Daniel Goleman

Pachet Inteligenta emotionala

PRP: 87 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
69.6 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Inteligenta emotionala

Format
145x205
Număr pagini
536
Editura
Curtea Veche
Autor
Daniel Goleman
Anul publicării
2018
ISBN
9786064400727
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Inteligenta emotionala - Daniel Goleman

Creierul și inteligența emoțională. Ediția a II-a

În ultimii ani, cunoştinţele despre bazele neurologice ale inteligenţei emoţionale s_au înmulţit considerabil datorită noilor studii din neuroştiinţe. În această carte, Daniel Goleman reuneşte cele mai relevante informaţii despre dinamica neuronală care susţine formarea și dezvoltarea abilităţilor ce depind de inteligenţa emoţională. Veţi descoperi: diferenţele dintre inteligenţa emoţională şi IQ; dinamica neuronală a creativităţii; starea ideală a creierului pentru a atinge performanţe optime; ce este creierul social; radarul etic al creierului; creierul 2.0 – creierul în era web_ului; metode de gestionare a stresului; tehnicile de perfecţionare a inteligenţei emoţionale; aplicaţiile acestor cercetări în coaching, management, resurse umane şi educaţie.

În 1995, chiar înainte să apară cartea mea, Inteligența emoțională, îmi amintesc că mă gândeam că materialul ar reprezenta o reușită dacă într_o zi s_ar întâmpla să aud doi străini vorbind și unul să folosească sintagma „inteligență emoțională“, iar celălalt chiar să știe ce înseamnă aceasta. Acest lucru ar presupune că noțiunea de inteligență emoțională, sau IE (termen pe care îl prefer popularului coeficient emoţional – EQ  ), a devenit o memă, o idee nouă, o parte componentă a culturii actuale. Ea a depășit cu mult aceste așteptări. IE s_a dovedit a fi un model influent în domeniul educației sub forma învățării socio_emoționale, este recunoscută ca fiind un ingredient de bază în leadershipul de excepție și, în egală măsură, un agent necesar unei vieți împlinite.

Inteligenţa emoţională

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane. Studiul sãu ne explicã cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflãm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macinã familia şi societatea.
Preluând rezultatele cercetãrilor asupra creierului şi comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenţã. Este binecunoscut termenul de IQ - coeficientul care mãsoarã inteligenţa umanã înnãscutã şi care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vieţii. O asemenea înţelegere nu explicã, de pildã, situaţiile în care persoane cu un IQ mediu sau relativ scãzut au cunoscut un mare succes.
De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acordã un interes egal şi inteligenţei sentimentelor. Inteligenţa emoţionalã (EQ) presupune în primul rând conştientizare de sine, autodisciplinã şi empatie. Ea dã seama de felul în care ne controlãm impulsurile şi sentimentele. Vestea bunã este faptul cã inteligenţa emoţionalã poate fi îmbunãtãţitã. Deşi copilãria este extrem de importantã în punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale, ea poate fi îmbunãtãţitã şi cultivatã inclusiv la vârsta adultã.La zece ani de la apariţia primei ediţii în limba englezã, studiul inteligenţei emoţionale a cãpãtat proporţiile unui domeniu ştiinţific autonom în slujba cãruia lucreazã un numãr impresionant de cercetãtori folosind cele mai avansate metode tehnologice. Astãzi inteligenţa emoţionalã se predã în şcoli şi universitãţi, competenţele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare în carierã, iar programele de educaţie pe baza sa au devenit punctul de plecare în politicile sociale de prevenire a îmbolnãvirilor sau criminalitãţii.
Detalii produse
Despre Daniel Goleman
Daniel Goleman
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Daniel Goleman inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Daniel Goleman se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Daniel Goleman. Fiecare carte scrisa de Daniel Goleman este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Daniel Goleman in categoria Daniel Goleman astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.62

13 recenzii

5 stele

8

4 stele

5

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


C

Cristina Ciocoiu-Petcu

Am o Întrebare

Eu personal am doar prima parte, oare are sens să iau și partea a doua? Inteligența emoțională este o carte foarte detaliată despre felul în care creierul uman este influențat de când suntem mici e, o carte foarte reușită, toate review-urile ce le-am citit aici, în comentarii, mi se par potrivite pentru descriere acestei cărți, senzațională, o recomand .

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alice Bîlc

Este scurta si curpinzatoare, o trecere in revista a structurilor creierului si rolul acestora, cum si in ce fel ne influenteaza viata de zi cu zi, presarata cu exemple interesante.

Recenzie pentru cartea Creierul si inteligenta emotionala. Editia a II-a

1

Răspunde

Comentarii(0)

V

Vlad Radulescu

O lectura scurta, scrisa de un autor foarte bun. Daniel Goleman pare a fi unul dintre autorii care chiar inteleg foarte bine cum functioneaza creierul, facand referire in aceasta carte la importanta practicilor pentru a-ti ajuta creierul sa se mentina la functionare optima. Cateva exemple pe care Goleman le ofera in carte: importanta meditatiei si cat de important e sa incercam sa nu mai fim multi-tasking. In rest, sunt prezentate tot felul de schite cu creierul si cu componente din acesta raspunzatoare de diferite sarcini.

Recenzie pentru cartea Creierul si inteligenta emotionala. Editia a II-a

1

Răspunde

Comentarii(0)

C

Cristina Ciocoiu-Petcu

Această carte este scrisă foarte în detaliu pentru subiectul dat, din toate punctele de vedere. Ceva de care trebuie totuși să se țină cont este că este o carte dificilă de asimilat, dar tot pe atât de utilă. Eu consider că este foarte potrivită pentru cineva care vrea să dea la Facultatea de Psihologie. Dacă vă place această carte “inteligența socială” scrisă tot de Daniel este de asemenea potrivită pentru voi.

Recenzie pentru cartea Inteligenta emotionala

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Ioana Cristina

Excelentă. Un mod de a înțelege emotiile. O forma de comunicare internă. M-a făcut să înțeleg anumite comportamente personale în anumite situații, m-am înțeles mai bine. Afli cum multe din acțiinile noastre de adult își ai rădăcinile în copilarie. Recomand! Mintea emoțională nu trebuie neglijată de când ne naștem până nu mai suntem.

Recenzie pentru cartea Inteligenta emotionala

1

Răspunde

Comentarii(0)

A

Ana Stanciu-Dumitrache

Ne dorim atât de mult copii deștepți să aducă schimbarea în lume, dar nu ținem cont de faptul că avem nevoie de fapt de empatie, echilibru, curaj și dragoste- inteligență emoțională pentru a salva lumea. Nu IQ-ul te face un om bun, iar școala ar trebui în primul rând să îi învețe pe copii să își exprime și înțeleagă emoțiile, să se raporteze la cei din jur și să trăiască echilibrat și mai apoi să rezolve fracții și să învețe istorie. Sistemul nostru educațional e gândit greșit și neadaptat la mileniul depresiei în care trăim, dar măcar noi, cu accesul la informație pe care părinții noștri nu l-au avut, putem să le dezvoltăm copiilor noștri inteligența emoțională plecând poate de la ideea că un copil nu e prea alintat, el are nevoie de iubire și atenție, are nevoie să fie el însuși și să își exprime emoțiile, chiar dacă acestea nu sunt în tandem cu așteptările noastre de la el. Dacă nu o facem noi ca părinți și nu o face nici școala mai târziu, o vor face ședințele de terapie în cazul fericit în care el va ști să ceară ajutor. De citit și de gândit!

Recenzie pentru cartea Inteligenta emotionala

2

Răspunde

Comentarii(0)

B

Burean Vlad-Florin

Concluziile "pe intelesul tuturor "din spatele a sute de studii si experimente prin care se evidentiaza cat de importanta si de influenta este Inteligenta Emotionala in viata fiecarui individ. Cum este influentata personalitatea fiecarui om in functie de trecutul lui si de experientele sale, insa si cum se pot corecta multe dintre aceste experiente. O carte excelenta.

Recenzie pentru cartea Inteligenta emotionala

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile

De la același autor

-15%
Inteligenţa ecologică

Inteligenţa ecologică

PRP: 48 Lei 40.8 Lei
-20%
Insusiri modificate

Insusiri modificate

PRP: 59 Lei 47.2 Lei
-15%
-15%
De ce meditam

De ce meditam

PRP: 60 Lei 51 Lei
-15%
Ce inseamna sa fii un lider bun

Ce inseamna sa fii un lider bun

PRP: 35 Lei 29.75 Lei
-15%
Focus

Focus

PRP: 55 Lei 46.75 Lei
-15%
Inteligenta sociala

Inteligenta sociala

PRP: 60 Lei 51 Lei
-20%
Pachet Inteligenta emotionala

Pachet Inteligenta emotionala

PRP: 87 Lei 69.6 Lei

Alte carti din categoriile: Dezvoltare personala, Carti psihologice

BestSeller
-59.4%
Nou
-18.4%
Limbajul secret al chipului

Limbajul secret al chipului

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-10.9%
Harta parentingului modern

Harta parentingului modern

PRP: 55 Lei 49 Lei
Nou
-18.4%
Anatomia traumei

Anatomia traumei

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-40.2%
Traume ascunse

Traume ascunse

PRP: 55 Lei 32.9 Lei
BestSeller
-23.9%
Terapie 1 la 1 cu sinele tău

Terapie 1 la 1 cu sinele tău

PRP: 59 Lei 44.9 Lei
Nou
-18.4%
Destinul ascuns în numere

Destinul ascuns în numere

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-25%
Cand corpul spune nu

Cand corpul spune nu

PRP: 60 Lei 45 Lei
Nou
-18.4%
Nu mai e ca la început?

Nu mai e ca la început?

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
Hardcover
BestSeller
-34.9%
MANIFEST - Ediție Cartonată

MANIFEST - Ediție Cartonată

PRP: 49 Lei 31.9 Lei
-10%
Atomic Habits

Atomic Habits

PRP: 65 Lei 58.5 Lei
BestSeller
-36.5%
BestSeller
-10%
În adâncul sufletului

În adâncul sufletului

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
-25%
Constelatiile familiale

Constelatiile familiale

PRP: 48 Lei 36 Lei
BestSeller
-20.4%
BestSeller
-20.4%
Antidot pentru depresie

Antidot pentru depresie

PRP: 49 Lei 39 Lei
-40.8%
Arta de a fi liber

Arta de a fi liber

PRP: 49 Lei 29 Lei

Cumparate impreuna cu Pachet Inteligenta emotionala

-15%
Inteligenta sociala

Inteligenta sociala

PRP: 60 Lei 51 Lei
BestSeller
-34.1%
-10%
Atomic Habits

Atomic Habits

PRP: 65 Lei 58.5 Lei
-10%
Zonele tale eronate

Zonele tale eronate

PRP: 48 Lei 43.2 Lei
PRP: 87 Lei

69.6 Lei