Florentina FântânaruJonathan HaidtUrania Cremene

Pachet Generatia in pericol, parinti in alerta

PRP: 114.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
69.9 Lei

Tehnologia digitală înseamnă resurse aproape nelimitate de informație de toate felurile, iar scopul nostru este să echilibrăm felul în care copiii o folosesc.

Se creează acest cerc vicios: cu cât copilul își va petrece mai mult timp în fața unui ecran jucându-se, cu atât interesul, motivația și performanța în alte zone vor scădea. Drept urmare, el va renunța din ce în ce mai mult la școală, la sport, la prieteni reali, la timpul petrecut cu familia, în favoarea acestor activități care îi hrănesc în mod artificial nevoile psihologice de bază.


Descoperă două ghiduri actuale și utile care te ajută să crești copii echilibrați.

Tehnologia digitală înseamnă resurse aproape nelimitate de informație de toate felurile, iar scopul nostru este să echilibrăm felul în care copiii o folosesc.

Se creează acest cerc vicios: cu cât copilul își va petrece mai mult timp în fața unui ecran jucându-se, cu atât interesul, motivația și performanța în alte zone vor scădea. Drept urmare, el va renunța din ce în ce mai mult la școală, la sport, la prieteni reali, la timpul petrecut cu familia, în favoarea acestor activități care îi hrănesc în mod artificial nevoile psihologice de bază.


Descoperă două ghiduri actuale și utile care te ajută să crești copii echilibrați.

Livrare în România

3-5 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

3-5 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Provocările părinților de azi

Dimensiune
130x200
Număr pagini
288
Editura
Bookzone
Autor
Urania Cremene,
Florentina Fântânaru
Anul publicării
2024
ISBN
9786303052533
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Generatia in pericol, parinti in alerta - Urania Cremene, Florentina Fântânaru, Jonathan Haidt

O GENERAȚIE ÎN PERICOL


Într-o lume în care tehnologia a devenit o parte indispensabilă a vieții cotidiene, ceva crucial s-a pierdut. În cartea O generație în pericol, Jonathan Haidt, dezvăluie cum „marea reconfigurare” a copilăriei, determinată de expunerea constantă la tehnologie și de schimbările sociale profunde, a condus la o criză de sănătate mentală fără precedent în rândul tinerilor. Ratele depresiei, anxietății, autovătămării și suicidului au crescut dramatic, dublându-se în multe cazuri. De ce?


Copilăria bazată pe joacă liberă a fost înlocuită treptat de utilizarea exagerată a tehnologiei, afectând profund dezvoltarea sănătoasă a copiilor.

Cartea oferă sfaturi bine documentate pentru părinți, profesori și comunitate, provocându-te să reconsideri în profunzime modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Haidt propune strategii clare și accesibile pentru a restabili echilibrul dintre lumea virtuală și cea reală, oferind un ghid esențial și o resursă valoroasă pentru părinții care vor să protejeze sănătatea mentală a copiilor într-o lume tot mai digitalizată.

 


PROVOCĂRILE PĂRINȚILOR DE AZI


Uneori, să fii părinte este copleșitor. Deși aspirăm să fim mereu blânzi și iubitori cu copiii noștri, realitatea ne demonstrează că nu întotdeauna avem resursele interioare necesare să facem acest lucru.

 

Iar acest fapt nu ar trebui judecat de nimeni, pentru că nimeni nu te învață să fii mamă sau tată pentru copilul tău.

Urania Cremene dă mai departe rețeta succesului unui parenting echilibrat astfel încât să ajungi de la „Oare sunt un părinte suficient de bun?” la „Sunt cel mai bun părinte pentru copilul meu.”

 

Această carte te ține de mână cu blândețe pe drumul de la incertitudine, frustrare și epuizare, la siguranța că știi ce ai de făcut în relația cu copilul tău. Autoarele, Urania Cremene și Florentina Fântânaru, răspund la cele mai arzătoare întrebări ale părinților, oferind sfaturi concrete despre cum să te apropii de copilul tău, să cauți frecvența celui mic și să înveți să vorbești aceeași limba cu el astfel încât să te și asculte, nu doar să te audă. Cartea îți arată cum să îi satisfaci copilului tău cele trei nevoi de bază, astfel încât șansa ca el să ajungă cea mai bună variantă a lui în această lume să fie foarte mare.

 

ACEASTĂ CARTE TE AJUTĂ SĂ:

 

·        Vrei să știi cum îți poți ajuta copilul să ajungă cea mai bună variantă a lui în această lume

·        Îți dorești să știi tehnicile și metodele prin care să ai un copil echilibrat, care să devină un adult împlinit

·        Vrei să crești alături de copilul tău, lucrând să devii cea mai bună versiune a ta

·        Ești confuz când vine vorba de care este cel mai bun stil de a îți crește copilul

·        Cauți sfaturi practice și metode testate pentru a înțelege mai bine nevoile și comportamentele copilului tău.

·        Te confrunți cu nesiguranțe și întrebări legate de creșterea copilului tău.

·        Îți dorești să înveți tehnici eficiente de disciplină pozitivă, care să încurajeze comportamentele dorite fără a folosi pedeapsa.

·        Nu ești sigur de cum ar trebui să îi explici copilului situațiile mai dificile din viață, precum divorțul, decesul cuiva drag, anturajul problematic

·        Simți că ai și tu, ca părinte, un bagaj emoțional greu pe care îl cari din propria copilărie și nu îți dorești să îl pui pe umerii copilului tău.

·        Vrei să îl înveți cum să facă față realității din afara casei.

·        Vrei să știi cum să îl dezlipești de la desene și să schimbi like-urile în îmbrățișări


 

„Am terminat cartea cu un val de tristețe amestecat cu indignare. Am simțit și o tristețe profundă față de ceea ce am făcut (și continuăm să facem) ca societate în detrimentul copiilor. Mi-e teamă că într-o zi ne vom uita în urmă, îngroziți de ceea ce le-am luat și cu ce am înlocuit acel lucru. Gândul acesta îmi dă o stare de greață.” – Katherine M.


 „Probabil că este cea mai serioasă și mai înspăimântătoare carte pe care am citit-o în ultimii ani. Deja am luat măsuri ca să limitez accesul băiețelului meu la orice tip de tehnologie - simțeam că ceva este în neregula când exagerează cu ecranele, dar cartea asta m-a convins că e o problemă cât se poate de gravă.”


„Cuvinte care îngheață inima oricărui părinte... datorită lui Jonathan Haidt, putem înțelege cu adevărat amploarea tragediei. O carte lucidă, memorabilă și mobilizatoare." —Meghan


„Rezultatul a ani de cercetare despre cum smartphone-urile și rețelele sociale afectează nervii și sufletele tinerilor. Este nu doar o carte rezonabilă, ci absolut necesară." —Jessica Winter, New Yorker


„Haidt arată cum schimbarea atenției copiilor de la lumea fizică la cea virtuală a fost catastrofală." —Michelle Goldberg, The New York Times


„Convingătoare, ușor de citit și extrem de tulburătoare." —Lucy Denyer, Telegraph (UK)


„O lectură provocatoare și urgentă despre de ce atât de mulți copii se confruntă cu probleme și cum putem îndrepta situația. Jonathan Haidt afirmă că trecerea de la copilăria bazată pe joacă la cea bazată pe telefoane afectează grav sănătatea mintală și dezvoltarea socială." — Adam Grant, autor Hidden Potential și Think Again


„Foarte puțini părinți știu cum să crească un copil încrezător, independent, fericit, cu puternice aptitudini personale, sociale și emoționale! Cu toții ar trebui sa luăm aminte la sfaturile Uraniei!” – Lidia Andrei

 

„Îmi aduc aminte, în școală, învățam formule complicate la matematică, chimie, rezolvam probleme la geometrie. Dar niciodată, nimeni nu a vorbit despre - cum să rezolvăm conflictele, cum să trecem peste pierderea persoanei dragi, cum să accepți critica și multe altele. De ce nu învățam la școală cum să creștem copii, crizele de vârstă, autocunoașterea, cum să gestionăm emoțiile, unde putem merge după ajutor, ce cărți să citim…Și te trezești cu un sac de neclarități, probleme, frici, griji.” – Corina

 

„O carte cu foarte multe răspunsuri la miile de întrebări pe care le au părinții. Te echilibrează pe tine ca părinte în primul rând.” – Ana

Fragment din carte

„Copiii prosperă atunci când au rădăcini în comunitățile din lumea reală, nu în rețele virtuale depersonalizate. Maturizarea în lumea virtuală încurajează anxietatea, anomia și singurătatea. Marea Remodelare a Copilăriei, de la cea bazată pe joacă la cea bazată pe telefon, a fost un eșec catastrofal.

A venit momentul să punem capăt experimentului. Hai să ne aducem copiii acasă.” – fragment din „O generație în pericol”

„Aud deseori: „De ce am nevoie să învăț, doar oamenii au făcut copii dintotdeauna? De ce-mi trebuie cursuri de parenting sau puericultură?” Și focul e folosit din preistorie, dar nu înseamnă că știi să-l faci, dacă nu înveți, la fel cum nu înseamnă că știi să faci sarmale din prima, chiar dacă îți place să gătești. Sunt foarte multe lucruri pe care le luăm pe nemestecate. Pe de-o parte, confundăm instinctul cu intuiția, pe de altă parte, confundăm cunoașterea cu instinctul și intuiția. Dar diferențele dintre aceste noțiuni sunt mari.

 

Probabil că instinctul le ajută pe mame să-și țină bebelușii în viață. Cred că dacă lași alături de bebelușul ei o femeie care n-a mai văzut niciodată cum se îngrijesc copiii, va ști în mare ce să facă pentru el. Va avea niște semne de întrebare, dar nu va fi crunt. Totuși, e o cale lungă de aici și până să reușească acea mamă sau acel tată să-și ajute copilul să devină cea mai bună variantă a sa în această lume, iar în cazul acesta instinctul nu mai funcționează. Instinctul are legătură cu supraviețuirea, nu cu creșterea pe toate planurile sau cu dezvoltarea. Sunt lucruri foarte diferite și, fără doar și poate, sentimentul de îndoială pe care părinții îl au în relație cu ei înșiși și cu copiii se transmite mai departe copilului.” – fragment din „Provocările părinților de azi”

Detalii produse
Despre Urania Cremene
Urania Cremene
Biografie
Urania Cremene este mama unui adolescent și, probabil, cel mai apreciat expert în parenting din România. Are o experiență de peste 20 de ani ca trainer și public speaker, beneficiind de acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca master trainer, coach și facilitator.

Drumul ei a început ca trainer de leadership pentru cele mai mari corporații din țară. Tranziția către zona de parenting a făcut-o acum mai bine de 14 ani, când a devenit mamă și a înțeles câtă nevoie de sprijin au părinții, ca să treacă de la educația bazată pe „pedeapsă și prăjitură” (adică mită și pedepse), la educația bazată pe structură (fermitate) și căldură.

A creat metodologia All About Parenting, singura din lume ce are la bază teoria autodeterminării, prin intermediul căreia a ajutat peste 62.000 de părinți să crească copii mai echilibrați, cu fermitate și căldură în egală măsură.

În ultimii 4 ani, Urania, împreună cu echipa All about Parenting, a organizat peste 2000 de webinare online gratuite, conferințe și workshopuri practice, la care au participat peste 600.000 de părinți din țară și din lume.
Vezi mai mult
Autorul cărților:
Despre Florentina Fântânaru
Florentina Fântânaru
Biografie
Este jurnalist și realizator de emisiuni cu 25 de ani de experiență în radio și televiziune. De mai bine de 15 ani, ea aduce în fața românilor personalități importante în cadrul emisiunii De-a Viața Ascunsele.
Autorul cărților:
Despre Jonathan Haidt
Jonathan Haidt
Biografie
Jonathan Haidt, autorul cărții „O generație în pericol” este psiholog social la Stern School of Business din cadrul Universității New York. A obținut doctoratul la Universitatea din Pennsylvania în 1992. Cercetările sale explorează fundamentele intuitive ale moralității și modul în care aceasta variază în funcție de diferențele culturale și politice. Haidt este autorul cărții Ipoteza fericirii (2006) și al bestsellerurilor Mintea moralistă (2012) și Alintarea minții americane (2018, împreună cu Greg Lukianoff). A susținut patru prezentări TED. În 2019, a fost inclus în Academia Americană de Arte și Științe. Din 2018, studiază contribuțiile rețelelor sociale la declinul sănătății mintale în rândul adolescenților și la disfuncționalitățile politice în creștere.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.75

20 recenzii

5 stele

15

4 stele

5

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


A

Andrei Vlad

E adevărat că tehnologia a schimbat profund felul în care cresc copiii, însă soluțiile pe care le propune autorul mi se par, în unele cazuri, prea generaliste.

Recenzie pentru cartea O generație în pericol

0

Răspunde

Comentarii(0)

F

Florea Ionuț

Haidt ridică o problemă gravă legată de modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Cartea este foarte bine documentată și are o abordare directă, dar pentru unii cititori poate părea prea pesimistă.

Recenzie pentru cartea O generație în pericol

0

Răspunde

Comentarii(0)

S

Sandra A

Cartea aceasta m-a pus pe gânduri. Haidt adună dovezi clare despre impactul pe care îl au tehnologia și rețelele sociale asupra copiilor, iar exemplele concrete mi-au arătat cât de mult am neglijat aceste aspecte în educația copiilor noștri. Cu toate acestea, mi-ar fi plăcut mai multe sugestii practice de implementare a schimbărilor.

Recenzie pentru cartea O generație în pericol

0

Răspunde

Comentarii(0)

D

Dumitru Tania

Mă bucur că am citit-o, dar mi-ar plăcea ca și soluțiile propuse să fie mai detaliate.

Recenzie pentru cartea O generație în pericol

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Ingrid

Eu am trecut printr-un divorț si cartea asta a fost ca o gura de aer proaspăt! Mulțumesc, am reușit sa ii redau copilului meu fericirea pe chip!

Recenzie pentru cartea Provocările părinților de azi

0

Răspunde

Comentarii(0)

O

Oana Melinte

Soluții concrete pentru a comunica eficient cu copii, pentru a ne asculta, pentru a ne imvunatati relația! Nota 10, recomand! 🥰

Recenzie pentru cartea Provocările părinților de azi

0

Răspunde

Comentarii(0)

D

Diana Victoran

Nevoile emoționale ale copiilor noștri contează! Noi am primit o educație total opusă, dar citind cărțile moderne de pe piață ne putem regla atitudinea vizavi de cei mici. Recomand cartea tuturor părinților, mulțumesc!

Recenzie pentru cartea Provocările părinților de azi

0

Răspunde

Comentarii(0)

L

Laura Vasilescu

Am citit multe cărți de parenting, dar "Provocările părinților de azi" este de departe cea mai buna!! M-a ajutat sa nu mă mai simt copleșită, ci sigură ca le ofer copiilor mei cea mai buna educație si înțelegere, iar ei se dezvolta armonios.

Recenzie pentru cartea Provocările părinților de azi

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile

De la același autor

-15%
-5%
Ipoteza fericirii

Ipoteza fericirii

PRP: 45 Lei 42.75 Lei
Hardcover
BestSeller
-49.5%
Calea vindecării

Calea vindecării

PRP: 79 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-30.1%
Darul constelațiilor

Darul constelațiilor

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
Nou
BestSeller
-23.4%
Nou
-22%
Tu nu mă înțelegi

Tu nu mă înțelegi

PRP: 55 Lei 42.9 Lei
Nou
-36.5%
O generație în pericol

O generație în pericol

PRP: 55 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-38.4%
Totul începe cu o mamă

Totul începe cu o mamă

PRP: 59.9 Lei 36.9 Lei
BestSeller
-51.1%
Harta parentingului modern

Harta parentingului modern

PRP: 55 Lei 26.9 Lei
BestSeller
-50.1%
Ghidul familiei imperfecte

Ghidul familiei imperfecte

PRP: 49.9 Lei 24.9 Lei
Nou
BestSeller
-22%
Găsește curajul de a vorbi

Găsește curajul de a vorbi

PRP: 55 Lei 42.9 Lei
BestSeller
-33.4%
Provocările părinților de azi

Provocările părinților de azi

PRP: 59.9 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-50.1%
BestSeller
-33.4%
BestSeller
-27.5%
Limbajul secret al chipului

Limbajul secret al chipului

PRP: 55 Lei 39.9 Lei
-34.1%
Învinge anxietatea în 10 pași

Învinge anxietatea în 10 pași

PRP: 49.9 Lei 32.9 Lei
BestSeller
-49.2%
Fără țipete

Fără țipete

PRP: 49 Lei 24.9 Lei
Nou
-18.4%
Terapie Financiară

Terapie Financiară

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-49.3%
Traume ascunse

Traume ascunse

PRP: 55 Lei 27.9 Lei
BestSeller
-52.7%
Terapia copilului interior

Terapia copilului interior

PRP: 59 Lei 27.9 Lei
BestSeller
-51.2%
-30.1%
Cand te pierzi pe tine insuti

Cand te pierzi pe tine insuti

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-59.4%

Cumparate impreuna cu Pachet Generatia in pericol, parinti in alerta

Nou
-31.3%
Pachet Rolul crucial al mamei

Pachet Rolul crucial al mamei

PRP: 114.9 Lei 78.9 Lei
Nou
-38.3%
-56.6%
Pachet Năzbâtii literare

Pachet Năzbâtii literare

PRP: 137.9 Lei 59.9 Lei
Nou
-38.1%
-42.3%
Pachet Întrebări capcană

Pachet Întrebări capcană

PRP: 89.9 Lei 51.9 Lei
Nou
-29.2%
-56.6%
Pachet Micul lui univers

Pachet Micul lui univers

PRP: 98.9 Lei 42.9 Lei
Nou
-37.5%
Pachetul părinților grijulii

Pachetul părinților grijulii

PRP: 159.9 Lei 99.9 Lei
Nou
-38.1%
BestSeller
-38.4%
Totul începe cu o mamă

Totul începe cu o mamă

PRP: 59.9 Lei 36.9 Lei
-53.7%
Nou
BestSeller
-22%
Găsește curajul de a vorbi

Găsește curajul de a vorbi

PRP: 55 Lei 42.9 Lei
-46.7%
Pachet Pilonii sănătății

Pachet Pilonii sănătății

PRP: 165 Lei 87.9 Lei
BestSeller
-66.5%
Pachet Emoțiile Sarei

Pachet Emoțiile Sarei

PRP: 116 Lei 38.9 Lei
Nou
BestSeller
-23.4%
-60.2%
BestSeller
-34.9%
Tine-ti copiii aproape

Tine-ti copiii aproape

PRP: 75 Lei 48.8 Lei
Hardcover
BestSeller
-33.4%
Nou
-22%
Tu nu mă înțelegi

Tu nu mă înțelegi

PRP: 55 Lei 42.9 Lei
PRP: 114.9 Lei

69.9 Lei