Descoperă noii clasici contemporani!
Horațiu Mălăele și Doina Ruști sunt doi maeștri ai artei narative, care se remarcă prin abilitatea de a împleti umorul fin cu introspecția profundă. Mălăele, cu ironia sa tăioasă și umorul absurd, și Ruști, cu realismul ei magic plin de mister și istorie, creează lumi în care trecutul și prezentul se ciocnesc și se întrepătrund în mod constant. Devino complicele lor în această explorare vibrantă a vieții!
Descoperă noii clasici contemporani!
Horațiu Mălăele și Doina Ruști sunt doi maeștri ai artei narative, care se remarcă prin abilitatea de a împleti umorul fin cu introspecția profundă. Mălăele, cu ironia sa tăioasă și umorul absurd, și Ruști, cu realismul ei magic plin de mister și istorie, creează lumi în care trecutul și prezentul se ciocnesc și se întrepătrund în mod constant. Devino complicele lor în această explorare vibrantă a vieții!
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
5 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Tristețea ploilor
Rezumat Pachet Clasici contemporani - Doina Ruști, Horatiu Malaele
Zavaidoc în anul iubirii – Doina Ruști
Pasiune, muzică și crimă în anul de glorie al Bucureștiului interbelic – o poveste de dragoste care a învins timpul!
București, 1923. În anul unei noi Constituții, al primului film românesc și al unei crime care a fascinat imaginația publicului, Micul Paris era orașul marilor pasiuni și speranțe. Pe fundalul unei metropole în plină transformare politică și socială, viața unei tinere fete se schimbă odată cu apariția celebrului Zavaidoc pe treptele casei sale. Într-o epocă lipsită de radio, microfon sau discuri autohtone, vocea inconfundabilă a artistului răsuna de peste tot, cântând suferința unui bărbat îndrăgostit în localurile pline de fum, în saloanele somptuoase sau în suburbiile animate de acordurile tarafului său. Zavaidoc nu a fost un simplu cântăreț, ci o emblemă a unei lumi în stare de orice, aflată la granița dintre tradițional și modern.
„Întâlnirea mea cu Zavaidoc s-a produs pe când încercam să înțeleg arhitectura complexă și parfumul anului 1923, cel mai nebun dintre «anii nebuni». Iar la fiecare pagină de ziar, în fiecare filă de carte, în filmele și în fotografiile începutului de secol XX, am regăsit vocea fără egal a acestui artist, care se mișca prin multe medii culturale și cânta cu aceeași pasiune atât operetă, cât și folclor, dar mai ales o muzică vie și epică, a orașului de după război. Tot ceea ce s-a întâmplat în anul 1923 cuprinde forța lui Zavaidoc, venită dintr-o poveste de iubire, imersiv legată de istoria unui an.” – Doina Ruști
„Un festin ameţitor al senzaţiilor şi imaginilor cu o bogăţie aproape impudică a limbajului, prin care Doina Ruşti desenează portretul Bucureştiului aşa cum Orhan Pamuk pe cel al Istanbulului.” - Ana A.
„Prima mea întâlnire cu Doina Ruști (dincolo de una-două povestiri scurte) a fost o încântare. Bănuiam că e o povestitoare foarte faină și uite că nu m-am înșelat. Cărticica asta s-a pliat pe sufletul meu ahtiat după istorie - nu istoria din cărțile de școală, ci cea vibrantă a străzii, a mahalalelor, a oamenilor reali.” – Nona
Tristețea ploilor - Horațiu Mălăele
O moarte care nu este moarte.
O viață care nu este viață.
Și o iubire care este de fapt totul.
În „Tristețea ploilor”, Horațiu Mălăele se joacă cu frazele și cuvintele cu aceeași ușurință cu cu care se joacă pe scenă cu emoțiile. Astfel, el reușește să redea drama unui personaj paradoxal, un bătrân tânăr, lord însingurat al unei lumi care mai trăiește doar în amintirea sa: Parisul anilor 1930.
O carte în care prezentul și trecutul se împletesc, iar contururile realității se pierd lăsând locul posibilităților infinite ale halucinației și visului, „Tristețea Ploilor” smulge de sub roțile istoriei un oraș al luminilor, al artei și al iubirilor fulgerătoare, oferind cititorilor șansa să descopere o nouă fațetă a prozatorului Horațiu Mălăele, creator desăvârșit de personaje și de lumi.
„Vara lui ’38 fusese fierbinte, neprietenoasă. Toamna, ca de fiecare dată, un dar ceresc. Ceața dimineților, străzile îngropate în frunze galben-aurii sau roșii ca amurgul, singurătatea platanilor, fumul castanelor coapte, tristețea ploilor fac din Paris locul miraculos în care viața te ajută să umbli la braț cu nostalgia.”
Destinul îl poartă pe Titu din mahalalele marcate de sărăcie și cruzime ale Bucureștiului interbelic într-un Paris învăluit în promisiunile tinereții și ale iubirii. Centagenar, el își trăiește ultimele zile la granița dintre realitate și halucinație, cufundat în amintiri și regrete. Prin ochii săi încărcați de nostalgie, cititorii sunt invitați să descopere tot farmecul boemei pariziene din pragul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și drama unei vieți netrăite, a unui univers pierdut pentru totdeauna în negura vremii.
Tehomir - Horațiu Mălăele
„Când apusul îi face umbra tot mai lungă și viața începe să aparțină imprevizibilului, omul se apucă, din tainice motive, să lase cui va dori mărturii ale trecerii lui. Oaie temătoare, aparținătoare turmei, fac și eu același lucru, smulgând din temnițele ucigașe ale memoriei această poveste din vremea unei copilării miraculoase, trăită în mocirla unei lumi aflate la răscruce. Nu vă îndoiți, tot ceea ce veți citi s-a întâmplat aievea!” - Horațiu Mălăele
Tehomirul lui Horațiu Mălăele este o lume în care legendele prind viață, unde semnele nefaste și evenimentele miraculoase anunță prefacerile dureroase prin care vor trece sătenii atunci când Istoria neîndurătoare le va bate la poartă, aducând schimbări și suferință. În acest sat îngropat între dealuri și tradiții, prezența fantasticului este singurul lucru care îi mai poate face pe oameni să uite de răul cel mare, lacom și nevăzut, ce stă la pândă, cu ochii pe pământurile lor.
Însă vraja Tehomirului se risipește sub presiunea terorii anilor '50, iar odată cu dezvrăjirea sa, protagonistul lasă în urmă ultimele vestigii ale copilăriei.
- Tristețea ploilor
- Dimensiune 120X185
- Număr pagini 88
- Editura Bookzone
- Autor Horatiu Malaele
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303052090
- Scor Bestseller #1 în categoria Proza scurta si antologii#4 în categoria Literatura romana#23 în categoria Fictiune literara#49 în categoria Literatura contemporana#54 în categoria Beletristica#179 în categoria Carti
- Tehomir
- Dimensiune 120X185
- Număr pagini 72
- Editura Bookzone
- Autor Horatiu Malaele
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303052380
- Scor Bestseller #2 în categoria Proza scurta si antologii#5 în categoria Literatura romana#24 în categoria Fictiune literara#52 în categoria Literatura contemporana#58 în categoria Beletristica#197 în categoria Carti
- Zavaidoc în anul iubirii
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 288
- Editura Bookzone
- Autor Doina Ruști
- Anul publicării 2024
- Format Paperback
- ISBN 9786303053127
- Scor Bestseller #5 în categoria Fictiune istorica#5 în categoria Fictiune literara#6 în categoria Literatura universala#10 în categoria Literatura contemporana#11 în categoria Beletristica#12 în categoria Carti de dragoste#12 în categoria Carti fictiune#39 în categoria Carti
Lixandru Oana
Ce m-a impresionat cel mai mult la acest roman este felul în care Doina Ruști surprinde spiritul acelor vremuri – între modernitate și tradiție, între muzică și crimă. Zavaidoc nu este doar un personaj, ci o forță care schimbă vieți și creează legături profunde
Recenzie pentru cartea Zavaidoc în anul iubirii0
Răspunde
Comentarii(0)
Rava Matia
Zavaidoc e portretizat ca un simbol al iubirii și al pasiunii, iar legătura dintre el și tânăra fată e plină de tensiune și lirism. O lectură care te lasă să vrei mai mult.
Recenzie pentru cartea Zavaidoc în anul iubirii0
Răspunde
Comentarii(0)
Alina Despa
Am cumpărat „Zavaidoc în anul iubirii” pentru că sunt pasionată de perioada interbelică și am vrut să descopăr mai multe despre acest personaj fascinant. Am fost plăcut surprinsă de felul în care Doina Ruști recreează atmosfera Bucureștiului de atunci – plin de agitație, pasiune și contraste sociale.
Recenzie pentru cartea Zavaidoc în anul iubirii0
Răspunde
Comentarii(0)
Barbu Cristi
Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost felul în care Mălăele a folosit povestea pentru a explora legătura strânsă dintre oameni și pământ, dintre trecut și prezent. Cartea mi-a oferit o introspecție neașteptată asupra modului în care tradițiile și superstițiile pot modela identitatea unei comunități.
Recenzie pentru cartea Tehomir1
Răspunde
Comentarii(0)
Oprea Alexandru
Mi-a plăcut mult această luptă între sacru și profan, între vechi și nou, și o recomand pentru că m-a făcut să mă gândesc la felul în care propriile mele rădăcini culturale sunt afectate de prezent.
Recenzie pentru cartea Tehomir0
Răspunde
Comentarii(0)
Mihaela Istrate
Cartea m-a prins prin această combinație de mister și realism, oferindu-mi o lectură care m-a făcut să reflectez la fragilitatea tradițiilor în fața schimbărilor istorice inevitabile.
Recenzie pentru cartea Tehomir0
Răspunde
Comentarii(0)
Dana Bob
Personajul principal, Titu, te face să reflectezi asupra trecerii timpului și a regretelor care se adună de-a lungul unei vieți. E o carte pe care o recomand pentru sensibilitatea ei și pentru felul în care te face să te pierzi în amintiri și gânduri
Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor0
Răspunde
Comentarii(0)
Laura Ciuc
Este o carte care îți dă de gândit. Mi-a placut foarte mult, iar prețul este foarte bun
Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor0
Răspunde
Comentarii(0)
Rodica Milan
Parisul anilor '30 prinde viață în paginile cărții, iar întâlnirile cu figuri celebre precum Hemingway sau Dalí aduc o savoare aparte lecturii. Titu, protagonistul, m-a fascinat prin felul său de a se pierde între amintiri și vise, între realitate și halucinație
Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor0
Răspunde
Comentarii(0)
89 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.97
30 recenzii
5 stele
29
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0