PRP: 85 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
68 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Iuliu Barasch. Un iluminist evreu in Tara Romaneasca

Format
125x200
Număr pagini
544
Editura
RAO
Autor
Irinel Popescu,
Lucian-Zeev Herscovici,
Jean-Jacques Askenasy,
Lya Benjamin,
Claudia Bosoi,
Octavian Buda
Anul publicării
2022
ISBN
9786060067740

Rezumat Iuliu Barasch. Un iluminist evreu in Tara Romaneasca - Claudia Bosoi, Irinel Popescu, Jean-Jacques Askenasy, Lya Benjamin, Octavian Buda, Lucian-Zeev Herscovici

Azi, din perspectiva timpului trecut, se vede ca Iuliu Barasch a fost o mare personalitate a culturii romanesti, un prolog al modernizarii acesteia. Contributiile sale majore din medicina si in practica medicala (medic generalist, medic oculist, medic epidemiolog, creator si director al primului spital de copii din Tara Romaneasca/Romania), sunt dublate de cele din filozofie, de calitatea de profesor de liceu si de invatamant superior, de promovarea stiintelor pe intelesul publicului mai larg (revista Isis sau Natura), de activismul social si cultural etc. Prin aceasta lucrare monografica, Iuliu Barasch isi evidentiaza locul aparte in randul marilor personalitati care au edificat Romania moderna, adaptata valorilor europene si universale. Cartea de fata este una de istorie, dar si una de viata, o lectie de viata, un memento pentru contemporanii tineri, grabiti si, poate (unii), plini de prejudecati. Ea merita toata atentia si pretuirea noastra, potrivindu-i-se pe deplin cuvintele argheziene: "Carte frumoasa, cinste cui te-a scris!" In mediul academic romanesc, circula o legenda conform careia revista Nature, probabil cea mai importanta publicatie stiintifica din toate timpurile si care apare din 1869, ar fi fost "inspirata" de revista Isis sau Natura, publicata la Bucuresti de Iuliu Barasch, cu un deceniu si ceva mai devreme. Ipoteza parea interesanta si provocatoare in acelasi timp. In contextul infintarii in cadrul sectiei de stiinte medicale a Academiei Romane a unei Comisii de Istorie a Medicinei, am incercat sa facem lumina in acest subiect.- Prof. Dr. Irinel Popescu
Detalii produs
Despre Claudia Bosoi
 Claudia Bosoi
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Claudia Bosoi inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Claudia Bosoi se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Claudia Bosoi. Fiecare carte scrisa de Claudia Bosoi este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Claudia Bosoi in categoria Claudia Bosoi astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Irinel Popescu
Irinel Popescu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Irinel Popescu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Irinel Popescu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Irinel Popescu. Fiecare carte scrisa de Irinel Popescu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Irinel Popescu in categoria Irinel Popescu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Jean-Jacques Askenasy
Jean-Jacques Askenasy
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Jean-Jacques Askenasy inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Jean-Jacques Askenasy se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Jean-Jacques Askenasy. Fiecare carte scrisa de Jean-Jacques Askenasy este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Jean-Jacques Askenasy in categoria Jean-Jacques Askenasy astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Lya Benjamin
Lya Benjamin
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Lya Benjamin inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Lya Benjamin se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Lya Benjamin. Fiecare carte scrisa de Lya Benjamin este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Lya Benjamin in categoria Lya Benjamin astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Octavian Buda
Octavian Buda
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Octavian Buda inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Octavian Buda se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Octavian Buda. Fiecare carte scrisa de Octavian Buda este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Octavian Buda in categoria Octavian Buda astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Lucian-Zeev Herscovici
Lucian-Zeev Herscovici
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Lucian-Zeev Herscovici inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Lucian-Zeev Herscovici se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Lucian-Zeev Herscovici. Fiecare carte scrisa de Lucian-Zeev Herscovici este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Lucian-Zeev Herscovici in categoria Lucian-Zeev Herscovici astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Alte carti din categoriile: Memorii, biografii si jurnale

Printul Harry - Rezerva

Printul Harry - Rezerva

PRP: 99 Lei

89.1 Lei

Împăcarea cu tine însuți

Împăcarea cu tine însuți

PRP: 59 Lei

37 Lei

Cartea familiei

Cartea familiei

PRP: 49 Lei

29 Lei

Despre sensul vietii

Despre sensul vietii

PRP: 49 Lei

35 Lei

Dialogul Speranței

Dialogul Speranței

PRP: 49 Lei

29 Lei

Cele trei ADDA

Cele trei ADDA

PRP: 59 Lei

44 Lei

Eu sunt 70072

Eu sunt 70072

PRP: 49 Lei

35 Lei

Nu există nu se poate!

Nu există nu se poate!

PRP: 74.9 Lei

59 Lei

Confesiuni

Confesiuni

PRP: 59 Lei

49 Lei

Naziștii îmi spuneau pe nume

Naziștii îmi spuneau pe nume

PRP: 49.9 Lei

39 Lei

Omul in cautarea sensului vietii

Omul in cautarea sensului vietii

PRP: 27.9 Lei

24.6 Lei

Croitoresele de la Auschwitz

Croitoresele de la Auschwitz

PRP: 49 Lei

39 Lei

Comandant la Auschwitz

Comandant la Auschwitz

PRP: 46 Lei

36.8 Lei

Alegerea

Alegerea

PRP: 55 Lei

45.5 Lei

PRP: 85 Lei

68 Lei