Mihai MorarParintele Necula

Despre sensul vietii

PRP: 49 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
29 Lei

Un dialog sincer și necesar despre puterea cuvintelor, puterea oamenilor și puterea Lui Dumnezeu, care îți oferă reperele de care ai nevoie într-o lume în schimbare.  

Un dialog sincer și necesar despre puterea cuvintelor, puterea oamenilor și puterea Lui Dumnezeu, care îți oferă reperele de care ai nevoie într-o lume în schimbare.  

Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Despre sensul vietii

Format
130x200
Număr pagini
200
Editura
Bookzone
Autor
Mihai Morar,
Parintele Necula
Anul publicării
2021
ISBN
9786069748534
Vrei mai multe informații?

Citește recenzia cărții

Rezumat Despre sensul vietii - Parintele Necula, Mihai Morar

O invitație la unitate, credință și adevăr


Cuvintele Părintelui Necula creează punți între religii, între credincioși și atei, aducând oamenii mai aproape de marile adevăruri ale învățăturilor creștine. Într-o epocă a deznădejdii și a fricii, acest dialog dintre Mihai Morar și Părintele Necula abordează fără teamă subiectele dificile ale actualității. Fiecare răspuns oferit la întrebările pline de miez adresate de Mihai Morar încurajează cititorii să-și păstreze întotdeauna speranța și credința. Astfel, pagină cu pagină, se conturează un alt mod de a privi lumea și problemele sale, adoptând o perspectivă plină de înțelegere, iubire și încredere în puterea și frumusețea Lui Dumnezeu.


Ce ar mai fi de zis? O vom face probabil în timpul cât Dumnezeu ne va îngădui să o mai facem. Când vom fi plecați, undeva, într-un colț de bibliotecă și această rogojină de carte pe care ne-am lăsat sufletele la vedere. Mulțumesc, Mihai, pentru prietenie. Și celor ce ne sunt prieteni ori dușmani, deopotrivă, sănătate. Nu mai e vreme de ură. De mușcat din morminte. Din văzduh, din bunici și părinți. E vremea să căutăm sens vieților noastre. ” – Părintele Constantin Necula


Citat din carte


„Mihai, nu există lege care să ne facă să ne iubim! Poți să dai câte decrete vrei, oricâte hotărâri de Consiliu Național al nu-știu-cui, n-are nicio treabă, n-are! Iubirea nu încape în lege! Ea e exercițiul cel mai bun de supraviețuire!”


Recenzii


„Părintele Constantin Necula este convins că oamenii au nevoie să primească învăţătura de credinţă printr-o atitudine binevoitoare, nicidecum printr-o privire încruntată, acompaniată de un ton superior. De aceea, caută mereu să aibă un discurs viu, dezbrăcat de platitudini şi de limbajul de lemn pe care-l auzim de obicei în cuvântările feţelor bisericeşti ”– Adevărul.ro


„Părintele Constantin Necula e un risipitor. Acest fapt nu mai reprezintă pentru nimeni un secret. Împarte cu nemiluita, încoace și încolo, fără a avea vreo strategie, sau a se drămui, într-un fel sau altul, bucurie și cuvânt ziditor.” – Protos. Maxim Morariu, doctor în teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cadrul UBB, Cluj-Napoca.


„Se spune că cel mai bun tovarăş de drum nu este cel care cunoaşte acel drum, ci cel care-l descoperă împreună cu tine”. – Romeo Petrașciuc, orthodox.md


Mă bucur că Părintele Constantin Necula face parte din lumea lui Mihai Morar! 

Abia aștept cartea, pe care o vreau neapărat cu autografe și cu două gânduri din partea amândurora, îmi sunt dragi și îmi sunt prieteni. 

Cartea o voi ține pe raftul meu de lângă pat. Eu seara citesc câteva rânduri care să-mi liniștească spiritul. Ăsta e ritualul meu de dinainte de somn: ori ascult muzică clasică ori citesc... este foarte important ca înainte de a dormi să avem o stare de liniște, chiar povestea un psiholog că sunt foarte importante ultimele 20 de minute de dinainte de a adormi. 

Într-o lume în care se vorbește în gura mare doar despre tehnologie, avem nevoie și de un mic manual care să știe cum ,,să tacă”despre frumusețea veșniciei sufletului. – Daniel Buzdugan, om de radio


Să dai Vieții copii… suprema putere a lui a fi. Asta spune MIhai Morar, copilul. Așa am învățat și noi, ceilalți copii, să fim.

Îl știu pe Mihai somnoros, chiar și când nu s-a putut trezi cu ocazia unor sesiuni de jogging. Îl știm vorbăreț, un om ce poate alerga un întreg matinal de câteva ore.

Acum, l-am descoperit pe Mihail, copilul, dar și pe adultul care ne arată, din perspectiva lui, un sens al vieții. Așa să ne trăiești și să ne încânți cum doar tu știi, fain și simplu. – Radu Vâlcan, actor și prezentator TV


Cărțile sunt televizorul oamenilor deștepți și mă bucură atunci când cineva mai construiește și astfel de televizoare. Părintele Necula și Mihai par să vină din lumi pe cât de diferite pe atât de apropiate și, cum amândoi îmi sunt apropiați, sunt sigur că veți găsi în rândurile scrise de ei și voi, apropierea. 

Toate cărțile, oricare ar fi ele, au măcar un cuvânt despre iubire. Despre asta e cartea lor. Pentru că cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire (I Ioan 4,8). - Dan Negru, prezentator TV

Fragment din carte

Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea Despre sensul vietii înainte de a cumpăra.
Detalii produs
Despre Parintele Necula
Parintele Necula
Biografie
Părintele Necula este preot ortodox, doctor în teologie, conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și autorul a numeroase volume de predici, de studii și articole. A publicat studii în română, franceză, italiană și germană și a participat la peste 400 de conferințe în țară și în străinătate. Părintele Necula are o activitate impresionantă și este îndrăgit de public pentru modul nonconformist și accesibil în care reușește să transmită mai departe bogăția de cunoaștere și înțelepciune acumulată în decursul anilor.
Autorul cărților:
Despre Mihai Morar
Mihai Morar
Biografie
Mihai Morar este un cunoscut om de radio și prezentator TV, unul dintre realizatorii matinalului Morning Zu. El este un pasionat căutător de răspunsuri, fie că este vorba despre răspunsurile amuzante ale ascultătorilor Radio Zu sau de răspunsurile atent cumpănite ale celor pe care îi intervievează în cadrul podcastului Fain și Simplu. Fiecare răspuns are valoarea sa și poate deschide calea către noi întrebări.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

4.58

24 recenzii

5 stele

20

4 stele

2

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

2


V

Valerica Bendria

Merită citită.

I

Ioan Galea

Bucurie și trezire pentru suflet!

R

Raluca Bocu

Fain dialogul intre Mihai si părintele. Dar subscriu la un alt review al cărții de aici "Sincer, as fi preferat o carte scrisa strict de parinte decat un dialog cuvant cu cuvant al podcastului. Dar na, e placut sa recitesti anumite fragmente care au o relevanta si o conotatie profunda spiritualitatii si umanitatii." Sunt de acord cu ce a zis aici. Am crezut ca e si ceva extra. E buna de dat cadou cuiva care nu le are cu netul sa vada online podcast, video, conferințe... Dar e o carte drăguță si de zăbovit la anumite cuvinte.

A

Angela Parcalabu

Despre sensul vietii

Nu!Cartea aceasta nu merita banii ceruti, regret!

E

Eusebiu Dupu

Buna ziua. Parerea mea este ca merita. Oricum prețul nu acopera costul de producție, asta dpdvd economic. Citită cu atenție iti aduce un plus de bogăție sufletească.

Chetan

Este cartea de care aveam nevoie,balsam pentru suflet

I

Igor Guzun

Noi aveam la țară, atunci demult, și cărți, bineînțeles, și o oglindă, pe care părinții mei o numeau „trumeau”, franțuzește. Și magia acestei oglinzi – ați avut și voi, aproape că sunt convins – era că, datorită celor trei laturi ale sale, te vedeau nu numai pe tine din față, că ți-s urechile prea mari și părul prea scurt, dar și de la ceafă, de unde nu păreai mai frumos. Și în plus îi vedeai pe cei din casă, dacă erau acolo când făceau câte ceva, că pe atunci nici în casă, nici în ogradă nu te întreba nimeni ca acum de pe perete: „La ce te gândești?”, că făceam câte ceva fiecare în timp ce ne gândeam sau ne odihneam cu ceva în mână făcând undeva în apropierea oglinzii. Cred că anume cu oglinda aceea – „trumeau” – seamănă această carte „Despre sensul vieții”, cu Mihai Morar și Părintele Necula. Că citești mărturia lui Mihai Morar: „…dar mi-e dragă poezia. Iar mie mi-a salvat viața de mai multe ori” și te vezi, ca în oglindă, cum și ție ți s-a întâmplat asta, tot de mai multe ori. Și atunci când Părintele Constantin Necula îți spune că atunci „când îi place cartea, omul de omenie devine un om care poate schimba prin omenia sa omenirea”, te vezi pe tine cel recent, traducând dintr-un poet-disident, „unul dintre cei mai mari poeți vii din orice limbă”, care a rezumat aproape la fel de vizionar esența umanității: „Chiar dacă, ca o jignire, palmele și vorbele vă sunt călcate, omenirea are o menire – nouăzeci la sută de bunătate”. Și atunci când ți se întâmplă toate acestea, te cuprinde emoția, ca oglinda aceea, din mai multe părți, și vrei și poți face mai multe cu puterea pe care ți-o dau poezia, cuvintele, cartea și oamenii pe care îi cunoști prin cărți. Igor Guzun

stoinel

Este buna

O carte frumoasa cu fragmente inedite si cu o comunicare cu cititirul exceptionala din partea parintelui Necula. Este un om formidabil cum se joaca cu cuvintele de te face sa citesti incontinuu. Sincer, intrebarile lui Mihai nu mi au placut, sarea de la un subiect la altul si apoi iar la primul. Sincer, as fi preferat o carte scrisa strict de parinte decat un dialog cuvant cu cuvant al podcastului. Dar na, e placut sa recitesti anumite fragmente care au o relevanta si o conotatie profunda spiritualitatii si umanitatii.

G

georgeta ungureanu

Balsam pentru suflet

G

Gina Onisor

Sensul vieții

Abia am început s-o citesc, într-un moment greu din viața mea, dar deja mă unge pe suflet. Este exact ce am nevoie acum și mâine și poimâine și....

I

Iuliana Scarlat

O carte minunata!

O carte pe care iti doresti pur si simplu s-o recitesti. Sunt paragrafe pe care simti nevoia sa le subliniezi cu creionul...ca la scoala cand voiai sa memorezi anumite informatii.

Vezi toate recenziile

De la același autor

Printre cuvinte, intre prieteni

Printre cuvinte, intre prieteni

PRP: 25 Lei

17.5 Lei

Împăcarea cu tine însuți

Împăcarea cu tine însuți

PRP: 59 Lei

29 Lei

Biblia pentru copii

Biblia pentru copii

PRP: 49 Lei

39 Lei

PRP: 49 Lei

29 Lei