Horatiu Malaele

Pachet Povestile lui Horatiu Malaele

PRP: 122 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
69 Lei

„Scriitorul Mălăele trebuie recuperat, smuls din sala cu aplauze și îmbrâncit în brațele literaturii, acolo unde talentul lui strălucește cel puțin la fel de tare.” – Doru Bucșu


Dincolo de universurile miraculoase din poveștile sale, descoperim creativitatea cel puțin la fel de miraculoasă a lui Horațiu Mălăele, creator desăvârșit de roluri și de lumi. 

„Scriitorul Mălăele trebuie recuperat, smuls din sala cu aplauze și îmbrâncit în brațele literaturii, acolo unde talentul lui strălucește cel puțin la fel de tare.” – Doru Bucșu


Dincolo de universurile miraculoase din poveștile sale, descoperim creativitatea cel puțin la fel de miraculoasă a lui Horațiu Mălăele, creator desăvârșit de roluri și de lumi. 

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - O poveste cam ciudata si alte doua povestiri

Dimensiune
110x180
Număr pagini
64
Editura
Bookzone
Autor
Horatiu Malaele
Anul publicării
2022
ISBN
9786069748794
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Povestile lui Horatiu Malaele - Horatiu Malaele

Rezumat Tristețea ploilor - Horațiu Mălăele


O moarte care nu este moarte.


O viață care nu este viață.


Și o iubire care este de fapt totul.


În „Tristețea ploilor”, Horațiu Mălăele se joacă cu frazele și cuvintele cu aceeași ușurință cu cu care se joacă pe scenă cu emoțiile. Astfel, el reușește să redea drama unui personaj paradoxal, un bătrân tânăr, lord însingurat al unei lumi care mai trăiește doar în amintirea sa: Parisul anilor 1930.

O carte în care prezentul și trecutul se împletesc, iar contururile realității se pierd lăsând locul posibilităților infinite ale halucinației și visului, „Tristețea Ploilor” smulge de sub roțile istoriei un oraș al luminilor, al artei și al iubirilor fulgerătoare, oferind cititorilor șansa să descopere o nouă fațetă a prozatorului Horațiu Mălăele, creator desăvârșit de personaje și de lumi.


„Vara lui ’38 fusese fierbinte, neprietenoasă. Toamna, ca de fiecare dată, un dar ceresc. Ceața dimineților, străzile îngropate în frunze galben-aurii sau roșii ca amurgul, singurătatea platanilor, fumul castanelor coapte, tristețea ploilor fac din Paris locul miraculos în care viața te ajută să umbli la braț cu nostalgia.”


Destinul îl poartă pe Titu din mahalalele marcate de sărăcie și cruzime ale Bucureștiului interbelic într-un Paris învăluit în promisiunile tinereții și ale iubirii. Centagenar, el își trăiește ultimele zile la granița dintre realitate și halucinație, cufundat în amintiri și regrete. Prin ochii săi încărcați de nostalgie, cititorii sunt invitați să descopere tot farmecul boemei pariziene din pragul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și drama unei vieți netrăite, a unui univers pierdut pentru totdeauna în negura vremii.


Rezumat Tehomir - Horațiu Mălăele


Când apusul îi face umbra tot mai lungă și viața începe să aparțină imprevizibilului, omul se apucă, din tainice motive, să lase cui va dori mărturii ale trecerii lui. Oaie temătoare, aparținătoare turmei, fac și eu același lucru, smulgând din temnițele ucigașe ale memoriei această poveste din vremea unei copilării miraculoase, trăită în mocirla unei lumi aflate la răscruce. Nu vă îndoiți, tot ceea ce veți citi s-a întâmplat aievea!” - Horațiu Mălăele


Tehomirul lui Horațiu Mălăele este o lume în care legendele prind viață, unde semnele nefaste și evenimentele miraculoase anunță prefacerile dureroase prin care vor trece sătenii atunci când Istoria neîndurătoare le va bate la poartă, aducând schimbări și suferință. În acest sat îngropat între dealuri și tradiții, prezența fantasticului este singurul lucru care îi mai poate face pe oameni să uite de răul cel mare, lacom și nevăzut, ce stă la pândă, cu ochii pe pământurile lor.


Însă vraja Tehomirului se risipește sub presiunea terorii anilor '50, iar odată cu dezvrăjirea sa, protagonistul lasă în urmă ultimele vestigii ale copilăriei.


Rezumat O poveste cam ciudata si alte doua povestiri - Horatiu Malaele

 

Drama personajelor lui Horațiu Mălăele se naște la intersecția dintre real și fantastic. Prin puterea imaginației sale prodigioase, autorul celor 3 povestiri transformă o boală misterioasă, o gară uitată de vreme și o bucată de tencuială însângerată în simboluri care îți rămân multă vreme în minte. În proza sa, nu există semnificații exacte, doar o infinitate de posibilități și interpretări. Eroii solitari conturați de Mălăele sunt prizonierii unei lumi în care domnește ambiguitatea, dezvăluindu-și secretele treptat, la fiecare nouă lectură. Artistul creează o adevărată bijuterie literară, concentrând un întreg univers plin de mister într-un volum de buzunar.


Fragmente:


„Parisul sfârșitului de an ’37, cu toate plăcutele lui capcane, era mult mai excitant. Prin cafenele și baruri, fără să-i cauți, îi puteai zări pe Chagall, Miró sau Giacometti. Americanii, Hemingway, Orwell și Fitzgerald, pe muzică de jazz, ridicau baricade împotriva războiului civil din Spania, în timp ce, în rue des Grands Augustins, Picasso termina celebrul tablou Guernica pentru a-l expune la Expoziția

Universală. În același timp, Dalí cu o mână își arcuia mustața, cu alta mângâia creștetul Galei, iar cu cealaltă semna tabloul Lebede reflectându-se ca elefanți. Dimineața devreme, Joyce irlandezul putea fi zărit trecând îngândurat pe sub zidurile catedralei Notre-Dame cu două baghete în mână. Pe unde apucau, dadaiștii se duelau cu suprarealiștii, literații cu literații, teatrofilii cu teatrofagii, revolte, scandaluri și tot bâlciul anilor nebuni. Reprezentația orașului mi s-a părut înmiit mai folositoare decât programa și didacticismul.” - Tristețea ploilor


„Îmbrăcat într-un cămeșoi simplu, bătrânul observă uluiala noastră. Dispăru câteva secunde în întunericul camerei și reveni îndesându-și pe cap cu amândouă mâinile coroana regală, ca să vedem și noi, rătăciții rătăciților, uluiții uluiților, o dată pentru totdeauna, care-i simbolul autorității absolute și cine-i regele nostru de ieri, de azi și de-a pururi.

Orga se opri sfâșietor și o liniște ca dinaintea facerii lumii îi luă locul, anume parcă să-l salute și ea pe nemuritorul suveran al palatului luminii, în această trecere prin apele văzduhului.” - Tehomir


„Era deja seară. Se așeză în scaunul mesei și încercă lucid să cântărească lucrurile. Amintirea zilei se întinse pe el materială și lipicioasă. Nu știa dacă, în situația lui, n-ar fi bine să meargă totuși la un doctor. Dar ce fel de doctor? Ortoped, neurolog, psihiatru? Sau poate ar fi mai bine să povestească totul la poliţie? Gândi, în cele din urmă, că noaptea e un sfetnic bun și că va hotărî dimineață ce și încotro. Merse la bucătărie, își făcu un ceai, își luă medicamentele, stinse lumina și, pentru că întunericul i se păru apăsător, lăsă becul aprins la baie și ușa întredeschisă. Se asigură că mâna e bine legată, se întinse în pat dezbrăcat, trase peste el pătura cea groasă și se culcă liniștit și într-un fel împăcat, fără a bănui nicio clipă că aceasta urma să fie cea mai halucinantă noapte a vieții lui.

Pereții camerei se apropiară, tavanul atinse podeaua, totul se adună într-un cerc rotitor care fugi într-un punct, apoi reveni imens, planetar, un Pământ între Pământuri, cu nemaivăzute plante, animale și păsări, iar cerul avea culoarea valàry, culoare rară, inaccesibilă oamenilor. Eliad plană prin aerul rarefiat al acestui univers edenic, intră apoi prin ochiul bogat împodobit al unei lucarne și se opri în mijlocul unei camere nemobilate.” – O poveste cam ciudată

 

„Vreau să vă fie limpede de la bun început: eu, Florin Piersic, n-am memorii, ci am MEMORIE! Tot ce veți citi în paginile ce urmează nu sunt Memoriile lui Florin Piersic. De ce nu-mi place cuvântul memorii? E prea prețios, prea pretențios, prea nu seamănă cu mine, prea sună a sfârșit de profesie, prea sobru, prea academic, prea „mi-am pus uneltele în cui”. Eu doresc să fiu foarte sincer, fără făcături, de aceea n-am vrut un subtitlu atât de pompos, de important. Și apoi, eu vreau să scriu mult, foarte mult despre alții, despre cei care au jucat roluri principale, secundare sau chiar episodice în viața mea, iar eu să fiu a cincea lebădă – cel care mai mult ascultă și înregistrează ce spun şi trăiesc alții. Deci cartea asta ar trebui să se numească Despre bucuriile, și speranțele, și tristețile, și prietenii, şi neprietenii lui… Florin Piersic” – Viața este o poveste…

Detalii produse
Despre Horatiu Malaele
Horatiu Malaele
Biografie
Când m-am născut, nu erau semne de vreo reușită a mea în viață. Aveam un strabism pronunțat, eram dislexic și de-abia citeam, toți cei din jur – profesori și copii – râdeau de mine, eram numit „prostu’clasei, în pauză mi se lipeau pe spate bilete cu apelativul ăsta, mi se spunea mereu că desenez urât și atunci nu prea am mai desenat. Eram în suferință. Înțelesesem că sunt prost, urât, și că nu sunt bun de nimic. Apoi, în clasa a V-a, a venit un profesor care mi-a văzut un desen ascuns și a vorbit puțin cu mine, La urmă, m-a privit direct în ochi și mi-a spus clar: «Tu ești un geniu». Iar eu am început să fiu.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.75

8 recenzii

5 stele

6

4 stele

2

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


A

Arthur S

Lectura este una destul de greuță, însă fiind o operă scrisă de Mălăele, nu ai cum să nu te aștepți. Poveste capătă sens pe parcurs . Parisul anilor '30 , văzut prin ochii protagonistului, este fascinant .

Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor

0

Răspunde

Comentarii(0)

S

Sandra Mele

Recomand celor care sunt deschiși să exploreze temele complexe despre existența umană.

Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Amalia Baciu

Strong and profound short stories, apparently unfinished that somehow seems to finish in your mind days after reading it. Amazing how Horatiu in his unique and different way captures your mind complicating your thoughts.

Recenzie pentru cartea O poveste cam ciudata si alte doua povestiri

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Catalin Dinu

Recomand foarte călduros volumul!

Volumul cuprinde trei povestiri, cam de același nivel narativo-stilistic (foarte, foarte bun). Una dintre povestiri are cam 40 de pagini (format foarte mic), celelalte două sunt, practic, mici crochiuri, de câteva pagini fiecare (sub 10). Am încercat (și reușit, în bună parte, pe alocuri) să mi-l închipui pe naratorul Horațiu Mălăiele citindu-mi aceste nuvele. Fiecărui român (aproape) i se naște numaidecât, în minte, o imagine a lui Horatiu Mălăiele, atunci când îl aude (sau citește, aș îndrăzni să spun). Toate aceste imagini sunt total diferite între ele, având însă toate o rădăcină comună, în imaginar, dincolo de crusta realului palpabil. Horațiu Mălăele scrie ca un super-meseriaș al scrisului (are un fel de ars poetica ce ar putea fi deconstruită, citind doar câteva zeci de pagini din toată opera lui), iar detaliile prezente, de o mare finețe, folosite în închegarea și consolidarea rapidă a personajelor, arată în ce fel sunt extrem de ascuțite simțurile oamenilor scenei. Aceștia (iar Horațiu Mălăele e unom de scenă fantastic) au puterea și abilitățile necesare pentru a deconstui, non-distructiv, în principal, emoții din script uri , pe care apoi le re- construiesc de o manieră foarte profesionistă, încât să nu se mai vadă nicio urmă a vreunei cusături. Micile proze ale lui Horațiu Mălăele sunt superbe - suprb scrise și, mai ales, extrem de umane (pe mine această parte din urmă m-a umplut de emoție, în destule rânduri).

Recenzie pentru cartea O poveste cam ciudata si alte doua povestiri

1

Răspunde

Comentarii(0)

R

Rodica Pușcașu

Încă o dovadă a faptului că esențele tari stau în sticluțe mici. O carte cu alura unei bijuterii!

Recenzie pentru cartea O poveste cam ciudata si alte doua povestiri

0

Răspunde

Comentarii(0)

De la același autor

-7%
HoARTiu Malaele

HoARTiu Malaele

PRP: 77 Lei 71.61 Lei
BestSeller
-49%
Poezii si vorbe-n vant

Poezii si vorbe-n vant

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
Nou
-20.5%
Tristețea ploilor

Tristețea ploilor

PRP: 44 Lei 35 Lei
BestSeller
-49%
Nou
-25.6%
Tehomir

Tehomir

PRP: 39 Lei 29 Lei
-59.4%
Ecoul iubirii

Ecoul iubirii

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
BestSeller
Scrisoare
-21.2%
-49%
M-a înșelat, acum ce fac?

M-a înșelat, acum ce fac?

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-62.3%
Pachet Ciocniri cu scântei

Pachet Ciocniri cu scântei

PRP: 98 Lei 36.9 Lei
Scrisoare
Fluturi Vol. 4

Fluturi Vol. 4

59.9 Lei
-49%
Plină de pasiune

Plină de pasiune

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-59.4%
-9.3%
BestSeller
-71.2%
Malakai - Un altfel de final

Malakai - Un altfel de final

PRP: 69 Lei 19.9 Lei
BestSeller
-59.4%
Vorbeste cu mine

Vorbeste cu mine

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-49%
Eu, o  mama (im)perfecta?

Eu, o mama (im)perfecta?

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
BestSeller
-62.3%
BestSeller
-25%
Până la sfârșit

Până la sfârșit

PRP: 60 Lei 45 Lei
BestSeller
-59.4%
Hai sa ne prefacem si azi

Hai sa ne prefacem si azi

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
BestSeller
-70.4%

Cumparate impreuna cu Pachet Povestile lui Horatiu Malaele

BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
-17%
Singuratatea unei femei

Singuratatea unei femei

PRP: 30 Lei 24.9 Lei
Nou
-20%
Dovezi ale vieții de apoi

Dovezi ale vieții de apoi

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-18.4%
Oameni ultraprocesați

Oameni ultraprocesați

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-15.4%
BestSeller
-16.7%
BestSeller
-59.4%
-36.5%
Pachet Lisa See

Pachet Lisa See

PRP: 110 Lei 69.9 Lei
-66.8%
Showman

Showman

PRP: 59.9 Lei 19.9 Lei
Transport
gratuit
BestSeller
-33.1%
Pachet Femei neînvinse

Pachet Femei neînvinse

PRP: 147.9 Lei 99 Lei
BestSeller
-20%
BestSeller
-34.1%
Hardcover
Autograf
-16.9%
Nou
-33.7%
-49%
BestSeller
-18.4%
-10%
Atomic Habits

Atomic Habits

PRP: 65 Lei 58.5 Lei
Transport
gratuit
BestSeller
-33.4%
Pachet Iubire Dumnezeiască

Pachet Iubire Dumnezeiască

PRP: 149.9 Lei 99.9 Lei
Nou
-18.4%
Sănătatea mușchilor

Sănătatea mușchilor

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
Nou
-18.4%
Nu mai e ca la început?

Nu mai e ca la început?

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
PRP: 122 Lei

69 Lei