Traian Anghel

Din ce este construita lumea

Fizica pe care nu o înveți la școală
PRP: 76.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
65.41 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Din ce este construita lumea

Format
220x270
Număr pagini
248
Editura
Corint
Autor
Traian Anghel
Anul publicării
2021
ISBN
9786067820676

Rezumat Din ce este construita lumea - Traian Anghel

În carte este povestită o parte din aventura omului desfăşurată în domeniul ştiinţei începând cu anul 1900 și până în prezent, văzută din perspectiva fizicianului. Este perioada în care a luat naştere şi s-a dezvoltat fizica modernă, începând de la cuanta lui Planck şi particula de lumină a lui Einstein, continuând cu bosonul Higgs (particula Dumnezeu) şi ajungând la undele gravitaţionale.


Sunt prezentate şi analizate evenimentele, fenomenele şi experimentele care au dus la formularea teoriei relativităţii şi a teoriei cuantice, dar și subiecte precum teleportarea cuantică şi calculul cuantic. Lucrarea este adresată tuturor celor care doresc să înţeleagă legile care guvernează natura, lumea înconjurătoare şi universul în care trăim, văzute din perspectivă modernă. Aceste subiecte sunt dezvoltate în opt capitole sub forma unor răspunsuri oferite la întrebări formulate în titlurile acestora: Ce este lumina: undă sau corpuscul?, Poate fi depăşită viteza luminii?, Particulele sunt unde?, Cât de complex este atomul?, Cum funcţionează laserul?, Pisica lui Schrödinger este vie sau moartă?, Din ce este construită lumea?, Este posibilă teleportarea?.

“Cartea profesorului Traian Anghel este o îmbinare perfectă între povești și ecuații. Poveștile alese atrag cititorul. Sunt lucruri pe care toți vrem să le știm: de ce nu putem depăși viteza luminii, ce este pisica lui Schrödinger sau dacă este posibilă teleportarea. Răspunsurile sunt prezentate sub o formă atrăgătoare, iar poveștile construite sunt cursive și atractive.


Dar profesorul Traian Anghel nu se oprește la povești, ci face legătura cu ecuațiile care descriu fenomenele, introducând matematica acolo unde este nevoie. Prin aceasta, cartea de față este un instrument foarte util nu numai pentru cei interesați de alcătuirea lumii în care trăim, dar și pentru elevii și profesorii care vor să înțeleagă fenomenele în limbajul lor natural, care este matematica.” - Dr. Cristian Presura – cercetător științific Philips Research, Olanda

Detalii produs
Despre Traian Anghel
Traian Anghel
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Traian Anghel inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Traian Anghel se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Traian Anghel. Fiecare carte scrisa de Traian Anghel este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Traian Anghel in categoria Traian Anghel astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Din ce este construită lumea
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-14.9%
Din ce este construită lumea

Din ce este construită lumea

PRP: 76.9 Lei 65.41 Lei
PRP: 76.9 Lei

65.41 Lei