Zavaidoc in anul iubirii
„Micul Paris” în anul marilor speranțe. O iubire care te poartă înapoi în cel mai nebun an al „anilor nebuni”. Zavaidoc, vocea care a sedus un oraș, dar a spulberat o singură inimă.
O tânără fată este prinsă într-o idilă fascinantă cu Zavaidoc, cel mai îndrăgit solist din perioada interbelică. Și pe măsură ce Bucureștiul este frământat de noile schimbări sociale și politice (dar și de o crimă enigmatică), vocea legendarului lăutar devine ecoul unei epoci pline de dorințe și capcane.
„Micul Paris” în anul marilor speranțe. O iubire care te poartă înapoi în cel mai nebun an al „anilor nebuni”. Zavaidoc, vocea care a sedus un oraș, dar a spulberat o singură inimă.
O tânără fată este prinsă într-o idilă fascinantă cu Zavaidoc, cel mai îndrăgit solist din perioada interbelică. Și pe măsură ce Bucureștiul este frământat de noile schimbări sociale și politice (dar și de o crimă enigmatică), vocea legendarului lăutar devine ecoul unei epoci pline de dorințe și capcane.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
5 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații Zavaidoc in anul iubirii
Rezumat Zavaidoc in anul iubirii - Doina Ruști
Zavaidoc în anul iubirii – Doina Ruști
Pasiune, muzică și crimă în anul de glorie al Bucureștiului interbelic – o poveste de dragoste care a învins timpul!
București, 1923. În anul unei noi Constituții, al primului film românesc și al unei crime care a fascinat imaginația publicului, Micul Paris era orașul marilor pasiuni și speranțe. Pe fundalul unei metropole în plină transformare politică și socială, viața unei tinere fete se schimbă odată cu apariția celebrului Zavaidoc pe treptele casei sale. Într-o epocă lipsită de radio, microfon sau discuri autohtone, vocea inconfundabilă a artistului răsuna de peste tot, cântând suferința unui bărbat îndrăgostit în localurile pline de fum, în saloanele somptuoase sau în suburbiile animate de acordurile tarafului său. Zavaidoc nu a fost un simplu cântăreț, ci o emblemă a unei lumi în stare de orice, aflată la granița dintre tradițional și modern.
„Întâlnirea mea cu Zavaidoc s-a produs pe când încercam să înțeleg arhitectura complexă și parfumul anului 1923, cel mai nebun dintre «anii nebuni». Iar la fiecare pagină de ziar, în fiecare filă de carte, în filmele și în fotografiile începutului de secol XX, am regăsit vocea fără egal a acestui artist, care se mișca prin multe medii culturale și cânta cu aceeași pasiune atât operetă, cât și folclor, dar mai ales o muzică vie și epică, a orașului de după război. Tot ceea ce s-a întâmplat în anul 1923 cuprinde forța lui Zavaidoc, venită dintr-o poveste de iubire, imersiv legată de istoria unui an.” – Doina Ruști
Recenzii:
„Un festin ameţitor al senzaţiilor şi imaginilor cu o bogăţie aproape impudică a limbajului, prin care Doina Ruşti desenează portretul Bucureştiului aşa cum îl face Orhan Pamuk pe cel al Istanbulului.” - Ana A.
„Prima mea întâlnire cu Doina Ruști (dincolo de una-două povestiri scurte) a fost o încântare. Bănuiam că e o povestitoare foarte faină și uite că nu m-am înșelat. Cărticica asta s-a pliat pe sufletul meu ahtiat după istorie - nu istoria din cărțile de școală, ci cea vibrantă a străzii, a mahalalelor, a oamenilor reali.” – Nona
„Dincolo de cuvinte există o putere de evocare și de aducere în prezent cum rar am întâlnit în lecturile mele. La un moment dat parcă auzeam zumzetul Lipscanilor sau al Curții Domnești, dar și copitele cailor pe podul Șerban Vodă.” – Diana
Fragment din carte
"Chiar de la sfârșitul acelui an, rămas pentru mine cel mai dens an al vieții, Zavaidoc a început să înregistreze pentru case de discuri, care înfloriseră în tot Bucureștiul, venite din toată lumea și mai ales din America. Chiar din primele luni cred că nu era om care să nu aibă o placă de la Columbia cu Zavaidoc. Îl vedeam însoțit de femei elegante, îl auzeam chiuind prin grădini ori din mașini din ce în ce mai scumpe. Nu era doar un cântăreț, ci un fel de efigie a cântecului orășenesc, aflat atunci la începuturi. Era arheologul care aducea cântece din străfundul istoriei, precum și cântărețul ce dialoga cu luna. Când cânta Patru boi cu lanțu-n coarne, te ducea în urmă cu sute de ani, iar când dădea drumul cântecelului de lume, îl auzeai pe Calea Victoriei și-l credeai. Multe mâini au cumpărat vin mănăstiresc numai pentru că erau încredințați că vinul de metoc se bea ascultându-l pe Zavaidoc. "
- Zavaidoc in anul iubirii
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 288
- Editura Bookzone
- Autor Doina Ruști
- Anul publicării 2024
- Format Paperback
- ISBN 9786303053127
- Scor Bestseller #5 în categoria Fictiune istorica#5 în categoria Fictiune literara#6 în categoria Literatura universala#10 în categoria Carti de dragoste#12 în categoria Carti fictiune#12 în categoria Literatura contemporana#14 în categoria Beletristica#50 în categoria Carti
Lixandru Oana
Ce m-a impresionat cel mai mult la acest roman este felul în care Doina Ruști surprinde spiritul acelor vremuri – între modernitate și tradiție, între muzică și crimă. Zavaidoc nu este doar un personaj, ci o forță care schimbă vieți și creează legături profunde
0
Răspunde
Comentarii(0)
Rava Matia
Zavaidoc e portretizat ca un simbol al iubirii și al pasiunii, iar legătura dintre el și tânăra fată e plină de tensiune și lirism. O lectură care te lasă să vrei mai mult.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Alina Despa
Am cumpărat „Zavaidoc în anul iubirii” pentru că sunt pasionată de perioada interbelică și am vrut să descopăr mai multe despre acest personaj fascinant. Am fost plăcut surprinsă de felul în care Doina Ruști recreează atmosfera Bucureștiului de atunci – plin de agitație, pasiune și contraste sociale.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Sabina Ilie
Am ales această carte pentru că am fost intrigată de personalitatea lui Zavaidoc și de cum muzica lui a influențat cultura Bucureștiului interbelic. Pe lângă povestea de dragoste, romanul te atrage prin atmosfera sa unică, unde fiecare detaliu e plin de farmec și melancolie.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Popa Andrei
Mi-a plăcut în mod special cum autorul surprinde viața cotidiană din acea perioadă și cum crimele și scandalurile din fundal adaugă o doză de mister. Doina Ruști reușește să împletească perfect dragostea cu istoria, iar rezultatul e o lectură care te captivează din primele pagini.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Anton Radu
Am fost fermecat de cum autorul îmbină povestea de dragoste cu transformările sociale ale vremii. Zavaidoc, un artist legendar, devine un simbol al acelei perioade, iar povestea se desfășoară într-un cadru plin de muzică și mister.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Filip Bianca
E imposibil să nu te lași prins de atmosfera decadentă și de pasiunea personajelor. Mi-a plăcut enorm această plimbare printr-un București uitat, dar atât de vibrant
0
Răspunde
Comentarii(0)
Carmen T
Ce o mai fi și cu dragostea asta? O interogatie recurenta a vieții noastre, la care Doina Ruști nu intra în capcana răspunsurilor, nici previzibile, nici căutate. Il lasă pe Zavaidoc sa se desfășoare plenar, într - o poveste care merge pas la pas cu cititorul, glisand între realități știute, trăite sau închipuite.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Ciprian H
Greutatea acestei cărți vine din forța scrisului și din imaginația debordantă a unei scriitoare originale. “Zavaidoc în anul iubirii” urmărește un epos, legat de cel mai popular cântăreț al României interbelice, în imagini de forță vizuală sau cinematografică, și a unei epoci convingător reconstituite. O dublă incursiune - în viața intimă și în istoria colectivă , prin urmare, și o galerie de portrete și de povești autentice.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Cristina I
Așteptam o biografie romanțată, dar nu, e un roman cu personaje seducătoare, însuflețite, cu “fapte”, cum spune Carol, naratoarea, cu acțiune și mistere petrecute în Bucureștiul interbelic. Trei voci, trei fire narative se completează atât de surprinzător, cum numai finalul din “Mămica la două albăstrele” m-a mai uluit. Mulțumesc încă o dată pentru bucuria acestei lecturi, pentru călătoria emoționantă!
0
Răspunde
Comentarii(0)
39.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
5
10 recenzii
5 stele
10
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0