Gavril SCRIDON

Ecouri literare universale in poezia lui George Cosbuc. Studiu de literatura comparata

PRP: 50 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
47.5 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Ecouri literare universale in poezia lui George Cosbuc. Studiu de literatura comparata

Format
130x200
Număr pagini
420
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Gavril SCRIDON
Anul publicării
2016
ISBN
9786067970302

Rezumat Ecouri literare universale in poezia lui George Cosbuc. Studiu de literatura comparata - Gavril SCRIDON

Istoricul literar Gavril Scridon se sprijină cu precădere pe obiectivitatea datelor exacte, dar lasă loc întotdeauna detaliului colorat sentimental. De aici interesul său pentru marile figuri năsăudene, George Coşbuc şi Liviu Rebreanu, pe care îi asumă şi de pe poziţii subiective, de neam, de apartenenţă la un loc, la o familie. Atentă şi bine documentată, cartea de faţă îşi propunea, acum o jumătate de secol, să scoată în evidenţă vasta cultură a lui George Coşbuc, un intelectual de rasă conectat la marile valori universale. (Irina Petraş) Excelent cunoscător al celor mai reprezentative opere literare universale, de la vechea Indie până în epoca sa, stăpân pe limbile clasice, greacă şi latină, cunoscând foarte bine germana şi apoi italiana, poetul şi cărturarul Coşbuc nu putea rămâne în afara influenţelor; ispitele erau prea puternice şi prea numeroase pentru ca artistul să poată rezista. Şi e bine că nu a rezistat, pentru că opera lui a primit sugestii, motive, idei, atitudini, cu un cuvânt expe­rienţe care, alăturate celor naţionale, constituie însăşi caracteristica poeziei lui Coşbuc. Lecturile lui Coşbuc n‑au fost de suprafaţă; numeroasele adnotări pe marginea vo­lumelor din biblioteca sa personală mărturisesc partici­parea activă a lectorului, atitudinea sa exprimată la mo­dul cel mai sincer, mai direct, în acele momente de medi­taţie izvorând din contactul nemijlocit cu poeţii pe care‑i frecventa. Câmpul literar pe care trece Coşbuc este de‑a dreptul impresionant, ca spaţiu şi timp. Recolta culeasă este dintre cele mai bogate şi unice în istoria literelor româneşti. Niciunul dintre scriitorii noştri n‑a străbătut o arie atât de largă. (Gavril Scridon)
Detalii produs
  • Ecouri literare universale in poezia lui George Cosbuc. Studiu de literatura comparata
  • Format 130x200
  • Număr pagini 420
  • Editura Scoala Ardeleana
  • Autor Gavril SCRIDON
  • Anul publicării 2016
  • ISBN 9786067970302
  • Scor Bestseller
    #7954 în categoria Carti
Despre Gavril SCRIDON
Gavril SCRIDON
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Gavril SCRIDON inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Gavril SCRIDON se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Gavril SCRIDON. Fiecare carte scrisa de Gavril SCRIDON este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Gavril SCRIDON in categoria Gavril SCRIDON astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Pagini despre Cosbuc

Pagini despre Cosbuc

PRP: 45 Lei

42.7 Lei

Viata lui George Cosbuc

Viata lui George Cosbuc

PRP: 50 Lei

47.5 Lei

PRP: 50 Lei

47.5 Lei