Guillermo ArriagaShehan Karunatilaka

Pachet Dincolo de limite

PRP: 177 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
99.9 Lei

Aceste trei cărți despre violență și izbăvire, nedreptate și acceptare, iubire și compasiune, ne dezvăluie viețile celor care nu au putut niciodată să-și spună poveștile, oferindu-ne șansa să privim o latură ascunsă a lumii în care trăim. 

Aceste trei cărți despre violență și izbăvire, nedreptate și acceptare, iubire și compasiune, ne dezvăluie viețile celor care nu au putut niciodată să-și spună poveștile, oferindu-ne șansa să privim o latură ascunsă a lumii în care trăim. 

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Cele șapte luni ale lui Maali Almeida

Dimensiune
130x200
Număr pagini
480
Editura
Bookzone
Autor
Shehan Karunatilaka
Anul publicării
2023
Liste
Biblioteca lui Morar
ISBN
9786303050959
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Dincolo de limite - Shehan Karunatilaka, Guillermo Arriaga

REZUMAT Salvarea focului – Guillermo Arriaga


Premiul Alfaguara pentru roman 2020


„Flacăra unui chibrit durează doar câteva secunde, dar este în stare să incendieze o pădure.”

Într-o lume care se împarte între cei care sunt motivați de frică și cei motivați de furie: José Cuauhtémoc a ales definitiv furia. A fost condamnat la 50 de ani de închisoare pentru omucidere multiplă și își ispășește sentința.

Însă atunci când Marina îl întâlnește și îl ascultă citindu-și textele la atelierul de lectură al închisorii, se îndrăgostește de el fulgerător. Povestea lui José Cuauhtémoc este mai tulburătoare și mai întunecată decât ar fi putut bănui vreodată, iar iubirea lor este flacăra care va sfârși prin a arde din temelii tot ceea ce credea că știe despre lume.

Hotărâtă să-i rămână alături orice s-ar întâmpla, ea pătrunde într-o realitate necunoscută și brutală, până când ajunge chiar în mijlocul focului, într-o lume a cartelurilor, a crimelor și a răzbunării.

O poveste despre dragoste, violență, iertare, sacrificiu și speranță, aceast roman al contrastelor te surprinde și te copleșește.


REZUMAT Ființe stranii – Guillermo Arriaga


 „Nu era un animal, poate nici chiar o ființă umană. Arăta ca un înger frânt, pierdut, ignorat.”

În Anglia anului 1781, William Burton, un tânăr nobil, trăiește o întâlnire stranie a cărei intensitate îi va marca și schimba viața. Hotărât să aducă alinare celor pe care lumea nu îi considera ființe umane, William pornește într-o călătorie dificilă pentru a studia și a dobândi cunoștințele medicale de care avea nevoie pentru a-i ajuta pe cei renegați de societate: oameni-lup, albinoși, femei cu două capete.

Prietenia, dragostea și hotărârea vor deveni aliații săi împotriva unei lumi bizare și crude, unde adevărata diformitate se ascunde adesea în gândurile și inimile unor oameni în aparență normali.

O poveste despre putere, frică și umanitate, și despre cât de înfricoșătoare poate fi uneori normalitatea, acest roman ne invită să descoperim poveștea neștiută a ființelor stranii și să îi privim cu mai multă empatie pe cei marginalizați și diferiți.

Rezumat Cele sapte luni ale lui Maali Almeida - Shehan Karunatilaka

 

PREMIUL BOOKER 2022

 

Maali Almeida e mort. Are șapte nopți să afle de ce.

 

Colombo, 1990. Maali Almeida, fotograf de război, cartofor și aventurier, se trezește mort în ceea ce pare a fi un birou de vize în ceruri. Trupul său dezmembrat se scufundă în lacul Beira și nu are idee cine l-a ucis. Într-o țară în care socotelile sunt făcute de escadroane ale morții, sinucigași cu bombă și bătăuși de profesie, lista suspecților este deprimant de lungă, drept dovadă numeroasele fantome din jurul lui.

 

Dar chiar și în viața de apoi, timpul se scurge pentru Maali. Are șapte luni, adică șapte faze ale lunii, șapte nopți, pentru a-i contacta pe cei mai iubiți oameni din viața lui și pentru a-i conduce către fotografiile care vor zgudui Sri Lanka.

 

„Este un thriller metafizic, o comedie neagră despre viața de apoi care dizolvă nu doar granițele dintre genuri, ci și dintre viață și moarte, dintre corp și spirit, dintre est și vest. Este o joacă filozofică cu totul serioasă, care îl duce pe cititor în inima întunecată a lumii — ororile sângeroase ale războiului civil din Sri Lanka. Odată ajuns acolo, cititorul descoperă și tandrețea, frumusețea, dragostea, loialitatea și urmărirea unui ideal care justifică fiecare viață umană.”

— Neil MacGregor, președintele juriului Booker Prize

Fragment din carte

„Țara asta se împarte în două: cei cărora le e frică și cei care simt furie.

Voi, burghezii, sunteți cei cărora le e frică. Frică de a vă pierde bijuteriile, ceasurile scumpe, telefoanele mobile.

[...]

Trăiți prizonieri ai fricii voastre.

Închiși în mașinile voastre blindate, în restaurantele voastre,

în cluburile voastre, în centrele voastre comerciale stupide.

Baricadați.

Panicați.

Noi trăim cu furie.

Mereu cu furie.

Nu posedăm nimic.

[...]

Ne naștem fără viață, fără viitor, fără nimic.

Dar suntem liberi fiindcă nu ne este frică.

José Cuauhtémoc Huiztlic

Prizonier 29846-8

Sentință: cincizeci de ani pentru omucidere multiplă” – Salvarea focului„Am mai făcut un pas spre siluetă, era o ființă umană sau cel puțin așa părea, era dezgolită, legată de un stâlp, avea mâinile încleștate, pieptul contractat, curbura spatelui ca și cum ar fi fost al unui câine sfrijit, pe pielea sa transparentă se iveau vene albăstrui, simțindu-mi prezența, s-a întors spre mine, mi-a fost frică, nu știam dacă m-ar putea mușca, am dat înapoi, « din ce motive e aici? », l-am întrebat pe Peter, « uneori, din femeile din satele noastre se nasc astfel de progenituri, nu le lăsăm să moară fiindcă nu știm dacă este sau nu păcat, nici măcar preotul nu știe, și, fiindcă avem îndoieli, sunt crescute printre animale », m-am îngrozit, nu știam dacă ființa aceea gândea, dacă avea emoții, dacă poseda vreun limbaj.” – Ființe straniiStai la o coadă, strigând la o femeie purtând un sari alb care stă îndărătul unui ghişeu din fibră de sticlă. Cine nu s-a enervat măcar o dată pe femeile care stau îndărătul unui ghişeu? Cu siguranţă nu tu.

 

Cei mai mulţi srilankezi se răzvrătesc în tăcere, însă ţie îţi place să te plângi urlând din toţi bojocii.

 

– Nu zic că e greşeala ta. Nu zic nici că ar fi a mea, însă se mai întâmplă şi greşeli, nu? În special la instituţiile de stat. Ce să-i faci?

– Aici nu e o instituţie de stat.

 

– Nu-mi pasă, mătuşico. Tot ce vreau să zic este că nu pot sta aici, am fotografii de împărţit. Am o îndatorire oficială.

– Nu sunt mătuşica ta.

 

Te uiţi în jurul tău. În spate, coada şerpuieşte printre stâlpi şi se întinde de-a lungul pereţilor. Aerul este ceţos cu toate că nimeni nu pare să expire fum sau dioxid de carbon. Ai zice că te afli într-o parcare fără maşini, sau într-un supermarket în care nu se vinde nimic. Tavanul este înalt, susţinut de nişte stâlpi din beton amplasaţi la distanţe neregulate de-a lungul curţii întinse. La capătul îndepărtat al acesteia se zăresc nişte uşi care par să asigure accesul într-un lift, o mulţime de mogâldeţe intrând şi ieşind pe ele.

 

Chiar şi de văzuţi de aproape, oamenii au contururi incerte, pielea dată cu talc şi nişte ochi în care lucesc nişte nuanţe neobişnuite pentru nişte indivizi cu pielea maronie. Unii poartă halate de spital; hainele unora sunt pătate cu sânge uscat; unii sunt ciungi. Cu toţii se răstesc la femeia în alb care pare să discute cu toată lumea în acelaşi timp. Poate pentru că toată lumea îi pune aceleaşi întrebări. Dacă ai fi un parior (ceea ce eşti), ai spune că sunt cinci din opt şanse ca totul să fie doar o halucinaţie. ” – Cele 7 luni ale lui Maali Almeida

 

Detalii produse
Despre Shehan Karunatilaka
Shehan Karunatilaka
Biografie
Shehan Karunatilaka s-a născut în 1975 în Sri Lanka, a studiat literatura engleză în Noua Zeelandă și a locuit apoi în Londra, Amsterdam și Singapore. A lucrat în publicitate şi în presă; a fost basistul trupelor Independent Square, Powercut Circus şi Brass Monkey Band. A debutat pe scena literară în 2011 cu romanul Chinaman cu care a câştigat nenumărate premii, inclusiv Gratiaen Prize, Commonwealth Book Prize, DSC Prize for South Asian Literature şi o nominalizare la Shakti Bhatt Prize. Cele şapte luni ale lui Maali Almeida, al doilea roman al său, a impresionat întreaga lume literară, câștigând mult râvnitul Booker Prize.
Autorul cărților:
Despre Guillermo Arriaga
Guillermo Arriaga
Biografie
Guillermo Arriaga este un autor, scenarist, regizor și producător mexican. Cunoscut ca fiind scenaristul din spatele unor filme celebre ca Iubiri și câini, 21 de grame și Babel, pelicule care împletesc mai multe planuri într-o narațiune nonlineară, Arriaga este, de asemenea, un scriitor cu o voce puternică și o forță vizuală impresionantă. Până în prezent, a scris colecția de povestiri Retorno 201 (2006) și romanele Escadron Ghilotina (1991), Un dulce miros de moarte (1994), Bivolul nopții (1999) și Sălbaticul (câștigător al Premiului Mazatlán de Literatură în 2017). În 2020, Salvarea focului i-a adus Premiul Alfaguara pentru roman, iar cea mai recentă carte a sa, Ființe stranii (2023), l-a confirmat drept una dintre cele mai originale voci ale literaturii mexicane contemporane.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

5

8 recenzii

5 stele

8

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


E

Eugen

O capodoperă

Îl știam pe autor ca scenarist al filmelor excelente ale lui Innaritu și nu dezamăgește nici ca romancier, e senzațional cum scrie, parcă are ceva din Llosa. Are aproape 700 de pagini, dar povestea e atât de captivantă că nici nu le simți. Nu degeaba a fost premiată.

Recenzie pentru cartea Salvarea focului

0

Răspunde

Comentarii(0)

D

Dana Laurențiu

Felicitări autorului

Înțeleg de ce a luat premiul. Este o carte dificil de pus jos, dar mult prea ușor de citit

Recenzie pentru cartea Cele șapte luni ale lui Maali Almeida

0

Răspunde

Comentarii(0)

H

Horațiu Victoran

Recomand

Fantastică lectură. Modul în care a fost folosită mitologia ca să picteze anii tulburători ai Sri Lankăi, fiori nu glumă

Recenzie pentru cartea Cele șapte luni ale lui Maali Almeida

0

Răspunde

Comentarii(0)

N

Nae Mirela

Dureroasă de adevărată

Este genul de carte pe care vei vrea să o citesti de două ori

Recenzie pentru cartea Cele șapte luni ale lui Maali Almeida

0

Răspunde

Comentarii(0)

De la același autor

-5%
Escadron Ghilotina

Escadron Ghilotina

PRP: 19.17 Lei 18.21 Lei
-5%
Retorno 201

Retorno 201

PRP: 19.17 Lei 18.21 Lei
-5%
Un dulce miros de moarte

Un dulce miros de moarte

PRP: 19.17 Lei 18.21 Lei
-5%
Bivolul noptii

Bivolul noptii

PRP: 34.9 Lei 33.16 Lei
-5%
Sălbaticul

Sălbaticul

PRP: 48 Lei 45.6 Lei
Nou
-54.7%
Pachet Mona Kasten

Pachet Mona Kasten

PRP: 374.7 Lei 169.9 Lei
Nou
-16.9%
Salvarea focului

Salvarea focului

PRP: 59 Lei 49 Lei
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
Nou
-20%
Oceanul dintre noi

Oceanul dintre noi

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-40.8%
Gambitul Damei

Gambitul Damei

PRP: 49 Lei 29 Lei
-56%
Pachet seria Again 5 Carti

Pachet seria Again 5 Carti

PRP: 225 Lei 99 Lei
Nou
-16.9%
Wellness

Wellness

PRP: 59 Lei 49 Lei
-20%
Nou
-16.9%
Ființe stranii

Ființe stranii

PRP: 59 Lei 49 Lei
-20.4%
-14.9%
Confess

Confess

PRP: 49.9 Lei 42.47 Lei
-12%
Memoriile unui motan calator

Memoriile unui motan calator

PRP: 37 Lei 32.56 Lei
-5%
Biblioteca de la miezul nopții

Biblioteca de la miezul nopții

PRP: 59.99 Lei 56.99 Lei
-40.8%
-10%
Acolo unde femeile sunt regi

Acolo unde femeile sunt regi

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-0%
Sa nu ma parasesti

Sa nu ma parasesti

PRP: 22.95 Lei 22.94 Lei
-63.3%

Cumparate impreuna cu Pachet Dincolo de limite

Nou
-20%
Nou
-20%
Maxton Hall - Salvează-ne

Maxton Hall - Salvează-ne

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-43.6%
Pachet Fețele normalității

Pachet Fețele normalității

PRP: 177 Lei 99.9 Lei
PRP: 177 Lei

99.9 Lei