Gheorghe GLODEANU

Istoria prozei fantastice romanesti

PRP: 100 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
90 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Istoria prozei fantastice romanesti

Format
160x230
Număr pagini
604
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Gheorghe GLODEANU
Anul publicării
2024
ISBN
9786303140582

Rezumat Istoria prozei fantastice romanesti - Gheorghe GLODEANU

Pe copertă: Sabin Bălașa, Visul, 1992 (www.sabinbalasa.com) Însemnând altceva decât realismul transparent și previzibil, fantasticul promite o fascinantă incursiune în inima misterului, descoperirea unor insolite lumi imaginare. Parcurgând narațiunile patronate de Oneiros, cititorul trăiește o mirifică aventură spirituală, fiind obligat să recurgă la un complex și ingenios act hermeneutic pentru decriptarea simbolurilor, miturilor, a tainelor proliferante din interiorul textului. Proza fantastică ne învață că realul este banal doar în aparență, adevăratele semnificații fiind bine camuflate în spatele cotidianului, dincolo de suprafața lucrurilor. Puterea de atracție a acestei literaturi se explică prin faptul că facilitează accesul la necunoscut, îndemnându-l pe omul modern să redescopere pasiunea pentru semnificațiile ezoterice. Există o predispoziție certă a literaturii române pentru fantastic, îndeosebi pentru cel de inspirație folclorică. O demonstrează numeroși scriitori, de la Eminescu și Caragiale, până la Eliade și Cărtărescu. În timpul totalitarismului, fantasticul a constituit o formă de evaziune de sub presiunea tot mai puternică a ideologiei, refugiul în lumea imaginarului oferind o serie de iluzii compensatorii la marile probleme existențiale ale epocii. Genul sfidează normele, contribuind la înnoirea literaturii prin repudierea regulilor rigide ale prozei de factură tradițională. În locul excesului de rațiune și de rigoare, autorul de literatură fantastică alege cufundarea în reverie, ceea ce îi permite o libertate absolută. Considerată de Charles Nodier „singura literatură esențială”, povestirea fantastică reprezintă un captivant voiaj inițiatic în inima tainei. Ea i se adresează unui cititor care, în concurența acerbă dintre mister și adevăr, preferă întotdeauna mirajul, halucinația. Aducând mărturii despre existența unor lumi paralele, situate dincolo de barierele cotidianului banal și cenușiu, literatura fantastică deschide noi căi în investigarea profunzimilor psihicului uman. (GHEORGHE GLODEANU)
Detalii produs
Despre Gheorghe GLODEANU
Gheorghe GLODEANU
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Gheorghe GLODEANU inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Gheorghe GLODEANU se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Gheorghe GLODEANU. Fiecare carte scrisa de Gheorghe GLODEANU este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Gheorghe GLODEANU in categoria Gheorghe GLODEANU astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Critica literara

-7%
-5%
-7.1%
Intelectualii în Evul Mediu

Intelectualii în Evul Mediu

PRP: 38 Lei 35.3 Lei
-10%
Retete de iarna din colectiv

Retete de iarna din colectiv

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-10%
Vocile lui Pamano

Vocile lui Pamano

PRP: 99 Lei 89.1 Lei
-5%
101 cuvinte argotice

101 cuvinte argotice

PRP: 49 Lei 46.55 Lei
-5%
Un Occident rapit

Un Occident rapit

PRP: 27 Lei 25.65 Lei
-10%
Lecturi specifice

Lecturi specifice

PRP: 34 Lei 30.6 Lei
-12%
Teme

Teme

PRP: 78 Lei 68.64 Lei
-5%
Conversatie la Princeton

Conversatie la Princeton

PRP: 52 Lei 49.4 Lei
-7%
O lume care a luat-o razna

O lume care a luat-o razna

PRP: 54 Lei 50.2 Lei
Oameni care au fost

Oameni care au fost

39.99 Lei
-10%
-15%
Tara zapezilor

Tara zapezilor

PRP: 59.99 Lei 50.99 Lei
-5.1%
Tiranul

Tiranul

PRP: 39.9 Lei 37.86 Lei
PRP: 100 Lei

90 Lei