Fiona ValpyZoulfa Katouh

Pachet Povestile nespuse ale razboiului

PRP: 159.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
79.9 Lei

Încă din copilărie învățăm despre date, ani, orașe importante care au rezistat sau s-au prăbușit în războaiele care au măcinat lumea, însă nu citim despre inimile oamenilor obișnuiți care au rezistat sau s-au prăbușit în fața acestora.


Poveștile țesute de Fiona Valpy și Zoulfa Katouh îndrăznesc să ne vorbească tocmai despre acești oameni, eroii anonimi ai unor vremuri pline de cruzime care au reușit să-și păstreze speranța chiar și atunci când erau înconjurați de ură și întuneric.

Comandă cărțile până pe 22 noiembrie (inclusiv) și intri automat în tombola care îți poate aduce unul dintre cele 6 seturi oferite de Yves Rocher. Detalii în regulamentul concursului.

Încă din copilărie învățăm despre date, ani, orașe importante care au rezistat sau s-au prăbușit în războaiele care au măcinat lumea, însă nu citim despre inimile oamenilor obișnuiți care au rezistat sau s-au prăbușit în fața acestora.


Poveștile țesute de Fiona Valpy și Zoulfa Katouh îndrăznesc să ne vorbească tocmai despre acești oameni, eroii anonimi ai unor vremuri pline de cruzime care au reușit să-și păstreze speranța chiar și atunci când erau înconjurați de ură și întuneric.

Comandă cărțile până pe 22 noiembrie (inclusiv) și intri automat în tombola care îți poate aduce unul dintre cele 6 seturi oferite de Yves Rocher. Detalii în regulamentul concursului.

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Cât timp înfloresc lămâii

Dimensiune
130x200
Număr pagini
432
Editura
Bookzone
Autor
Zoulfa Katouh
Anul publicării
2023
Liste
Biblioteca lui Morar
ISBN
9786303050942
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Povestile nespuse ale razboiului - Zoulfa Katouh, Fiona Valpy

REZUMAT Povestitoarea din Casablanca – Fiona Valpy


Un oraș straniu și o prietenie adevărată îi oferă speranță unei copile. Însă poate acest loc să-i ofere , la zeci de ani distanță, o a doua șansă unui suflet rătăcit?


Maroc, 1941. După căderea Franței sub ocupația naziștilor, o fetiță în vârstă de 12 ani fuge alături de familia sa în Casablanca, unde așteaptă șansa de a pleca în America. Viața de aici este intensă precum lumina soarelui în deşert și fiecare peisaj, fiecare mireasmă, fiecare sunet îi par copleșitoare unei fete care nu crezuse niciodată că va descoperi un oraș atât de diferit.


70 de ani mai târziu, un alt suflet rătăcit ajunge în port, în căutarea unei noi vieți. Zoe și soțul ei sunt pe cale să înceapă o nouă viață în acest loc straniu. Însă totul se schimbă când descoperă o cutie din lemn de santal care ascunde jurnalul lui Josie, fetița care cândva admirase Oceanul Atlantic de la aceeași fereastră, dar care trăise într-un oraș foarte diferit de cel de astăzi.


În curând, Zoe începe să-și privească noua casă prin ochii lui Josie. Însă va reuși această nouă perspectivă să o ajute să transforme tragedia în speranță și să-și vindece inima rănită?


„ Casablanca este unul dintre filmele preferate, așa că nu puteam să ratez o carte care mă poartă înapoi în anii 1940, tocmai în acest oraș plin de mister, prins între oceanul neîndurător și cruzimea nemăsurată a războiului. Dar cartea Fionei Valpy mi-a întrecut așteptările, creând o lume în care aromele orașului vechi se contopesc cu forfota orașului nou, construind cadrul perfect pentru poveștile lui Josie și Zoe, cele două protagoniste legate dincolo de timp de dorința lor de a începe o nouă viață. Superb!” - Georgiana E.


REZUMAT Labirintul de chiparoși – Fiona Valpy


Toscana, 1940. Izolată în Italia devastată de război, Beatrice trebuie să renunțe la visul său de a preda limba engleză în însorita peninsulă. În mijlocul dezastrului, ea găsește adăpost la Villa delle Colombe și se refugiază în grădina minunată a Francescăi și a lui Edoardo, care ascunde în inima sa un labirint de chiparoşi.


Dar Beatrice nu este singura care încearcă să fugă din fața războiului. Și alte suflete înspăimântate își doresc să se ascundă de istorie printre chiparoși. Însă, pe măsură ce războiul se apropie, rezidenții vilei sunt forțați să facă lucruri cândva de neimaginat...


2015. Tess ajunge la vilă cu inima încă îndurerată după moartea soțului ei. Beatrice, acum custodele clădirii, o îndrumă spre liniștea tămăduitoare a grădinii, însă orice speranță la pace și vindecare este spulberată de apariția lui Marco, proprietarul care își dorește să dea vila pe mâna dezvoltatorilor.

Astfel, Beatrice este nevoită să dezvăluie trecutul dureros al acestui loc, dacă își dorește să îl salveze. Pe măsură ce istoria prinde viață din cuvintele acesteia, Tess descoperă că Villa delle Colombe a fost dintotdeauna un adevărat bastion al speranței în vremuri întunecate. Va reuși ea să-l convingă pe Marco să-i ofere vilei o nouă șansă la viață și ei o nouă șansă la fericire?


„Cărțile Fionei Valpy se simt, nu se citesc! Nu mi-a plăcut niciodată istoria, însă privind anul 1940 prin ochii unor personaje feminine, vulnerabile, dar totuși atât de curajoase, am descoperit o altă istorie ascunsă de-a dreptul captivantă: cea a oamenilor obișnuiți. ” - Maria D.

 

REZUMAT Cât timp înfloresc lămâii – Zoulfa Katouh

 

"Această carte s-s născut din durerea mea, din vinovăţia mea, din iubirea mea, din suferinţele mele, din visele şi speranţele mele. Pe scurt, s-a născut din zonele vulnerabile ale inimii mele"

―autoarea.

 

Înainte de izbucnirea revoluţiei siriene, Salama e o fată fericită dintr-o familie armonioasă, unită prin afecţiune şi tradiţie. Are 18 ani, studiază farnacologia şi se bucură de căsătoria dintre fratele ei, Hamza, şi prietena ei de suflet, Layla.

 

După ce începe războiul, totul se schimbă. Ea ajunge să îndeplinească atribuţii de chirurg la spitalul local, din lipsă de personal şi un număr crescând de victime, membrii familiei ei îşi pierd viaţa sau dispar în război; singura supravieţuitoare e Layla, cumnata ei gravidă.

 

Spitalul, responsabilitatea faţă de compatrioţii ei, şi ulterior, iubirea care se naşte între ea şi tânărul protestatar Kenan o îndeamnă să rămână, deşi fiecare moment e o nouă ameninţare letală.

 

Grija faţă de Layla şi copilaşul acesteia o sileşte să negocieze emigrarea.

 

Vei sta cu sufletul la gură urmărind aceste destine fragile şi emoţionante într-un context tragic.

 

„Cum îi supraviețuiești durerii? Cât timp înfloresc lâmâii, speranța nu va muri niciodată… Am pus mâna pe această carte și mi-a fost imposibil să mă despart de ea. Zoulfa Katouh scrie o poveste prin care trăiești organic, cu mintea și cu inima, revoluția care a început în Siria în 2011 și continuă și în zilele noastre. Însă puritatea primei iubiri are forța să dizolve chiar și ororile războiului. Am plâns de durere, de furie, și într-un final, de bucurie, pentru că, dincolo de tragedii, de suferință este o carte a speranței, a iubirii care strălucește chiar și în culmile disperării. Războiul e devastator. Dar această poveste e devastator de frumoasă. Lectura ei va lasa urme adânci în interiorul tău și dorința supremă de a lăsa, în exteriorul tău, o lume mai bună.”

Mihai MORAR

 

Detalii produse
Despre Zoulfa Katouh
Zoulfa Katouh
Biografie
Zoulfa Katouh e o autoare canadiană cu rădăcini siriene, în prezent stabilită în Elveţia. A absolvit farmacologia. Cât timp înfloresc lămâii e romanul ei de debut. Despre procesul de concepţie al cărţii, Katouh spune: "Chiar dacă amănuntele prezentate în această carte au fost documentate şi expuse la ştiri şi pe internet timp de peste zece ani, sunt foarte mulţi oameni care nu ştiu ce se întâmplă. Şi din acest motiv, am dorit să le transpun într-o poveste. În cele din urmă, asta e viaţa umană: o poveste. Salama, Layla, Kenan şi restul personajelor din această carte sunt fictive, dar ele trăiesc în fiecare sirian. Aceste lucruri s-au întâmplat - şi continuă să se întâmple." Cât timp înfloresc lămâii a fost nominalizat anul trecut pentru cel mai bun roman în categoria Young Adult la Goodreads Choice Awards, iar impactul cărţii i-a adus lui Katouh invitaţii pentru interviuri din partea unor platforme media cu sute de mii de abonaţi, cum ar fi Politics and Prose şi Islam Channel.
Autorul cărților:
Despre Fiona Valpy
Fiona Valpy
Biografie
Fiona Valpy este o autoare de bestellere ale cărei povești împletesc într-un mod irezistibil iubirea și istoria. Cărțile sale au în centru femei puternice care trebuie să facă față celor mai întunecate momente ale istoriei. Datorită documentării atente din spatele fiecărei povești, romanele sale reușesc să readucă la viață trecutul și să transmită mai departe lecții importante despre puterea incredibilă a iubirii și a prieteniei de a ne salva de întuneric în cele mai dificile momente. Pline de personaje remarcabile și descrieri evocatoare, cărțile Fionei Valpy s-au vândut în peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.8

35 recenzii

5 stele

28

4 stele

7

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


L

Lavinia BM

Povestea este draguta si captivanta, in acelasi stil in care autoarea m-a obisnuit :)

Recenzie pentru cartea Labirintul de chiparoși

0

Răspunde

Comentarii(0)

D

Dorina Moldovan

O poveste frumoasa despre iubire, prietenie și capacitatea de vindecare a rănilor din suflet.

Recenzie pentru cartea Labirintul de chiparoși

0

Răspunde

Comentarii(0)

S

Sidonia

M-a emotionat mult povestea lui Josie dar si a Zoei. Ma declar un fan al Fionei Valpy si sincer nu aveam asteptari asa mari, insa m-au surprins povestile ei.

Recenzie pentru cartea Povestitoarea din Casablanca

0

Răspunde

Comentarii(0)

K

Käthe

Am citit cartea asta în câteva ore. Nu cred ca e o noutate faptul cât de mult o iubesc pe Valpy. Scrierile ei sunt atât de frumoase și atât de ușor de parcurs.

Recenzie pentru cartea Povestitoarea din Casablanca

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Roxana Amir

Merită citită!

Minunată poveste şi foarte drăguţă perspectiva relatării din prisma micuţei Josie. Mi-a plăcut foarte mult ideea aceasta a povestirii ei prin prisma jurnalului. Mi-a plăcut foarte mult personalitatea ei, iar paginile cărţii au reuşit să redea foarte bine inocenţa şi înţelepciunea vârstei ei, preocupările specifice, pasiunile, modul ei de a înţelege diferite situaţii şi oameni. Mi-a plăcut mult de tot! S-a întrepătruns bine şi cu povestea lui Zoe, m-a emoţionat foarte tare situaţia ei, la final când am înţeles-o, fiindcă la început acest personaj m-a enervat. Dar mi-a plăcut când am înţeles situaţia şi întreg contextul formării ei. Povestea este captivantă m-a ţinut cu sufletul la gură şi abia am aşteptat să termin cartea ca să văd deznodământul. Aerul Marocului cu străduţele lui colorate şi bătute de soare, aroma ceaiului în miez de zi şi comorile vechi din magazinul de antichităţi au fost perfecte pentru o transpunere în spaţiu.

Recenzie pentru cartea Povestitoarea din Casablanca

0

Răspunde

Comentarii(0)

G

Geanina Puscas

Cea mai frumoasă poveste de dragoste adevărată, cu

Superbă!Te trece prin toate stările! O carte foarte reușită!

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Mihaela Țurcanu

O carte senzațional, merită citită.

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

N

Nuți Simion

O carte minunată, merită citită!

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile

De la același autor

-15%
Marea amintirilor

Marea amintirilor

PRP: 28 Lei 23.8 Lei
-15.3%
Secretul de la Castel

Secretul de la Castel

PRP: 36 Lei 30.5 Lei
BestSeller
-49.2%
Darul croitoresei

Darul croitoresei

PRP: 49 Lei 24.9 Lei
BestSeller
-49.2%
Secretul ciocârliei

Secretul ciocârliei

PRP: 49 Lei 24.9 Lei
BestSeller
-48.1%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 25.9 Lei
Nou
-20%
Oceanul dintre noi

Oceanul dintre noi

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-59.4%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-50.1%
Femeile Weyward

Femeile Weyward

PRP: 49.9 Lei 24.9 Lei
-30.1%
Scandal în înalta societate

Scandal în înalta societate

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
-49.2%
-27.5%
Doamna Tan și cercul binelui

Doamna Tan și cercul binelui

PRP: 55 Lei 39.9 Lei
-36.5%
Povestitoarea din Casablanca

Povestitoarea din Casablanca

PRP: 55 Lei 34.9 Lei
-36.5%
Labirintul de chiparoși

Labirintul de chiparoși

PRP: 55 Lei 34.9 Lei
-27.5%
Insula femeilor mării

Insula femeilor mării

PRP: 55 Lei 39.9 Lei
-35.2%
Fiica pierduta din Italia

Fiica pierduta din Italia

PRP: 59.99 Lei 38.9 Lei
-34.6%
Fiica tarinei

Fiica tarinei

PRP: 34.99 Lei 22.9 Lei
-15%
Istoria secreta

Istoria secreta

PRP: 69.99 Lei 59.5 Lei
-15%
Darul stelelor

Darul stelelor

PRP: 49.9 Lei 42.41 Lei
-10.3%
Hotelul Portofino

Hotelul Portofino

PRP: 59 Lei 52.9 Lei
-10%
Copilul ascuns

Copilul ascuns

PRP: 54.99 Lei 49.49 Lei
-15.1%
Florile soarelui

Florile soarelui

PRP: 49.9 Lei 42.36 Lei
-15.1%
Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six

PRP: 60.5 Lei 51.38 Lei
-35.2%
Atalanta

Atalanta

PRP: 59.99 Lei 38.9 Lei
-33.5%
O italianca in Brooklyn

O italianca in Brooklyn

PRP: 59.99 Lei 39.9 Lei

Cumparate impreuna cu Pachet Povestile nespuse ale razboiului

BestSeller
-66.7%
-21.7%
Singuratatea unei femei

Singuratatea unei femei

PRP: 30 Lei 23.5 Lei
-41.8%
Pachet Menajera

Pachet Menajera

PRP: 153 Lei 89 Lei
BestSeller
-59.4%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
BestSeller
-53.3%
-61.4%
BestSeller
-49.2%
Fără țipete

Fără țipete

PRP: 49 Lei 24.9 Lei
-20.3%
Pacate ascunse

Pacate ascunse

PRP: 34.99 Lei 27.9 Lei
Nou
-49.5%
Pachet Adevăr fatal

Pachet Adevăr fatal

PRP: 197.8 Lei 99.9 Lei
-25.3%
-43.7%
Pachet Carmen Voinea-Răducanu

Pachet Carmen Voinea-Răducanu

PRP: 79.8 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-27.5%
Transport
gratuit
BestSeller
-46.7%
Pachet Iubire Dumnezeiască

Pachet Iubire Dumnezeiască

PRP: 149.9 Lei 79.9 Lei
Nou
-20%
Oceanul dintre noi

Oceanul dintre noi

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-15.9%
Secrete intunecate

Secrete intunecate

PRP: 49.9 Lei 41.97 Lei
BestSeller
-59.4%
BestSeller
-56.7%
Malakai - Un altfel de final

Malakai - Un altfel de final

PRP: 69 Lei 29.9 Lei
PRP: 159.9 Lei

79.9 Lei