Harrriet Lerner

Femei in terapie

PRP: 59 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
50.15 Lei

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Femei in terapie

Format
145x205
Număr pagini
344
Editura
Trei
Autor
Harrriet Lerner
Anul publicării
2022
ISBN
9786064014818

Rezumat Femei in terapie - Harrriet Lerner

Ce le determină pe femei să se autodevalorizeze? Care este semnificația stereotipurilor rolurilor de gen? Femeile pot fi doar dependente și pasive? Cat de multă frică trezește furia feminină? Harriet Lerner consideră că, alături de aspectele ce țin de dinamica individuală, este important să ajutăm femeile să-și vadă problemele și comportamentul și din perspectiva factorilor familiali și culturali care le împiedică diferențierea sinelui, și afectează capacitatea lor de a iubi și de a munci. Abordând miturile legate de personalitatea femeilor din perspectiva teoriei feministe și a teoriei sistemelor familiale, autoarea ilustrează modul în care practica terapeutică tradițională poate fi transformată, și le oferă terapeuților posibilitatea de a înțelege mai bine femeile pe care le întâlnesc în cabinet.


Harriet Lerner este profesor la Karl Menninger School of Psychiatry și psiholog clinician în cadrul Clinicii Menninger din Topeka. A scris numeroase lucrări despre psihologia femeilor și relațiile de familie.


În comparație cu eroii bărbați, care luptă și chiar își dau viața pentru lucrurile în care cred, femeia furioasă și agresivă ar putea într-adevăr să ne producă tuturor dezgust. Dar care sunt imaginile care ni se formează în minte? Femeia care „urăște bărbații", plină de invidie, castratoare, descărcându-și mânia și resentimentele față de bărbați? Casnica pasiv-agresivă și dușmănoasă care își domină și controlează soțul din umbră? Femeia infantilă, irațională, iute la mânie, care aruncă cu farfurii și tigăi prin bucătărie și se comportă mereu ca o nenorocită isterică? Aceste imagini familiare sunt mai mult decât stereotipuri crude și sexiste. Sunt de fapt poziții nevrotice adoptate de femei reale atunci când presiunile intrapsihice și culturale se combină pentru a inhiba exprimarea directă și adecvată a furiei și protestului legitime.

Harriet Lerner


O veche zicală din popor spune că „Un fiu rămâne un fiu până își ia o nevastă; o fiică îți rămâne fiică pentru tot restul vieții ei". Deși acest citat reflectă apropierea particulară dintre mame și fiicele lor, sugerează și mai marea dificultate întâmpinată de fiică în a-și declara independența de mama sa. Propria-mi experiență clinică m-a convins că sarcina de a-ți declara separarea și diferențierea de mamă este una relativ mai dificilă pentru fată. Fata, în special, este cea care poate resimți inconștient pașii înspre autonomie ca fiind periculoși, de vreme ce a fi separată și întreagă în afara mamei constituie o lipsă de loialitate și o trădare a relației dintre ele.

Harriet Lerner

Detalii produs
Despre Harrriet Lerner
Harrriet Lerner
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Harrriet Lerner inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Harrriet Lerner se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Harrriet Lerner. Fiecare carte scrisa de Harrriet Lerner este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Harrriet Lerner in categoria Harrriet Lerner astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Femei in terapie
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-15%
Femei in terapie

Femei in terapie

PRP: 59 Lei 50.15 Lei
BestSeller
-59.4%
BestSeller
-59.4%
-30.1%
În adâncul sufletului

În adâncul sufletului

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-63.8%
BestSeller
-59.4%
-50.1%
Iubim sau ne mințim?

Iubim sau ne mințim?

PRP: 49.9 Lei 24.9 Lei
BestSeller
-66.9%
BestSeller
-59.4%
Trăiește autentic

Trăiește autentic

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-67.6%
Te-a sedus si s-a dus

Te-a sedus si s-a dus

PRP: 49 Lei 15.9 Lei
-66.3%
-81.8%
Colectionarul de despartiri

Colectionarul de despartiri

PRP: 49 Lei 8.9 Lei
BestSeller
-67.6%
-45.5%
BestSeller
-62.6%
Pachet Andreea Săvulescu

Pachet Andreea Săvulescu

PRP: 104 Lei 38.9 Lei
BestSeller
-64.4%
Pachet Ce vor bărbații

Pachet Ce vor bărbații

PRP: 98 Lei 34.9 Lei
Scrisoare
-72%
-38%
Femei care iubesc prea mult

Femei care iubesc prea mult

PRP: 39.99 Lei 24.8 Lei
-53.5%
PRP: 59 Lei

50.15 Lei