Florin EnceanuRoxana BucurVirginia Vasilache

Educatie financiara pe intelesul copiilor

PRP: 49.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
44.9 Lei

Educația financiară este la fel de de importantă ca cei 7 ani de acasă. De aceea, trei autori cu o vastă experiență în lumea finanțelor și a afacerilor au pregătit o carte esențială, pentru ca micii economiști de azi să ajungă adulții responsabili financiar de mâine. O carte sponsorizată de BCR și de toți părinții care vor să investească în viitorul copiilor lor. 

Educația financiară este la fel de de importantă ca cei 7 ani de acasă. De aceea, trei autori cu o vastă experiență în lumea finanțelor și a afacerilor au pregătit o carte esențială, pentru ca micii economiști de azi să ajungă adulții responsabili financiar de mâine. O carte sponsorizată de BCR și de toți părinții care vor să investească în viitorul copiilor lor. 

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Educatie financiara pe intelesul copiilor

Format
145x205
Număr pagini
136
Editura
Bookzone
Autor
Roxana Bucur,
Virginia Vasilache,
Florin Enceanu
Anul publicării
2024
ISBN
9786303051529

Rezumat Educatie financiara pe intelesul copiilor - Roxana Bucur, Virginia Vasilache, Florin Enceanu

Educația financiară este cea mai importantă investiție în viitorul copilului tău! 

 

Această carte abordează teme financiare printr-o serie de povești captivante și activități interactive, care transformă învățarea într-o călătorie pe cât de distractivă, pe atât de educativă. Prin intermediul exemplelor concrete, învățarea financiară nu doar că devine interesantă, dar și relevantă pentru orice copil aflat la început de drum. 

 

De la noțiuni de bază despre bancomate și carduri bancare, până la concepte mai complexe precum bugetul personal sau perspectiva antreprenorială, Educația financiară pe înțelesul copiilor este plină de lecții valoroase, prezentate într-un limbaj accesibil pentru toți copiii. 

 

Cum au apărut banii? Cum îi câștigăm? Cum îi folosim? Ce este un cont bancar și cum funcționează? De ce este importantă economisirea banilor și cum putem face acest lucru?

 

Înțelegerea timpurie a acestor principii poate transforma copiii în adulții responsabili de mai târziu, acei adulți care sunt mult mai conștienți de deciziile lor financiare, contribuind la asigurarea unui viitor stabil.

 

Nu lăsa ca educația financiară să fie piesa lipsă din puzzle-ul educației copilului tău!

 

Educația financiară este componenta esențială, frecvent omisă, din educația școlară. Aceasta constituie elementul-cheie care completează învățarea unui copil și îl ajută să dea sens propriei educații, permițându-i să facă legătura între bagajul său de cunoștințe și un viitor prosper și sigur. 

 

Această carte pregătește copiii pentru un viitor în care:


 📌 Știu cum să ia decizii financiare responsabile și sănătoase;

 📌 Pot economisi lună de lună, îndeplinindu-și cu succes obiectivele;

 📌Sunt responsabili în relația cu banii, dar și chibzuiți, știind raportul dintre nevoie și dorință;

 📌 Își realizeză cu succes ideile de afaceri, alegând drumul antreprenoriatului;

 📌 Sunt independenți financiar și știu să-și asume cheltuielile fără mustrări de conștiință;


Dacă ești părinte sau cadru didactic, această carte te va ajuta:


📌 Să le vorbești copiilor într-un limbaj accesibil despre importanța banilor și gestionarea cheltuielilor;

📌 Să le explici copiilor ce este responsabilitatea financiară, pe înțelesul lor;

📌 Să înveți să fii sincer și deschis cu cei mici, în discuțiile delicate privind problemele financiare;

📌 Să le predai lecții de viață prin joc și joacă, astfel încât să nu-i plictisești;

📌 Să le asiguri un viitor bazat pe decizii financiare corecte și relații sănătoase cu banii;


Recenzii


Cartea care o învață să aprecieze munca și să fie recunoscătoare pentru ceea ce avem.

„Am fost mereu transparentă cu fetița meu despre starea noastră financiară și despre modul în care gestionăm bugetul familiei. Astfel, a învățat să aprecieze munca și să fie recunoscătoare pentru ceea ce avem. Când am fost nevoiți să facem economii majore, am implicat-o și pe ea în procesul decizional și i-am explicat de ce este important să ajustăm cheltuielile. A fost o lecție valoroasă despre responsabilitatea financiară și solidaritatea în familie." - Corina, mamă unei fetițe în vârstă de 12 ani


Cartea care îl învață că satisfacția financiară nu vine întotdeauna din achizițiile imediate.

„Fiul meu a fost întotdeauna fascinat de tot ce înseamnă gadget-uri și tehnologie. În loc să îi interzic pur și simplu să își cheltuie economiile pe aceste lucruri, am încercat să îl învăț despre valoarea banilor și să îi ofer alternative. Am căutat împreună modalități de a economisi pentru achizițiile pe care și le dorea și l-am încurajat să exploreze și alte pasiuni care nu implicau cheltuieli mari. Astfel, a învățat că satisfacția financiară nu vine întotdeauna din achizițiile imediate, ci și din planificarea și prioritizarea pe termen lung." - Lucian, tatăl unui băiat în vârstă de 13 ani


Cartea care a transformat economisirea într-un joc plin de obiective.

„Citindu-i această carte, copilul meu a început să înțeleagă mai bine conceptele de economisire și cheltuieli responsabile. Recent, când am fost la cumpărături, băiețelul meu de 10 ani a insistat să își folosească economiile pentru a-și cumpăra o jucărie pe care și-o dorea, în loc să mă tot roage să o cumpăr eu. A fost o mare realizare să-l văd gândindu-se la bugetul său și la deciziile financiare!" - Ana, mama unui băiat în vârstă de 10 ani


Cartea care cultivă abilitățile de economisire și prioritizare încă de la o vârstă fragedă.

"Chiar dacă fetița mea meu este încă mică, cred că este important să începem educația financiară de timpuriu. Așa că am început să îi vorbesc încă de pe acum despre banii de buzunar și să o implic în activități simple de economisire, cum ar fi adunarea monedelor într-un borcan." - Robert, tatăl unei fetițe în vârstă de 5 ani 

Fragment din carte

„— În primul recipient, punem jumătate din banii pe care îi primiți sau îi câștigați, explică domnul Preteanu. Acest 50% este destinat obiectivelor mari ‒ ca de exemplu să economisiți pentru o bicicletă nouă, un computer sau chiar pentru educația voastră în viitor. Apoi își îndreaptă atenția spre al doilea recipient.

—   Aici, în al doilea recipient, punem 40% din venituri. Acești bani sunt pentru dorințele voastre imediate, cum ar fi jocuri, jucării, dulciuri sau ieșiri cu prietenii. Este important să vă bucurați de banii voștri, dar cu moderație. În final, se oprește la ultimul recipient.

— Și nu în ultimul rând, 10% din banii voștri ar trebui să meargă spre fapte bune. Acest lucru poate însemna donații în scop caritabil, cumpărarea unui cadou pentru un prieten sau ajutorarea familiei.”

Detalii produs
Despre Roxana Bucur
Roxana Bucur
Biografie
Roxana Bucur se bucură de o poziție remarcabilă în Top 23 de experți financiari din România, în timp ce jonglează cu succes printre provocările antreprenoriatului în educație financiară pentru adulți și copii. În momentul de față, aceasta are peste 200 de clienți și gestionează lunar puțin peste 800.000 de euro, punând umărul profesional la realizarea obiectivelor importante din viața unui om: susținerea copiilor lui, retragerea eficientă din activitate, închiderea anticipată a creditelor imobiliare, siguranță financiară și independență financiară față de orice și oricine: stat, angajator, familie, instituțiile financiare din piață.
Autorul cărților:
Educație financiară pe înțelesul copiilor
Despre Virginia Vasilache
Virginia Vasilache
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Virginia Vasilache inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Virginia Vasilache se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Virginia Vasilache. Fiecare carte scrisa de Virginia Vasilache este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Virginia Vasilache in categoria Virginia Vasilache astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Educație financiară pe înțelesul copiilor
Despre Florin Enceanu
Florin Enceanu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Florin Enceanu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Florin Enceanu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Florin Enceanu. Fiecare carte scrisa de Florin Enceanu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Florin Enceanu in categoria Florin Enceanu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Educație financiară pe înțelesul copiilor
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

5

15 recenzii

5 stele

15

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


S

Sima Matei Vali

Această carte este un must-have pentru orice familie. Autorii reușesc să îmbine foarte plăcut teoria cu exercițiile practice. Ultimul capitol în care se revine la termenii financiari și la calitățile pe care trebuie să le deții pentru un viitor mai bun mi se pare foarte clar. E ca un plan de atac pus într-o notă distractivă care le captează copiilor atenția și curiozitatea. Mulțumim!

0

Răspunde

Comentarii(0)

D

Dana Vladone

Este o lectură foarte utilă pentru cei mici, cu dialoguri vii, concepte explicate, jocuri și ilustrații. Îi pune pe cei mici să se gândească la viitorul lor financiarc și le oferă o bază solidă despre ce înseamnă să fie responsabili cu banii lor. Mulțumim și nouă ne-a plăcut mult!

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Maria Ioana Stoian

Autorii au reușit să traducă pe înțelesul copiilor conceptele din educația financiară într-un mod accesibil copiilor. Povestea în sine din carte e amuzantă și captivantă pentru cei mici. Mă bucur că există o astfel de carte pe piață. Mi se pare esențial să vorbim cu micuții despre bani și să evităm pe cât posibil clișeele cu care am fost noi învățați. În țara noastră parcă e subiect tabu și ne mai întrebăm de ce rata copiilor anxioși crește pe zi ce trece. Trebuie să le dăm voie să aibă aripi, să îi motivăm să viseze și să îi facem să înțeleagă că este perfect în regulă să își dorească să obțină libertatea financiară . Mulțumim! 5 stele 🥰

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Iolanda Dumitrescu

Minunată cartea! Ca părinte, pot spune că această carte asigură puntea de discuție pe subiect dintre părinți și copii. Am citit împreună. am făcut exercițiile și încercăm să aplicăm informația și în viața de zi cu zi. Băiețelul meu a înțeles ce înseamnă economisirea și cât de importantă este pentru un viitor financiar.

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Andreea Laura

Îmi place foarte mult cartea, cum este structurată, ce teme atinge și mai ales exercițiile, jocurile de la finalul capitolelor, ilustrațiile. O carte excepțională, accesibilă, care îi inspiră și pe copii, dar și pe părinți.

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Ramona Puiu

Este o carte foarte educativă! Nota 10! Noi am făcut acasă o fișă cu 50% Obiective Mari , 40% Dorinţe și 10% Fapte Bune. Recomand tuturor părinților și copiilor, ne-a oferit noi perspective și ne-a provocat pe toți! ⭐️

0

Răspunde

Comentarii(0)

L

Lucreția Sârbu

Am făcut cu băieții mei exercițiile și am sesizat că au înțeles informațiile. Am început să discutăm acasă despre valoarea banului și despre cât de important e să îți construiești un viitor stabil. Mă bucur că această carte a venit cu multe exemple și sfaturi pentru cei mici.

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Radu Maxim

Țara noastră are mari lipsuri în ceea ce privește educația financiară. Mă bucur că există o carte de acest fel. E și bine realizată, facilă, utilă pentru toate vârstele. Este excelentă pentru adulții de mâine care vor să își ia în mâini destinul financiar. Copii educați de azi sunt oamenii de succes din viitor. Recomand!

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Mădălin Onțanu

Super interesantă cartea! Le amintește părinților de importanța unei vieți echilibrate și în același timp despre faptul că a fi bogat nu înseamnă doar niște cifre într-un cont bancar. Prosperitatea reală ține de libertatea pe care reușim să o avem în viață. Trebuie să le transmitem copiilor ideea că pot să obțină prin disciplină suficienți bani cât să le asigure libertatea.

0

Răspunde

Comentarii(0)

S

Stela Vasiliu

Ar trebui ca discuțiile despre bani să nu mai reprezinte un subiect sensibil în nicio familie. Este foarte important să reușim să dezbatem cu cei mici despre cât de importanți sunt banii pentru a ne asigura libertatea. Trebuie să le oferim copiilor noștri încredere și să îi determinăm să aspire la un viitor bun, desigur, prin disciplină și efort. Recomand cartea, este foarte bună!

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile

Pachete

Transport
gratuit
Nou
-20.1%
Nou
-35%
Nou
-21.6%
Nou
-30.3%
Nou
-14.4%
Nou
-20.2%

De la același autor

Nou
-10%
-35.1%
-14.8%
Fiindca te iubesc

Fiindca te iubesc

PRP: 42 Lei 35.8 Lei
-14.8%
Palarie pentru Ivan

Palarie pentru Ivan

PRP: 42 Lei 35.8 Lei
-14.8%
Copiii Regelui

Copiii Regelui

PRP: 42 Lei 35.8 Lei
-20.5%
-18.4%
Manualul jucatorului Vol. 2

Manualul jucatorului Vol. 2

PRP: 39 Lei 31.83 Lei
Nou
-15%
-15%
Exercitii Yoga pentru copii

Exercitii Yoga pentru copii

PRP: 59 Lei 50.15 Lei
-15%
Bunele maniere

Bunele maniere

PRP: 36.5 Lei 31.02 Lei
-15%

Cumparate impreuna cu Educatie financiara pe intelesul copiilor

BestSeller
-20%
BestSeller
-20.4%
Manifest pentru copii

Manifest pentru copii

PRP: 49 Lei 39 Lei
Nou
BestSeller
-9.3%
BestSeller
-34.1%
BestSeller
-25.6%
Cum sa fii cool la scoala

Cum sa fii cool la scoala

PRP: 39 Lei 29 Lei
Nou
-31.9%
Nou
-30.9%
Pachet Finaluri neasteptate

Pachet Finaluri neasteptate

PRP: 99.8 Lei 69 Lei
-20%
-29.3%
Transport
gratuit
Nou
-20.1%
-35%
BestSeller
-49.5%
Pachet Misterele creierului uman

Pachet Misterele creierului uman

PRP: 197.9 Lei 99.9 Lei
Nou
-20%
Iisus, Dumnezeu și Om

Iisus, Dumnezeu și Om

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-18.4%
-35.5%
BestSeller
-20.4%
Atlasul copilului isteț

Atlasul copilului isteț

PRP: 49 Lei 39 Lei
-25.5%
Tine-ti copiii aproape

Tine-ti copiii aproape

PRP: 75 Lei 55.9 Lei
-31.4%
Zâna Măseluță

Zâna Măseluță

PRP: 29 Lei 19.9 Lei
Nou
-28.2%
PRP: 49.9 Lei

44.9 Lei