Dan-Silviu Boerescu

Personaje pitoresti ale Bucurestilor de odinioara

PRP: 49 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
39.2 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Personaje pitoresti ale Bucurestilor de odinioara

Format
145x200
Număr pagini
240
Editura
Neverland
Autor
Dan-Silviu Boerescu
Anul publicării
2021
ISBN
9786069018804

Rezumat Personaje pitoresti ale Bucurestilor de odinioara - Dan-Silviu Boerescu

Cum nu există un singur București, ci o sumedenie de micro-universuri centrate pe această entitate simbolică în diferite epoci și contexte istorice, tot așa nici biografiile personalităților care au populat peisajul uman al orașului nu sunt fixate pe vecie în niște cadre stricte, rigide, de nemodificat. Dimpotrivă, destinele bucureștenilor de seamă, fie ei nativi sau de adopție, prezintă o serie de bucle ciudate, care lasă loc unor interpretări multiple și nasc în continuare controverse de tot felul, de ordin politic, sentimental sau moral.

Nu vom ști, desigur, niciodată tot ce se ascunde în spatele vieții unor personaje exponențiale, care au marcat cultura și societatea bucureșteană. Periodic, apar noi detalii, picante sau, la limită, grotești, iar lumea se cutremură – și incită la (auto)cenzură – ori de câte ori se fac dezvăluiri despre anumite episoade teribile care pot demitiza „statuile” ce definesc matricial subconștientul colectiv.

Dincolo de „lipsa de pietate” a punerii în pagină a unor fapte și întâmplări despre care „mai bine nu am ști nimic”, suntem, totuși, datori să punem la loc în fiecare puzzle existențial toate piesele care, în timp, devin disponibile, chiar cu riscul de a fi acuzați că ne lipsește „inteligența emoțională” și că „scormonim inutil în viețile figurilor tutelare”, deplasând accentul de pe lumini pe umbre.

…Să citim toate aceste povești cu deplină încredere în capacitatea noastră de a ne raporta obiectiv la Istoria mare – și fascinantă! – a Bucureștilor, compusă, însă, din mii de istorii mici și, pe alocuri, bântuite de multe informații care ne pot ruina confortul mental definit de atâtea și atâtea locuri comune, stereotipii, prejudecăți. N-avem ce face, Bucureștiul nu a fost niciodată ușor de iubit!

Detalii produs
Despre Dan-Silviu Boerescu
Dan-Silviu Boerescu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Dan-Silviu Boerescu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Dan-Silviu Boerescu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Dan-Silviu Boerescu. Fiecare carte scrisa de Dan-Silviu Boerescu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Dan-Silviu Boerescu in categoria Dan-Silviu Boerescu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 49 Lei

39.2 Lei