Petru POANTĂ

Opera lui George Cosbuc

PRP: 40 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
38 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Opera lui George Cosbuc

Format
130x200
Număr pagini
236
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Petru POANTĂ
Anul publicării
2016
ISBN
9786067970326

Rezumat Opera lui George Cosbuc - Petru POANTĂ

150 de ani de la naşterea lui George Coşbuc Proiect editorial apărut sub egida Consiliului Județean Bistrița-Năsăud prin Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud Petru Poantă este autorul unui excepţional „eseu monografic” despre poezia lui George Coşbuc, scoasă cu temeritate din muzeul şi din prejudecata istoriei literare şi adusă, printr-o valorificare critică inteligentă şi profundă, în zona sensibilităţii estetice actuale. (Mircea Iorgulescu, Scriitori tineri contemporani, 1978) Volumul de faţă reproduce cartea apărută, cu acest titlu, la Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, în 2004. Ea era, la rândul ei, reeditarea revizuită şi adăugită a eseului Poezia lui George Coşbuc, apărut la Editura Dacia, în 1976. Cartea a mai avut o ediţie cu titlul George Coşbuc, poetul (Editura Demiurg, 1994). Am adăugat, la final, prefeţele ediţiei George Coşbuc, Opere, apărută în îngrijirea sa (primele cinci volume) la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud: vol. I: Balade şi idile – precedat de o succintă Cronologie, 2009; vol. II: Fire de tort, 2010; vol. III: Ziarul unui pierde-vară şi Cântece de vitejie, 2010; vol. IV: Scrieri în proză, 2011; vol. V: Publicistică, 2013. Încă de la ediţia George Coşbuc, Poezii, Dacia, 1979, fragmente din studiul lui Petru Poantă despre Coşbuc au apărut ca prefeţe sau postfeţe la diverse reeditări ale operei coşbuciene. (Irina Petraş) Ideologic, ardeleanul Coşbuc trăia mai curând în orizontul Şcolii Ardelene, astfel că mercenariatul lui intelectual de culturalizare a satelor nu era deloc un mijloc de parvenire, ci consecinţa unei consistente reverii idealiste. Poetul nu avea, în fond, nostalgia arhaicului. Credea în ideea de modernizare a satului, însă şi în aceea a conservării identităţii culturale a acestuia. (Petru Poantă)

Detalii produs
Despre Petru POANTĂ
Petru POANTĂ
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Petru POANTĂ inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Petru POANTĂ se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Petru POANTĂ. Fiecare carte scrisa de Petru POANTĂ este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Petru POANTĂ in categoria Petru POANTĂ astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

PRP: 40 Lei

38 Lei