Jean Piaget

Probleme de psihologie genetica

Copilul si realitatea
PRP: 49 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
44.1 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Probleme de psihologie genetica

Format
130x200
Număr pagini
224
Editura
Trei
Autor
Jean Piaget
Anul publicării
2022
ISBN
9786064013712

Rezumat Probleme de psihologie genetica - Jean Piaget

După ce Jean Piaget a identificat diferitele stadii ale dezvoltării intelectuale a copilului și a indicat regulile cărora li se supune aceasta. Nimic din domeniul psihologiei — fie că vorbim despre achiziția limbajului sau despre apariția moralității infantile — nu a mai fost văzut în același mod. Descoperirile sale orientează astăzi toate activitățile de cercetare, constituie baza pe care se clădește orice formă de educație nouă, inspiră orice reformă serioasă a învățământului. În volumul de față cititorul va descoperi scrieri în care Piaget expune și comentează ideile de bază din principalele sale cărți într-un mod accesibil tuturor celor interesați de psihologia copilului, de creștere și dezvoltare. 


Jean Piaget a fost un psiholog, biolog, logician și filosof elvețian cunoscut pentru cercetările sale din domeniul psihologiei dezvoltării. A predat cursuri de Psihologie genetică la Universitatea din Geneva și la Sorbona (Paris) și a fondat Centrul Internațional de Epistemologie Genetică din Geneva. A scris numeroase studii și cărți despre dezvoltarea mentală și afectivă a copilului. Dintre acestea, la Editura Trei a apărut Șase studii de psihologie.


Putem distinge două aspecte în dezvoltarea intelectuală a copilului. Pe de o parte, ceea ce putem numi aspectul psihosocial, adică tot ceea ce copilul primește din exterior, învață prin transmitere familială, școlară, educativă în general; și apoi există dezvoltarea pe care o putem numi spontană, pe care o voi numi pe scurt psihologică, aceasta fiind dezvoltarea inteligenței în sine: ceea ce copilul învață singur, ce nu i‑a fost predat, ci ceea ce trebuie să descopere singur; iar acest lucru este, în esență, ceea ce reclamă mult timp.


Jean Piaget


În școlile noastre de la Geneva, predarea noțiunii de proporție elevilor se începe doar către vârsta de 11 ani. De ce nu mai devreme? Este evident că programa școlară ar fi introdus predarea proporțiilor la vârsta de 9 sau chiar de 7 ani în cazul în care copilul ar putea să o înțeleagă mai devreme. Însă e nevoie să se aștepte până la 11 ani pentru asta, deoarece această noțiune presupune nenumărate operații complexe.

Detalii produs
Despre Jean Piaget
Jean Piaget
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Jean Piaget inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Jean Piaget se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Jean Piaget. Fiecare carte scrisa de Jean Piaget este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Jean Piaget in categoria Jean Piaget astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Probleme de psihologie genetica
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-10%
PRP: 49 Lei

44.1 Lei