Abi DaréZoulfa Katouh

Pachet Femei care schimba lumea

PRP: 99 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
69 Lei

Un război care face praf totul, mai puțin o inimă curajoasă. Două tinere al căror spirit neînfricat va schimba lumea. Autoarele Zoulfa Katouh și Abi Daré ți-au pregătit povești sensibile și pline de curaj, în care fete și femei își găsesc deopotrivă forța extraordinară de a aduce un strop de lumină în paginile întunecate ale istoriei. Într-o lume în care destinele lor sunt scrise încă de la început cu cerneală neagră, ele refuză să se supună celor care vor să le arunce întunericului.

Un război care face praf totul, mai puțin o inimă curajoasă. Două tinere al căror spirit neînfricat va schimba lumea. Autoarele Zoulfa Katouh și Abi Daré ți-au pregătit povești sensibile și pline de curaj, în care fete și femei își găsesc deopotrivă forța extraordinară de a aduce un strop de lumină în paginile întunecate ale istoriei. Într-o lume în care destinele lor sunt scrise încă de la început cu cerneală neagră, ele refuză să se supună celor care vor să le arunce întunericului.

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Cât timp înfloresc lămâii

Format
130x200
Număr pagini
432
Editura
Bookzone
Autor
Zoulfa Katouh
Anul publicării
2023
Liste
Biblioteca lui Morar
ISBN
9786303050942
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Femei care schimba lumea - Zoulfa Katouh, Abi Daré

Rezumat Fata care si-a gasit vocea – Abi Daré


Aceasta nu este o poveste obișnuită, căci poveștile obișnuite pot fi uitate ușor. Aceasta este o poveste pe care o vei ține minte toată viața.


Tot ce ai sunt mintea și cuvintele tale. Ele nu te vor lăsa niciodată la greu.


Indiferent de epocă, vârstă sau circumstanțe, femeile au sfidat normele, au zdrobit prejudecățile și au clădit fundația unui viitor mai strălucitor. Uită-te în jurul tău și vei vedea câte exemple care să te inspire vei găsi. Fără doar și poate, femeile au apărat valorile în care au crezut, au luptat pentru viața pe care și-au dorit-o, și-au croit drum prin vremurile amenințătoare.


Autoarea pe care ți-o prezentăm acum este o femeie care a luptat cu toate armele sufletului pentru a-și depăși condiția umană, iar din experiența sa de viață a rezultat un roman de debut, care a răsunat ca un ecou în toate colțurile lumii, inspirând mii de tinere și femei să-și urmeze visurile și să nu renunțe niciodată la ce își doresc cu adevărat.


Fata care și-a găsit vocea te invită să faci cunoștință cu Adunni, singura fiică a unui tată sărac, care a rămas nu de mult fără mamă și a fost promisă unui bărbat în vârstă. În ochii bărbaților nemiloși, Adunni valorează patru capre, doi saci cu orez, câteva găini de rasă și cinci mii de naira. Iar când o tragedie lovește noua sa familie, Adunni este vândută de cel pe care îl consideră un salvator ca servitoare pentru o familie înstărită. Va reuși ea să lupte pentru visul ei de a avea acces la o educație care să-i permită să plece undeva, departe de tot ce o ține în loc? Rămâne de văzut…


 „O celebrare a fetelor și femeilor care îndrăznesc să viseze și a celor care le ajută să-și deschidă aripile pentru a putea zbura.” — Imbolo Mbue, autoarea bestsellerului Behold the Dreamers


Recenzii


„În întreaga lume există fete care luptă pentru dreptul lor la educație. Îi sunt recunoscătoare scriitoarei Abi Daré pentru că arată dificultățile cu care se confruntă tinerele nigeriene și pune în valoare puterea vocii lor.” — Malala Yousafzai, activistă și laureată a Premiului Nobel pentru Pace


„Minunat, devastator, de neuitat! Sunt fermecată de această carte, în care Adunni devine un ambasador pentru tinerele fete de pretutindeni.” — Elizabeth Gilbert, autoarea bestsellerului Mănâncă, roagă-te, iubește


Dureroasă și inspiratoare, cartea lui Abi Daré amintește tinerelor cât de important este să lupte pentru dreptul de a trăi viața pe care o aleg. Kirkus Reviews


„Umanitatea de care dă dovadă Adunni, umorul și determinarea ei de a-și schimba destinul răsună cu toată puterea în această carte remarcabilă.” — Independent


Nota editorului:


Singura limbă oficială în Nigeria, țară cu câteva sute de etnii (și limbi) diferite, este engleza, care se studiază din clasa întâi. Adunni, personajul principal al cărții, face parte din populația yoruba, majoritară în sud-vest, dar nu are decât câțiva ani de școală și de aceea vorbește, în original, o engleză „în felul ei”, cum o definește autoarea, o limbă care încorporează elemente specifice așa-numitului pidgin – amestec de engleză și limbi locale africane –, trăsături ale englezei nigeriene, dar, firește, și multe greșeli, și chiar cuvinte inventate. Și totuși limbajul ei de povestitoare nu e deloc simplu, primitiv și nici împiedicat. După câteva pagini, intri în ritmul lui și te captivează. Autoarea a ținut să arate, între altele, că o limbă plină de stângăcii și greșeli nu denotă deloc lipsă de inteligență și sensibilitate. Încercând s-o adapteze fără a diminua plăcerea lecturii, traducătoarea speră că a reușit să sugereze același lucru și în limba română.

Toate cuvintele în italice sunt în yoruba, dacă nu se precizează altfel.


Fragment


„Mama spunea că învățătura o să-mi dea o voce. Eu vreau mai mult de atât, doamna Tia. Vreau o voce care se aude tare. Vreau să intru într-o sală și lumea să mă aude încă înainte să deschid gura ca să vorbesc. Vreau să trăiesc și să ajut mulți oameni în viața mea, iar atunci când o să îmbătrânesc și o să mor, să trăiesc încă prin oamenii pe care am ajutat. Gândiți-vă, doamna Tia! Dacă aș avea educație și m-aș face învățătoare, aș putea să primesc salariu, poate chiar să strâng bani și să construiesc școală în Ikati și să predau la fete. Fetele din satul meu nu au mari șanse de școală.”


Rezumat Cat timp infloresc lamaii – Zoulfa Katouh


"Această carte s-a născut din durerea mea, din vinovăţia mea, din iubirea mea, din suferinţele mele, din visele şi speranţele mele. Pe scurt, s-a născut din zonele vulnerabile ale inimii mele"

―autoarea.

 

Înainte de izbucnirea revoluţiei siriene, Salama e o fată fericită dintr-o familie armonioasă, unită prin afecţiune şi tradiţie. Are 18 ani, studiază farnacologia şi se bucură de căsătoria dintre fratele ei, Hamza, şi prietena ei de suflet, Layla.

 

După ce începe războiul, totul se schimbă. Ea ajunge să îndeplinească atribuţii de chirurg la spitalul local, din lipsă de personal şi un număr crescând de victime, membrii familiei ei îşi pierd viaţa sau dispar în război; singura supravieţuitoare e Layla, cumnata ei gravidă.

 

Spitalul, responsabilitatea faţă de compatrioţii ei, şi ulterior, iubirea care se naşte între ea şi tânărul protestatar Kenan o îndeamnă să rămână, deşi fiecare moment e o nouă ameninţare letală.

 

Grija faţă de Layla şi copilaşul acesteia o sileşte să negocieze emigrarea.

 

Vei sta cu sufletul la gură urmărind aceste destine fragile şi emoţionante într-un context tragic.

 

Recenzii


„Cum îi supraviețuiești durerii? Cât timp înfloresc lâmâii, speranța nu va muri niciodată… Am pus mâna pe această carte și mi-a fost imposibil să mă despart de ea. Zoulfa Katouh scrie o poveste prin care trăiești organic, cu mintea și cu inima, revoluția care a început în Siria în 2011 și continuă și în zilele noastre. Însă puritatea primei iubiri are forța să dizolve chiar și ororile războiului. Am plâns de durere, de furie, și într-un final, de bucurie, pentru că, dincolo de tragedii, de suferință este o carte a speranței, a iubirii care strălucește chiar și în culmile disperării. Războiul e devastator. Dar această poveste e devastator de frumoasă. Lectura ei va lasa urme adânci în interiorul tău și dorința supremă de a lăsa, în exteriorul tău, o lume mai bună.”

Mihai MORAR

 

„Proza lirică a lui Katouh, combinată cu o imagine emoționantă a primei iubiri, dezvăluie fără ezitare sacrificiile revoluţiei şi curajul necesar să lupţi pentru valorile în care crezi."

―Publishers Weekly

 

 

„Decizia de a-ţi părăsi ţara natală nu e una uşoară, Ar fi greu de înţeles, dacă nu ar exista poveşti ca aceasta, care dezvăluie cu atenţie şi empatie traumele care duc la astfel de decizii dureroase.” ―Booklist

 

„O frescă realizată cu măiestrie a costurilor oribile ale opresiunii şi ale violenţei; un contrast între o imagine plină de compasiune şi o criză umanitară de lungă durată, responsabilă pentru suferinţe omeneşti de nemăsurat". 

―NPR

 

„Un studiu tranşant al perioadei de început a revoluţiei siriene, utilizând tehnici narative sofisticate şi neaşteptate şi revelaţii surprinzătoare.”

―Horn Book

 

„O poveste sfâşietoare despre război, pierderi, familie şi iubire, despre căutarea alinării în toiul nebuniei şi a speranţei în tragedie, Cât timp înfloresc lămâii e o poveste fenomenală, un studiu pătrunzător al Siriei care a fost odată şi al Siriei de acum. O carte pe care trebuie s-o citeşti.”

―Sabaa Tahir, autoarea bestsellerului de pe locul 1 în New York Times An Ember in the Ashes.

 

„Răvăşitoare şi lirică, Cât timp înfloresc lămâii vesteşte o voce nouă şi impresionantă a literaturii young adult. Romanul cutremurător de frumos îl provoacă pe cititor să-şi deschidă inima şi mintea spre revoluţia care continuă în Siria, împotriva unui dictator nemilos - unul care a pus capăt mult prea multor voieţi şi a silit aproape 13 milioane de sirieni să se refugieze dn ţara lor natală. Zoulfa Katouh ne aminteşte de puterea impresionantă a iubirii, a speranţei şi a tenacităţii, chiar şi în circumstanţele cele mai disperate. O lectură sublimă, convingătoare, pe care nu vei putea s-o laşi din mână.”

―Samira Ahmed, autoare de bestsellere New York Times.

 

„Strălucitoare, splendidă, plină de forţă, Cât timp înfloresc lămâii îţi va marca profund sufletul şi îţi va transforma viziunea asupra iubirii, a pierderilor, a capacităţii umane de a rezista nenorocirilor şi a speranţei care planează asupra a tot.”

 ―S. K. Ali, autorul cărţii Love From A to Z.

 

Detalii produse
Despre Zoulfa Katouh
Zoulfa Katouh
Biografie
Zoulfa Katouh e o autoare canadiană cu rădăcini siriene, în prezent stabilită în Elveţia. A absolvit farmacologia. Cât timp înfloresc lămâii e romanul ei de debut. Despre procesul de concepţie al cărţii, Katouh spune: "Chiar dacă amănuntele prezentate în această carte au fost documentate şi expuse la ştiri şi pe internet timp de peste zece ani, sunt foarte mulţi oameni care nu ştiu ce se întâmplă. Şi din acest motiv, am dorit să le transpun într-o poveste. În cele din urmă, asta e viaţa umană: o poveste. Salama, Layla, Kenan şi restul personajelor din această carte sunt fictive, dar ele trăiesc în fiecare sirian. Aceste lucruri s-au întâmplat - şi continuă să se întâmple." Cât timp înfloresc lămâii a fost nominalizat anul trecut pentru cel mai bun roman în categoria Young Adult la Goodreads Choice Awards, iar impactul cărţii i-a adus lui Katouh invitaţii pentru interviuri din partea unor platforme media cu sute de mii de abonaţi, cum ar fi Politics and Prose şi Islam Channel.
Autorul cărților:
Despre Abi Daré
Abi Daré
Biografie
Scriitoarea Abi Daré este dovada vie că toate visurile se pot împlini dacă avem curaj să le urmăm. Părăsind cu ani în urmă Nigeria din dorința de a avea acces la o educație solidă și de a lăsa în urmă traiul sărac și lipsit de oportunități în care s-a născut, Abi Daré și-a făcut o promisiune: că va arăta lumii întregi fața nevăzută a Nigeriei. Astfel, romanul său de debut, „Fata care și-a găsit vocea”, a fost tradus în peste 20 de limbi și prezentat în programele școlare ca lectură obligatorie, abordând o temă esențială: importanța educației în construirea de noi generații. În Nigeria, tinerele fete nu au acces la un sistem de învățământ corespunzător, așa că Abi Daré și-a urmat inima și în 2023 a înființat Fundația de Educație și Împuternicire „Louding Voice”, o organizație non-profit dedicată acordării de burse pentru fetele tinere din zonele rurale ale Nigeriei, neuitând nici măcar o clipă cât de greu i-a fost să învețe într-o societate care investește prea puțin în potențialul fetelor.
Vezi mai mult
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.87

31 recenzii

5 stele

27

4 stele

4

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


O

Oana-Maria

Mi-a plăcut cartea. Mult!

Nu este o carte ușoară, în ciuda faptului că se citește foarte repede. Subiectele abordate nu sunt plăcute și nici ușor de digerat. Dar povestea lui Adunni merită citită pentru că oferă și speranță. Ne arată o protagonistă puternică ce poate inspira pe oricine să nu renunțe la visurile sale. Am scăzut din notă deoarece mi-aș fi dorit mai mult de la final. Adunni a avut o călătorie dificilă și a trecut prin momente cumplite, iar mie mi-ar fi plăcut să avem și puțin din perpectiva frumoasă a vieții sale.

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Clara Chirculescu

O carte care te înfurie. Atât de multa răutate, nedreptate pe de o parte. Si atât de multa inocență, bunătate, înțelepciune, unde nu te-ai aștepta. Intr-un copil. Un înger venit sa spele din păcatele lumii.

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Rotaru Cornelia

Este răvășitoare. Fiecare pagină este o poveste. Și faptul că s-au păstrat, în traducere, greșelile gramaticale și acele cuvinte inventate (engleza ei nu este tocmai perfectă din punct de vedere gramatical, de aceea își dorește să învețe, dar limba ei, youruba, o vorbește bine) ai impresia că ești lângă Adunni când își spune povestea.

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alexandra Toma

Recomand! 😊

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

1

Răspunde

Comentarii(0)

P

Petronela Angheluta

A devenit cartea mea de suflet! Te face sa treci prin toate starile: de la agonie la extaz. Merita citita! Personajele si întâmplările te aduc într-o lume unde războiul si lupta pentru supraviețuire e la ordinea zilei. Singurul lucru care te face să zâmbești si sa speri e iubirea pura. Recomand si îți recomand tie, celui care ai de gand sa cumperi aceasta carte, sa o citesti! Neaparat!!!

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Iuliana Bradea

O carte superba care te face sa apreciezi mai mult viata. M-a facut sa conștientizez cat de bine este sa traiesti într-o tara libera si sa îți poți trai viata asa cum vrei, sa iei propriile decizii și să ai totul la dispozitie.

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

E

Elisabeta Denisa Godeanu

Cât timp infloresc lămâii...Speranța nu moare!

Este perfectă pentru cine are un moral căzut la pământ. Știind ca povestea este reală, chiar dacă acțiunea a fost comprimată, tot ți se face pielea de găină! Mă bucur că are un final fericit! Mă bucur că ți-am citit cartea și ești bine, Zoulfa!

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Andra Stefan

O carte cu un fir narativ excelent pe care nu o poti lasa din maini pana nu o finalizezi.

Recenzie pentru cartea Cât timp înfloresc lămâii

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile
BestSeller
-30.1%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-40.8%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 29 Lei
Nou
-20%
Scandal în înalta societate

Scandal în înalta societate

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-20%
-56%
Pachet seria Again 5 Carti

Pachet seria Again 5 Carti

PRP: 225 Lei 99 Lei
-14.9%
Confess

Confess

PRP: 49.9 Lei 42.47 Lei
-12%
Memoriile unui motan calator

Memoriile unui motan calator

PRP: 37 Lei 32.56 Lei
-10%
Acolo unde femeile sunt regi

Acolo unde femeile sunt regi

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-40.8%
-49.2%
-12%
Fata din tren - Paula Hawkins

Fata din tren - Paula Hawkins

PRP: 49 Lei 43.12 Lei
-0.1%
La sud de granita, la vest de soare

La sud de granita, la vest de soare

PRP: 34.95 Lei 34.93 Lei
-0%
Sa nu ma parasesti

Sa nu ma parasesti

PRP: 22.95 Lei 22.94 Lei
-5%
Copiii de pe Volga

Copiii de pe Volga

PRP: 49 Lei 46.55 Lei
-62.7%
Pachet seria Again

Pachet seria Again

PRP: 147 Lei 54.9 Lei
-63.3%
-12%
Noi contra voastra

Noi contra voastra

PRP: 54 Lei 47.52 Lei
-5%
Biblioteca de la miezul nopții

Biblioteca de la miezul nopții

PRP: 59.99 Lei 56.99 Lei
-20%
Pachet Scrieri magice

Pachet Scrieri magice

PRP: 97.97 Lei 78.4 Lei

Cumparate impreuna cu Pachet Femei care schimba lumea

Scrisoare
Fluturi Vol. 4

Fluturi Vol. 4

59.9 Lei
BestSeller
-55%
Nou
-20.4%
Manifest pentru copii

Manifest pentru copii

PRP: 49 Lei 39 Lei
BestSeller
-8.3%
Nou
-35.5%
BestSeller
-20.4%
Fără țipete

Fără țipete

PRP: 49 Lei 39 Lei
-18.1%
Pachet Secrete Dezvăluite

Pachet Secrete Dezvăluite

PRP: 109.8 Lei 89.9 Lei
BestSeller
-40.2%
Traume ascunse

Traume ascunse

PRP: 55 Lei 32.9 Lei
BestSeller
-20%
Mindreader

Mindreader

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-59.4%
Nou
-15.4%
Nou
-41.7%
Hardcover
BestSeller
-39.8%
Pachet MANIFEST

Pachet MANIFEST

PRP: 98 Lei 59 Lei
Transport
gratuit
-52%
Pachet Colecția Fiona Valpy

Pachet Colecția Fiona Valpy

PRP: 208 Lei 99.9 Lei
Nou
-43.3%
-39.8%
Pachet Menajera

Pachet Menajera

PRP: 98 Lei 59 Lei
BestSeller
-30.1%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-27.5%
Misterul ultimelor clipe

Misterul ultimelor clipe

PRP: 55 Lei 39.9 Lei
-20.2%
Furia

Furia

PRP: 59.99 Lei 47.9 Lei
BestSeller
PRP: 99 Lei

69 Lei