

O carte cu un fir narativ excelent pe care nu o poti lasa din maini pana nu o finalizezi.

0

Răspunde

Comentarii(0)

Minunata

0

Răspunde

Comentarii(0)

S

Sara Pînzariu

⭐⭐⭐⭐⭐

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Mihaela Cocorean

Am câteva săptămâni de când am terminat-o și încă îmi vin în minte anumite întâmplări din ea. o carte buna!

2

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile

Pachete

Transport
gratuit
BestSeller
-39.2%
Pachet Femei neînvinse

Pachet Femei neînvinse

PRP: 147.9 Lei 89.9 Lei
-43.5%
Nou
-30.9%
Pachet Destine fragile

Pachet Destine fragile

PRP: 99.8 Lei 69 Lei
-64.9%
Pachet Destine încrucişate

Pachet Destine încrucişate

PRP: 167.9 Lei 59 Lei
-50%
-40.9%
-50%
BestSeller
-53.4%
-30.9%
Pachet Rezistența feminină

Pachet Rezistența feminină

PRP: 99.8 Lei 69 Lei
-27.5%
Pachet Război și iubire

Pachet Război și iubire

PRP: 108.9 Lei 79 Lei
-27.5%
Pachet Iubiri în contratimp

Pachet Iubiri în contratimp

PRP: 108.9 Lei 79 Lei
Nou
-40.5%
Pachet În mijlocul focului

Pachet În mijlocul focului

PRP: 167.9 Lei 99.9 Lei
-41.2%
Pachet Inimi prinse în război

Pachet Inimi prinse în război

PRP: 153 Lei 89.9 Lei
Nou
-26.6%
Pachet Iubire și speranță

Pachet Iubire și speranță

PRP: 108.9 Lei 79.9 Lei
-47.3%

De la același autor

BestSeller
-48.1%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 25.9 Lei
Nou
-30.1%
Oceanul dintre noi

Oceanul dintre noi

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-59.4%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
Nou
-62.9%
Pachet Mona Kasten

Pachet Mona Kasten

PRP: 374.7 Lei 139 Lei
-40.1%
Scandal în înalta societate

Scandal în înalta societate

PRP: 49.9 Lei 29.9 Lei
-56%
Pachet seria Again 5 Carti

Pachet seria Again 5 Carti

PRP: 225 Lei 99 Lei
-30.1%
Nou
-16.9%
Salvarea focului

Salvarea focului

PRP: 59 Lei 49 Lei
-45.6%
Doamna Tan și cercul binelui

Doamna Tan și cercul binelui

PRP: 55 Lei 29.9 Lei
-62.7%
Pachet seria Again

Pachet seria Again

PRP: 147 Lei 54.9 Lei
-34.9%
Confess

Confess

PRP: 49.9 Lei 32.5 Lei
-45.6%
Insula femeilor mării

Insula femeilor mării

PRP: 55 Lei 29.9 Lei
-5%
Biblioteca de la miezul nopții

Biblioteca de la miezul nopții

PRP: 59.99 Lei 56.99 Lei
-10%
Acolo unde femeile sunt regi

Acolo unde femeile sunt regi

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-65.5%
-63.3%
-5%
Copiii de pe Volga

Copiii de pe Volga

PRP: 49 Lei 46.55 Lei
-69.6%
-5%
Sa nu ma parasesti

Sa nu ma parasesti

PRP: 26.95 Lei 25.6 Lei
-15%
Ticălos la patru ace

Ticălos la patru ace

PRP: 39 Lei 33.15 Lei

Cumparate impreuna cu Cat timp infloresc lamaii

-41.8%
Pachet Menajera

Pachet Menajera

PRP: 153 Lei 89 Lei
BestSeller
-27.5%
Nou
-20%
Dovezi ale vieții de apoi

Dovezi ale vieții de apoi

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-10%
Iubirea la imperfect

Iubirea la imperfect

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
Nou
-40.5%
Pachet Trilogia Maxton Hall

Pachet Trilogia Maxton Hall

PRP: 149.7 Lei 89 Lei
Nou
BestSeller
-8.3%
Provocările părinților de azi

Provocările părinților de azi

PRP: 59.9 Lei 54.9 Lei
BestSeller
-30.1%
Mindreader

Mindreader

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
-30%
Singuratatea unei femei

Singuratatea unei femei

PRP: 30 Lei 21 Lei
BestSeller
-59.4%
BestSeller
-33.4%
Nou
-30.1%
Vindecă-ți rădăcinile

Vindecă-ți rădăcinile

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
Nou
-30.1%
Oceanul dintre noi

Oceanul dintre noi

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-36.5%
Sănătatea mușchilor

Sănătatea mușchilor

PRP: 55 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-62.2%
Pachet Misterele creierului uman

Pachet Misterele creierului uman

PRP: 197.9 Lei 74.9 Lei
BestSeller
-20%
BestSeller
-70.4%
Nou
-8.3%
Povestea ta are sens

Povestea ta are sens

PRP: 59.9 Lei 54.9 Lei
-85%
Ecoul iubirii

Ecoul iubirii

PRP: 49 Lei 7.35 Lei
PRP: 49.9 Lei

25.9 Lei