PRP: 30 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
29.1 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Povesti despre Cluj Vol. 6

Format
130x200
Număr pagini
208
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Tudor SĂLĂGEAN,
Victor Eugen SALCĂ,
Sebastian Iacob MOGA
Anul publicării
2020
ISBN
9786067975857

Rezumat Povesti despre Cluj Vol. 6 - Sebastian Iacob MOGA, Victor Eugen SALCĂ, Tudor SĂLĂGEAN

Primele scoli ale Ordinului Iezuit au fost destinate educarii propriilor membri. Dar succesul lor din punct de vedere didactic si posibilitatile existente in aceste institutii in vederea prozelitismului catolic au convins Ordinul sa primeasca tineri din afara sa, chiar pe cei de alta confesiune (protestanti si ortodocsi). In cateva decenii, iezuitii au creat o retea de scoli in intreaga Europa, dar si in coloniile de peste mari, in care ofereau, gratuit, cea mai buna educatie din epoca. Era primul sistem de invatamant la nivel mondial, unitar din punct de vedere al programei scolare, al structurii de organizare institutionala, al autorilor studiati, al pregatirii cadrelor didactice. Teoretic, nivelul de cunostinte al unui absolvent de scoala iezuita din Franta trebuia sa fie similar cu cel al unuia din Transilvania sau din Peru. - Lukacs Jozsef La Cluj s-a nascut un singur principe, iar numele sau a fost Stefan Bocskai. In mod surprinzator, casa in care acesta a vazut lumina zilei este invecinata cu cea in care a avut loc nasterea marelui rege Matia Corvin, celalalt cap incoronat originar din acest oras. Bocskai insusi era mandru de vecinatatea dintre cele doua case. Foarte interesant este faptul ca atat Matia Corvin, cat si Stefan Bocskai au ajuns sa vina pe lume la Cluj mai degraba din intamplare. [...] Cu toate acestea, asemeni lui Matia Corvin, Stefan Bocskai a fost si el mandru de originea sa clujeana si a incurajat initiativa conducerii orasului de a transforma casa in care vazuse lumina zilei intr-un monument al memoriei sale, impodobit cu blazonul sau princiar si cu o ampla inscriptie. - Tudor Salagean Cand ma pregateam sa dau startul unei vieti asa cum visasem, inceputul de toamna blanda, cu racoare dimineata si caldura la pranz, s-a sfarsit brusc intr-o dupa-amiaza de joi, cand peste oras s-a prabusit ploaia. Nu doar ploaia in sine a cazut atunci, ci practic am vazut cu ochii mei cum peste Cluj s-a prabusit un nou Cluj, cladire cu cladire, un oras in oglinda, dar mult mai posomorat, mult mai friguros, cu culori sterse si vant care sfasie pielea. Drumurile facute cu mare placere dimineata, spre lucru, s-au transformat, incet-incet, in singurele excursii posibile, in care trebuia sa fiu din ce in ce mai infofolita, pentru ca amaratul meu corp venit din sud, tanjitor dupa caldura, nu intelegea ce se intampla in jur. - Lavinia Balulescu

Detalii produs
Despre Sebastian Iacob MOGA
Sebastian Iacob MOGA
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Sebastian Iacob MOGA inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Sebastian Iacob MOGA se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Sebastian Iacob MOGA. Fiecare carte scrisa de Sebastian Iacob MOGA este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Sebastian Iacob MOGA in categoria Sebastian Iacob MOGA astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Victor Eugen SALCĂ
 Victor Eugen SALCĂ
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Victor Eugen SALCĂ inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Victor Eugen SALCĂ se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Victor Eugen SALCĂ. Fiecare carte scrisa de Victor Eugen SALCĂ este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Victor Eugen SALCĂ in categoria Victor Eugen SALCĂ astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Tudor SĂLĂGEAN
 Tudor SĂLĂGEAN
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Tudor SĂLĂGEAN inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Tudor SĂLĂGEAN se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Tudor SĂLĂGEAN. Fiecare carte scrisa de Tudor SĂLĂGEAN este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Tudor SĂLĂGEAN in categoria Tudor SĂLĂGEAN astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-3%
Povesti despre Cluj Vol. 2

Povesti despre Cluj Vol. 2

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 1

Povesti despre Cluj Vol. 1

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Francmasoni si patrioti

Francmasoni si patrioti

PRP: 40 Lei 38.8 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 6

Povesti despre Cluj Vol. 6

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 3

Povesti despre Cluj Vol. 3

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 4

Povesti despre Cluj Vol. 4

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 7

Povesti despre Cluj Vol. 7

PRP: 35 Lei 33.95 Lei

Alte carti din categoriile: Istorie, Istoria romanilor

-15%
Sfârșitul șoaptelor

Sfârșitul șoaptelor

PRP: 49.9 Lei 42.41 Lei
Tratatul de la Trianon

Tratatul de la Trianon

35 Lei
-15%
Scurta istorie a romanilor

Scurta istorie a romanilor

PRP: 49.99 Lei 42.5 Lei
-15%
Enigma Pacepa

Enigma Pacepa

PRP: 50 Lei 42.5 Lei
-15%
Istoria Romaniei

Istoria Romaniei

PRP: 54.7 Lei 46.5 Lei
Nou
-20%
Marile petreceri ale romanilor

Marile petreceri ale romanilor

PRP: 59.9 Lei 47.92 Lei
Nou
-10%
-15%
-15%
Istoria armatei romane

Istoria armatei romane

PRP: 35 Lei 29.75 Lei
Nou
-16.1%
Din vremea lui Tudor

Din vremea lui Tudor

PRP: 149 Lei 125 Lei
PRP: 30 Lei

29.1 Lei