Așa cum ne învățăm copiii să mănânce frumos, să fie politicoși și să fie prietenoși cu cei din jur, așa trebuie să îi învățăm și despre domeniul finanțelor, pregătindu-i astfel pentru o viață bazată pe decizii și alegeri responsabile. Îți prezentăm două cărți, în care bunele maniere se îmbină cu educația financiară, rezultând lecții care se transformă într-o adevărată joacă de copii.
Așa cum ne învățăm copiii să mănânce frumos, să fie politicoși și să fie prietenoși cu cei din jur, așa trebuie să îi învățăm și despre domeniul finanțelor, pregătindu-i astfel pentru o viață bazată pe decizii și alegeri responsabile. Îți prezentăm două cărți, în care bunele maniere se îmbină cu educația financiară, rezultând lecții care se transformă într-o adevărată joacă de copii.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
2 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Ghidul bunelor maniere pentru copii
Rezumat Pachetul pus pe invatat si joaca - Virginia Vasilache, Katherine Flannery, Florin Enceanu, Roxana Bucur
Rezumat Educația financiară pe înțelesul copiilor - Roxana Bucur, Virginia Vasilache, Florin Enceanu – Bookzone
Educația financiară este cea mai importantă investiție în viitorul copilului tău!
Această carte abordează teme financiare printr-o serie de povești captivante și activități interactive, care transformă învățarea într-o călătorie pe cât de distractivă, pe atât de educativă. Prin intermediul exemplelor concrete, învățarea financiară nu doar că devine interesantă, dar și relevantă pentru orice copil aflat la început de drum.
De la noțiuni de bază despre bancomate și carduri bancare, până la concepte mai complexe precum bugetul personal sau perspectiva antreprenorială, Educația financiară pe înțelesul copiilor este plină de lecții valoroase, prezentate într-un limbaj accesibil pentru toți copiii.
Cum au apărut banii? Cum îi câștigăm? Cum îi folosim? Ce este un cont bancar și cum funcționează? De ce este importantă economisirea banilor și cum putem face acest lucru?
Înțelegerea timpurie a acestor principii poate transforma copiii în adulții responsabili de mai târziu, acei adulți care sunt mult mai conștienți de deciziile lor financiare, contribuind la asigurarea unui viitor stabil.
Nu lăsa ca educația financiară să fie piesa lipsă din puzzle-ul educației copilului tău!
Educația financiară este componenta esențială, frecvent omisă, din educația școlară. Aceasta constituie elementul-cheie care completează învățarea unui copil și îl ajută să dea sens propriei educații, permițându-i să facă legătura între bagajul său de cunoștințe și un viitor prosper și sigur.
Această carte pregătește copiii pentru un viitor în care:
📌 Știu cum să ia decizii financiare responsabile și sănătoase;
📌 Pot economisi lună de lună, îndeplinindu-și cu succes obiectivele;
📌Sunt responsabili în relația cu banii, dar și chibzuiți, știind raportul dintre nevoie și dorință;
📌 Își realizeză cu succes ideile de afaceri, alegând drumul antreprenoriatului;
📌 Sunt independenți financiar și știu să-și asume cheltuielile fără mustrări de conștiință;
Dacă ești părinte sau cadru didactic, această carte te va ajuta:
📌 Să le vorbești copiilor într-un limbaj accesibil despre importanța banilor și gestionarea cheltuielilor;
📌 Să le explici copiilor ce este responsabilitatea financiară, pe înțelesul lor;
📌 Să înveți să fii sincer și deschis cu cei mici, în discuțiile delicate privind problemele financiare;
📌 Să le predai lecții de viață prin joc și joacă, astfel încât să nu-i plictisești;
📌 Să le asiguri un viitor bazat pe decizii financiare corecte și relații sănătoase cu banii;
Fragment
„— În primul recipient, punem jumătate din banii pe care îi primiți sau îi câștigați, explică domnul Preteanu. Acest 50% este destinat obiectivelor mari ‒ ca de exemplu să economisiți pentru o bicicletă nouă, un computer sau chiar pentru educația voastră în viitor. Apoi își îndreaptă atenția spre al doilea recipient.
— Aici, în al doilea recipient, punem 40% din venituri. Acești bani sunt pentru dorințele voastre imediate, cum ar fi jocuri, jucării, dulciuri sau ieșiri cu prietenii. Este important să vă bucurați de banii voștri, dar cu moderație. În final, se oprește la ultimul recipient.
— Și nu în ultimul rând, 10% din banii voștri ar trebui să meargă spre fapte bune. Acest lucru poate însemna donații în scop caritabil, cumpărarea unui cadou pentru un prieten sau ajutorarea familiei.”
Recenzii
Cartea care o învață să aprecieze munca și să fie recunoscătoare pentru ceea ce avem.
„Am fost mereu transparentă cu fetița meu despre starea noastră financiară și despre modul în care gestionăm bugetul familiei. Astfel, a învățat să aprecieze munca și să fie recunoscătoare pentru ceea ce avem. Când am fost nevoiți să facem economii majore, am implicat-o și pe ea în procesul decizional și i-am explicat de ce este important să ajustăm cheltuielile. A fost o lecție valoroasă despre responsabilitatea financiară și solidaritatea în familie." - Corina, mamă unei fetițe în vârstă de 12 ani
Cartea care îl învață că satisfacția financiară nu vine întotdeauna din achizițiile imediate.
„Fiul meu a fost întotdeauna fascinat de tot ce înseamnă gadget-uri și tehnologie. În loc să îi interzic pur și simplu să își cheltuie economiile pe aceste lucruri, am încercat să îl învăț despre valoarea banilor și să îi ofer alternative. Am căutat împreună modalități de a economisi pentru achizițiile pe care și le dorea și l-am încurajat să exploreze și alte pasiuni care nu implicau cheltuieli mari. Astfel, a învățat că satisfacția financiară nu vine întotdeauna din achizițiile imediate, ci și din planificarea și prioritizarea pe termen lung." - Lucian, tatăl unui băiat în vârstă de 13 ani
Rezumat Ghidul bunelor maniere pentru copii - Katherine Flannery
Cine ar fi crezut că bunele maniere pot fi prietenii noștri cei mai buni, cei care ne ajută să comunicăm eficient și să ne adaptăm cu ușurință în situații noi? Cu siguranță nu copiii, care le percep uneori ca pe niște monstruleți de neînțeles care se țin scai de ei. Mrrrr! Ghidul de față merge dincolo de prezentarea unor reguli, oferind lecții distractive și practice, care îi ajută pe cei mici să înțeleagă de ce „te rog!” și „iartă-mă!” sunt de fapt prietenii lor, dar și să învețe cum să se comporte în diferite situații întâlnite frecvent în societatea noastră, de la ocazii speciale la comunicarea de zi cu zi prin intermediul dispozitivelor digitale.
E timpul ca cei mici să devină adevărați exploratori, iar bunele maniere – hărțile lor magice, care îi ajută să navigheze în lumea noastră modernă. Cu ajutorul acestora, atunci când apar conflictele, copiii vor ști să folosească magia cuvintelor pentru a le rezolva, iar când un prieten drag este supărat, vor avea la dispoziție glume fantastice care pot înveseli pe oricine! Nu e deloc greu să spui „săru’mâna pentru masă” și în niciun caz nu este greu să nu vorbești cu gura plină!
Cu 50 de maniere esențiale și chestionare interactive, exemple amuzante și exerciții practice de făcut acasă, acest ghid îi învață pe copii când, unde și cum să folosească bunele maniere în situații pe care le întâlnesc în viața de zi cu zi, astfel încât abilitățile lor sociale să crească odată cu ei.
Acest ghid de bune maniere include:
REGULI DE BAZĂ: De la „cuvinte magice” precum „te rog” și „cu plăcere” la modalități de a exprima emoții și dorințe, cartea îți dovedește că nu poți avea bune maniere fără a avea o bună comunicare.
REGULI MODERNE: Deoarece telefoanele inteligente și rețelele sociale nu au fost prezente în viața noastră de atât de mult timp ca manierele, acestui ghid nu îi pot lipsi cele mai noi reguli în ceea ce privește folosirea dispozitivelor digitale.
ACTIVITĂȚI ÎN FAMILIE: O modalitate foarte bună de a învăța este prin exersare. De la strângeri de mână la cum să aranjezi tacâmurile pe masă, acest ghid este plin de exerciții distractive pentru întreaga familie.
Oferă-i copilului tău această carte dacă îți dorești să învețe:
⭐ Cum să comunice atunci când ceva îl deranjează sau îl supără foarte tare;
⭐ Cum să facă față unui conflict;
⭐ Ce să facă dacă cel mai bun prieten nu mai vorbește cu el;
⭐ Cum să scrie un text corect atunci când trimite un e-mail sau un sms;
⭐ Cum să îi răspundă cuiva care este nerespectuos cu el;
- Ghidul bunelor maniere pentru copii
- Dimensiune 145x205
- Număr pagini 152
- Editura Bookzone
- Autor Katherine Flannery
- Anul publicării 2023
- Traducator Laura Frunză
- ISBN 9786303051741
- Scor Bestseller #7 în categoria Carti 9-12+ ani#10 în categoria Carti educative#14 în categoria Carti pentru copii#155 în categoria Carti
- Educație financiară pe înțelesul copiilor
- Dimensiune 145x205
- Număr pagini 136
- Editura Bookzone
- Autor Roxana Bucur,Virginia Vasilache,Florin Enceanu
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303051529
- Scor Bestseller #1 în categoria Carti 3-5 ani#2 în categoria Carti 6-8 ani#2 în categoria Carti 9-12+ ani#2 în categoria Carti educative#4 în categoria Carti pentru copii#48 în categoria Carti
Poti gasi toate cartile scrie de catre Virginia Vasilache in categoria Virginia Vasilache astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Katherine Flannery in categoria Katherine Flannery astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Florin Enceanu in categoria Florin Enceanu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Alexandru Enescu
Aceasta carte este foarte frumoasa si interesanta ca un jurnal care te învață despre bani un lucru ce multi copii si-l doresc dar nu prea știu aceste metode ca trocul. Te învață sa fi mai controlat cu bani ca sa ai o economisire mai ușoara.👍👍👍
Recenzie pentru cartea Educație financiară pe înțelesul copiilor0
Răspunde
Comentarii(0)
Sima Matei Vali
Această carte este un must-have pentru orice familie. Autorii reușesc să îmbine foarte plăcut teoria cu exercițiile practice. Ultimul capitol în care se revine la termenii financiari și la calitățile pe care trebuie să le deții pentru un viitor mai bun mi se pare foarte clar. E ca un plan de atac pus într-o notă distractivă care le captează copiilor atenția și curiozitatea. Mulțumim!
Recenzie pentru cartea Educație financiară pe înțelesul copiilor0
Răspunde
Comentarii(0)
Dana Vladone
Este o lectură foarte utilă pentru cei mici, cu dialoguri vii, concepte explicate, jocuri și ilustrații. Îi pune pe cei mici să se gândească la viitorul lor financiarc și le oferă o bază solidă despre ce înseamnă să fie responsabili cu banii lor. Mulțumim și nouă ne-a plăcut mult!
Recenzie pentru cartea Educație financiară pe înțelesul copiilor0
Răspunde
Comentarii(0)
Maria Ioana Stoian
Autorii au reușit să traducă pe înțelesul copiilor conceptele din educația financiară într-un mod accesibil copiilor. Povestea în sine din carte e amuzantă și captivantă pentru cei mici. Mă bucur că există o astfel de carte pe piață. Mi se pare esențial să vorbim cu micuții despre bani și să evităm pe cât posibil clișeele cu care am fost noi învățați. În țara noastră parcă e subiect tabu și ne mai întrebăm de ce rata copiilor anxioși crește pe zi ce trece. Trebuie să le dăm voie să aibă aripi, să îi motivăm să viseze și să îi facem să înțeleagă că este perfect în regulă să își dorească să obțină libertatea financiară . Mulțumim! 5 stele 🥰
Recenzie pentru cartea Educație financiară pe înțelesul copiilor0
Răspunde
Comentarii(0)
Iulia Siga
Aceste abilități de bază îl ajută nu doar la școală, unde interacțiunea cu colegii și profesorii este esențială, ci și în viitor, în orice mediu profesional și social în care se va afla. Este o carte care îi oferă instrumentele necesare pentru a deveni un bun comunicator
Recenzie pentru cartea Ghidul bunelor maniere pentru copii0
Răspunde
Comentarii(0)
Daniela Oprea
Prin exercițiile din carte, fiica mea a învățat cum să își exprime sentimentele și cum să găsească soluții amiabile atunci când apare o neînțelegere. Recomand, mulțumim!
Recenzie pentru cartea Ghidul bunelor maniere pentru copii0
Răspunde
Comentarii(0)
Ancuța Hristov
Ghidul detaliază cum să te comporți în astfel de situații și i-a oferit încrederea necesară pentru a se integra cu succes în evenimente sociale importante. Acum, el știe cum să aranjeze tacâmurile și să mulțumească gazdelor, lucruri care îl vor ajuta în toate etapele vieții baiatului meu.
Recenzie pentru cartea Ghidul bunelor maniere pentru copii0
Răspunde
Comentarii(0)
Rădulescu Bianca
În era digitală, este crucial să-i învățăm pe cei mici cum să se comporte online. 'Ghidul bunelor maniere pentru copii' include capitole esențiale despre utilizarea responsabilă a rețelelor sociale și a dispozitivelor digitale.
Recenzie pentru cartea Ghidul bunelor maniere pentru copii0
Răspunde
Comentarii(0)
69 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
5
26 recenzii
5 stele
26
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0