Două cărți esențiale pentru orice părinte, care oferă soluții clare pentru creșterea copiilor într-o eră dificilă.
„O generație în pericol”, de Jonathan Haidt și „Harta parentingului modern” de dr. Shefali îți oferă o perspectivă completă asupra provocărilor cu care se confruntă copiii de azi. Haidt explorează efectele nocive ale lumii digitale asupra sănătății mintale a tinerilor, în timp ce Shefali îți oferă harta necesară pentru a naviga aceste provocări printr-un parenting conștient și adaptat timpurilor moderne.
Două cărți esențiale pentru orice părinte, care oferă soluții clare pentru creșterea copiilor într-o eră dificilă.
„O generație în pericol”, de Jonathan Haidt și „Harta parentingului modern” de dr. Shefali îți oferă o perspectivă completă asupra provocărilor cu care se confruntă copiii de azi. Haidt explorează efectele nocive ale lumii digitale asupra sănătății mintale a tinerilor, în timp ce Shefali îți oferă harta necesară pentru a naviga aceste provocări printr-un parenting conștient și adaptat timpurilor moderne.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
3-5 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
3-5 zile lucrătoare
6 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Harta parentingului modern
Rezumat Pachet Cartile care aduc familia impreuna - Dr. Shefali Tsabary, Jonathan Haidt
O GENERAȚIE ÎN PERICOL
Într-o lume în care tehnologia a devenit o parte indispensabilă a vieții cotidiene, ceva crucial s-a pierdut. În cartea O generație în pericol, Jonathan Haidt, dezvăluie cum „marea reconfigurare” a copilăriei, determinată de expunerea constantă la tehnologie și de schimbările sociale profunde, a condus la o criză de sănătate mentală fără precedent în rândul tinerilor. Ratele depresiei, anxietății, autovătămării și suicidului au crescut dramatic, dublându-se în multe cazuri. De ce?
Copilăria bazată pe joacă liberă a fost înlocuită treptat de utilizarea exagerată a tehnologiei, afectând profund dezvoltarea sănătoasă a copiilor.
Cartea oferă sfaturi bine documentate pentru părinți, profesori și comunitate, provocându-te să reconsideri în profunzime modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Haidt propune strategii clare și accesibile pentru a restabili echilibrul dintre lumea virtuală și cea reală, oferind un ghid esențial și o resursă valoroasă pentru părinții care vor să protejeze sănătatea mentală a copiilor într-o lume tot mai digitalizată.
HARTA PARENTINGULUI MODERN
Descoperă harta care îți arată cel mai ușor drum spre inima copilului tău
Fiecare dintre noi este capabil să crească copii fericiți, sănătoși și echilibrați emoțional, dar de multe ori ne lovim de un zid invizibil, construit din tot ceea ce ne-a marcat pe noi înșine în copilărie. Odată ajunși părinți, ne dorim ca micuții noștri să reușească tot ceea ce noi nu am reușit: să fie mai veseli, să aibă mai mult succes, să fie mai vorbăreți sau mai prietenoși. Mai întâi de toate, însă, trebuie să conștientizăm că vechile metode de parenting, învățate de la părinții noștri, nu ne vor ajuta să îi creștem într-un mod sănătos și echilibrat, și de aici începe provocarea noastră.
Prin acest ghid practic de parenting, Dr. Shefali oferă soluții pas cu pas, care ne învață pe noi, părinții, să punem capăt ciclurilor generaționale toxice și să ne creștem copiii altfel decât am fost noi crescuți, lăsându-i să fie autentici, independenți și sănătoși din punct de vedere emoțional.
Această carte te va ajuta să:
- Înțelegi că așteptările nerealiste pe care le ai de la copilul tău sunt rănile tale nevindecate
- Conștientizezi pas cu pas tiparele de comportament moștenite de la părinții tăi
- Crești alături de copilul tău, lucrând să devii cea mai bună versiune a ta
- Gestionezi cu mai mult calm și înțelepciune situațiile de criză
- Înțelegi mai bine reacțiile copilului tău și de unde provin acestea
„Am terminat cartea cu un val de tristețe amestecat cu indignare. Am simțit și o tristețe profundă față de ceea ce am făcut (și continuăm să facem) ca societate în detrimentul copiilor. Mi-e teamă că într-o zi ne vom uita în urmă, îngroziți de ceea ce le-am luat și cu ce am înlocuit acel lucru. Gândul acesta îmi dă o stare de greață.” – Katherine M.
„Probabil că este cea mai serioasă și mai înspăimântătoare carte pe care am citit-o în ultimii ani. Deja am luat măsuri ca să limitez accesul băiețelului meu la orice tip de tehnologie - simțeam că ceva este în neregula când exagerează cu ecranele, dar cartea asta m-a convins că e o problemă cât se poate de gravă.”
„Cuvinte care îngheață inima oricărui părinte... datorită lui Jonathan Haidt, putem înțelege cu adevărat amploarea tragediei. O carte lucidă, memorabilă și mobilizatoare." —Meghan
„Rezultatul a ani de cercetare despre cum smartphone-urile și rețelele sociale afectează nervii și sufletele tinerilor. Este nu doar o carte rezonabilă, ci absolut necesară." —Jessica Winter, New Yorker
„Haidt arată cum schimbarea atenției copiilor de la lumea fizică la cea virtuală a fost catastrofală." —Michelle Goldberg, The New York Times
„Convingătoare, ușor de citit și extrem de tulburătoare." —Lucy Denyer, Telegraph (UK)
„O lectură provocatoare și urgentă despre de ce atât de mulți copii se confruntă cu probleme și cum putem îndrepta situația. Jonathan Haidt afirmă că trecerea de la copilăria bazată pe joacă la cea bazată pe telefoane afectează grav sănătatea mintală și dezvoltarea socială." — Adam Grant, autor Hidden Potential și Think Again
„În această lucrare esențială Dr. Shefali a împărtășit toată înțelepciunea din inima sa generoasă și experiențele culese în atât de mulți ani de practică. Rezultatul este un ghid ușor de urmat, care ne va ajuta să aducem parentingul conștient în realitatea noastră și a copiilor noștri.” – GABOR MATE, autorul bestsellerului „Când corpul spune nu”
„Dintre toți experții în parenting pe care i-am intervievat de-a lungul timpului, Dr. Shefali este preferatul meu. Noua sa carte te va ajuta pe tine, părintele, să creezi conștient o relație sănătoasă cu copilul tău.” – OPRAH WINFREY
Fragment din carte
„Copiii prosperă atunci când au rădăcini în comunitățile din lumea reală, nu în rețele virtuale depersonalizate. Maturizarea în lumea virtuală încurajează anxietatea, anomia și singurătatea. Marea Remodelare a Copilăriei, de la cea bazată pe joacă la cea bazată pe telefon, a fost un eșec catastrofal.
A venit momentul să punem capăt experimentului. Hai să ne aducem copiii acasă.” – fragment din „O generație în pericol”
“Parentingul conștient schimbă această situație. Concentrându-se asupra ta, părintele, parentingul conștient te silește să îți transformi întreaga energie pe care o îndrepți către copiii tăi. În loc să încerci să îi controlezi, te străduiești să creezi o legătură cu ei. În loc să încerci să îi înveți, înveți tu de la ei. În loc să încerci să îi conduci, îi călăuzești. În loc să fii managerul și șeful lor, le devii aliat. Întreaga ta abordare și toată energia ta sunt fundamental diferite.” – fragment din „Harta parentingului modern”
- Harta parentingului modern
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 400
- Editura Bookzone
- Autor Dr. Shefali Tsabary
- Anul publicării 2023
- ISBN 9786303050935
- Scor Bestseller #20 în categoria Cresterea copilului#27 în categoria Comunicare#30 în categoria Carti psihologice#75 în categoria Dezvoltare personala#155 în categoria Carti
- O generație în pericol
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 464
- Editura Bookzone
- Autor Jonathan Haidt
- Anul publicării 2024
- Traducator Cosmin Nedelcu
- Format Paperback
- ISBN 9786303053318
- Scor Bestseller #2 în categoria Carti psihologice#2 în categoria Cresterea copilului#3 în categoria Dezvoltare personala#3 în categoria Comunicare#3 în categoria Carti#3 în categoria Non-fictiune
Poti gasi toate cartile scrie de catre Dr. Shefali Tsabary in categoria Dr. Shefali Tsabary astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Andrei Vlad
E adevărat că tehnologia a schimbat profund felul în care cresc copiii, însă soluțiile pe care le propune autorul mi se par, în unele cazuri, prea generaliste.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Florea Ionuț
Haidt ridică o problemă gravă legată de modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Cartea este foarte bine documentată și are o abordare directă, dar pentru unii cititori poate părea prea pesimistă.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Sandra A
Cartea aceasta m-a pus pe gânduri. Haidt adună dovezi clare despre impactul pe care îl au tehnologia și rețelele sociale asupra copiilor, iar exemplele concrete mi-au arătat cât de mult am neglijat aceste aspecte în educația copiilor noștri. Cu toate acestea, mi-ar fi plăcut mai multe sugestii practice de implementare a schimbărilor.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Dumitru Tania
Mă bucur că am citit-o, dar mi-ar plăcea ca și soluțiile propuse să fie mai detaliate.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Greta Victoria
Am învățat din aceasta carte ca a fi prea protectivă uneori nu e chiar cel mai sănătos pentru copil. De fiecare dată când simt că încă îl controlez pe băiatul meu, încerc sa devin mai blândă și sa transform procesul într-unul de ghidare și de înțelegere. Recomand !
Recenzie pentru cartea Harta parentingului modern0
Răspunde
Comentarii(0)
Oana Vasile
O lectura obligatorie pentru toți părinții. Recomand tuturor sa o citiți și sa vedeți cum va schimba viața . Schimbarea incepe cu noi!
Recenzie pentru cartea Harta parentingului modern0
Răspunde
Comentarii(0)
Larisa Bratu
A fi părinte chiar e o provocare. De multe ori nu realizăm, dar parentingul trebuie făcut în mod conștient. Este foarte bună cartea, m-a făcut să observ și să schimb multe lucruri. Chiar te schimbă profund!
Recenzie pentru cartea Harta parentingului modern1
Răspunde
Comentarii(0)
Viorica Munteanu
Pe mine m-a ajutat să îmi înțeleg și să îmi vindec propriile traume, ceea ce a avut un impact enorm asupra relației mele cu cei mici. Cartea e revoluționară. O recomand tuturor mamelor de toate vârstele.
Recenzie pentru cartea Harta parentingului modern0
Răspunde
Comentarii(0)
67.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.75
20 recenzii
5 stele
15
4 stele
5
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0