Paul Kurtz

Ispita transcendentei

O critică a religiei și a paranormalului
PRP: 89 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
78.3 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Ispita transcendentei

Format
130x200
Număr pagini
596
Editura
Humanitas
Autor
Paul Kurtz
Anul publicării
2022
ISBN
9789735071653

Rezumat Ispita transcendentei - Paul Kurtz

În această carte de referință, Paul Kurtz analizează motivele pentru care foarte mulți oameni cred în fenomene supranaturale și paranormale în pofida multitudinii dovezilor ce le pun la îndoială. Kurtz consideră că acest lucru se datorează unei înclinații omenești către gândirea magică („ispita transcendenței“), care subminează judecata critică și pregătește terenul pentru adoptarea unor credințe neîntemeiate. Astfel, apelând la filozofie, știință și psihologie, filozoful american supune unei analize detaliate doctrina și activitatea fondatorilor celor trei mari religii monoteiste (creștinismul, iudaismul și islamul), precum și fundamentele ideilor aflate în spatele misticismului, credinței în nemurire și în Dumnezeu, reîncarnării, astrologiei și ufologiei. Ispita transcendenței este o lectură obligatorie pentru oricine vrea să înțeleagă cu adevărat lumea în care trăiește.

 

Ispita transcendenței ne ajută să descoperim adevărata natură a gândirii religioase umane și instrumentele rațiunii critice.“ — Choice

 

„O carte foarte importantă scrisă clar și bazată pe argumente solide.“ — Journal of the American Academy of Religion

 

„Începutul înțelepciunii constă în conștientizarea faptului că nu există dovezi suficiente care să confirme că am fost creați de vreo divinitate și că suntem, într-o anumită măsură, responsabili pentru propriul destin. Ființele umane pot ajunge la această viață bună, dar vor avea parte de ea cel mai probabil prin cultivarea virtuților inteligenței și curajului, nu prin credință oarbă sau obediență.“ — PAUL KURTZ

frunza

Fragment din carte

Detalii produs
Despre Paul Kurtz
Paul Kurtz
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Paul Kurtz inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Paul Kurtz se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Paul Kurtz. Fiecare carte scrisa de Paul Kurtz este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Paul Kurtz in categoria Paul Kurtz astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 89 Lei

78.3 Lei