Urmatorul val
Inteligența artificială și cea mai mare dilemă a secolului 21Istoria inteligenței artificiale este scrisă chiar în momentul acesta… de către Inteligența Artificială. Și nimeni nu este pregătit pentru următorul val de tehnologii transformatoare.
Mustafa Suleyman, CEO-ul Microsoft AI și cofondatorul DeepMind, companie IA achiziționată de Google pentru 400 milioane de lire sterline, îți prezintă potențialul și amenințările unor tehnologii care vor schimba societatea în care trăim, precum inteligența artificială, secvențierea ADN, armele autonome, biotehnologia sintetică și multe altele. Viitorul este deja aici, dar umanitatea este la un punct de cotitură. Într-o carte care te lovește ca un tsunami, vei afla cum să îți croiești propriul drum într-o societate supertehnologizată.
Istoria inteligenței artificiale este scrisă chiar în momentul acesta… de către Inteligența Artificială. Și nimeni nu este pregătit pentru următorul val de tehnologii transformatoare.
Mustafa Suleyman, CEO-ul Microsoft AI și cofondatorul DeepMind, companie IA achiziționată de Google pentru 400 milioane de lire sterline, îți prezintă potențialul și amenințările unor tehnologii care vor schimba societatea în care trăim, precum inteligența artificială, secvențierea ADN, armele autonome, biotehnologia sintetică și multe altele. Viitorul este deja aici, dar umanitatea este la un punct de cotitură. Într-o carte care te lovește ca un tsunami, vei afla cum să îți croiești propriul drum într-o societate supertehnologizată.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
2 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații Urmatorul val
Rezumat Urmatorul val - Michael Bhaskar, Mustafa Suleyman
BESTSELLER New York Times și Sunday Times
Cartea anului 2023 – The Economist și Financial Times
„Un ghid excelent pentru a naviga în vremuri fără precedent.” – BILL GATES, cofondator Microsoft
„Următorul val este o carte importantă, bine scrisă și cu adevărat fascinantă.” – YUVAL NOAH HARARI, autorul cărților Sapiens și 21 de lecții pentru secolul XXI
„Sclipitoare... Multe cărți tratează subiectul inteligenței artificiale într-un stil hiperbolic sau apocaliptic. Cartea lui Suleyman dă totul peste cap.” – NIALL FERGUSON, istoric și autorul cărții Civilizația: Vestul și restul
„O lectură esențială, cu argumente captivante și observații care ne pregătesc pentru ceea ce va urma.” – DANIEL KAHNEMAN, laureat al Premiului Nobel și autorul cărții Gândire rapidă, gândire lentă
Fiecare civilizație umană are un mit al potopului, cu ziduri înalte de apă care distrug și refac lumea independent de voința omului. De la Epopeea lui Ghilgameş la povestea arcei lui Noe, umanitatea a conștientizat dintotdeauna riscul dezlănțuirii unei forțe pe care nu o poate controla sau înțelege.
Cu toate acestea, nimeni nu e pregătit pentru noul val de tehnologii avansate, care vor modela înseși fundamentele existenței noastre, redefinind ce înseamnă inteligența și viața. Omenirea se află acum într-un punct de cotitură. Vom reuși oare să ne păstrăm umanitatea într-o lume a secvențierii ADN-ului, a patogenilor, a armelor autonome și a controlului informatic?
Prin cartea sa, Mustafa Suleyman, cofondatorul DeepMind, una dintre cele mai importante companii de inteligență artificială din lume, ne avertizează în privința schimbărilor prin care va trece societatea umană și ne oferă un plan de acțiune pentru a ne croi un drum între catastrofă și distopie, în secolul inteligenței artificiale și al biotehnologiei sintetice.
„O explorare sinceră și pătrunzătoare a ceea ce ne rezervă viitorul... Foarte bine explicată.” – The Guardian
„Următorul val este pe cale să ne lovească și cartea aceasta este prognoza lui.” – Alain de Botton, scriitor și eseist
„Dacă vrei să înțelegi sensul, potențialul și amenințarea viitorului val de tehnologii transformatoare, atunci această carte este o lectură esențială.” – Stephen Fry, actor și scriitor
„Nimeni nu a reușit să surprindă mai bine revoluția IA în desfășurare decât Mustafa Suleyman.” – Eric Schmidt, fost CEO Google
„Minuțios documentată și mai relevantă ca oricând.” – Al Gore, fost vicepreședinte al Statelor Unite
Fragment din carte
„Înainte de epoca modernă, în afară de câteva roci și minerale, majoritatea artefactelor umane – de la casele din lemn până la hainele din bumbac și focurile de cărbuni – proveneau din lucruri care fuseseră cândva vii. Tot ceea ce a apărut pe lume de atunci încoace provine de la noi, din faptul că suntem ființe biologice. Nu este o exagerare să spunem că întreaga lume depinde fie de sistemele vii, fie de inteligența noastră. Și, cu toate acestea, ambele se află acum într-un moment fără precedent de schimbare și inovație exponențială, o creștere nemaiîntâlnită, care va lăsa puține lucruri neschimbate. Un nou val de tehnologie începe să se spargă în jurul nostru, dezlănțuind puterea de a modela aceste două fundamente universale: inteligența și viața.”
- Urmatorul val
- Dimensiune 135x200
- Număr pagini 400
- Editura Bookzone
- Autor Mustafa Suleyman,Michael Bhaskar
- Anul publicării 2024
- Liste Biblioteca lui Morar
- Traducator Diana Botescu
- ISBN 9786303052205
- Scor Bestseller #1 în categoria Economie#2 în categoria Stiinta si tehnica#8 în categoria Afaceri si investitii#14 în categoria Cultura generala#35 în categoria Carti de specialitate#72 în categoria Non-fictiune#299 în categoria Carti
Gabriela Popescu
O imagine de ansamblu asupra modurilor in care tehnologia poate evolua ca forma, eficienta si raspandire de la inceputul istoriei si pana in prezent.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Ilinca Florea
Toata lumea a auzit de inteligenta artificiala, dar cati dintre noi stim cum functioneaza cu adevarat? Urmatorul val este un ghid la care poti apela in ritmul tau daca vrei sa intelegi cum poate arata societatea viitorului.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Florina Pascu
Fascinanta lectura. Desi inteligenta artificiala este o tema polarizanta, Urmatorul val prezinta cu succes avantajele utilizarii acesteia si efectele pe care inteligenta artificiala le poate avea daca nu este inteleasa si folosita corespunzator.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Dan Mirea
O carte care ne pune in fata problema morala a secolului 21: cum putem schimba lumea celor doua viteze pentru a crea societatea in care vrem sa traim?
0
Răspunde
Comentarii(0)
Alexandru Viezure
Intr-o lume in care tehnologia evolueaza mai repede decat ne putem imagina, autorul subliniaza ce se poate intampla atunci cand companiile isi propun sa genereze profit cu orice pret, uneori depasind principiile etice si morale.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Toma Iordache
Subiectul cartii este unul relevant contextului in care ne aflam astazi. Dincolo de utilitatea pe care o au noile tehnologii, autorul pune in lumina si consecintele care pot aparea atunci cand tehnologia nu este reglementata. Cu toate acestea, nu exista o abordare universala in aceasta privinta, aplicarea solutiilor potrivite depinzand de fiecare stat.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Daria Cojocea
Autorul a reusit sa integreze concepte teoretice si exemple aplicate in viata reala intr-o carte ce promite sa te puna pe ganduri. Informatiile prezentate curg lejer. Urmatorul val se adreseaza si acelor cititori curiosi, pentru care domeniul tehnologic ar putea parea o provocare.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Stefan Negru
Urmatorul val este o lectura necesara pentru toti cei pasionati de inteligenta artificiala atat din punct de vedere al informatiilor oferite cat si din cel al implicatiilor etice care apar odata cu dezvoltarea noilor tehnologii.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Octavian Stanescu
Ce sunt valurile tehnologice? Care este impactul lor asupra omenirii asa cum o stim noi? Autorul explica in termeni usor de inteles pentru publicul larg tranzitia de la descoperirea focului in antichitate pana la inventarea primului calculator si utilizarea din prezent a inteligentei artificiale pentru sarcini repetitive, cu scopul de a ne usura vietile.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Cristian Marcu
O carte de neratat daca vrei sa intelegi relatia dintre tehnologie si societate in ziua de astazi si cum va evolua aceasta in anii ce vor urma.
0
Răspunde
Comentarii(0)
44.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.6
10 recenzii
5 stele
7
4 stele
2
3 stele
1
2 stele
0
1 stele
0