Omul in cautarea sensului vietii
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
5 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații Omul in cautarea sensului vietii
Rezumat Omul in cautarea sensului vietii - Viktor E. Frankl
Viktor Frankl a trait experienta a trei ani de inimaginabila teroare in lagarele naziste ale mortii, printre care cele de la Auschwitz si Dachau. In timpul suferintei indurate si partial din cauza acesteia si-a pus la punct viziunea psihoterapeutica originala cunoscuta sub numele de logoterapie. In centrul teoriei sale sta convingerea ca forta motivatoare fundamentala a omului este cautarea sensului vietii. Cartea de fata contine istorisirea vietii unui om care, dintr-un numar, a redevenit o persoana.
- Omul in cautarea sensului vietii
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 176
- Editura Vellant
- Autor Viktor E. Frankl
- Anul publicării 2018
- ISBN 9786069800508
- Scor Bestseller #243 în categoria Filozofie#873 în categoria Carti Sociologie#897 în categoria Memorii, biografii si jurnale#26206 în categoria Carti
Poti gasi toate cartile scrie de catre Viktor E. Frankl in categoria Viktor E. Frankl astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Bianca Seleveschi
O carte de-a dreptul impresionanta. Scrisa foarte bine, cartea prezinta informatie, istorie, emotie. Iti captiveaza atentia si te pune deseori pe ganduri. Una dintre cartile mele preferate.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Bianca Seleveschi
O carte de-a dreptul impresionanta. Foarte bine scrisa, capteaza atentia de la prima pana la ultima pagina.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Neamtu Simona
O carte plină de învățături. Consider că după ce citești această carte, îți schimbi perspectiva asupra vieții. Chiar și atunci când treci printr o mare suferință, contează modul prin care îți accepti soarta, atitudinea ta față de suferință și dacă adaugi un sens vieții tale. (Nietzsche: "cel care are un de ce pt care să trăiască poate îndura orice"). Această carte m-a învățat că omul este capabil de orice și că sensul vieții se poate găsi și împlini în lume. Omul este capabil să schimbe in mai bine lumea și să se schimbe pe sine însuși în bine.
1
Răspunde
Comentarii(0)
Delia Cojocariu
Probabil ... o noua carte a mea preferata, mult timp de acum incolo.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Ana Stanciu-Dumitrache
Citatul ales de parintele logoterapiei, psihiatrul celebru Viktor Frankl, cu care sa isi deschida aceasta explorare a sinelui si mai ales a sensului vietii mi se pare ca rezuma lucrarea de fata perfect si ca nu mai are nevoie de alte cuvinte- "He who has a why to live for can bear almost any how." In alta ordine de idei, cartea e o bijuterie ce nu ar trebui sa va lipseasca din biblioteca si pentru care trebuie sa gasiti momentul potrivit.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Anca Farcas
Să analizezi experiența lagărului de concentrare din perspectiva victimei, dar mai ales din perspectiva psihiatrică mi se pare un lucru supraomenesc. Dacă el [Viktor] a reușit să vadă frumusețea vieții chiar în cele mai teribile momente, atunci fiecărei ființe îi revine responsabilitatea și “libertatea de a decide cum să răspundă”, dar mai ales să se ridice la “înălțimea suferinței sale”.
1
Răspunde
Comentarii(0)
Marina Elena Draghici
O carte foarte interesantă, cu multe sensuri și fragmente care te pun pe gînduri. Experiența lui Frakl, în lagărele de concentrare, a contribuit mult la definirea unui nou tip de psihoterapie - logoterapia. Ce e interesant la logoterapie este faptul că nu se concentrază pe trecut, ci pe viitor, pe găsirea sensului vieții de către fiecare om. Așadar, trecutul poate fi mai bine înțeles și acceptat în măsura în care îi permite unei persoane să înțeleagă care este sensul său în viață, pentru ce alege să trăiască. În logoterapie, există 3 căi principale prin care omul poate găsi un sens în viață: prima cale constă în a crea ceva în lume sau a săvârși o faptă; a doua, in dragostea pentru o altă persoană; a 3-a cale este transformarea unei tragedii personale într-o victore, ridicarea deasupra suferinței.
1
Răspunde
Comentarii(0)
Monica Andreea
"Ființa umana nu este un lucru printre altele, pentru ca lucrurile sunt codeterminate [...] in vreme ce omul este în cele din urma autodeterminant. El devine - în limitele inzestrarilor și ale mediului - ceea ce singur a știut sa facă din el." Despre optimismul tragic : " lumea nu arata prea bine, dar lucrurile se vor degrada și mai mult dacă fiecare dintre noi nu va face tot ce-i va sta în putere."
0
Răspunde
Comentarii(0)
Anabela Amarandei
Răscolește ceva în tine.
0
Răspunde
Comentarii(0)
30.4 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.78
9 recenzii
5 stele
7
4 stele
2
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0