Povestea și secretele unei vieți aflate mereu în lumina reflectoarelor. „Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama” este biografia vibrantă a uneia dintre cele mai cunoscute persoane publice din România, Mihai Bendeac.
Povestea și secretele unei vieți aflate mereu în lumina reflectoarelor. „Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama” este biografia vibrantă a uneia dintre cele mai cunoscute persoane publice din România, Mihai Bendeac.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
3-5 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
3-5 zile lucrătoare
3 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații Jurnalul unui Burlac. Conversatii cu mama
Citește recenzia cărții
Rezumat Jurnalul unui Burlac. Conversatii cu mama - Emilia Bendeac, Mihai Bendeac
Descoperă povestea și secretele unei vieți aflate mereu în lumina reflectoarelor!
Cartea lui Bendeac este biografia vibrantă a uneia dintre cele mai cunoscute persoane publice din România. Umorul său unic și scrierea plină de emoție te vor însoți pagină cu pagină, încât vei uita că ții în mână o carte și ți-l vei imagina pe Mihai pe scenă, povestindu-ți emfatic episoade din viața sa. Întâmplările pe care a ales să le publice se desprind deseori de normalitate, indicând o sinceritate dusă la extrem și o creativitate debordantă. Mihai Bendeac te va uimi prin subiectele abordate și prin limpezimea gândirii sale. Vei descoperi că perspectiva sa de scriitor este deopotrivă brutală, comică și emoționantă. Cu toate acestea, ultimul cuvânt îl are mereu... mama.
Alături de Mihai Bendeac vei fi părtaș la povești picante, la întâmplări delicioase și, nu în ultimul rând, la discuții valoroase. Împreună cu mama sa, Emilia Bendeac, a reușit să-și transpună experiențele prin care a trecut singur sau împreună cu familia sa într-un mod contemplativ și retrospectiv, astfel încât să îi ajute pe cei care trec prin situații asemănătoare. Dar întotdeauna cu un strop de umor.
De la momente în care nu îți vei putea stăpâni lacrimile de râs, cum ar fi cel în care l-a prins mama sa în timp ce... își explora și „testa” în detaliu corpul, la conversații sincere și emoționante cu mama sa, precum nașterea fratelui său și reacțiile sale, vei avea parte de o viață într-o lectură. În fiecare capitol, după povestirea unei întâmplări, vei descoperi un dialog între Mihai Bendeac și mama sa referitor la acel subiect.
Cartea vine la pachet cu o faptă bună
Toate încasările pe care autorul le primește din vânzarea cărții sale sunt rezervate integral pentru scopuri caritabile. Primul proiect în acest sens va fi renovarea secției de oncologie pediatrică, din cadrul Spitalului Fundeni.
Recenzii
„Dacă Nobel-ul pentru Literatură nu s-ar acorda pe criterii geopolitice, acest volum ar fi un candidat serios. Magistrală creație!” (M.B.)
„De la Marin Preda încoace nu am mai întâlnit o asemenea desfășurare de geniu în proza românească.” (Mihai B.)
„Cartea anului! O lectură ce-ți taie respirația.” (New York Limes)
„Această operă literară pune România pe harta lumii. Ce carte! Doamne, ce carte...” (Le Mond)
„5 stele!” (Amazom)
Despre autor
Mihai Bendeac este actor. De teatru și de film. Și nu doar unul de rând, ci unul extraordinar. Ca să-l cunoști cu adevărat, este musai să-l vezi jucând într-o piesă de teatru.
Mihai Bendeac este comedian. A făcut să râdă o țară întreagă.
Mihai Bendeac este scenarist. A scris toate cele 6 sezoane „În puii mei”.
Mihai Bendeac este regizor. Da, a și regizat piese de teatru.
Mihai Bendeac este jurat. Probabil l-ai văzut la televizor.
Mihai Benedeac este poet, cântăreț și compozitor.
Omul multiplelor talente, Mihai Bendeac este astăzi, înainte de orice, scriitor. Un scriitor care te va uimi cu deschiderea sa și cu subiectele abordate. Și care îți va arăta, prin volumul biografic de față, cine este cu adevărat Mihai Bendeac, dincolo de ocupații, dincolo de măști, dincolo de râsul său molipsitor.
Fragment din carte
„Viața mea amoroasă s-a desfăşurat, cu precădere, la mine acasă. Mai ales după ce am avut un eveniment neplăcut într-o vizită în care am fost filmat. Din cauza inconştienței care mă caracterizează, uneori, şi care nu ia seama, în mod rațional, de faptul că sunt persoană publică, am consumat relațiile intime şi în locuri publice, precum maşină, parcuri, noaptea pe străzi, pe holuri ale diferitelor hoteluri din țară, cinematografe, într-un hipermarket şi chiar într-un autobuz. Această enumerare s-ar putea să ducă şi la concluzia că industria de paparazzi din România se bazează, cu câteva excepții, pe telefoane gen: „Vino să mă fotografiezi că sunt cu X, în locul Y”, pe diferite ponturi sau pe întâmplare.
Conştientizând, de la un punct încolo, faptul că voi duce multă vreme o astfel de viață, am încercat şi am reuşit ca, pe lângă întâlnirile pe care mi le-a oferit viața, să cunosc femei din absolut toate clasele sociale, acoperind un întreg spectru al nivelului intelectual, educativ, dar şi din cât mai multe zone geografice şi profesionale. Nu am scris următoarele capitole din această miniserie pentru cititorii bărbați. Ei pot sări peste ele. Le-am scris pentru doamne şi domnişoare. De ce? Pentru că s-ar putea să fie utilă părerea unui bărbat dezinteresat şi sincer până la idioțenie.”
- Jurnalul unui Burlac. Conversatii cu mama
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 336
- Editura Bookzone
- Autor Mihai Bendeac,Emilia Bendeac
- Anul publicării 2020
- ISBN 9786069700136
- Scor Bestseller #31 în categoria Umor si divertisment#85 în categoria Memorii, biografii si jurnale#628 în categoria Beletristica#1847 în categoria Carti
Poti gasi toate cartile scrie de catre Emilia Bendeac in categoria Emilia Bendeac astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Mihaela Dobrican
Cartea este fascinantă. Niște povestioare reale, captivante, iar intervențiile doamnei Emilia sunt savuroase.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Mihail Cercel
O carte grozava! Un Bendeac despre care imi facusem o parere nu tocmai buna, de la tv! Citindu-i cartea, parerea s-a schimbat total si merita tot respectul si aprecierea. Merita fiecare banut!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Rebeca Maria
Doamne, cat am putut iubi aceasta carte!! Nu sunt eu fana nr.1 a autobiografiilor, dar Bendeac reuseste sa scrie intr-un fel in care sa te atraga si sa nu te poti opri din citit!! Credeti-ma cand va spun ca am ras, am plans si am rezonat cu randurile scrise mai mult decat as fi crezut! O recomand tuturor, mai ales ca banii stransi din vanzarea acestei carti sunt donati unei cauze nobile, asa ca daca nu v a placut, macar stiti ca nu v ati “irosit” o parte din salariu
1
Răspunde
Comentarii(0)
Mihaela Gruescu
O recomand tututor
Mi-am cumpărat cartea acum câteva luni şi am simțit că vara aceasta este momentul oportun pentru a o citi. Nu regret deloc decizia luată. Am râs de la primul capitol. Pe lângă anumite capitole care sunt mai triste (dar care pot deveni o lecție din care avem ce învăța), această carte îți va oferi pe tot parcursul lecturii o stare de bine. Mi-a plăcut foarte mult sinceritatea cu care a fost scrisă, omul normal care a prezentat evenimentele aşa cum au fost ele şi limbajul simplu pe care l-a folosit. Nu mă aşteptam să o termin în 2 zile. Chiar pot spune că Mihai Bendeac (care nu este scriitor) a scris o carte mai bună decât alte cărți pe care le-am citit de la scriitori care au experiență. Edituriile ar trebui să țină cont de aceste lucruri atunci când decid să publice o carte. Este cartea pe care o recomand tututor şi trebuie să fie nelipsită din biblioteca fiecăruia. Aştept (Doamne ajută!) şi alte cărți pe care le va scrie!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Bianca Surcel
in majoritatea timpului m-am fortat sa termin capitolul respectiv.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Alexandru Iulian Gianau
Recomand
0
Răspunde
Comentarii(0)
Alexandra David
Dacă vă așteptați ca această carte să fie o operă literară sau un potențial viitor clasic .. nu o citiți. Cumpărați-o și uitați de ea printre celelalte cărți. Făceți-o doar de dragul copiilor din secția de oncologie pediatrică de la Fundeni. Dar dacă vreți să vedeți cine este omul din spatele numelui Mihai Bendeac.. citiți-o. Poate că nu veți fi mereu de acord cu Mihai (suntem oameni, nu putem fi toți perfecți, nu?), dar ceea ce a făcut el în acest volum este o dovadă uriașă de curaj. Curaj să se arate vulnerabil, deschis cititorilor exact ca o carte. Am descoperit de unde moștenește Mihai simțul umorului și ironia. Doamna Emilia este efectiv delicioasă în replici. Privind, în urma citirii acestei cărți, poza de pe copertă, o aud în mintea mea pe doamna Emilia zicând: "Măi Mihai, mamă! Ce ai scris tu acolo?"
2
Răspunde
Comentarii(0)
Steluța Ilie
Wow,wow,wow,buna de tot,buna de citit😊
0
Răspunde
Comentarii(0)
Ștefana Țâmpu
Genul de carte in urma careia nu ramai cu idei marete, dar prin prisma careia traversezi intreaga paleta a sentimentelor.
2
Răspunde
Comentarii(0)
Mario Bălu
Nu stiu de ce îmi este așa de greu să încep să vă vorbesc despre carte, știu că întreaga poveste, sau mai bine zis, povești, ce sunt relatate în carte se bazează pe o realitate, pe o întreagă activitate a autorului, care m-a făcut să-l îndrăgesc si mai mult. Cartea „Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama” mi-a arătat o altă față a lui Bendeac, o față ce nu e prezentă pe micile ecrane, care se bazează pe o adevărată aventură constantă, pe care autorul o relatează într_un mod deosebit în cele peste 300 de pagini. Cu toate că m-am bucurat de fiecare poveste, un capitol mi-a rămas întipărit în minte, fiind vorba de "Mirosul prafului de șcenă...(despre Burnout și celebritate", unde autorul relatează atât de frumos trăirile sale în concordanță cu teatrul. Vreau să vă redau și un fragment ce m_a făcut curios de întrega istorie a teatrului românesc: "Când am ajuns în anul IV la Casandra (care astăzi, din păcate, și consider asta o climă, nu mai există), Ceea ce s-a întâmplat acolo cu generația mea, o generație care conțineau concentrație de talent aproape ireală, e greu de transpus în cuvinte pe o foaie. Ce să vă spun? Că oamenii dădeau buluc să ne vadă? Că am avut, într-o seară, când jucam “O noapte furtunoasă”, oamenii care nu au prins loc în sală și au stat afară, ascultând spectacolul cum puteau, fără să îl vadă? Îmi vine să plâng când mă gândesc . generația mea a creat acolo o emulație pe care nu vi-o puteți imagina. Erau spectacole la care se stătea câte doi pe un scaun și în picioare. Ce atmosferă... Și cum mirosea acolo. A teatru. A lemn vechi. A istorie. Scriind, în clipa asta, realizezi că a fost cel mai frumos an din viața mea." Cartea a avut și câteva puncte ce au fost duse spre extrem, puncte ce nu m-au impresionat deoarece nu am rezonat eu cu subiectul abordat. Mă simt mai matur, nu știu de ce, e un sentiment pe care l-am avut de la începutul cărții, până la final. Probabil că atitudinea autorului, respectiv deciziile luate de către acesta m-au făcut să realizez anumite lucruri, am încercat să extrag informații utile, care să-mi fie de folos pe viitor. Stilul de scriere m-a uimit din nou, nu au fost descrieri inutile, cu toate că singurele dialoguri erau cele dintre Bendeac și mama sa, Emilia. Aceste dialoguri sunt prezente spre finalul fiecărui capitol, unde cei doi discută pe baza subiectelor ce au fost menționate si dezvoltate de către autor. De multe ori, aceste dialoguri erau foarte amuzante și, pe lângă faptul că unele situații nu au fost dintre cele mai bune, umorul presărat a mai aplatizat tristețea. Vă recomand cu drag cartea, mai ales dacă sunteți pasionați de biografii actuale și pline de umor.
3
Răspunde
Comentarii(0)
21.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.88
34 recenzii
5 stele
31
4 stele
2
3 stele
1
2 stele
0
1 stele
0