Sue Brierley

LEOAICA

Povestea extraordinară a mamei lui Saroo, eroina interpretată de Nicole Kidman în filmul fenomen Lion
PRP: 39 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
29 Lei

Descoperă o poveste înduioșătoare despre devotament și maternitate, relatată din perspectiva lui Sue Brierley, mama adoptivă a lui Saroo, eroul bestsellerului Lion: Drumul spre acasă și al filmului nominalizat la Oscar Lion.

 

Leoaica e povestea ei și a mamelor de pretutindeni, povestea iubirii, a devotamentului, a dăruirii şi a curajului lor. O carte care ne amintește că în fiecare femeie se ascunde o leoaică gata să-și apere puiul.

Descoperă o poveste înduioșătoare despre devotament și maternitate, relatată din perspectiva lui Sue Brierley, mama adoptivă a lui Saroo, eroul bestsellerului Lion: Drumul spre acasă și al filmului nominalizat la Oscar Lion.

 

Leoaica e povestea ei și a mamelor de pretutindeni, povestea iubirii, a devotamentului, a dăruirii şi a curajului lor. O carte care ne amintește că în fiecare femeie se ascunde o leoaică gata să-și apere puiul.

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații LEOAICA

Format
130x200
Număr pagini
280
Editura
Bookzone
Autor
Sue Brierley
Anul publicării
2023
ISBN
9786069748992

Rezumat LEOAICA - Sue Brierley

Lion: Drumul până acasă al lui Saroo Brierley, care și-a găsit micul sat din India cu ajutorul aplicației Google Earth, a devenit un bestseller internațional și a inspirat filmul nominalizat la Oscar Lion.

 

Povestea mamei lui adoptive, Sue, care a apărut în viața lui din îndepărtata Tasmanie, e o completare și un revers al monedei. Cum a ajuns o femeie să renunțe la șansa de a avea propriii copii și să ofere o șansă copiilor care nu au primit nici una de la părinții lor?

 

Unul dintre răspunsuri ar fi că nici Sue nu a primit o șansă reală de la părinții ei. Fiica unui alcoolic violent ale cărui afaceri îndoielnice au falimentat familia, tânăra a crescut în izolare geografică și emoțională. După ce s-a măritat și a scăpat din mediul abuziv de acasă, ea a decis să devină mama de care și ea a avut atât de mare nevoie.

 

Nu avea de unde să știe că, 25 de ani mai târziu, rolul ei va fi jucat pe ecran de o altă mamă care a decis să adopte: Nicole Kidman. 


Recenzii:

 

„Emoționantă și tulburătoare, Leoaica explorează mitul maternității, modul în care familiile se formează în diverse moduri, și căile prin care iubirea și perseverența ne pot aduce împreună. E o lectură fascinantă, pe care n-am putut-o lăsa din mână.” 

Better Reading Australia

 

„Acum, Sue Brierley şi-a lansat propria carte. Lioness e povestea unei copilării traumatizante, devastate de sărăcie, din Tasmania rurală; a deciziei de a adopta doi băieţi din India, şi, desigur, a relaţiei cu Nicole Kidman, care a interpretat-o cu atâta pasiune în filmul "Lion" şi care are doi copii adoptivi la rândul ei.”  The Guardian

 

„Tensiunea de acasă a dus-o până în punctul căderii mintale. La vârsta de 12 ani, extenuată şi subnutrită, a avut o viziune - a unui copil frumos cu pielea brună care venea spre ea.

A fost un moment de nebunie, nu ai cum s-o spui mai amabil, spune ea. Şi totuşi, acel moment a fost salvarea ei.

"Când am avut ceea ce numesc prăbuşirea mea şi acea viziune, viaţa mea era teribil de urâtă, dar am avut o opţiune. Puteam să mă las strivită, să mă transform într-o slugarnică inutilă, sau puteam să dau lovitura şi să încep o viaţă mai bună", spune ea cu ochii scăpărând de hotărâre.”

The Sidney Morning Herald.

 

„Începând cu copilăria devastată de sărăcie a lui Sue şi până la dragostea faţă de John Brierley şi decizia lor de a adopta în loc de a avea copii biologici, Leoaica explorează birocraţia, dificultăţile şi victoriile adopţiei internaţionale, inclusiv traseul complicat spre adopţia celui de-al doilea fiu, Mantosh, şi a modul în care traumele îndurate de acesta i-au afectat abilitatea de a se integra în familie.”

Canberra Times 

Fragment din carte

Imediat după 10:15 p.m., în încăpere s-a lăsat liniștea, și atunci, brusc, l-am văzut pe Saroo! Timpul s-a oprit în loc. Toate lucrurile din fundal s-au estompat când în fața noastră a apărut copilul nostru, în carne și oase. Era uluitor de frumos, cu ochii lui căprui mari și cu picioarele subțirele. Din clipa în care a intrat pe ușă, în tricoul lui deosebit, având inscripționate pe el o hartă a Insulei Apple și cuvântul „Tasmania”, a fost dragoste la prima vedere. Însoțitoarea lui Saroo l-a condus la noi, într-un colț liniștit al încăperii, pentru a face primele prezentări. Eu simțeam nevoia să sar în sus și să țip, dar bunul-simț a ieșit învingător. John i-a strâns mâna lui Saroo cu un aer serios, iar eu l-am îmbrățișat. Am văzut că avea în mână o bucată mare de ciocolată topită, ceea ce însemna că nu putea lua ursul koala de jucărie pe care i-l aduseserăm, așa că a trebuit să-l curăț repede. El mi-a întins mâna ca să i-o șterg. Era primul meu gest în calitate de mamă. În acel moment nu prea mi-am dat seama, pentru că vocea lui era atât de slabă, dar spunea cuvântul „Cadbury”, care pentru el însemna ciocolată. Când i-am terminat de curățat mâna, Saroo a apucat fericit ursul koala și i l-a arătat unui mic prieten care venise odată cu el. Trecuserăm oarecum de primul test. Am rămas uimită când am văzut ce calmi erau copiii. Păreau să aibă o înțelepciune și o putere de înțelegere a situației mult superioare vârstei lor, mai ales dacă țineai seama de zborul lung pe care îl suportaseră. După vreo oră, sporovăiala din încăpere s-a mai liniștit. Sosise timpul ca toți proaspeții părinți să-și preia copiii de la însoțitorii lor și să-i ducă acasă. Am plecat cu lacrimi de fericire în ochi. I-am pus lui Saroo un trening peste tricou și peste pantalonii scurți, știind că afară va fi răcoare, mai ales pentru un băiețel care tocmai sosise dintr-un climat atât de cald. Și apoi, cu timiditate, am pășit în noua noastră viață: o familie de trei persoane.

Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea LEOAICA înainte de a cumpăra.
Detalii produs
  • LEOAICA LEOAICA
  • Format 130x200
  • Număr pagini 280
  • Editura Bookzone
  • Autor Sue Brierley
  • Anul publicării 2023
  • ISBN 9786069748992
  • Scor Bestseller
Despre Sue Brierley
Sue Brierley
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Sue Brierley inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Sue Brierley se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Sue Brierley. Fiecare carte scrisa de Sue Brierley este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Sue Brierley in categoria Sue Brierley astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
LEOAICA
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.8

5 recenzii

5 stele

4

4 stele

1

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


A

Antonia

O poveste tare frumoasă

Ea observă luptele cu adopția, în special adopția în străinătate și modul în care aceasta poate varia în interiorul Australiei de la stat la stat. Povestea fiului ei Saroo este una excepțională, în sensul că el și-a putut găsi familia originală după ce s-a pierdut departe de casă în copilărie și apoi și-a găsit calea înapoi ca adult folosind Google Earth.

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Irina

Mi s-a părut destul de fascinant să citesc despre trecutul ei - de la copilăria ei tulbure până la căsătoria ei și adoptarea lui Saroo și Mantosh.

0

Răspunde

Comentarii(0)

G

Georgiana

Recomand

Detaliile educației ei mai puțin decât ideale au pus, de asemenea, accent pe determinarea ei de a deveni un părinte grijuliu. Ce scriitor curajos! Inima mare a lui Sue Brierley și empatia față de cei mai puțin norocoși strălucește în aceste memorii lăudabile.

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Andrei

Un autor bun

Experiențele ei în creșterea celor doi nu au fost întotdeauna roz și și-a scris propriile eșecuri, împreună cu cele ale „sistemului”.

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Cătălin

Sue Brierley este sinceră cu privire la dihotomia dintre încântare și frustrări pe care ea și soțul ei devotat le-au experimentat în procesele de adopție internațională, în special pentru cel de-al doilea fiu al lor. Acest lucru se realizează prin stilul direct de a scrie, fără a împopoțona povestea. Mi-a plăcut asta.

0

Răspunde

Comentarii(0)

Pachete

-29.9%
Pachet Familia Leului

Pachet Familia Leului

PRP: 127 Lei 89 Lei
-37.2%
Pachet Iubirea unei mame

Pachet Iubirea unei mame

PRP: 78 Lei 49 Lei

De la același autor

-25.6%
LEOAICA

LEOAICA

PRP: 39 Lei 29 Lei

Alte carti din categoriile: Memorii, biografii si jurnale

-49.2%
Lion: Drumul spre acasa

Lion: Drumul spre acasa

PRP: 49 Lei 24.9 Lei
Nou
-9.3%
Femeia din mine

Femeia din mine

PRP: 55 Lei 49.9 Lei
-21.2%
Nu există nu se poate!

Nu există nu se poate!

PRP: 74.9 Lei 59 Lei
-25.4%
Cele trei ADDA

Cele trei ADDA

PRP: 59 Lei 44 Lei
Hardcover
Autograf
-16.9%
BestSeller
-50.8%
-15.4%
-59.4%
-23.9%
BestSeller
-20.4%
Scrisoare
BestSeller
-40.8%
Dialogul Speranței

Dialogul Speranței

PRP: 49 Lei 29 Lei
Transport
gratuit
Hardcover
BestSeller
-13.2%
Printul Harry - Rezerva

Printul Harry - Rezerva

PRP: 99 Lei 85.9 Lei
BestSeller
-28.6%
Eu sunt 70072

Eu sunt 70072

PRP: 49 Lei 35 Lei
BestSeller
-21.8%
-30.2%
-20%
Jurnalul Annei Frank

Jurnalul Annei Frank

PRP: 54 Lei 43.2 Lei
Nou
-30%
Moasa de la Auschwitz

Moasa de la Auschwitz

PRP: 63.5 Lei 44.45 Lei
-20%

Cumparate impreuna cu LEOAICA

-49.2%
Lion: Drumul spre acasa

Lion: Drumul spre acasa

PRP: 49 Lei 24.9 Lei
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
-20.4%
Secretul menajerei

Secretul menajerei

PRP: 49 Lei 39 Lei
-40.8%
La bine și la rău

La bine și la rău

PRP: 49 Lei 29 Lei
BestSeller
-20.4%
BestSeller
-40.8%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 29 Lei
Transport
gratuit
BestSeller
-46.6%
Pachet Femei neînvinse

Pachet Femei neînvinse

PRP: 147.9 Lei 79 Lei
BestSeller
-20.4%
Atlasul copilului isteț

Atlasul copilului isteț

PRP: 49 Lei 39 Lei
Hardcover
Autograf
-16.9%
Scrisoare
BestSeller
-28.6%
Despre sensul vietii

Despre sensul vietii

PRP: 49 Lei 35 Lei
-21.2%
Nu există nu se poate!

Nu există nu se poate!

PRP: 74.9 Lei 59 Lei
-20.4%
Infern în paradis

Infern în paradis

PRP: 49 Lei 39 Lei
BestSeller
-20.4%
FĂRĂ ȚIPETE

FĂRĂ ȚIPETE

PRP: 49 Lei 39 Lei
-20.4%
Nou
-20%
Foarte bine, mulțumesc

Foarte bine, mulțumesc

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-30.9%
Pachet Rezistența feminină

Pachet Rezistența feminină

PRP: 99.8 Lei 69 Lei
BestSeller
-59.4%
Nou
-20.4%
Inimi călătoare

Inimi călătoare

PRP: 49 Lei 39 Lei
-21.3%
Tine-ti copiii aproape

Tine-ti copiii aproape

PRP: 75 Lei 59 Lei
PRP: 39 Lei

29 Lei