„Bunicii noștri nu au avut cărți de parenting și uite ce bine suntem noi acum!”
„Eu nu mă ghidez după cărți în creșterea copilului.”
„Nu înțeleg de ce există atâtea cărți despre parenting. Părinții noștri nu au avut așa ceva și totuși s-au descurcat bine.”
Ai auzit și tu astfel de afirmații, probabil, dar adevărul este că, dacă ne răspundem cu sinceritatea nouă înșine, ne vom da seama că fiecare dintre noi duce cu el un bagaj mare de frustrări, furie și resentimente pentru acele timpuri. Părinții noștri au făcut ce au putut cu ce aveau atunci la îndemână, dar este responsabilitatea noastră acum să nu trimitem mai departe înspre copiii noștri aceste comportamente.
Descoperă cărțile care te ajută să te crești cu blândețe și respect atât pe tine, ca părinte, cât și pe copilul tău.
„Bunicii noștri nu au avut cărți de parenting și uite ce bine suntem noi acum!”
„Eu nu mă ghidez după cărți în creșterea copilului.”
„Nu înțeleg de ce există atâtea cărți despre parenting. Părinții noștri nu au avut așa ceva și totuși s-au descurcat bine.”
Ai auzit și tu astfel de afirmații, probabil, dar adevărul este că, dacă ne răspundem cu sinceritatea nouă înșine, ne vom da seama că fiecare dintre noi duce cu el un bagaj mare de frustrări, furie și resentimente pentru acele timpuri. Părinții noștri au făcut ce au putut cu ce aveau atunci la îndemână, dar este responsabilitatea noastră acum să nu trimitem mai departe înspre copiii noștri aceste comportamente.
Descoperă cărțile care te ajută să te crești cu blândețe și respect atât pe tine, ca părinte, cât și pe copilul tău.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
4 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Curajul de a fi un părinte imperfect
Rezumat Pachet Greselile sunt progres - Florentina Fântânaru, Urania Cremene, Sandra O'Connor
Uneori, să fii părinte este copleșitor. Deși aspirăm să fim mereu blânzi și iubitori cu copiii noștri, realitatea ne demonstrează că nu întotdeauna suntem în stare să facem acest lucru.
Iar acest fapt nu ar trebui judecat de nimeni, pentru că nimeni nu te învață să fii mamă sau tată pentru copilul tău.
Urania Cremene dă mai departe rețeta succesului unui parenting echilibrat astfel încât să ajungi de la „Oare sunt un părinte suficient de bun?” la „Sunt cel mai bun părinte pentru copilul meu.”
Această carte te ține de mână cu blândețe pe drumul de la incertitudine, frustrare și epuizare, la siguranța că știi ce ai de făcut în relația cu copilul tău. Autoarele, Urania Cremene și Florentina Fântânaru, răspund la cele mai arzătoare întrebări ale părinților, oferind sfaturi concrete despre cum să te apropii de copilul tău, să cauți frecvența celui mic și să înveți să vorbești aceeași limba cu el astfel încât să te și asculte, nu doar să te audă. Cartea îți arată cum să îi satisfaci copilului tău cele trei nevoi de bază, astfel încât șansa ca el să ajungă cea mai bună varianta a lui în această lume să fie foarte mare.
ACEASTĂ CARTE TE AJUTĂ SĂ:
- Vrei să știi cum îți poți ajuta copilul să ajungă cea mai bună variantă a lui în această lume
- Îți dorești să știi tehnicile și metodele prin care să ai un copil echilibrat, care să devină un adult împlinit
- Vrei să crești alături de copilul tău, lucrând să devii cea mai bună versiune a ta
- Ești confuz când vine vorba de care este cel mai bun stil de a îți crește copilul
- Cauți sfaturi practice și metode testate pentru a înțelege mai bine nevoile și comportamentele copilului tău.
- Te confrunți cu nesiguranțe și întrebări legate de creșterea copilului tău.
- Îți dorești să înveți tehnici eficiente de disciplină pozitivă, care să încurajeze comportamentele dorite fără a folosi pedeapsa.
- Nu ești sigur de cum ar trebui să îi explici copilului situațiile mai dificile din viață, precum divorțul, decesul cuiva drag, anturajul problematic
- Simți că ai și tu, ca părinte, un bagaj emoțional greu pe care îl cari din propria copilărie și nu îți dorești să îl pui pe umerii copilului tău.
- Vrei să îl înveți cum să facă față realității din afara casei.
- Vrei să știi cum să îl dezlipești de la desene și să schimbi like-urile în îmbrățișări
FRAGMENT
„Aud deseori: „De ce am nevoie să învăț, doar oamenii au făcut copii dintotdeauna? De ce-mi trebuie cursuri de parenting sau puericultură?” Și focul e folosit din preistorie, dar nu înseamnă că știi să-l faci, dacă nu înveți, la fel cum nu înseamnă că știi să faci sarmale din prima, chiar dacă îți place să gătești. Sunt foarte multe lucruri pe care le luăm pe nemestecate. Pe de-o parte, confundăm instinctul cu intuiția, pe de altă parte, confundăm cunoașterea cu instinctul și intuiția. Dar diferențele dintre aceste noțiuni sunt mari.
Probabil că instinctul le ajută pe mame să-și țină bebelușii în viață. Cred că dacă lași alături de bebelușul ei o femeie care n-a mai văzut niciodată cum se îngrijesc copiii, va ști în mare ce să facă pentru el. Va avea niște semne de întrebare, dar nu va fi crunt. Totuși, e o cale lungă de aici și până să reușească acea mamă sau acel tată să-și ajute copilul să devină cea mai bună variantă a sa în această lume, iar în cazul acesta instinctul nu mai funcționează. Instinctul are legătură cu supraviețuirea, nu cu creșterea pe toate planurile sau cu dezvoltarea. Sunt lucruri foarte diferite și, fără doar și poate, sentimentul de îndoială pe care părinții îl au în relație cu ei înșiși și cu copiii se transmite mai departe copilului.”
RECENZII
„Foarte puțini părinți știu cum să crească un copil încrezător, independent, fericit, cu puternice aptitudini personale, sociale și emoționale! Cu toții ar trebui sa luăm aminte la sfaturile Uraniei!” – Lidia Andrei
„Îmi aduc aminte, în școală, învățam formule complicate la matematică, chimie, rezolvam probleme la geometrie. Dar niciodată, nimeni nu a vorbit despre - cum să rezolvăm conflictele, cum să trecem peste pierderea persoanei dragi, cum să accepți critica și multe altele. De ce nu învățam la școală cum să creștem copii, crizele de vârstă, autocunoașterea, cum să gestionăm emoțiile, unde putem merge după ajutor, ce cărți să citim…Și te trezești cu un sac de neclarități, probleme, frici, griji.” – Corina
„O carte cu foarte multe răspunsuri la miile de întrebări pe care le au părinții. Te echilibrează pe tine ca părinte în primul rând.” – Ana
„Aș fi vrut să existe mai mult de 5 stele. Este absolut genială această carte. Am citit-o pe nerăsuflate. Îmi doresc să aplic ceea ce am citit, iar asta o voi putea face doar prin exercițiu și timp. Mulțumesc, Urania Cremene! Sincer, cred că ar trebui sa primim această carte în maternitate.” – Nicoleta
Curajul de a fi un parinte imperfect - Sandra O'Connor
Un ghid complet de supraviețuire pentru noua generație de părinți
Fiecare tantrum, fiecare NU, fiecare nouă etapă a celui mic îți oferă o șansă prețioasă de a-ți observa propriile reacții și de a alege ce vrei să îi transmiți copilului tău din tot ce ai învățat din cărți, dar și de la propriii părinți.
De aceea, Dr. Sandra O'Connor îți pune la dispoziție instrumente și strategii inspirate de cele mai moderne teorii din SUA pentru te ajuta să depășești momentele dificile, să-ți recunoști imperfecțiunile și să te privești cu mai multă înțelegere și blândețe.
Descoperă cartea pe care ți-ai fi dorit să o citească și părinții tăi.
Recenzii:
„Am început să parcurg cartea Sandrei O’Connor cu sufletul la gură, convinsă fiind că voi găsi în paginile ei nu numai experiența extensivă a psihologului, a doctorului în psihologie Sandra, dar și profunzimea pe care numai lucrul în terapie cu clienții părinți și propria experiență de mamă o pot atinge. Am citit cartea atent, cu pixul și hârtia lângă mine, și mi-a depășit așteptările. [...]”
‒ Urania Cremene, autoarea programului All about parenting
„Agilă și bogată în explicații despre știința parentajului, cartea Sandrei O’Connor este o lectură binevenită în familiile românilor. Este o carte care ne face să regândim tot ce știm despre creșterea copiilor, punând în centrul atenției evoluția noastră, a îngrijitorilor. O recomand cu entuziasm și multă încredere!“
‒ Gáspár György, psihoterapeut și autor al cărții Copilul invizibil
„Una dintre fanteziile mele despre o lume mult mai bună este aceea că fiecare părinte, înainte de a deveni părinte sau imediat după ce a devenit, va face un curs de parenting și de psihologia copilului. Cartea Sandrei este un astfel de «curs». O carte pe care mi-aș dori să o parcurgă cât mai mulți părinți, de dragul și pentru sănătatea emoțională a copiilor lor.”
‒ Petronela Rotar, scriitoare și psiholog
Despre Dr. Sandra O'Connor
· Este un psiholog român care a obținut doctoratul în medicină comportamentală și psihologia sănătății în SUA.
· Este cercetător în cadrul Centrului de Dezvoltare a Copilului „Merrill Palmer”
· A absolvit programul de masterat de la Michigan School of Professional Psychology, unde s-a specializat în terapia de grup sub îndrumarea lui Irvin D. Yalom și Clark E. Moustakas.
· A urmat cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj, dar și numeroase cursuri de specializare în SUA la Michigan School of Psychology, Northcentral University, Wayne State University și Schoolcraft College
Această carte este pentru tine dacă îți dorești:
· Să construiești o relație armonioasă cu copilul tău
· Să gestionezi cu mai mult calm situațiile de criză și disconfort
· Să înțelegi mai bine reacțiile copilului tău
· Să îți recunoști imperfecțiunile și să le privești cu mai multă blândețe
· Să faci față mai ușor prezentului și să fii pregătită pentru viitor
Această carte te va ajuta să:
· Conștientizezi tiparele de comportament moștenite de la părinții tăi
· Privești obstacolele pe care le întâmpini alături de copilul tău drept oportunități de cunoaștere și autocunoaștere
· Înțelegi cum se dezvoltă copilul tău și ce așteptări poți avea de la el în diferite stadii ale dezvoltării
· Gestionezi cu calm, într-un mod conștient, micile situații de criză sau conflict
· Înveți să vorbești cu copilul tău despre divorț, război și alte subiecte dificile
· Înțelegi că părinții cresc și se dezvoltă permanent asemenea copiilor lor
Învață să te bucuri de fiecare nouă etapă alături de copilul tău
„Am scris această carte pentru a vă ajuta să vă acceptați și să vă înțelegeți, pentru a vă învăța cum să fiți părinți cu iubire de sine, care se ocrotesc și se tratează cu blândețe și pentru a vă arăta că până și specialiștii pot avea aceleași experiențe atunci când sunt părinți, ca toți ceilalți.
Nimic nu ne ferește de umanitatea noastră, iar realitatea situației este următoarea: a fi părinte este un parcurs dificil pentru toată lumea, pentru unii este dificil emoțional, pentru unii este dificil fizic, pentru unii este dificil emoțional și fizic.” - Dr. Sandra O'Connor
- Curajul de a fi un părinte imperfect
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 400
- Editura Bookzone
- Autor Sandra O'Connor
- Anul publicării 2022
- ISBN 9786303050089
- Scor Bestseller #40 în categoria Cresterea copilului#65 în categoria Carti psihologice#181 în categoria Dezvoltare personala#509 în categoria Carti
- Provocările părinților de azi
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 288
- Editura Bookzone
- Autor Urania Cremene,Florentina Fântânaru
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303052533
- Scor Bestseller #5 în categoria Cresterea copilului#6 în categoria Carti psihologice#6 în categoria Comunicare#6 în categoria Increderea in sine#20 în categoria Carti
Ingrid
Eu am trecut printr-un divorț si cartea asta a fost ca o gura de aer proaspăt! Mulțumesc, am reușit sa ii redau copilului meu fericirea pe chip!
Recenzie pentru cartea Provocările părinților de azi0
Răspunde
Comentarii(0)
Oana Melinte
Soluții concrete pentru a comunica eficient cu copii, pentru a ne asculta, pentru a ne imvunatati relația! Nota 10, recomand! 🥰
Recenzie pentru cartea Provocările părinților de azi0
Răspunde
Comentarii(0)
Diana Victoran
Nevoile emoționale ale copiilor noștri contează! Noi am primit o educație total opusă, dar citind cărțile moderne de pe piață ne putem regla atitudinea vizavi de cei mici. Recomand cartea tuturor părinților, mulțumesc!
Recenzie pentru cartea Provocările părinților de azi0
Răspunde
Comentarii(0)
Laura Vasilescu
Am citit multe cărți de parenting, dar "Provocările părinților de azi" este de departe cea mai buna!! M-a ajutat sa nu mă mai simt copleșită, ci sigură ca le ofer copiilor mei cea mai buna educație si înțelegere, iar ei se dezvolta armonios.
Recenzie pentru cartea Provocările părinților de azi0
Răspunde
Comentarii(0)
Mariana Nistor
Un ghid care m-a ajutat foarte mult. Nu mă așteptam să găsesc informații pentru familia monoparentală. Recomand
Recenzie pentru cartea Curajul de a fi un părinte imperfect0
Răspunde
Comentarii(0)
Sigma Nistor Bianca
Aș recomanda această carte oricărui părinte care se simte copleșit de presiunea socială de a fi „perfect” – este un adevărat balsam pentru suflet și minte.
Recenzie pentru cartea Curajul de a fi un părinte imperfect0
Răspunde
Comentarii(0)
Despina Bilea
Ce mi-a plăcut cel mai mult este că O'Connor nu vine cu soluții miraculoase, ci cu un mesaj foarte uman și realist: nu trebuie să ne pedepsim pentru momentele în care nu reușim, ci să ne acceptăm imperfecțiunile. Am găsit foarte utile și sfaturile despre gestionarea conflictelor și despre cum să comunicăm cu copiii în momentele tensionate.
Recenzie pentru cartea Curajul de a fi un părinte imperfect0
Răspunde
Comentarii(0)
Valeria Lungu
După ce am citit „Curajul de a fi un părinte imperfect” de Sandra O'Connor, mi-am dat seama cât de mult mă chinuiam să fiu un părinte „ideal”. Cartea mi-a oferit o schimbare de perspectivă extrem de valoroasă: nu este vorba despre a nu face greșeli, ci despre cum ne raportăm la ele și cum putem crește împreună cu copiii noștri.
Recenzie pentru cartea Curajul de a fi un părinte imperfect0
Răspunde
Comentarii(0)
89.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
5
21 recenzii
5 stele
21
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0