Shehan Karunatilaka

Cele sapte luni ale lui Maali Almeida

PRP: 59 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
29.9 Lei

PREMIUL BOOKER 2022


Maali Almeida e mort. Are șapte nopți să afle de ce.


Descoperă o satiră mistuitoare, plasată în haosul războiului civil din Sri Lanka, care a impresionat juriul Booker Prize prin „scopul său ambiţios şi îndrăzneala plină de umor a tehnicilor narative”!


Un thriller contra cronometru în căutarea criminalului, Cele şapte luni ale lui Maali Almeida este un roman cu fantome, mult umor și o umanitate profundă, care nu trebuie să lipsească din biblioteca unui cititor pasionat.

PREMIUL BOOKER 2022


Maali Almeida e mort. Are șapte nopți să afle de ce.


Descoperă o satiră mistuitoare, plasată în haosul războiului civil din Sri Lanka, care a impresionat juriul Booker Prize prin „scopul său ambiţios şi îndrăzneala plină de umor a tehnicilor narative”!


Un thriller contra cronometru în căutarea criminalului, Cele şapte luni ale lui Maali Almeida este un roman cu fantome, mult umor și o umanitate profundă, care nu trebuie să lipsească din biblioteca unui cititor pasionat.

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Cele sapte luni ale lui Maali Almeida

Format
130x200
Număr pagini
480
Editura
Bookzone
Autor
Shehan Karunatilaka
Anul publicării
2023
Liste
Biblioteca lui Morar
ISBN
9786303050959

Rezumat Cele sapte luni ale lui Maali Almeida - Shehan Karunatilaka

O poveste cu fantome care oferă morților dreptul la un punct de vedere


Colombo, 1990. Maali Almeida, fotograf de război, cartofor și aventurier, se trezește mort în ceea ce pare a fi un birou de vize în ceruri. Trupul său dezmembrat se scufundă în lacul Beira și nu are idee cine l-a ucis. Într-o țară în care socotelile sunt făcute de escadroane ale morții, sinucigași cu bombă și bătăuși de profesie, lista suspecților este deprimant de lungă, drept dovadă numeroasele fantome din jurul lui.


Dar chiar și în viața de apoi, timpul se scurge pentru Maali. Are șapte luni, adică șapte faze ale lunii, șapte nopți, pentru a-i contacta pe cei mai iubiți oameni din viața lui și pentru a-i conduce către fotografiile care vor zgudui Sri Lanka.


„Este un thriller metafizic, o comedie neagră despre viața de apoi care dizolvă nu doar granițele dintre genuri, ci și dintre viață și moarte, dintre corp și spirit, dintre est și vest. Este o joacă filozofică cu totul serioasă, care îl duce pe cititor în inima întunecată a lumii — ororile sângeroase ale războiului civil din Sri Lanka. Odată ajuns acolo, cititorul descoperă și tandrețea, frumusețea, dragostea, loialitatea și urmărirea unui ideal care justifică fiecare viață umană.”

— Neil MacGregor, președintele juriului Booker Prize


Reviews:


Crezi că în viața de apoi toate sunt în ordine? Într-o dimineaţă, Maali Almeida se trezește stând la o coadă interminabilă la intrarea în lumea de dincolo. Eroul acestei cărți e mort și are exact șapte zile la dispoziție să afle de ce i s-a întâmplat asta. Dacă va reuși să scape vreodată de birocrația din ceruri…

Acest roman ingenios se citește cu tot dragul, cu toată pasiunea cu care poți lectura o superficțiune despre lumea celor morți, la fel de coruptă, de imperfectă ca a noastră. Râzi în hohote citind relatarea degajată a lui Maali Almeida despre inima întunecată a lumii și, în același timp, te pune serios pe gânduri legat de ororile războiului și nedreptatea lumii. Premiat de critici și îndrăgit chiar și de cititorii ocazionali, acest roman e o călătorie în viața de apoi care te face să iubești neprețuit viața …de acum."

Mihai Morar


Nu există multe romane care să-ți amintească în același timp de Agatha Christie, Salman Rushdie, Raymond Chandler, John le Carré și Stranger Things - dar acesta o face. Karunatilaka respectă convențiile tuturor genurilor literare pe care le adună laolaltă într-un mod atât de extravagant. Rezultatul e o lectură neașteptat de captivantă.

― James Walton, Times [UK]


O combinație de realism magic zburdalnic și umor absurd. Un roman sălbatic, imposibil de definit.

― Claire Allfree, Telegraph


Romanul lui Karunatilaka se desprinde de modelele convenționale de narațiune pentru a dezvălui umanitate într-o situație stranie, complexă, tragică. Dincolo de teme profunde, politice, istorice, religioase și mitologice, opera dezvăluie particularități absurde ale vieții de zi cu zi din Sri Lanka. - New York Times


Comică, macabră, furioasă și răvășitor de vie... [vocea lui Maali] are tăiș, inteligență și strălucire. Și totuși, comedia plină de furie din romanul domnului Karunatilaka nu frizează niciodată disperarea. - Economist


Comparațiile literare evidente sunt cu realismul magic al lui Salman Rushdie și al lui Gabriel García Márquez. Dar romanul amintește și de ironia usturătoare și suprarealismul din "Suflete moarte" de Nikolai Gogol sau din "Maestrul şi Margareta" de Mihail Bulgakov. - Guardian


Această carte e dificil de inclus într-o categorie. Prezintă fantome şi spirite din viaţa de apoi, deci, parţial, e un roman fantasy. Dar, de asemenea, îţi oferă o iniţiere minuţioasă în politica din Sri Lanka. Şi, pe măsură ce naraţiunea prinde ritm, devine un roman poliţist. Rezultatul e o lectură irezistibilă. - BBC


Strălucitor. O perspectivă satirică şi infuzată de realism magic a unei perioade sângeroase din istoria Sri Lankăi, plasată într-o viaţă de apoi turbulentă. E delirantă şi haotică în cel mai bun mod. Totodată, e o lectură delicioasă: Karunatilaka scrie cu umor sec şi o ureche aparte pentru cadenţa prozei. Cuvintele lui au elocvenţa unor imagini. - Times Literary Supplement.Fragment din carte

Stai la o coadă, strigând la o femeie purtând un sari alb care stă îndărătul unui ghişeu din fibră de sticlă. Cine nu s-a enervat măcar o dată pe femeile care stau îndărătul unui ghişeu? Cu siguranţă nu tu.


Cei mai mulţi srilankezi se răzvrătesc în tăcere, însă ţie îţi place să te plângi urlând din toţi bojocii.


– Nu zic că e greşeala ta. Nu zic nici că ar fi a mea, însă se mai întâmplă şi greşeli, nu? În special la instituţiile de stat. Ce să-i faci?

– Aici nu e o instituţie de stat.


– Nu-mi pasă, mătuşico. Tot ce vreau să zic este că nu pot sta aici, am fotografii de împărţit. Am o îndatorire oficială.

– Nu sunt mătuşica ta.


Te uiţi în jurul tău. În spate, coada şerpuieşte printre stâlpi şi se întinde de-a lungul pereţilor. Aerul este ceţos cu toate că nimeni nu pare să expire fum sau dioxid de carbon. Ai zice că te afli într-o parcare fără maşini, sau într-un supermarket în care nu se vinde nimic. Tavanul este înalt, susţinut de nişte stâlpi din beton amplasaţi la distanţe neregulate de-a lungul curţii întinse. La capătul îndepărtat al acesteia se zăresc nişte uşi care par să asigure accesul într-un lift, o mulţime de mogâldeţe intrând şi ieşind pe ele.


Chiar şi de văzuţi de aproape, oamenii au contururi incerte, pielea dată cu talc şi nişte ochi în care lucesc nişte nuanţe neobişnuite pentru nişte indivizi cu pielea maronie. Unii poartă halate de spital; hainele unora sunt pătate cu sânge uscat; unii sunt ciungi. Cu toţii se răstesc la femeia în alb care pare să discute cu toată lumea în acelaşi timp. Poate pentru că toată lumea îi pune aceleaşi întrebări. Dacă ai fi un parior (ceea ce eşti), ai spune că sunt cinci din opt şanse ca totul să fie doar o halucinaţie. 

Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea Cele sapte luni ale lui Maali Almeida înainte de a cumpăra.
Detalii produs
Despre Shehan Karunatilaka
Shehan Karunatilaka
Biografie
Shehan Karunatilaka s-a născut în 1975 în Sri Lanka, a studiat literatura engleză în Noua Zeelandă și a locuit apoi în Londra, Amsterdam și Singapore. A lucrat în publicitate şi în presă; a fost basistul trupelor Independent Square, Powercut Circus şi Brass Monkey Band. A debutat pe scena literară în 2011 cu romanul Chinaman cu care a câştigat nenumărate premii, inclusiv Gratiaen Prize, Commonwealth Book Prize, DSC Prize for South Asian Literature şi o nominalizare la Shakti Bhatt Prize. Cele şapte luni ale lui Maali Almeida, al doilea roman al său, a impresionat întreaga lume literară, câștigând mult râvnitul Booker Prize.
Autorul cărților:
Cele șapte luni ale lui Maali Almeida
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

5

7 recenzii

5 stele

7

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


D

Dana Laurențiu

Felicitări autorului

Înțeleg de ce a luat premiul. Este o carte dificil de pus jos, dar mult prea ușor de citit

0

Răspunde

Comentarii(0)

H

Horațiu Victoran

Recomand

Fantastică lectură. Modul în care a fost folosită mitologia ca să picteze anii tulburători ai Sri Lankăi, fiori nu glumă

0

Răspunde

Comentarii(0)

N

Nae Mirela

Dureroasă de adevărată

Este genul de carte pe care vei vrea să o citesti de două ori

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Aurelian Maria

Nu mă așteptam să-mi placă atât de mult

Colorată și expresivă. Mi-a plăcut foarte mult felul în care a scris autorul, deoarece este primul subiect de acest gen pe care îl citesc

0

Răspunde

Comentarii(0)

S

Silvia Brumă

Vă încurajez să o citiți

O lectură atât de interesantă care nu m-a lăsat până nu am finalizat-o

0

Răspunde

Comentarii(0)

O

Oana Cudalbu

Ati putea cumva sa ne spuneti cine a facut traducerea?

0

Răspunde

Comentarii(1)

E

Eugen Galbinasu

Traducerea a fost realizată de Andrei Covaciu.

E

Eliza Popovici

A meritat premiul!!

Ce carte minunată. Am citit-o pe nerăsuflate și am iubit fiecare pagină. Recomand cu căldură.

0

Răspunde

Comentarii(4)

O

Oana Cudalbu

Ati putea cumva sa spuneti cine a facut traducerea?

O

Oana Cudalbu

Ati putea cumva sa spuneti cine a facut traducerea?

O

Oana Cudalbu

Ati putea cumva sa spuneti cine a facut traducerea?

O

Oana Cudalbu

Pachete

-64.9%
Pachet Destine încrucişate

Pachet Destine încrucişate

PRP: 167.9 Lei 59 Lei
BestSeller
-62.7%
-28.1%
Pachet CLASICI DE AZI

Pachet CLASICI DE AZI

PRP: 118 Lei 84.9 Lei
-27.5%
Pachet Război și iubire

Pachet Război și iubire

PRP: 108.9 Lei 79 Lei
-33.1%
Pachet BOOKER PRIZE

Pachet BOOKER PRIZE

PRP: 207.9 Lei 139 Lei

De la același autor

-49.3%
-25.2%
Biblioteca de la miezul nopții

Biblioteca de la miezul nopții

PRP: 59.99 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-46.1%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 26.9 Lei
-20%
Fata care și-a găsit vocea

Fata care și-a găsit vocea

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-34.7%
-79.8%
Un gram de furie

Un gram de furie

PRP: 49 Lei 9.9 Lei
-77.2%
Eu, o  mama (im)perfecta?

Eu, o mama (im)perfecta?

PRP: 39 Lei 8.9 Lei
Nou
-40.1%
De data asta e adevărat

De data asta e adevărat

PRP: 49.9 Lei 29.9 Lei
BestSeller
-66.3%
-48.1%
Vrăjile se scriu cu sânge

Vrăjile se scriu cu sânge

PRP: 49.9 Lei 25.9 Lei
Nou
-36.5%
Paradoxul lui Atlas

Paradoxul lui Atlas

PRP: 55 Lei 34.9 Lei
Nou
-20%
Bandita

Bandita

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-87.4%
M-a înșelat, acum ce fac?

M-a înșelat, acum ce fac?

PRP: 39 Lei 4.9 Lei
-32.1%
-33%
BestSeller
-79.8%
Minute pana la miezul noptii

Minute pana la miezul noptii

PRP: 49 Lei 9.9 Lei
-79.8%
Dependentă de tine

Dependentă de tine

PRP: 49 Lei 9.9 Lei
-76.6%

Cumparate impreuna cu Cele sapte luni ale lui Maali Almeida

-20%
Fata care și-a găsit vocea

Fata care și-a găsit vocea

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-35.8%
Atenție cu intenție

Atenție cu intenție

PRP: 59 Lei 37.9 Lei
Nou
-27.5%
Ghid de fasting pentru femei

Ghid de fasting pentru femei

PRP: 55 Lei 39.9 Lei
-10.2%
Băiețelul și șoriceii

Băiețelul și șoriceii

PRP: 49 Lei 44 Lei
-36.8%
Furia

Furia

PRP: 59.99 Lei 37.9 Lei
-48.1%
Vrăjile se scriu cu sânge

Vrăjile se scriu cu sânge

PRP: 49.9 Lei 25.9 Lei
Nou
BestSeller
-9.3%
BestSeller
-21%
Lampă Lună Plină 3D

Lampă Lună Plină 3D

PRP: 100 Lei 79 Lei
Nou
-45.5%
Pachet Lisa See

Pachet Lisa See

PRP: 110 Lei 59.9 Lei
BestSeller
-51.2%
Tainele vindecării sufletului

Tainele vindecării sufletului

PRP: 44.9 Lei 21.9 Lei
Hardcover
-61.4%
Cress

Cress

PRP: 49 Lei 18.9 Lei
-18.4%
Prăjituri de casă

Prăjituri de casă

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
Nou
BestSeller
-36.1%
BestSeller
-49.2%
BestSeller
-46.1%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 26.9 Lei
BestSeller
-37.5%
Memorie fără limite

Memorie fără limite

PRP: 49.9 Lei 31.2 Lei
-39%
Casă de piatră

Casă de piatră

PRP: 49 Lei 29.9 Lei
-49.2%
Una dintre noi a murit

Una dintre noi a murit

PRP: 49 Lei 24.9 Lei
BestSeller
-59.4%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-50.1%
Vara în care m-am pierdut

Vara în care m-am pierdut

PRP: 49.9 Lei 24.9 Lei
PRP: 59 Lei

29.9 Lei