Iulia Nani

Cine nu e gata

PRP: 49 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
24.9 Lei
Produs indisponibil

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Cine nu e gata

Dimensiune
130x200
Număr pagini
168
Editura
Bookzone
Autor
Iulia Nani
Anul publicării
2021
ISBN
9786069700372

Rezumat Cine nu e gata - Iulia Nani

Victoria s-a săturat de viața în corporație și de tot ce presupune aceasta: management rigid, colegi nepăsători, imposibilitatea de a-și pune în aplicare inițiativele profesionale. În momentul în care frustrarea atinge cel mai înalt nivel, iar Victoria simte cum epuizarea de la muncă îi răpește orice bucurie a vieții, se hotărăște să devină consilier de carieră și să ajute oamenii să-și schimbe obiceiurile proaste și gândirea. În același timp divorțează de soțul său. Singura ființă care îi rămâne mereu alături și pe care o iubește necondiționat este motanul său, Mango. Acesta este, de asemenea, cel mai bun consilier al său, „sfătuindu-se” cu el despre clienții săi și sărbătorind împreună succesele.

Dar noul job nu este deloc cum se aștepta. Nu își poate motiva clienții, așa că apelează la o metodă cel puțin ciudată de coaching: cu forța. Bazându-se pe manipulare, șantaj și chiar răpire, Victoria își atrage clienții în capcane neașteptate, îi obligă să își schimbe viața peste noapte și să ia deciziile pe care le tot amânau. Succesul său aparent este înșelător, iar greșelile pe care începe să le facă îi amenință cariera și... viața. 


Ce lecții vei învăța din această poveste:

  • cum să avansezi profesional și să te descurci prin hățișurile corporatiste cu ajutorul cunoștințelor valoroase ale unei specialiste despre vorbitul în public, brandingul personal, motivație;
  • cum să gestionezi situații dificile des întâlnite în corporații;
  • ce înseamnă fenomenul de burnout și ce impact poate avea asupra vieții tale;
  • de ce este atât de important să ai un scop și o satisfacție mai departe de partea financiară;
  • cum să îți cunoști limitele în mediul profesional;
  • cum să râzi chiar și când viața pare nedreaptă și cum să privești realitatea dură și complexă în față.


Despre autoare

Iulia Nani (Bertea) are o experienţă de aproape 20 de ani în marketing şi comunicare, în companii naţionale şi multinaţionale, dar și în freelance și ONG-uri. În paralel, a tradus 18 cărţi, majoritatea din domeniul ştiinţelor sociale. Absolventă a Facultății de Limbi Străine, şi-a completat studiile cu un master în marketing şi o certificare internaţională în neuromarketing. De aproape trei ani este managerul de comunicare al HR Club, asociaţia profesioniştilor de resurse umane din România. Este căsătorită, are un fiu şi o pisică de aproximativ aceeaşi vârstă. Este adepta principiului „esențele tari se țin în sticluțe mici”, iar ideea de a scrie o carte a pornit de la faptul că îi place să ducă lucrurile la absurd, dar și să afle ce îi motivează, ce îi sperie și ce îi determină pe oameni să ia decizii.

Fragment din carte

„– Dar să ştiţi că ajută să păşiţi din când în când şi în emisfera stângă. Pentru că, dacă tot vă identificaţi cu eul vostru separat, aveţi ocazia să conştientizaţi că nu există time management, ci doar I management. Nu puteţi gestiona timpul propriu-zis, aşa cum vi se spune la cursuri. Nu puteţi nici să-l lungiţi, nici să-l comprimaţi, nici să-l daţi altora. Puteţi să vă gestionaţi doar pe voi înşivă, alegerile pe care le faceţi şi motivaţiile care vă mână-n luptă. De ce amânaţi şi întârziaţi lucruri? Oho, sunt atâtea motive posibile! Poate dintr-un perfecţionism care ajunge să vă paralizeze. Poate din anxietate, din teama de a vă asuma rezultatele. Poate pentru că, de fapt, nici nu vă place jobul vostru sau nu mai credeţi în el. Nu zic despre voi, zic la modul general. Dacă fiecare om s-ar analiza, ar încerca să se înţeleagă mai bine şi ar fi mai cinstit cu sine însuşi, nu ar exista probleme de management al timpului!

Eram în mijlocul unei îmbrăţişări de grup, în care toată lumea promitea să planifice mai bine şi să încerce să se sprijine reciproc, când uşa s-a deschis şi prin ea s-a iţit capul unei asistente confuze.

– Vă rog să mă scuzaţi de întrerupere, dar… ăăă… a venit poliţia.

Până să mă dezmeticesc, am fost escortată la secţia de poliţie, unde mi s-a adus la cunoştinţă (sau la conştiinţă, ha ha!) că o fostă clientă, mai precis Diana, depusese plângere împotriva mea pentru sechestrare, rele tratamente, ameninţări, fraudă, înşelătorie şi cam toate infracţiunile existente, mai puţin detonarea unei bombe nucleare şi găurirea stratului de ozon. Mda, nu prea puteam să o condamn. În plus, amprentele mele erau pe partea metalică a cătuşelor roz – şi pe cheiţă. Am recunoscut tot şi m-am resemnat, aşteptând ca lucrurile să-şi urmeze calea naturală. Crede-mă, Alina, nu mai aveam putere să mă opun şi, de altfel, eram convinsă că mi se cuveneau toate astea cu vârf şi îndesat.”


Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea Cine nu e gata înainte de a cumpăra.
Detalii produs
Despre Iulia Nani
Iulia Nani
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Iulia Nani inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Iulia Nani se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Iulia Nani. Fiecare carte scrisa de Iulia Nani este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Iulia Nani in categoria Iulia Nani astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Cine nu e gata
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.9

10 recenzii

5 stele

9

4 stele

1

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


A

Andreea Vasilescu

Povestea Victoriei este un exemplu puternic al luptei împotriva conformismului și al curajului de a-ți urma propriile vise 🩷

0

Răspunde

Comentarii(0)

D

Daria Preda

Cartea este un memento puternic despre importanța de a-ți cunoaște limitele și de a găsi satisfacții dincolo de recompensele financiare.

0

Răspunde

Comentarii(0)

T

Tiga Livia

Un must-read pentru fanii romance-ului

0

Răspunde

Comentarii(0)

T

Tatiana Scutelnicu

Recomand.

Felicitari autoarei. Mi-a placut cartea.

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Mircea Daniel

Eram în Diverta şi mi-au atras atenţia picioarele tipei de pe coperta de la “Cine nu e gata”. :) Întâmplător, sunt coach (nu career coach ca Vichi, ci life coach), aşa că sbiectul m-a făcut curios. Ce pot să zic, cartea a făcut toţi banii. Tipologiile de clienţi sunt descrise cu haz şi precizie, orice coach s-a întâlnit cu astfel de oameni. La fel şi multele sloganuri motivaţionale goale care se practică, precum şi gândirea închistată a celor blocaţi în viaţa lor sau care le fac vieţile grele altora prin corporaţii. Bravo autoarei pentru curaj şi pentru spiritul fin de observaţie! Un stil plin de de umor şi vervă, acţiune deloc plictisitoare, cu mult peste ce m-am aşteptat.

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Roxana

Am aflat despre carte din recenzia Dianei Cosmin de pe Finesociety.ro si pot sa spun ca nu m-a dezamagit deloc! Lumea corporatista descrisa aproape perfect si personaje de care cu totii ne-am lovit macar o data lucrand in acest mediu. Au fost faze la care am suspectat ca autoarea il cunoaste pe seful meu sau ca a lucrat cu mine in companie (eu sunt chiar HR-ista). :)) Ce sa mai zic, m-am delectat teribil cu “chinurile” Victoriei de a-i aduce pe corporatisti pe calea cea buna. Oricine a lucrat la HR a incercat asta macar o data. :)) Recomand pentru cine vrea o doza buna de distractie!

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Musat Alina

O carte de savurat, scrisa cu verva și umor. Abordarea personajului principal e surprinzătoare, iar scriitura Iuliei te tine cu sufletul la gura, trecând prin același carusel de întâmplări și trăiri cu personajele cărții. Abordarea e foarte vizuala și, în același timp profunda; te scufunzi în emoțiile și gândurile autoarei / personajelor dar, în același timp, ți se derulează în față ochilor un întreg scenariu de film. Iar maniera de adresare calda și personala duce empatia la nivelul următor: ești și tu acolo, printre personajele cartii. Mai mult decât o carte; o experienta ce merita trăită!

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Mario Bălu

“Cine nu e gata”, de Iulia Nani, este o lectură interesantă, complexă și, în același timp, o lectură ușoară. Ideea cărții este una pe care n-am mai întâlnit-o până acum, bazându-se pe situații pe care cu toții le întâlnim. Mi-a plăcut mult, cu toate că e ceva mai diferit, ce n-am experimentat până acum, am rămas cu câteva informații utile și practice. Chiar dacă cartea are puține pagini, autoarea a reușit, după părerea mea, să exemplifice ceea ce și-a dorit. Recomand cartea cu drag!

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Cristina Georgiana

"Cine nu e gata" este o lectură tare plăcută, ușurică, amuzantă și relaxantă, care se citește foarte repede și nu bate pasul pe loc. Nu este o carte cu acțiuni prea exagerate, însă acțiunea nu stă pe loc deloc; tot timpul se întâmplă câte ceva. Mi-a plăcut foarte tare de Victoria, personajul principal feminin care, după anumite întâmplări, reușește să le dea altor oameni în imbold pentru a le salva cariera; bineînțeles, ea se ajută de șantaj, amenințări și uneori joaca și la cacealma, însă mi se pare foarte faină ideea cărții. Pe lângă toate amenințările și întâmplările, mi-a plăcut foarte tare faptul că autoarea m-a făcut să caut pe dex anumite expresii sau termeni și în felul acesta am mai învățat niște lucruri. Totodată, am mai aflat și diverse lucruri ce se întâmplă într-o firmă și personal chiar îmi sunt de ajutor; de asemenea, prin tot amuzamentul din carte, putem desluși multe sfaturi despre carieră și nu numai. Modul de scriere al autoarei este bazat mai mult pe descriere, însă nu este o descriere inutilă și plictisitoare, ci din contră, ea face totul; limbajul este destul de accesibil, deși mai sunt și termeni de specialitate. Per total chiar mi-a făcut plăcere să o citesc și mi-aș fi dorit să fie puțintel mai lungă 🤧

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Apostol Cristina

Povestea „Cine nu e gata” are o tonă de divertisment pe lângă toate încâlcelile Victoriei atunci când își pune în practică manipularea, şantajul şi alte metode ingenioase mai puțin corecte față de clienții săi în ai stimula să-și urmeze cursul în carieră. Cartea este direcționată spre stilul “chick lit” – ușor, plăcut, relaxant dar și cu o doză de informație utilă textuală cum ar fi despre ce se întâmplă în interiorul unei corporații, care sunt „mințile șmechere” ce țin strategiile de formare și gestionare, despre fenomenul de burnout și ce înseamnă coaching şi consiliere. Util, nu? Acțiunea e un dute vino, ceea ce m-a ținut într-o continuă stare de citire prelungă, ce să mai vorbesc, o noapte de nesomn și o carte potrivită venită la timpul potrivit!

0

Răspunde

Comentarii(0)

De la același autor

-49.2%
Cine nu e gata

Cine nu e gata

PRP: 49 Lei 24.9 Lei

Alte carti din categoriile: Beletristica, Umor si divertisment

-49%
M-a înșelat, acum ce fac?

M-a înșelat, acum ce fac?

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-49%
Eu, o  mama (im)perfecta?

Eu, o mama (im)perfecta?

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
BestSeller
-36.2%
Poezii si vorbe-n vant

Poezii si vorbe-n vant

PRP: 39 Lei 24.9 Lei
BestSeller
-50.8%
-20%
Ceaușescu se întoarce

Ceaușescu se întoarce

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-20.4%
Oaia neagra din multime

Oaia neagra din multime

PRP: 49 Lei 39 Lei
-8.4%
Râzi ca prostu'

Râzi ca prostu'

PRP: 49 Lei 44.9 Lei
-5%
Cititorul din pestera

Cititorul din pestera

PRP: 29 Lei 27.55 Lei
BestSeller
-66.7%
-20%
Foarte bine, mulțumesc

Foarte bine, mulțumesc

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-49.2%
Finlay Donovan e mortala

Finlay Donovan e mortala

PRP: 49 Lei 24.9 Lei
-40.8%
14 zile în izolare

14 zile în izolare

PRP: 49 Lei 29 Lei
BestSeller
-59.4%
BestSeller
-59.4%
BestSeller
-59.4%
-59.4%
Detectiv de Romania Vol. 1

Detectiv de Romania Vol. 1

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-15%

Cumparate impreuna cu Cine nu e gata

-59.4%
Ecoul iubirii

Ecoul iubirii

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-49%
M-a înșelat, acum ce fac?

M-a înșelat, acum ce fac?

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-49%
Plină de pasiune

Plină de pasiune

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
BestSeller
-59.4%
Vorbeste cu mine

Vorbeste cu mine

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-49.2%
-66.3%
BestSeller
-59.4%
Hai sa ne prefacem si azi

Hai sa ne prefacem si azi

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
Nou
-18.4%
Menajera e cu ochii pe tine

Menajera e cu ochii pe tine

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
Nou
BestSeller
-16.7%
Provocările părinților de azi

Provocările părinților de azi

PRP: 59.9 Lei 49.9 Lei
BestSeller
-55%
-40.8%
Un gram de furie

Un gram de furie

PRP: 49 Lei 29 Lei
BestSeller
-30.1%
Mindreader

Mindreader

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-18.4%
The Greatness Mindset

The Greatness Mindset

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-36.2%
Poezii si vorbe-n vant

Poezii si vorbe-n vant

PRP: 39 Lei 24.9 Lei
BestSeller
-30.8%
-25%
Cum să comunici cu oricine

Cum să comunici cu oricine

PRP: 31 Lei 23.25 Lei
Nou
-30.1%
Dovezi ale vieții de apoi

Dovezi ale vieții de apoi

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
PRP: 49 Lei

24.9 Lei