În parfumul altor vremuri, istoria devine un amant gelos.
Istoria îți va promite nemurirea, doar ca să ți-o smulgă din mâini în cel mai neașteptat moment. Te va îmbrățișa strâns, șoptindu-ți la ureche povești despre glorii trecute și iubiri pierdute, lăsându-te captiv în ecoul acelor timpuri. Momente pe care nu le-ai trăit îți vor deveni amintiri și ți se vor lipi de suflet. Și, la final, vei privi totul de la distanță, ca un spectator neputincios, învăluit de dor.
În parfumul altor vremuri, istoria devine un amant gelos.
Istoria îți va promite nemurirea, doar ca să ți-o smulgă din mâini în cel mai neașteptat moment. Te va îmbrățișa strâns, șoptindu-ți la ureche povești despre glorii trecute și iubiri pierdute, lăsându-te captiv în ecoul acelor timpuri. Momente pe care nu le-ai trăit îți vor deveni amintiri și ți se vor lipi de suflet. Și, la final, vei privi totul de la distanță, ca un spectator neputincios, învăluit de dor.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
5 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Povestitoarea din Casablanca
Rezumat Pachet Parfumul altor vremuri - Fiona Valpy, Doina Ruști
Zavaidoc în anul iubirii – Doina Ruști
Pasiune, muzică și crimă în anul de glorie al Bucureștiului interbelic – o poveste de dragoste care a învins timpul!
București, 1923. În anul unei noi Constituții, al primului film românesc și al unei crime care a fascinat imaginația publicului, Micul Paris era orașul marilor pasiuni și speranțe. Pe fundalul unei metropole în plină transformare politică și socială, viața unei tinere fete se schimbă odată cu apariția celebrului Zavaidoc pe treptele casei sale. Într-o epocă lipsită de radio, microfon sau discuri autohtone, vocea inconfundabilă a artistului răsuna de peste tot, cântând suferința unui bărbat îndrăgostit în localurile pline de fum, în saloanele somptuoase sau în suburbiile animate de acordurile tarafului său. Zavaidoc nu a fost un simplu cântăreț, ci o emblemă a unei lumi în stare de orice, aflată la granița dintre tradițional și modern.
„Întâlnirea mea cu Zavaidoc s-a produs pe când încercam să înțeleg arhitectura complexă și parfumul anului 1923, cel mai nebun dintre «anii nebuni». Iar la fiecare pagină de ziar, în fiecare filă de carte, în filmele și în fotografiile începutului de secol XX, am regăsit vocea fără egal a acestui artist, care se mișca prin multe medii culturale și cânta cu aceeași pasiune atât operetă, cât și folclor, dar mai ales o muzică vie și epică, a orașului de după război. Tot ceea ce s-a întâmplat în anul 1923 cuprinde forța lui Zavaidoc, venită dintr-o poveste de iubire, imersiv legată de istoria unui an.” – Doina Ruști
„Un festin ameţitor al senzaţiilor şi imaginilor cu o bogăţie aproape impudică a limbajului, prin care Doina Ruşti desenează portretul Bucureştiului aşa cum Orhan Pamuk pe cel al Istanbulului.” - Ana A.
„Prima mea întâlnire cu Doina Ruști (dincolo de una-două povestiri scurte) a fost o încântare. Bănuiam că e o povestitoare foarte faină și uite că nu m-am înșelat. Cărticica asta s-a pliat pe sufletul meu ahtiat după istorie - nu istoria din cărțile de școală, ci cea vibrantă a străzii, a mahalalelor, a oamenilor reali.” – Nona
Povestitoarea din Casablanca – Fiona Valpy
Un oraș straniu și o prietenie adevărată îi oferă speranță unei copile. Însă poate acest loc să-i ofere, la zeci de ani distanță, o a doua șansă unui suflet rătăcit?
Maroc, 1941. După căderea Franței sub ocupația naziștilor, o fetiță în vârstă de 12 ani fuge alături de familia sa în Casablanca, unde așteaptă șansa de a pleca în America. Viața de aici este intensă precum lumina soarelui în deşert și fiecare peisaj, fiecare mireasmă, fiecare sunet îi par copleșitoare unei fete care nu crezuse niciodată că va descoperi un oraș atât de diferit.
70 de ani mai târziu, un alt suflet rătăcit ajunge în port, în căutarea unei noi vieți. Zoe și soțul ei sunt pe cale să înceapă o nouă viață în acest loc straniu. Însă totul se schimbă când descoperă o cutie din lemn de santal care ascunde jurnalul lui Josie, fetița care cândva admirase Oceanul Atlantic de la aceeași fereastră, dar care trăise într-un oraș foarte diferit de cel de astăzi.
În curând, Zoe începe să-și privească noua casă prin ochii lui Josie. Însă va reuși această nouă perspectivă să o ajute să transforme tragedia în speranță și să-și vindece inima rănită?
„Casablanca este unul dintre filmele preferate, așa că nu puteam să ratez o carte care mă poartă înapoi în anii 1940, tocmai în acest oraș plin de mister, prins între oceanul neîndurător și cruzimea nemăsurată a războiului. Dar cartea Fionei Valpy mi-a întrecut așteptările, creând o lume în care aromele orașului vechi se contopesc cu forfota orașului nou, construind cadrul perfect pentru poveștile lui Josie și Zoe, cele două protagoniste legate dincolo de timp de dorința lor de a începe o nouă viață. Superb!” - Georgiana E.
Labirintul de chiparoși – Fiona Valpy
Toscana, 1940. Izolată în Italia devastată de război, Beatrice trebuie să renunțe la visul său de a preda limba engleză în însorita peninsulă. În mijlocul dezastrului, ea găsește adăpost la Villa delle Colombe și se refugiază în grădina minunată a Francescăi și a lui Edoardo, care ascunde în inima sa un labirint de chiparoşi.
Dar Beatrice nu este singura care încearcă să fugă din fața războiului. Și alte suflete înspăimântate își doresc să se ascundă de istorie printre chiparoși. Însă, pe măsură ce războiul se apropie, rezidenții vilei sunt forțați să facă lucruri cândva de neimaginat...
2015. Tess ajunge la vilă cu inima încă îndurerată după moartea soțului ei. Beatrice, acum custodele clădirii, o îndrumă spre liniștea tămăduitoare a grădinii, însă orice speranță la pace și vindecare este spulberată de apariția lui Marco, proprietarul care își dorește să dea vila pe mâna dezvoltatorilor.
Astfel, Beatrice este nevoită să dezvăluie trecutul dureros al acestui loc, dacă își dorește să îl salveze. Pe măsură ce istoria prinde viață din cuvintele acesteia, Tess descoperă că Villa delle Colombe a fost dintotdeauna un adevărat bastion al speranței în vremuri întunecate. Va reuși ea să-l convingă pe Marco să-i ofere vilei o nouă șansă la viață și ei o nouă șansă la fericire?
„Cărțile Fionei Valpy se simt, nu se citesc! Nu mi-a plăcut niciodată istoria, însă privind anul 1940 prin ochii unor personaje feminine, vulnerabile, dar totuși atât de curajoase, am descoperit o altă istorie ascunsă de-a dreptul captivantă: cea a oamenilor obișnuiți. ” - Maria D.
- Povestitoarea din Casablanca
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 336
- Editura Bookzone
- Autor Fiona Valpy
- Anul publicării 2023
- ISBN 9786303051758
- Scor Bestseller #10 în categoria Fictiune istorica#21 în categoria Literatura universala#37 în categoria Carti de dragoste#52 în categoria Carti fictiune#53 în categoria Beletristica#139 în categoria Carti
- Labirintul de chiparoși
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 368
- Editura Bookzone
- Autor Fiona Valpy
- Anul publicării 2023
- ISBN 9786303051734
- Scor Bestseller #9 în categoria Fictiune istorica#20 în categoria Literatura universala#36 în categoria Carti de dragoste#51 în categoria Carti fictiune#52 în categoria Beletristica#138 în categoria Carti
- Zavaidoc în anul iubirii
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 288
- Editura Bookzone
- Autor Doina Ruști
- Anul publicării 2024
- Format Paperback
- ISBN 9786303053127
- Scor Bestseller #7 în categoria Fictiune istorica#14 în categoria Literatura universala#16 în categoria Fictiune literara#23 în categoria Carti de dragoste#35 în categoria Literatura contemporana#36 în categoria Carti fictiune#37 în categoria Beletristica#85 în categoria Carti
Carmen T
Ce o mai fi și cu dragostea asta? O interogatie recurenta a vieții noastre, la care Doina Ruști nu intra în capcana răspunsurilor, nici previzibile, nici căutate. Il lasă pe Zavaidoc sa se desfășoare plenar, într - o poveste care merge pas la pas cu cititorul, glisand între realități știute, trăite sau închipuite.
Recenzie pentru cartea Zavaidoc în anul iubirii0
Răspunde
Comentarii(0)
Ciprian H
Greutatea acestei cărți vine din forța scrisului și din imaginația debordantă a unei scriitoare originale. “Zavaidoc în anul iubirii” urmărește un epos, legat de cel mai popular cântăreț al României interbelice, în imagini de forță vizuală sau cinematografică, și a unei epoci convingător reconstituite. O dublă incursiune - în viața intimă și în istoria colectivă , prin urmare, și o galerie de portrete și de povești autentice.
Recenzie pentru cartea Zavaidoc în anul iubirii0
Răspunde
Comentarii(0)
Cristina I
Așteptam o biografie romanțată, dar nu, e un roman cu personaje seducătoare, însuflețite, cu “fapte”, cum spune Carol, naratoarea, cu acțiune și mistere petrecute în Bucureștiul interbelic. Trei voci, trei fire narative se completează atât de surprinzător, cum numai finalul din “Mămica la două albăstrele” m-a mai uluit. Mulțumesc încă o dată pentru bucuria acestei lecturi, pentru călătoria emoționantă!
Recenzie pentru cartea Zavaidoc în anul iubirii0
Răspunde
Comentarii(0)
Ivan Bianca
Este o lectură minunată pentru cei care apreciază romanele istorice pline de sensibilitate.
Recenzie pentru cartea Labirintul de chiparoși0
Răspunde
Comentarii(0)
Sandra T
Cartea m-a emoționat și mi-a oferit multe momente de reflecție.
Recenzie pentru cartea Labirintul de chiparoși0
Răspunde
Comentarii(0)
Filip Elena
„Labirintul de chiparoși” mi-a adus aminte de cât de mult curaj trebuie să ai pentru a depăși trecutul și a-ți găsi din nou sensul vieții. Mi-a plăcut cum Fiona Valpy a construit personaje feminine care, deși sunt diferite, împărtășesc o forță interioară remarcabilă.
Recenzie pentru cartea Labirintul de chiparoși0
Răspunde
Comentarii(0)
Curmal Viorela
Este o poveste despre supraviețuire, vindecare și cum alegerile noastre de azi pot fi influențate de umbrele trecutului. O lectură profundă, ideală pentru cei care apreciază nuanțele istorice și introspective.
Recenzie pentru cartea Povestitoarea din Casablanca0
Răspunde
Comentarii(0)
Sigma Benadona
Această carte este o odă adusă rezilienței și puterii de a găsi frumusețe chiar și în mijlocul haosului.
Recenzie pentru cartea Povestitoarea din Casablanca0
Răspunde
Comentarii(0)
Ana Maria
Ce mi-a plăcut cel mai mult la această carte este felul în care autoarea reușește să construiască două lumi paralele, prin intermediul lui Josie și Zoe. Fiecare dintre ele se confruntă cu propriile provocări, dar legătura lor, prin jurnalul lui Josie, adaugă un strat profund de introspecție și speranță.
Recenzie pentru cartea Povestitoarea din Casablanca0
Răspunde
Comentarii(0)
77.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.74
23 recenzii
5 stele
17
4 stele
6
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0