Laura Spence-AshZoulfa Katouh

Pachet Destine fragile

PRP: 99.8 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
69 Lei

Conflictele sunt devastatoare. Dar aceste două povești sunt devastator de frumoase. Dincolo de ocean, inimi frânte și reîntregite își găsesc drumul către casă. Dar unde e acest loc și ce înseamnă „acasă”?


Descoperă două romane captivante care explorează atât de grațios puterea legăturilor de familie care depășesc granițele timpului și spațiului.

Conflictele sunt devastatoare. Dar aceste două povești sunt devastator de frumoase. Dincolo de ocean, inimi frânte și reîntregite își găsesc drumul către casă. Dar unde e acest loc și ce înseamnă „acasă”?


Descoperă două romane captivante care explorează atât de grațios puterea legăturilor de familie care depășesc granițele timpului și spațiului.

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Cât timp înfloresc lămâii

Dimensiune
130x200
Număr pagini
432
Editura
Bookzone
Autor
Zoulfa Katouh
Anul publicării
2023
Liste
Biblioteca lui Morar
ISBN
9786303050942
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Destine fragile - Zoulfa Katouh, Laura Spence-Ash

OCEANUL DINTRE NOI


Poate iubirea să lege ceea ce istoria a încercat să despartă? Printre valurile timpului, o fată își găsește ancora în dragostea ce o așteaptă pe ambele maluri.


La doar unsprezece ani, Beatrix este trimisă de către părinții săi de cealaltă parte a Atlanticului, lăsând în urmă Londra bombardată de naziști, pentru a găsi un adăpost sigur și plin de iubire în casa familiei Gregory, din America. Aici, ea nu doar că supraviețuiește, ci prosperă. Beatrix descoperă frumusețea idilică a vieții de pe coasta Maine-ului alături de cei doi fii ai familiei sale adoptive, William și Gerald, formând legături indestructibile. În scurt timp, viața cu familia Gregory devine mai plăcută decât traiul liniștit și modest pe care îl avea alături de părinți, în Anglia.


Însă, când războiul se încheie, Bea este nevoită să se întoarcă la Londra, purtând în inimă amintirea frumoasă a familiei sale americane și iubirea de care o desparte acum un ocean nesfârșit.


Povestea ei ne arată că adevărata familie nu este definită de legăturile de sânge, ci de conexiunile profunde ale inimilor noastre.

 

 

CÂT TIMP ÎNFLORESC LĂMÂII


Înainte de izbucnirea revoluţiei siriene, Salama e o fată fericită dintr-o familie armonioasă, unită prin afecţiune şi tradiţie. Are 18 ani, studiază farnacologia şi se bucură de căsătoria dintre fratele ei, Hamza, şi prietena ei de suflet, Layla.

 

După ce începe războiul, totul se schimbă. Ea ajunge să îndeplinească atribuţii de chirurg la spitalul local, din lipsă de personal şi un număr crescând de victime, membrii familiei ei îşi pierd viaţa sau dispar în război; singura supravieţuitoare e Layla, cumnata ei gravidă.

 

Spitalul, responsabilitatea faţă de compatrioţii ei, şi ulterior, iubirea care se naşte între ea şi tânărul protestatar Kenan o îndeamnă să rămână, deşi fiecare moment e o nouă ameninţare letală.

 

Grija faţă de Layla şi copilaşul acesteia o sileşte să negocieze emigrarea.

 

Vei sta cu sufletul la gură urmărind aceste destine fragile şi emoţionante într-un context tragic. 


Recenzii:


„Acest roman de debut m-a captivat de la început până la sfârșit." - Julia Quinn, autoarea seriei Bridgerton

 

Oceanul dintre noi este un roman încântător și captivant. Laura Spence-Ash a scris o carte splendidă, plină de personaje memorabile.” - Ann Napolitano, autoarea bestsellerului Dear Edward


Laura Spence-Ash redă secolul XX cu o precizie picturală. O poveste la fel de bogată și esențială ca viața însăși." - Claire Messud, autoarea bestseller-urilor The Emperor's Children și The Woman Upstairs


„Proza lirică a lui Katouh, combinată cu o imagine emoționantă a primei iubiri, dezvăluie fără ezitare sacrificiile revoluţiei şi curajul necesar să lupţi pentru valorile în care crezi." ― Publishers Weekly


„Decizia de a-ţi părăsi ţara natală nu e una uşoară, Ar fi greu de înţeles, dacă nu ar exista poveşti ca aceasta, care dezvăluie cu atenţie şi empatie traumele care duc la astfel de decizii dureroase.” ― Booklist


„O poveste sfâşietoare despre război, pierderi, familie şi iubire, despre căutarea alinării în toiul nebuniei şi a speranţei în tragedie, Cât timp înfloresc lămâii e o poveste fenomenală, un studiu pătrunzător al Siriei care a fost odată şi al Siriei de acum. O carte pe care trebuie s-o citeşti.” ―Sabaa Tahir, autoarea bestsellerului de pe locul 1 în New York Times An Ember in the Ashes

Fragment din carte

„Oceanul ăsta în care înoată chiar acum, oceanul care o desparte de ei, a devenit tot mai mare de un an încoace. Viața aceea, fata de atunci au început să se evapore. Încă mai scrie acasă în fiecare duminică, dar acum se chinuie să umple o pagină. Și scrisorile de la ei par mai scurte și mai puțin personale. Ca și cum nu ar mai ști despre ce să îi scrie.” – „Oceanul dintre noi”


„Cu un an în urmă, când Primăvara Arabă aprindea scântei în toată regiunea, Siria s-a agățat de speranța trezită în oameni și a început să strige libertate. Dictatura a răspuns dezlănțuind iadul.

Și cum armata a vizat în mod deliberat medicii, au devenit la fel de greu de întâlnit ca sunetul râsetelor. Dar bombele nu s-au oprit, în ciuda lipsei de medici, și cu spitalul Zaytouna pe brânci, au avut nevoie de orice formă de ajutor la îndemână. Până și oamenii de la curățenie au fost promovați la gradul de asistent.

Iar eu, cu un an de școală de farmacie în spate, am devenit echivalentul unui doctor cu experiență; când ultimul farmacist rămas a murit strivit sub ruinele propriei case, n-a mai fost altă alternativă. N-a contat că aveam optsprezece ani. N-a contat că experiența mea se limita la cuvintele din manualele mele școlare. Totul s-a rezolvat când mi-au pus în față primul corp de bandajat. Moartea este un dascăl excelent.

Nici nu mai știu la câte operații am luat parte în ultimele șase luni, nici câți ochi am închis, oricum mai mulți decât mi-aș fi imaginat vreodată.

Nu asta trebuia să fie viața mea.” – „Cât timp înfloresc lămâii”

Detalii produse
Despre Zoulfa Katouh
Zoulfa Katouh
Biografie
Zoulfa Katouh e o autoare canadiană cu rădăcini siriene, în prezent stabilită în Elveţia. A absolvit farmacologia. Cât timp înfloresc lămâii e romanul ei de debut. Despre procesul de concepţie al cărţii, Katouh spune: "Chiar dacă amănuntele prezentate în această carte au fost documentate şi expuse la ştiri şi pe internet timp de peste zece ani, sunt foarte mulţi oameni care nu ştiu ce se întâmplă. Şi din acest motiv, am dorit să le transpun într-o poveste. În cele din urmă, asta e viaţa umană: o poveste. Salama, Layla, Kenan şi restul personajelor din această carte sunt fictive, dar ele trăiesc în fiecare sirian. Aceste lucruri s-au întâmplat - şi continuă să se întâmple." Cât timp înfloresc lămâii a fost nominalizat anul trecut pentru cel mai bun roman în categoria Young Adult la Goodreads Choice Awards, iar impactul cărţii i-a adus lui Katouh invitaţii pentru interviuri din partea unor platforme media cu sute de mii de abonaţi, cum ar fi Politics and Prose şi Islam Channel.
Autorul cărților:
Despre Laura Spence-Ash
Laura Spence-Ash
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Laura Spence-Ash inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Laura Spence-Ash se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Laura Spence-Ash. Fiecare carte scrisa de Laura Spence-Ash este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Laura Spence-Ash in categoria Laura Spence-Ash astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.83

46 recenzii

5 stele

38

4 stele

8

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


D

Dumitru Olaru

Relații după război, copiii și decesele apar, însoțite de mici momente de tandrețe și conexiune, dar există și o neliniște goală, accentuată de superficialitatea unor personaje, inclusiv a unuia major care dispare fără un impact semnificativ.

Recenzie pentru cartea Oceanul dintre noi

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Ana Marinescu

. M-am îndrăgostit complet de această poveste și de personaje. M-am simțit de-a dreptul imersată în interiorul acestor pagini și nu voiam să se termine. A fost o lectură de care simt că aveam nevoie în viața mea.

Recenzie pentru cartea Oceanul dintre noi

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Andreia Munteanu

Am fost captivată de poveste. E o carte pe care nu am putut să o las din mână.

Recenzie pentru cartea Oceanul dintre noi

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Mariana Popa

M-am bucurat enorm să văd cum personajele prind viață și cum așteptările, visele și în cele din urmă, viețile lor s-au desfășurat. Fiecare personaj era clar conturat, cu propria personalitate și am simțit că îi cunoșteam foarte bine pe toți până la finalul romanului. Recomand 100%

Recenzie pentru cartea Oceanul dintre noi

0

Răspunde

Comentarii(0)

G

Geanina Puscas

Cea mai frumoasă poveste de dragoste adevărată, cu

Superbă!Te trece prin toate stările! O carte foarte reușită!

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Mihaela Țurcanu

O carte senzațional, merită citită.

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

N

Nuți Simion

O carte minunată, merită citită!

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

P

Petronela Angheluta

A devenit cartea mea de suflet! Te face sa treci prin toate starile: de la agonie la extaz. Merita citita! Personajele si întâmplările te aduc într-o lume unde războiul si lupta pentru supraviețuire e la ordinea zilei. Singurul lucru care te face să zâmbești si sa speri e iubirea pura. Recomand si îți recomand tie, celui care ai de gand sa cumperi aceasta carte, sa o citesti! Neaparat!!!

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

1

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile
Nou
-20%
Oceanul dintre noi

Oceanul dintre noi

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
BestSeller
-40.8%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 29 Lei
Nou
-54.7%
Pachet Mona Kasten

Pachet Mona Kasten

PRP: 374.7 Lei 169.9 Lei
-20%
Scandal în înalta societate

Scandal în înalta societate

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-40.8%
Gambitul Damei

Gambitul Damei

PRP: 49 Lei 29 Lei
Nou
-16.9%
Salvarea focului

Salvarea focului

PRP: 59 Lei 49 Lei
Nou
-16.9%
Wellness

Wellness

PRP: 59 Lei 49 Lei
-20.4%
-18.4%
Doamna Tan și cercul binelui

Doamna Tan și cercul binelui

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
Nou
-16.9%
Ființe stranii

Ființe stranii

PRP: 59 Lei 49 Lei
-18.4%
Insula femeilor mării

Insula femeilor mării

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-59.4%
Confesiunea unui preot

Confesiunea unui preot

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-20%
De data asta e adevărat

De data asta e adevărat

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-24.8%
BestSeller
-40.8%
La bine și la rău

La bine și la rău

PRP: 49 Lei 29 Lei
-20%
Cum sa furi o inima cu un sarut

Cum sa furi o inima cu un sarut

PRP: 48.9 Lei 39.1 Lei
Nou
-20%
Colega de birou

Colega de birou

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei

Cumparate impreuna cu Pachet Destine fragile

Nou
-20%
Vindecă-ți rădăcinile

Vindecă-ți rădăcinile

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-20%
Oceanul dintre noi

Oceanul dintre noi

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-40.8%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 29 Lei
BestSeller
-33.1%
Seria Culpables (Culpa mia)

Seria Culpables (Culpa mia)

PRP: 118 Lei 79 Lei
Nou
-35.1%
Pachet Veri de neuitat

Pachet Veri de neuitat

PRP: 153.9 Lei 99.9 Lei
PRP: 99.8 Lei

69 Lei