O generatie in pericol
Cum afectează telefonul sănătatea mintală a copiilor noștri și cum îi putem proteja„Ne-am supravegheat excesiv copiii în lumea reală și i-am lăsat complet vulnerabili în cea virtuală, ambele fiind greșeli fundamentale.”
Cel mai mare dispozitiv de distragere a atenției inventat vreodată stă nestingherit in buzunarul copiilor noștri. Copilăria bazată pe joacă liberă a fost înlocuită treptat de utilizarea exagerată a tehnologiei, afectând profund dezvoltarea socială și neurologică a copiilor.
Soluțiile pentru a restabili echilibrul și pentru a ajuta copiii să navigheze sănătos în era tot mai digitalizată se regăsesc în această carte - urgentă, actuală, esențială pentru orice părinte sau viitor părinte.
„Ne-am supravegheat excesiv copiii în lumea reală și i-am lăsat complet vulnerabili în cea virtuală, ambele fiind greșeli fundamentale.”
Cel mai mare dispozitiv de distragere a atenției inventat vreodată stă nestingherit in buzunarul copiilor noștri. Copilăria bazată pe joacă liberă a fost înlocuită treptat de utilizarea exagerată a tehnologiei, afectând profund dezvoltarea socială și neurologică a copiilor.
Soluțiile pentru a restabili echilibrul și pentru a ajuta copiii să navigheze sănătos în era tot mai digitalizată se regăsesc în această carte - urgentă, actuală, esențială pentru orice părinte sau viitor părinte.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
3-5 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
3-5 zile lucrătoare
6 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații O generatie in pericol
Rezumat O generatie in pericol - Jonathan Haidt
Într-o lume în care tehnologia a devenit o parte indispensabilă a vieții cotidiene, ceva crucial s-a pierdut. În cartea O generație în pericol, Jonathan Haidt, dezvăluie cum „marea reconfigurare” a copilăriei, determinată de expunerea constantă la tehnologie și de schimbările sociale profunde, a condus la o criză de sănătate mentală fără precedent în rândul tinerilor. Ratele depresiei, anxietății, autovătămării și suicidului au crescut dramatic, dublându-se în multe cazuri. De ce?
Copilăria bazată pe joacă liberă a fost înlocuită treptat de utilizarea exagerată a tehnologiei, afectând profund dezvoltarea sănătoasă a copiilor.
Cartea oferă sfaturi bine documentate pentru părinți, profesori și comunitate, provocându-te să reconsideri în profunzime modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Haidt propune strategii clare și accesibile pentru a restabili echilibrul dintre lumea virtuală și cea reală, oferind un ghid esențial și o resursă valoroasă pentru părinții care vor să protejeze sănătatea mentală a copiilor într-o lume tot mai digitalizată.
„Am terminat cartea cu un val de tristețe amestecat cu indignare. Am simțit și o tristețe profundă față de ceea ce am făcut (și continuăm să facem) ca societate în detrimentul copiilor. Mi-e teamă că într-o zi ne vom uita în urmă, îngroziți de ceea ce le-am luat și cu ce am înlocuit acel lucru. Gândul acesta îmi dă o stare de greață.” – Katherine M.
„Probabil că este cea mai serioasă și mai înspăimântătoare carte pe care am citit-o în ultimii ani. Deja am luat măsuri ca să limitez accesul băiețelului meu la orice tip de tehnologie - simțeam că ceva este în neregula când exagerează cu ecranele, dar cartea asta m-a convins că e o problemă cât se poate de gravă.” – Cosmin N.
„Cuvinte care îngheață inima oricărui părinte... datorită lui Jonathan Haidt, putem înțelege cu adevărat amploarea tragediei. O carte lucidă, memorabilă și mobilizatoare." —Meghan
„Rezultatul a ani de cercetare despre cum smartphone-urile și rețelele sociale afectează nervii și sufletele tinerilor. Este nu doar o carte rezonabilă, ci absolut necesară." —Jessica Winter, New Yorker
„Haidt arată cum schimbarea atenției copiilor de la lumea fizică la cea virtuală a fost catastrofală." —Michelle Goldberg, The New York Times
„Convingătoare, ușor de citit și extrem de tulburătoare." —Lucy Denyer, Telegraph (UK)
„O lectură provocatoare și urgentă despre de ce atât de mulți copii se confruntă cu probleme și cum putem îndrepta situația. Jonathan Haidt afirmă că trecerea de la copilăria bazată pe joacă la cea bazată pe telefoane afectează grav sănătatea mintală și dezvoltarea socială." — Adam Grant, autor Hidden Potential și Think Again
Fragment din carte
„Copiii prosperă atunci când au rădăcini în comunitățile din lumea reală, nu în rețele virtuale depersonalizate. Maturizarea în lumea virtuală încurajează anxietatea, anomia și singurătatea. Marea Remodelare a Copilăriei, de la cea bazată pe joacă la cea bazată pe telefon, a fost un eșec catastrofal.
A venit momentul să punem capăt experimentului. Hai să ne aducem copiii acasă.”
- O generatie in pericol
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 464
- Editura Bookzone
- Autor Jonathan Haidt
- Anul publicării 2024
- Traducator Cosmin Nedelcu
- Format Paperback
- ISBN 9786303053318
- Scor Bestseller #2 în categoria Cresterea copilului#3 în categoria Non-fictiune#3 în categoria Carti psihologice#3 în categoria Comunicare#4 în categoria Dezvoltare personala#5 în categoria Carti
Andrei Vlad
E adevărat că tehnologia a schimbat profund felul în care cresc copiii, însă soluțiile pe care le propune autorul mi se par, în unele cazuri, prea generaliste.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Florea Ionuț
Haidt ridică o problemă gravă legată de modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Cartea este foarte bine documentată și are o abordare directă, dar pentru unii cititori poate părea prea pesimistă.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Sandra A
Cartea aceasta m-a pus pe gânduri. Haidt adună dovezi clare despre impactul pe care îl au tehnologia și rețelele sociale asupra copiilor, iar exemplele concrete mi-au arătat cât de mult am neglijat aceste aspecte în educația copiilor noștri. Cu toate acestea, mi-ar fi plăcut mai multe sugestii practice de implementare a schimbărilor.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Dumitru Tania
Mă bucur că am citit-o, dar mi-ar plăcea ca și soluțiile propuse să fie mai detaliate.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Enache Iuliana
Este o lectură extrem de importantă, dar și destul de neliniștitoare. Înțelegem, prin intermediul cercetărilor și exemplelor clare, cum tehnologia, în special telefoanele și rețelele sociale, a afectat sănătatea mintală a tinerelor generații. Este un apel la acțiune pentru părinți și profesioniști. Totuși, am simțit că uneori tonul cărții este destul de alarmist și prea îngrijorător.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Ioana Rădulescu
Această carte este un amestec de știință, cercetare, sfaturi pentru părinți și propuneri de schimbări de politică. Dacă ești interesat de psihologie, sociologie etc., vei aprecia cât de detaliată este.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Andrei Ivan
Dacă noi, adulții, ne întrebăm când și cum să le dăm copiilor acces la tehnologie, aceasta este sursa de unde ar trebui să luăm răspunsurile, și sper să ajungă la cât mai mulți oameni. Copiii născuți după anul 2000 sunt considerați generația în pericol, nu pentru că ar avea ei vreo problemă, ci pentru că părinții lor (toți adulții din viața lor, de fapt) se concentrează pe super-protecție în lumea reală, copiii nemaifiind lăsați să se joace liber, în natură, fiind suprastimulați de fel și fel de jucării și activități educative și cu prea puțină protecție în lumea virtuală, unde sunt lăsați ore întregi în fața ecranelor, având acces la orice doresc pe Internet și nefiind echipați cu trăsăturile și abilitățile necesare pentru a face față acestei lumi, din păcate.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Mirela Dobre
Una dintre cele mai bine documentate și de actualitate cărți. Cercetarea lui Jonathan Haidt este un mare semnal de alarmă legat de această generație de tineri.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Radu Niță
Niciun părinte nu este perfect, la fel cum nici o metodă nu este perfectă. Însă, având cunoștințele despre impactul ecranelor și al telefoanelor smart asupra sănătății copiilor, putem lua decizii mai bune despre cum și când să le introducem în viața lor – și putem evalua propriul nostru consum de smartphone și social media. Personal, sunt de acord cu Haidt că ar trebui să revenim la o copilărie bazată pe joacă, nu pe telefoane, cât mai repede posibil.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Elena Marin
Perspectiva oferită de O generație în pericol ne îndeamnă să reevaluăm vârsta la care oferim telefoane copiilor, gradul de acces la Internet și rețelele de socializare, precum și valoarea jocului liber. Haidt susține că smartphone-urile, social media și parentingul elicopter au contribuit la scăderea bunăstării mentale a tinerilor. Cartea propune soluții practice, esențiale pentru cultivarea maturității emoționale și a stabilității atât a copiilor, cât și a noastră.
0
Răspunde
Comentarii(0)
34.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.5
10 recenzii
5 stele
5
4 stele
5
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0