Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este că ai noștri copii au mai mult timp și energie decât noi. Ei nu lucrează cu normă întreagă, nu încearcă să completeze declarații fiscale, nu duc mai mulți copii la diverse activități și nu fac toate celelalte lucruri necesare pentru a menține buna funcționare a familiei. Cum poți reduce expunerea excesivă la tehnologie, păstrând în același timp siguranța și monitorizarea activităților copiilor tăi?
Dr. Daniel G Amen, Psih. dr. Charles Fay și Jonathan Haidt îți arată cum, prin cultivarea unei copilării sănătoase și a unei mentalități puternice, le poți oferi copiilor tăi resursele necesare pentru a deveni mai rezilienți, fericiți și echilibrați în fața provocărilor aduse de tehnologie și de viața modernă.
Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este că ai noștri copii au mai mult timp și energie decât noi. Ei nu lucrează cu normă întreagă, nu încearcă să completeze declarații fiscale, nu duc mai mulți copii la diverse activități și nu fac toate celelalte lucruri necesare pentru a menține buna funcționare a familiei. Cum poți reduce expunerea excesivă la tehnologie, păstrând în același timp siguranța și monitorizarea activităților copiilor tăi?
Dr. Daniel G Amen, Psih. dr. Charles Fay și Jonathan Haidt îți arată cum, prin cultivarea unei copilării sănătoase și a unei mentalități puternice, le poți oferi copiilor tăi resursele necesare pentru a deveni mai rezilienți, fericiți și echilibrați în fața provocărilor aduse de tehnologie și de viața modernă.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
5 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - O generație în pericol
Rezumat Pachet Protejeaza o generatie - Jonathan Haidt, Dr. Charles Fay, Dr. Daniel G. Amen
Cum să crești copii puternici mental - Dr. Daniel G Amen, Psih. dr. Charles Fay
Ghidul părinților determinați să crească oameni uimitori.
Într-o perioadă în care mulți copii și adolescenți se confruntă cu dificultăți, părinții sunt în căutarea unor soluții pentru a-și crește copiii sănătoși din punct de vedere mental și pregătiți să înfrunte obstacolele vieții. În sfârșit, ajutorul bazat pe dovezi este acum disponibil pentru acei părinți care, deși își dau toată silința și își doresc să ofere tot ce e mai bun copiilor lor, au sentimentul că nu reușesc să facă față provocărilor zilnice, simțindu-se adesea copleșiți.
Dr. Daniel Amen, autor de bestsellere New York Times și neuropsihiatru, alături de Dr. Charles Fay, psiholog pentru copii, îți dezvăluie ceea ce lipsește din majoritatea cărților de parenting: abordarea simultană a creierului și minții copilului (și ale părinților), pentru a crește tineri puternici mental. Această combinație eficientă oferă soluții care funcționează, chiar și în momente grele.
În această carte revoluționară, în care neuroștiința întâlnește iubirea și rațiunea, părinții vor găsi instrumente concrete și utile pentru a ajuta copiii de toate vârstele să depășească probleme comportamentale precum rebeliunea, crizele de furie și conflictele de putere, ajutându-i astfel să devină responsabili, încrezători, amabili și rezilienți.
Recenzii:
„Atunci când doi pionieri în domeniul științei creierului și al psihologiei parentingului se implică în rezolvarea celor mai mari provocări cu care se confruntă copiii din ziua de azi, rezultatul este un ghid dinamic și bazat pe cercetări științifice, care răspunde unei cereri frecvent auzite printre părinți: „Mi-aș dori să existe un manual pentru copii!” Ei bine, acum aveți unul deosebit – o hartă clară pentru a-i ajuta pe copii să își construiască o viață mai bună și o relație mai sănătoasă cu voi!” - Phillip C. „Dr. Phil” McGraw, PH.D.
„Este un ghid complet care oferă părinților strategii clare și aplicabile pentru a crește copii rezilienți într-o lume tot mai complexă. Fiecare capitol este plin de sfaturi utile, iar întreaga carte reflectă o filosofie profundă despre ce au nevoie copiii și familiile noastre în această eră.” - Michael Gurian, fondatorul Gurian Institute și autor al bestsellerelor The Wonder of Boys și The Wonder of Girls
„Ca dovadă a eficienței sale, patru generații din familia mea au efectuat scanări SPECT ale creierului, iar utilizarea acestor informații din carte a adus schimbări pozitive semnificative în relațiile noastre de familie, de-a lungul generațiilor!” Dr. Earl R. Henslin, Psy.D., B.C.E.T.S., diplomat American Academy of Traumatic Stress și autor al cărții This Is Your Brain on Joy
„S-ar putea să te întrebi: „Unde era această carte când eram copil?” până când îți vei da seama cu bucurie că nu doar că poți aplica aceste idei pentru a-i ajuta pe copiii tăi să prospere, dar și pe tine însuți.” - Dr. Darria Long, autor național bestseller al cărții Mom Hacks
„Pentru a o face mai practică, autorii includ la sfârșitul fiecărui capitol o listă concisă de pași de acțiune. Această carte profundă m-a atins la nivel emoțional, inspirându-mă să mă dedic mai mult în a deveni un tată mai conștient și mai eficient.” - Larry Kerby, MBA, speaker, pasionat de parenting și life coach
„Sunt bunică acum și mi-aș fi dorit să am această carte atunci când îmi creșteam fiica. Dacă ai foarte puțin timp să citești o carte, începe cu ultimul capitol – acolo găsești 130 de strategii pentru a începe. Totuși, această carte este ceea ce aș numi o „lectură ușoară”, oferind numeroase exemple de conversații și recomandări de limbbaj pentru a te ghida în rezolvarea multor probleme comune de parenting.” - Valeria D.
O generatie în pericol - Jonathan Haidt
Într-o lume în care tehnologia a devenit o parte indispensabilă a vieții cotidiene, ceva crucial s-a pierdut. În cartea O generație în pericol, Jonathan Haidt, dezvăluie cum „marea reconfigurare” a copilăriei, determinată de expunerea constantă la tehnologie și de schimbările sociale profunde, a condus la o criză de sănătate mentală fără precedent în rândul tinerilor. Ratele depresiei, anxietății, autovătămării și suicidului au crescut dramatic, dublându-se în multe cazuri. De ce?
Copilăria bazată pe joacă liberă a fost înlocuită treptat de utilizarea exagerată a tehnologiei, afectând profund dezvoltarea sănătoasă a copiilor.
Cartea oferă sfaturi bine documentate pentru părinți, profesori și comunitate, provocându-te să reconsideri în profunzime modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Haidt propune strategii clare și accesibile pentru a restabili echilibrul dintre lumea virtuală și cea reală, oferind un ghid esențial și o resursă valoroasă pentru părinții care vor să protejeze sănătatea mentală a copiilor într-o lume tot mai digitalizată.
RECENZII
„Probabil că este cea mai serioasă și mai înspăimântătoare carte pe care am citit-o în ultimii ani. Deja am luat măsuri ca să limitez accesul băiețelului meu la orice tip de tehnologie - simțeam că ceva este în neregula când exagerează cu ecranele, dar cartea asta m-a convins că e o problemă cât se poate de gravă.” – Cosmin N.
„Cuvinte care îngheață inima oricărui părinte... datorită lui Jonathan Haidt, putem înțelege cu adevărat amploarea tragediei. O carte lucidă, memorabilă și mobilizatoare." —Meghan
„Rezultatul a ani de cercetare despre cum smartphone-urile și rețelele sociale afectează nervii și sufletele tinerilor. Este nu doar o carte rezonabilă, ci absolut necesară." —Jessica Winter, New Yorker
„Haidt arată cum schimbarea atenției copiilor de la lumea fizică la cea virtuală a fost catastrofală." —Michelle Goldberg, The New York Times
„Convingătoare, ușor de citit și extrem de tulburătoare." —Lucy Denyer, Telegraph (UK)
„O lectură provocatoare și urgentă despre de ce atât de mulți copii se confruntă cu probleme și cum putem îndrepta situația. Jonathan Haidt afirmă că trecerea de la copilăria bazată pe joacă la cea bazată pe telefoane afectează grav sănătatea mintală și dezvoltarea socială." — Adam Grant, autor Hidden Potential și Think Again
Fragment din carte
„Citești o carte diferită de toate celelalte, una care îmbină 40 de ani de cercetări despre cum să construiești creiere sănătoase cu 40 de ani de strategii psihologice pentru a avea grijă de tine însuți în timp ce crești copii care înțeleg un adevăr fără echivoc: calitatea vieții lor – și a vieții altor persoane – va depinde de calitatea deciziilor lor. Și nu trebuie să fie ceva dificil.
Vei învăța că secretul unui parenting de succes constă în îmbinarea dintre neuroștiință și psihologia practică sau, așa cum îi spunem noi, neuropsihologia practică. Doar atunci când abordezi atât creierul, cât și mintea copilului tău (și pe ale tale) poți să crești copii și tineri adulți puternici mental.
• Dezvolți o atitudine centrată pe creier față de tine și de copiii tăi
• Ai așteptări realiste în funcție de stadiul de dezvoltare al copilului tău
• Stabilești obiective clare pentru tine ca părinte și pentru copilul tău
• Adopți un stil de parenting care să favorizeze un proces mai bun de luare a deciziilor la copiii tăi
• Promovezi conexiunea și relația cu copilul tău
• Stabilești reguli și limite clare și ușor de pus în aplicare în familie
• Înveți cum să permiți copiilor tăi să facă greșeli și să gestioneze consecințe rezonabile
• Gândești clar și logic și îţi ajuți copilul să procedeze la fel de la o vârstă fragedă
• Întărești comportamentul pozitiv al copilului tău
• Crești copii curajoși, care nu cedează în fața obstacolelor
• Încetezi să te mai învinovățești pentru că nu ești un părinte perfect
• Oferi consecințe clare și lipsite de emoție atunci când comportamentul copilului tău este deplasat
• Îți faci copilul să asculte de prima dată când spui ceva (da, de prima dată!)
• Alegi cele mai bune alimente și suplimente pentru a susține creierul copilului tău (și pe al tău), mintea și corpul acestuia
• Îți ajuți copilul să învețe cum să-și cultive propria fericire
• Schimbi perspectiva asupra subperformanței, astfel încât copilul tău să-și poată atinge potențialul
• Îți împiedici copilul să aibă probleme cu tehnologia
• Știi ce ai de făcut atunci când apar probleme de sănătate mintală/sănătate a creierului” – „Cum să crești copii puternici mental”
„Copiii prosperă atunci când au rădăcini în comunitățile din lumea reală, nu în rețele virtuale depersonalizate. Maturizarea în lumea virtuală încurajează anxietatea, anomia și singurătatea. Marea Remodelare a Copilăriei, de la cea bazată pe joacă la cea bazată pe telefon, a fost un eșec catastrofal.
A venit momentul să punem capăt experimentului. Hai să ne aducem copiii acasă.”
- O generație în pericol
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 464
- Editura Bookzone
- Autor Jonathan Haidt
- Anul publicării 2024
- Traducator Cosmin Nedelcu
- Format Paperback
- ISBN 9786303053318
- Scor Bestseller #3 în categoria Carti psihologice#3 în categoria Comunicare#3 în categoria Cresterea copilului#6 în categoria Dezvoltare personala#6 în categoria Non-fictiune#13 în categoria Carti
- Cum să crești copii puternici mental
- Dimensiune 135x200
- Număr pagini 480
- Editura Bookzone
- Autor Dr. Daniel G. Amen,Dr. Charles Fay
- Anul publicării 2024
- Traducator Diana Ciornenschi
- Format Paperback
- Titlul original Raising Mentally Strong Kids
- ISBN 9786303053547
- Scor Bestseller #6 în categoria Sanatate#9 în categoria Cresterea copilului#10 în categoria Comunicare#13 în categoria Carti psihologice#15 în categoria Carti de specialitate#17 în categoria Nutritie & Sanatate#19 în categoria Increderea in sine#27 în categoria Non-fictiune#41 în categoria Dezvoltare personala#95 în categoria Carti
Poti gasi toate cartile scrie de catre Jonathan Haidt in categoria Jonathan Haidt astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Dr. Charles Fay in categoria Dr. Charles Fay astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Andrei Vlad
E adevărat că tehnologia a schimbat profund felul în care cresc copiii, însă soluțiile pe care le propune autorul mi se par, în unele cazuri, prea generaliste.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Florea Ionuț
Haidt ridică o problemă gravă legată de modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Cartea este foarte bine documentată și are o abordare directă, dar pentru unii cititori poate părea prea pesimistă.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Sandra A
Cartea aceasta m-a pus pe gânduri. Haidt adună dovezi clare despre impactul pe care îl au tehnologia și rețelele sociale asupra copiilor, iar exemplele concrete mi-au arătat cât de mult am neglijat aceste aspecte în educația copiilor noștri. Cu toate acestea, mi-ar fi plăcut mai multe sugestii practice de implementare a schimbărilor.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Dumitru Tania
Mă bucur că am citit-o, dar mi-ar plăcea ca și soluțiile propuse să fie mai detaliate.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
89 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.5
10 recenzii
5 stele
5
4 stele
5
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0