PRP: 30 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
29.1 Lei
Produs indisponibil

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Povesti despre Cluj Vol. 3

Format
130x200
Număr pagini
248
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Tudor SĂLĂGEAN,
Victor Eugen SALCĂ,
Sebastian Iacob MOGA
Anul publicării
2017
ISBN
9786067971880

Rezumat Povesti despre Cluj Vol. 3 - Tudor SĂLĂGEAN, Victor Eugen SALCĂ, Sebastian Iacob MOGA

Dupa ce esuase in incercarea de-a cuceri Sibiul, unde se intarise pretendentul sustinut de turci, Acatiu Barcsai, Gheorghe Rakoczi al II-lea se retrage spre Campia Transilvaniei, fiind ingrijorat de noua invazie. Dupa un scurt popas pe terenul de mustra de la Someseni, principele a intrat in Cluj si a poruncit de indata ca portile sa fie pazite de trabantii sai, [...] pricinuind orasului mari silnicii si neajunsuri, asa cum scrie cronicarul Georg Kraus. Apoi, cu gandul la o confruntare decisiva cu dusmanii, isi concentreaza fortele pe ratul dintre localitatile Gilau si Floresti, pe malul drept al Somesului Mic, pe un ses frumos, spre pieirea lui, dar spre marele folos si noroc al dusmanului. - Gabriel-Virgil Rusu Am mers inainte sprijiniti de voi, cei care iubiti Clujul, si iata ca Povestile despre Cluj au ajuns in anul 2017, la a patra editie si la al treilea volum. Rolul povestilor nu este acela de a ne ajuta sa traim intr-un trecut idealizat, ci de a ne ajuta sa intelegem prezentul. Si abia atunci cand intelegem, putem spune ca iubim Clujul. Aceasta nu este o carte istorica in purul sau sens, iar noi, membrii Asociatiei „Vechiul Cluj”, nu suntem istorici. Pentru noi, istoria nu inseamna numai schimbari politice, teritoriale si lupte. Inseamna si descoperiri tehnice, arhitecti si cladirile lor, ce au mancat oamenii, ce viata culturala au avut, ce evenimente deosebite au avut loc in oras, de la epidemii la vizite imperiale. Fiti pregatiti, asadar, sa faceti cunostinta cu Clujul! - Victor-Eugen Salca Nicolae Iorga, remarcabil cunoscator al epocii lui Mihai Viteazul si al izvoarelor referitoare la aceasta, il caracterizeaza pe Basta ca fiind un „om rau, dar bun general”. Opinie evident partinitoare, care nu a afectat insa judecata acestuia asupra valorii operei sale militare. Semnificative in acest sens sunt lectiile tinute de Iorga la Scoala de Razboi, in anul 1937, publicate in 1943 sub titlul Oameni reprezentativi in purtarea razboaielor, in care lui Basta ii este dedicata o prelegere speciala, alaturi de alti opt mari comandanti militari ai tuturor timpurilor: Alexandru cel Mare, Hannibal, Marius, Agricola, Carol cel Mare, Ludovic al IX-lea, Bertrand du Guesclin si Gustav Adolf. - Tudor Salagean

Detalii produs
Despre Tudor SĂLĂGEAN
 Tudor SĂLĂGEAN
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Tudor SĂLĂGEAN inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Tudor SĂLĂGEAN se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Tudor SĂLĂGEAN. Fiecare carte scrisa de Tudor SĂLĂGEAN este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Tudor SĂLĂGEAN in categoria Tudor SĂLĂGEAN astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Victor Eugen SALCĂ
 Victor Eugen SALCĂ
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Victor Eugen SALCĂ inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Victor Eugen SALCĂ se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Victor Eugen SALCĂ. Fiecare carte scrisa de Victor Eugen SALCĂ este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Victor Eugen SALCĂ in categoria Victor Eugen SALCĂ astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Sebastian Iacob MOGA
Sebastian Iacob MOGA
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Sebastian Iacob MOGA inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Sebastian Iacob MOGA se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Sebastian Iacob MOGA. Fiecare carte scrisa de Sebastian Iacob MOGA este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Sebastian Iacob MOGA in categoria Sebastian Iacob MOGA astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-3%
Povesti despre Cluj Vol. 2

Povesti despre Cluj Vol. 2

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 1

Povesti despre Cluj Vol. 1

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 6

Povesti despre Cluj Vol. 6

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 3

Povesti despre Cluj Vol. 3

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 4

Povesti despre Cluj Vol. 4

PRP: 30 Lei 29.1 Lei
-3%
Povesti despre Cluj Vol. 7

Povesti despre Cluj Vol. 7

PRP: 35 Lei 33.95 Lei
-3%
Francmasoni si patrioti

Francmasoni si patrioti

PRP: 40 Lei 38.8 Lei
PRP: 30 Lei

29.1 Lei