Descoperă cărțile care conturează drumul pentru a proteja copiii de influențele nocive, sprijinindu-i să se dezvolte la adevăratul lor potențial într-o lume complexă.
De la riscurile lumii tot mai digitalizate și modul în care afectează sănătatea mintală, până la metodele prin care să sprijinim dezvoltarea autentică și să promovăm o sănătate emoțională solidă, aceste cărți reprezintă un pachet complet pentru a crește copii rezilienți și echilibrați.
Descoperă cărțile care conturează drumul pentru a proteja copiii de influențele nocive, sprijinindu-i să se dezvolte la adevăratul lor potențial într-o lume complexă.
De la riscurile lumii tot mai digitalizate și modul în care afectează sănătatea mintală, până la metodele prin care să sprijinim dezvoltarea autentică și să promovăm o sănătate emoțională solidă, aceste cărți reprezintă un pachet complet pentru a crește copii rezilienți și echilibrați.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
3-5 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
3-5 zile lucrătoare
2 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Sănătatea emoțională a copilului de azi
Rezumat Pachetul parintilor grijulii - Prof. dr. Florian Colceag, Dr. Alex George, Jonathan Haidt
O GENERAȚIE ÎN PERICOL
Într-o lume în care tehnologia a devenit o parte indispensabilă a vieții cotidiene, ceva crucial s-a pierdut. În cartea O generație în pericol, Jonathan Haidt, dezvăluie cum „marea reconfigurare” a copilăriei, determinată de expunerea constantă la tehnologie și de schimbările sociale profunde, a condus la o criză de sănătate mentală fără precedent în rândul tinerilor. Ratele depresiei, anxietății, autovătămării și suicidului au crescut dramatic, dublându-se în multe cazuri. De ce?
Copilăria bazată pe joacă liberă a fost înlocuită treptat de utilizarea exagerată a tehnologiei, afectând profund dezvoltarea sănătoasă a copiilor.
Cartea oferă sfaturi bine documentate pentru părinți, profesori și comunitate, provocându-te să reconsideri în profunzime modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Haidt propune strategii clare și accesibile pentru a restabili echilibrul dintre lumea virtuală și cea reală, oferind un ghid esențial și o resursă valoroasă pentru părinții care vor să protejeze sănătatea mentală a copiilor într-o lume tot mai digitalizată.
POTENȚIALUL EXTRAORDINAR AL COPILULUI TĂU
Cum te asiguri că faci tot ce îți stă în putință pentru ca talentele copilului tău să înflorească? Te-ai întrebat vreodată dacă îi oferi cu adevărat toate șansele de a-și atinge potențialul?
Lumea de astăzi este construită mai degrabă pentru a-i frânge aripile, iar sistemul educațional îi restrânge posibilitățile de a-și dezvolta creativitatea și abilitățile unice înnăscute. Prof. dr. Florian Colceag, expert în educația copiilor supradotați, îți oferă în această carte informații esențiale și soluții practice pentru a sparge barierele impuse de normele rigide ale unei societăți care îi impune uniformitate și conformism.
În această carte vei descoperi:
· Cum să cultivi genialitatea copilului tău într-un mediu natural, stimulant, departe de influențele negative ale societății moderne.
· Rolul esențial al părinților în dezvoltarea unei personalități echilibrate și creative, și cum să fii un ghid emoțional și intelectual pentru copilul tău.
· Importanța unei educații holistice, care împletește cunoașterea cu libertatea, perseverența și empatia.
SĂNĂTATEA EMOȚIONALĂ A COPILULUI DE AZI
Cartea care rezolvă problemele pe care copilul tău nu ți le spune.
De la tensiunea dintre colegi și stresul examenelor, la probleme cu bullyingul online și tulburări de anxietate, viața copiilor și a adolescenților este o călătorie plină de emoții intense, cu suișuri și coborâșuri neașteptate.
Ei au nevoie de susținere și îndrumare blândă pentru a face față presiunii pe care societatea modernă o pune asupra lor.
De aceea, Dr. Alex George, Ambasador pentru Sănătatea Mintală a Tinerilor, a adunat în această carte un set de instrumente și practici utile care le arată micilor cititori cum să aibă grijă de starea lor psihologică și emoțională, așa cum au grijă și de sănătatea corpului lor.
Folosind un limbaj accesibil, presărat cu umor datorită ilustrațiilor memorabile, el le prezintă tinerilor modalități prin care își pot dezvolta reziliența mentală și emoțională, dar și încrederea în puterea lor de a îndepărta norii negri oricând aceștia încep să se adune deasupra lor.
Indiferent de circumstanțe, folosind lecțiile învățate din carte, ei pot transforma orice zi într-o zi mai bună.
Această carte ajută viitorii adulți să:
· Știe cum să își rezolve problemele pe care nu ți le spune
· Își recunoască emoțiile, să le accepte și să învețe să aibă grijă de sănătatea lor emoțională
· Se deschidă emoțional și să caute ajutor vorbind cu adulți de încredere
· Dobândească tehnicile necesare de a își înțelege sentimentele astfel încât să devină un adult echilibrat emoțional
· Își înțeleagă mai bine gândurile și sentimentele
· Aibă mai multă încredere în sine
· Capete o reziliență mai mare la frustrare și să treacă cu optimism peste orice obstacol
„Am terminat cartea cu un val de tristețe amestecat cu indignare. Am simțit și o tristețe profundă față de ceea ce am făcut (și continuăm să facem) ca societate în detrimentul copiilor. Mi-e teamă că într-o zi ne vom uita în urmă, îngroziți de ceea ce le-am luat și cu ce am înlocuit acel lucru. Gândul acesta îmi dă o stare de greață.” – Katherine M.
„Probabil că este cea mai serioasă și mai înspăimântătoare carte pe care am citit-o în ultimii ani. Deja am luat măsuri ca să limitez accesul băiețelului meu la orice tip de tehnologie - simțeam că ceva este în neregula când exagerează cu ecranele, dar cartea asta m-a convins că e o problemă cât se poate de gravă.”
„Cuvinte care îngheață inima oricărui părinte... datorită lui Jonathan Haidt, putem înțelege cu adevărat amploarea tragediei. O carte lucidă, memorabilă și mobilizatoare." —Meghan
„Rezultatul a ani de cercetare despre cum smartphone-urile și rețelele sociale afectează nervii și sufletele tinerilor. Este nu doar o carte rezonabilă, ci absolut necesară." —Jessica Winter, New Yorker
„Haidt arată cum schimbarea atenției copiilor de la lumea fizică la cea virtuală a fost catastrofală." —Michelle Goldberg, The New York Times
„Convingătoare, ușor de citit și extrem de tulburătoare." —Lucy Denyer, Telegraph (UK)
„O lectură provocatoare și urgentă despre de ce atât de mulți copii se confruntă cu probleme și cum putem îndrepta situația. Jonathan Haidt afirmă că trecerea de la copilăria bazată pe joacă la cea bazată pe telefoane afectează grav sănătatea mintală și dezvoltarea socială." — Adam Grant, autor Hidden Potential și Think Again
„Atunci când fetița mea era în clasa a IV-a, dânsul a selectat-o pentru o bursă la Școala lui de Genii. Simplu: Tu ești un geniu! și, din clipa aceeaa, fetița așa a fost! Eu ca mamă nici nu visam că peste doar 10 ani, copila va lua cu nota 10 licența în informatică la Sorbona. Ea singură. Cu bursă. Prin propria forță. ” – Iulia Brezeanu
„Felicitări ! Ați dedicat o viață de om și amanetat pe cele viitoare în dezvoltarea potențialului uman!” – Marian S.
„Este o carte care ne propune concret cum putem să luăm parte la miracolul evoluției copiilor. Propune jocuri și modalități de susținere ale copiilor. Este de folos părinților care văd în copiii lor „normalul” fără să fie obsedați de genialitate.” – Marina Iliescu
„Recomand cu încredere....fie că avem sau nu copii, în primul rând cartea ne învață modul în care putem atinge maturitatea intelectuală alături de cei mici sau raportându-ne la ei! Fiecare om are încă un suflet de copil sau cel puțin așa îmi place să cred!” – Alex P.
Fragment din carte
„Copiii prosperă atunci când au rădăcini în comunitățile din lumea reală, nu în rețele virtuale depersonalizate. Maturizarea în lumea virtuală încurajează anxietatea, anomia și singurătatea. Marea Remodelare a Copilăriei, de la cea bazată pe joacă la cea bazată pe telefon, a fost un eșec catastrofal.
A venit momentul să punem capăt experimentului. Hai să ne aducem copiii acasă.” – fragment din „O generație în pericol”
„Dacă, de exemplu, cineva ne face zile fripte la școală – lucru cunoscut și sub numele de bullying –, consecința poate fi știrbirea încrederii de sine. Chiar dacă doar ne ia peste picior, nu-i OK și situația poate afecta și alte zone din viața noastră, lăsându-ne un sentiment de singurătate și chiar de inutilitate și lipsă de valoare. Câteodată s-ar putea chiar să pierdem din vedere faptul că suntem victimele bullyingului și să ne învinovățim tot pe noi că ne simțim abătuți, în loc să spunem ce avem de spus și să punem capăt situației. Există tot felul de motive pentru care trăim cu sentimente greu de dus, fără a ști ce se află în spatele lor. Învățând, aici, cum să vorbim despre ele, avem o șansă bună de a face conexiunile respective și apoi de a combate cauza.” – Dr Alex George
„Nota nu motivează elevii să dezvolte abilități înalte, ci doar anihilează evoluția lor. Atunci când un elev este preocupat să obțină „nota maximă”, atenția se îndreaptă mai mult spre evaluare, şi nu spre procesul de învățare și asimilare a informațiilor. În acest fel tot ce va învăța forțat, doar pentru a obține o notă bună, va fi dat uitării. Nota poate genera și frica de eșec, fapt care poate conduce la anxietate și stres. Nota nu îndreptățește, iar elevul cu abilități înalte poate fi descurajat, deoarece nu i se oferă nicio șansă de a ieși în evidență cu abilitățile sale.
Din păcate, în sistemul deja existent, tolerăm o realitate care nu poate fi răsturnată foarte ușor. Ce ne rămâne de făcut este să dezvoltăm separat un alt sistem care să ofere atât părinților, cât și copiilor, informații care îi pot ajuta să exceleze.” – fragment din „Potențialul extraordinar al copilului tău”
- Sănătatea emoțională a copilului de azi
- Dimensiune 145x205
- Număr pagini 224
- Editura Bookzone
- Autor Dr. Alex George
- Anul publicării 2024
- Liste Biblioteca lui Morar
- Traducator Mihaela Apetrei
- Titlul original A Better Day
- ISBN 9786303051895
- Scor Bestseller #2 în categoria Carti 6-8 ani#2 în categoria Carti 9-12+ ani#3 în categoria Carti pentru copii#3 în categoria Carti educative#33 în categoria Carti
- Potențialul extraordinar al copilului tău
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 272
- Editura Bookzone
- Autor Prof. dr. Florian Colceag
- Anul publicării 2024
- Format Paperback
- ISBN 9786303052434
- Scor Bestseller #10 în categoria Cresterea copilului#15 în categoria Comunicare#16 în categoria Carti psihologice#19 în categoria Increderea in sine#26 în categoria Non-fictiune#33 în categoria Dezvoltare personala#81 în categoria Carti
- O generație în pericol
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 464
- Editura Bookzone
- Autor Jonathan Haidt
- Anul publicării 2024
- Traducator Cosmin Nedelcu
- Format Paperback
- ISBN 9786303053318
- Scor Bestseller #2 în categoria Cresterea copilului#3 în categoria Non-fictiune#3 în categoria Carti psihologice#3 în categoria Comunicare#5 în categoria Dezvoltare personala#6 în categoria Carti
Poti gasi toate cartile scrie de catre Prof. dr. Florian Colceag in categoria Prof. dr. Florian Colceag astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Dr. Alex George in categoria Dr. Alex George astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Florea Irina
Limbajul accesibil, exemplele relevante și îndrumările clare fac acest pachet o comoară pentru orice familie. O lectură indispensabilă!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Andreea Ene
Am învățat lucruri importante, însă mi-ar fi plăcut să fie mai multe exemple aplicabile familiilor cu mai mulți copii sau în medii mai diverse.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Florina Ilie
Mi-au plăcut informațiile despre cum să susții creativitatea și sănătatea mintală, dar unele secțiuni mi s-au părut un pic prea tehnice.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Andrei Vlad
E adevărat că tehnologia a schimbat profund felul în care cresc copiii, însă soluțiile pe care le propune autorul mi se par, în unele cazuri, prea generaliste.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Florea Ionuț
Haidt ridică o problemă gravă legată de modul în care copiii interacționează cu tehnologia. Cartea este foarte bine documentată și are o abordare directă, dar pentru unii cititori poate părea prea pesimistă.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Sandra A
Cartea aceasta m-a pus pe gânduri. Haidt adună dovezi clare despre impactul pe care îl au tehnologia și rețelele sociale asupra copiilor, iar exemplele concrete mi-au arătat cât de mult am neglijat aceste aspecte în educația copiilor noștri. Cu toate acestea, mi-ar fi plăcut mai multe sugestii practice de implementare a schimbărilor.
Recenzie pentru cartea O generație în pericol0
Răspunde
Comentarii(0)
Alina Iliescu
Am citit această carte cu mare interes și am găsit în ea o mulțime de sfaturi valoroase.
Recenzie pentru cartea Potențialul extraordinar al copilului tău0
Răspunde
Comentarii(0)
Mihai Pavel
Abordarea profesorului Colceag asupra educației copiilor este nu doar inovatoare, ci și necesară în contextul actual. Un ghid complet pentru toți cei care doresc să-și sprijine copiii în mod eficient.
Recenzie pentru cartea Potențialul extraordinar al copilului tău0
Răspunde
Comentarii(0)
Raluca Marinescu
O carte care te va ajuta sa reflectezi la viitorul copilului tău.
Recenzie pentru cartea Potențialul extraordinar al copilului tău0
Răspunde
Comentarii(0)
Andreea Flavia
5
Apreciem modul în care autorul încurajează copiii să-și exploreze și să-și exprime emoțiile în mod liber și sănătos. Am parcurs-o împreună cu fetița și ne-au plăcut ilustrațiile. Cuprinde sfaturi foarte bune și atinge subiectul încrederii în sine, lucru care îi ajută și susține mult pe cei mici. Recomand!
Recenzie pentru cartea Sănătatea emoțională a copilului de azi1
Răspunde
Comentarii(0)
Simona Vica Diaconu
Ilustrațiile chiar sunt foarte drăguțe pentru cei mici, le captivează atenția. Exemplele la fel mi se par foarte bune cu aplicabilitate. Subiectele sunt pe înțelesul celor mici și văd că fata mea e curioasă la fiecare pagină din carte.
Recenzie pentru cartea Sănătatea emoțională a copilului de azi0
Răspunde
Comentarii(0)
Valeria Rațiu
Fetiței mele i-au plăcut foarte mult ilustrațiile vii din carte. Mă roagă să îi dau cartea de fiecare dată când avem timp liber. Sunt multe teme importante prezentate de autor. Mulțumim!
Recenzie pentru cartea Sănătatea emoțională a copilului de azi0
Răspunde
Comentarii(0)
99.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.72
39 recenzii
5 stele
28
4 stele
11
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0