Jacques Le Goff

Intelectualii in Evul Mediu

PRP: 38 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
33.4 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Intelectualii in Evul Mediu

Format
140x205
Număr pagini
200
Editura
Grupul Art
Autor
Jacques Le Goff
Anul publicării
2022
ISBN
9786067107043

Rezumat Intelectualii in Evul Mediu - Jacques Le Goff

Departe de a fi fost o epocă întunecată despre care s-a tot vorbit, Evul Mediu a dat o serie de spirite luminate care aveau să modeleze destinul gândirii europene, între acestea Abélard, Albert cel Mare, Roger Bacon, Toma d’Aquino, Eckhart, Dante. Se conturează acum profilul intelectualului independent, dar profund ancorat în realitățile sociale, erudit, critic și adesea rebel, care își găsește sprijin în universitate, o instituție puternică, ba chiar temută. Portretul universitarului medieval, așa cum îl deslușește Jacques le Goff, ni se prezintă astăzi în constrast izbitor cu acela al succesorului său, umanistul renascentist, curtean elitist mai degrabă estet și fideist decât raționalist.

În ciuda dimensiunilor reduse, Intelectualii în Evul Mediu este o lucrare fundamentală pentru înțelegerea efervescenței spirituale specifice unei perioade prea des nedreptățite de prejudecățile modernității.

 

Intelectualii în Evul Mediu este un eseu istoric, conceput ca o descriere în linii mari a perioadei Evului Mediu și a cărturarilor ce-i corespund. Investigația lui Jacques Le Goff este o introducere în sociologia istorică a intelectualului occidental.

 

„Iată cea mai bună introducere istorică privitoare la o instituție de învățământ unică pe care Occidentul ne-a dat-o: universitatea.” Library Journal

 

„Bogăția, inventivitatea și învățarea continuă a operei lui Le Goff nu pot fi rezumate și cer să fie experimentate.” Times Literary Supplement


frunza

Fragment din carte

Detalii produs
Despre Jacques Le Goff
Jacques Le Goff
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Jacques Le Goff inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Jacques Le Goff se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Jacques Le Goff. Fiecare carte scrisa de Jacques Le Goff este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Jacques Le Goff in categoria Jacques Le Goff astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 38 Lei

33.4 Lei