Vasile PUȘCAȘ

Keith Hitchins: The Historian's Honesty. Onestitatea istoricului

PRP: 30 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
28.5 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Keith Hitchins: The Historian's Honesty. Onestitatea istoricului

Format
130x210
Număr pagini
170
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Vasile PUȘCAȘ
Anul publicării
2021
ISBN
9786067976700

Rezumat Keith Hitchins: The Historian's Honesty. Onestitatea istoricului - Vasile PUȘCAȘ

Textul acestui volum este o evocare a personalității Profesorului și Istoricului Keith Hitchins de către un fost student. Paginile pe care acum i le dedicăm sunt rezultatul unei intenții pe care am formulat‑o la începutul lunii aprilie 2020, atunci când i‑am urat Profesorului „La Mulți Ani!”, cu prilejul împlinirii vârstei de 89 de ani. Se pensionase de o jumătate de an, dar lucra asiduu la proiectele istoriografice pe care și le propusese pentru perioada următoare. Atunci am avut gândul de a dezvolta câteva articole ale mele, din ultimele două decenii, care tratau despre activitatea istoriografică a lui Keith Hitchins, într‑o prezentare în volum, cu prilejul împlinirii a nouă decenii de viață, în 2 aprilie 2021. Cu multă durere în suflet și mari regrete am aflat, în 2 noiembrie 2020, de la apropiații Profesorului din Urbana‑Champaign (SUA), că reputatul istoric, intelectual și mai presus de orice un MARE OM a trecut la cele veșnice. Dar gândul fostului lui student nu a dispărut și, la vremea când ar fi trebuit să împlinească 90 de ani, publicăm aceste pagini ca semn de nemărginită apreciere și profund respect pentru înaltul său umanism și tot ce a realizat în domeniul istoriografic, dar mai ales pentru efortul lui continuu în dezvoltarea dialogului cultural româno‑american/occidental, pentru încrederea că națiunea română este înscrisă pe calea integrării în europenitate. Alcătuit pentru a reda un portret bio‑bibliografic al distinsului istoric Keith Hitchins, volumul a reluat și completat câteva texte pe care le‑am publicat în Activitatea științifică la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj‑Napoca (2011) și Transylvanian Review (1997, 2011). Bibliografia, tehnoredactată de d‑na Codruța Cuc (Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj‑Napoca), am primit‑o direct de la Profesorul Keith Hitchins, în 2011, iar datele de continuare, până în 2019, le datorez bunăvoinței d‑nei Pompilia Burcica, o colaboratoare a Profesorului în ultimii ani de viață, și publicației Society for Romanian Studies Newsletter (Decembrie 2020). Sugestii remarcabile în conturarea acestui volum au venit și din dialogul cu istoricul american Paul Michelson care a publicat recent (Archiva Moldaviae, 2020) o excelentă prezentare a vieții și activității istoriografice ale Profesorului Keith Hitchins. Dar, cum spunea adesea Keith Hitchins, „nimeni nu e perfect”. Iar medalionul pe care‑l înfățișăm acum cititorilor nu conține toate aspectele și nuanțele operei istoriografice a marelui istoric. De altfel, un scop pe care l‑am urmărit este de a dezvolta interesul pentru scrierile sale deosebite și, în același timp, de a spune breslei istoricilor că avem încă multe de învățat din ceea ce a creat Keith Hitchins în istoriografie și cultură. Căci istoricul Keith Hitchins ocupă un loc distinct, de mare cinste și valoare în istoriografia americană, dar deopotrivă în cea a României și în istoriografia universală. (Vasile Pușcaș)
Detalii produs
 • Keith Hitchins: The Historian's Honesty. Onestitatea istoricului Keith Hitchins: The Historian's Honesty. Onestitatea istoricului
 • Format 130x210
 • Număr pagini 170
 • Editura Scoala Ardeleana
 • Autor Vasile PUȘCAȘ
 • Anul publicării 2021
 • ISBN 9786067976700
 • Scor Bestseller
  #407 în categoria Istorie
  #11099 în categoria Carti
Despre Vasile PUȘCAȘ
Vasile PUȘCAȘ
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Vasile PUȘCAȘ inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Vasile PUȘCAȘ se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Vasile PUȘCAȘ. Fiecare carte scrisa de Vasile PUȘCAȘ este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Vasile PUȘCAȘ in categoria Vasile PUȘCAȘ astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Istorie

Eu sunt 70072

Eu sunt 70072

PRP: 49 Lei

35 Lei

Naziștii îmi spuneau pe nume

Naziștii îmi spuneau pe nume

PRP: 49.9 Lei

39 Lei

Croitoresele de la Auschwitz

Croitoresele de la Auschwitz

PRP: 49 Lei

39 Lei

Sfârșitul șoaptelor

Sfârșitul șoaptelor

PRP: 39.9 Lei

31.9 Lei

Viața după Auschwitz

Viața după Auschwitz

PRP: 45 Lei

36 Lei

Disparitia lui Josef Mengele

Disparitia lui Josef Mengele

PRP: 25 Lei

20 Lei

Evadare de la Auschwitz

Evadare de la Auschwitz

PRP: 54.9 Lei

43.9 Lei

În infernul de la Stalingrad

În infernul de la Stalingrad

PRP: 49.5 Lei

39.6 Lei

Istoria francmasoneriei

Istoria francmasoneriei

PRP: 50 Lei

42.5 Lei

Actorii invaziei din Ucraina

Actorii invaziei din Ucraina

PRP: 34.9 Lei

27.2 Lei

21 de lectii pentru secolul XXI

21 de lectii pentru secolul XXI

PRP: 74.95 Lei

69.9 Lei

Tratatul de la Trianon

Tratatul de la Trianon

PRP: 35 Lei

33.2 Lei

Armata, Maresalul si evreii

Armata, Maresalul si evreii

PRP: 44 Lei

35.2 Lei

PRP: 30 Lei

28.5 Lei