Nazistii imi spuneau pe nume
Povestea eroică a supraveghetoarei care a salvat vieți la AuschwitzÎn cele mai întunecate zile ale istorie, Magda Hellinger a ales să lupte pentru viață. Cu orice preț.
„Nu puteam să le salvez pe toate, dar am reuşit să salvez câteva, măcar pentru încă o zi.”
În cele mai întunecate zile ale istorie, Magda Hellinger a ales să lupte pentru viață. Cu orice preț.
„Nu puteam să le salvez pe toate, dar am reuşit să salvez câteva, măcar pentru încă o zi.”
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
5 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații Nazistii imi spuneau pe nume
Rezumat Nazistii imi spuneau pe nume - Magda Hellinger
Puțini oameni știu ce înseamnă să petreci trei ani în inima infernului de la Auschwitz. Și mai puțini înțeleg ce înseamnă să ai o funcție în administrarea lagărului, să fii în același timp o prizonieră care poate fi executată în orice moment și singura care poate încerca să salveze de la moarte alte deținute slăbite, bolnave și înfometate.
Magda Hellinger a ajuns la Auschwitz în martie 1942. Deportată din Slovacia la doar 25 de ani, ea a fost forțată să învețe rapid regulile unui sistem criminal, pentru a-și salva propria viață, dar și pentru a ajuta alte femei să supraviețuiască.
Încă din primele sale zile în lagăr, ea a fost inclusă în sistemul de administrare a acestuia, câștigând treptat încrederea naziștilor și primind tot mai multe responsabilități. Magda i-a întâlnit pe unii dintre cei mai periculoși criminali naziști: de la temutul doctor Josef Mengele, la sângerosul comandant al lagărului Josef Kramer, dar și-a ascuns întotdeauna teama, totul pentru a-și putea continua misiunea: aceea de a salva, cu orice preț, cât mai multe vieți cu putință.
Datorită curajului său, ea și alte femei au reușit să pășească din nou spre libertate, purtând cu ele povești pe care nu avem voie să le uităm niciodată
.
„Într-o zi, cuprinsă de disperare, am trecut la acţiune. Ştiind că prizonierele din fiecare coloană nu fuseseră încă numărate, am ales în jur de cincizeci de fete din grupul destinat camerelor de gazare, ordonându-le să mă urmeze fără să pună întrebări, şi m-am întors cu ele în lagăr. Am ales doar cincizeci în speranţa că nimeni nu le va observa lipsa. Şi nu m-am înşelat – căci am scăpat basma curată. Lucrurile s-au desfăşurat atât de repede, încât nimeni nu şi-a dat seama de ceea ce se întâmpla. Nu puteam să le salvez pe toate, dar am reuşit să salvez câteva, măcar pentru încă o zi.” - Magda Hellinger
Acum, mulțumită efortului fiicei sale Maya, povestea Magdei este în sfârșit gata să iasă la lumină.
- Nazistii imi spuneau pe nume
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 288
- Editura Bookzone
- Autor Magda Hellinger
- Anul publicării 2022
- ISBN 9786303050195
- Scor Bestseller #6 în categoria Istorie militara si razboaie#7 în categoria Istorie#18 în categoria Memorii, biografii si jurnale#74 în categoria Non-fictiune#313 în categoria Carti
Rodica Mala
Cartea arată că eroismul nu se manifestă întotdeauna prin acțiuni grandioase, ci și prin gesturi mici și curajoase care salvează vieți. O recomand cu toată inima, deoarece este o mărturie puternică a puterii interioare pe care fiecare dintre noi o poate avea chiar și în fața celor mai mari orori.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Diana Grosu
Cartea m-a cucerit prin perspectiva unică oferită asupra vieții într-un lagăr de concentrare, văzută prin ochii unei femei care a trebuit să navigheze între supraviețuire și responsabilitate. Recomand!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Enache Iuliana
Mi-a plăcut modul în care cartea subliniază curajul de a rezista și de a lupta pentru ceilalți, chiar și atunci când părea imposibil. Citind această poveste, am simțit o admirație profundă pentru felul în care Magda și-a riscat propria viață pentru a ajuta femeile din jurul ei.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Camelia Bucuroaia
Recomand
Încă există oameni care neagă aceste lucruri sau pretind că “n-a fost chiar așa” sau “n-au fost chiar așa mulți omorâți”, ca și cum ar conta numărul. La fel cum sunt cei care-i învinovățesc la grămadă pe cei de atunci și pe urmașii lor, ca și cum aceștia ar avea vreo responsabilitate. Sper doar să nu se mai repete, sub o formă sau alta, acele orori. Și totuși au existat și altfel de oameni care și-au riscat viața pentru a salva alte vieți,este ca o tămăduire acest roman în care curajul te face să meditezi la tot ce a fost,ce este și cum va fi poate cândva.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Reka-Adrienn Adorjani
Imi place foarte mult cartea!!! Chiar acum o citesc, mai am vreo70de pagini…Si chiar am nimerit sa citesc inainte, am fost doctor la Aushwitz si chiar se mentioneaza in carte si Gisella Perl din Romania. Un curaj supraomenesc. Recomand!!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Tania Eftimie
Naziștii îmi spuneau pe nume
Ce memorii incredibile. Am citit atât de multe cărți despre Holocaust și încă nu pot înțelege ce s-a întâmplat de fapt. Admir oameni precum Magda Hellinger care, după toate prin câte au trecut, au avut curajul să vorbească despre asta. Ce inspirație!
1
Răspunde
Comentarii(0)
Ina
Recomand
În ultimii ani, au fost lansate atât de multe istorii și biografii despre cel de-al Doilea Război Mondial. Eu personal cred că este un lucru bun și important pentru umanitate să prevină ca așa ceva să se întâmple din nou.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Amalia Stoica
Un titlu bun
Această carte a fost foarte diferită de celelalte pe care le-am citit. A fost scrisă într-un mod care m-a făcut să înțeleg cu adevărat și să simt că trec prin experiențele cu Magdei
0
Răspunde
Comentarii(0)
Emilia
O puteți citi liniștiți
Am citit această carte dintr-o singură zi, nu am putut să o las jos. Am citit multe cărți ce amintesc de Holocaust și care au supraviețuitori. Este o carte bună
0
Răspunde
Comentarii(0)
Foarte frumoasa
Este interesantă povestea și merită citită.
0
Răspunde
Comentarii(0)
23.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
5
10 recenzii
5 stele
10
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0