Ion MOLDOVEANU

Sbor peste ape

PRP: 35 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
33.2 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Sbor peste ape

Număr pagini
312
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Ion MOLDOVEANU
Anul publicării
2018
ISBN
9786067972696

Rezumat Sbor peste ape - Ion MOLDOVEANU

Talent real, sensibilitate artistica dintre cele mai autentice, Ion Moldoveanu e o pierdere simtita pentru inflorirea literara ardeleneasca de azi. (Ion Agarbiceanu) Regretat sincer de colegii de generatie, comentat cu afectiva pretuire de critici si istorici literari din generatia interbelica si actuala care au relevat virtutile artistice ale creatiei sale, Ion Moldoveanu, mai ales prin cateva poezii antologice, ramane un nume reprezentativ in poezia ardeleana interbelica si un poet autentic in lirica romaneasca. (Ion Buzasi) Ion Moldoveanu s-a nascut la Lechinta, in judetul Bistrita-Nasaud. A murit la varsta de 26 de ani la Cluj. Gratie unor prieteni devotati de la revista Symposion, lasa posteritatii o remarcabila carte de poezie intitulata „Sbor peste ape”, „un volum plin de presentimentul sfarsitului”, dupa cum scrie Ion Breazu in Literatura Transilvaniei. Poezia lui Ion Moldoveanu s-a bucurat de aprecieri critice favorabile, elogioase. Au scris deopotriva despre autor si poezie, de-a lungul anilor (e adevarat, sporadic), poeti, eseisti, prozatori, critici si istorici literari importanti. Amintesc, selectiv, cativa: Radu Stanca, Ion Agarbiceanu, Perpessicius, Mihai Beniuc, Al. Piru, V. Fanache, Florin Manolescu, Victor Papilian, Lucian Valea, Nae Antonescu, George Sbarcea, Ion Apostol Popescu, Ion Buzasi, George Popa. E de notat si faptul ca, in anul mortii poetului, marele istoric Nicolae Iorga a publicat in revista sa Cuget clar poezia „Pamanteana trecere”. Din pacate, in momentul de fata, poetul este, pur si simplu, uitat. Singurul istoric literar care si-a adus aminte de el a fost Nicolae Scurtu, care n-a ezitat sa-l numeasca, in 2013, in Romania literara, „unul dintre poetii insemnati ai Transilvaniei”. Incercam, prin aceasta antologie, sa recuperam nu numai poezia, dar si cateva dintre textele critice/evocatoare despre Ion Moldoveanu; sa-l redam spatiului natal si sa atragem atentia istoricilor literari, si nu numai lor, ca literatura Transilvaniei, de dinainte si de dupa Marea Unire, este o mina de aur care trebuie urgent, mai ales in acest An Centenar, redeschisa, redescoperita. Avem in fata, cum ar zice Mircea Zaciu: „Ca o imensa scena, Transilvania...” (Ioan Pintea)

Detalii produs
Despre Ion MOLDOVEANU
Ion MOLDOVEANU
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Ion MOLDOVEANU inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Ion MOLDOVEANU se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Ion MOLDOVEANU. Fiecare carte scrisa de Ion MOLDOVEANU este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Ion MOLDOVEANU in categoria Ion MOLDOVEANU astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 35 Lei

33.2 Lei