Stelian Tanase

Zvonuri despre sfarsitul lumii. Bucuresti, 1944–1953

PRP: 82.5 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
70.08 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Zvonuri despre sfarsitul lumii. Bucuresti, 1944–1953

Format
130x200
Număr pagini
516
Editura
Corint
Autor
Stelian Tanase
Anul publicării
2023
ISBN
9786060883005

Rezumat Zvonuri despre sfarsitul lumii. Bucuresti, 1944–1953 - Stelian Tanase

Cu talentul său inegalabil, autorul descrie fapte de zi cu zi, viața cotidiană. Sinucideri și crime care au cutremurat Bucureștiul, drame sentimentale, intrigi de tot felul și violențe ale bandelor de gangsteri care seamănă haosul, teroarea și panica. „Istoria mică”, așa cum se spune. Doar în fundal regăsim marile evenimente: lovitura de palat de la 23 august 1944, intrarea Armatei Roșii, armistițiul de la Moscova, conferințele de la Ialta și Potsdam... Și, firește, „granzii” epocii: Iosif Vissarionovici Stalin, Franklin D. Roosevelt, Winston Churchill, regele Mihai, Harry Truman. Îi întâlnim și pe „semizeii” autohtoni: Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ana Pauker, Emil Bodnăraș, dr. Petru Groza, Lucrețiu Pătrășcanu. Dar și pe Mihail Sebastian, Zaharia Stancu, Tudor Arghezi, George Enescu, Sergiu Malagamba...

Sub ochii cititorului se perindă saloane de dans, grădini de vară, restaurante, mahalale – Colentina, Grivița, Ferentari, Bellu. Sunt descrise cinematografele, teatrele, piețele Matache Măcelaru, Filantropia și Obor. Vin la rând magazinele de stofe și de bijuterii, cafenelele Corso, Capșa, Athenée Palace. Sediile ambasadelor, ministerelor și partidelor, ale tribunalelor și secțiilor de poliție. Hipodromul Băneasa și cursele de cai, Palatul Regal, vilele elitei bucureștene. Apoi sunt medicii de cartier, prostituatele din Crucea de Piatră, comersanții, dizeurii la modă, fanții de mahala, toți forfotind în paginile îngălbenite din presa timpului. La bariera acestui oraș cu toate ale lui apare Krasnaia Armia, cu soldați desculți, cocoțați adesea pe tancuri Sherman, Made in USA. Așa începe ocupația sovietică.


Confidențial. Misiunea Statelor Unite, București. „Poporul român caută o cale de scăpare, dar până acum nu se întrezărește nici cea mai palidă nădejde în afară de un al treilea război mondial. Discuții în legătură cu posibilitatea unui nou război se aud din ce în ce mai des și nu poate fi o altă explicație decât că, oricât de cumplit ar fi pentru România, masa poporului îl dorește. Zvonurile pieței cum că ar fi început războiul sunt ceva obișnuit; zvonuri care se răspândesc rapid sunt primite cu satisfacție de cei care le cred. [...] Majoritatea pare resemnată la gândul războiului și, în pofida tuturor încercărilor făcute în lume pentru o pace de durată, așteaptă declanșarea acestuia”, notează Ray Melbourne, diplomat american de la ambasada din București, într-un raport către Departamentul de Stat.

Detalii produs
 • Zvonuri despre sfarsitul lumii. Bucuresti, 1944–1953 Zvonuri despre sfarsitul lumii. Bucuresti, 1944–1953
 • Format 130x200
 • Număr pagini 516
 • Editura Corint
 • Autor Stelian Tanase
 • Anul publicării 2023
 • ISBN 9786060883005
 • Scor Bestseller
  #19 în categoria Istoria romanilor
  #110 în categoria Istorie
  #3576 în categoria Carti
Despre Stelian Tanase
Stelian Tanase
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Stelian Tanase inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Stelian Tanase se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Stelian Tanase. Fiecare carte scrisa de Stelian Tanase este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Stelian Tanase in categoria Stelian Tanase astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-14.9%
-15%
Cioran si securitatea

Cioran si securitatea

PRP: 50 Lei 42.5 Lei
-15%
Negustorul de antichitati

Negustorul de antichitati

PRP: 76.9 Lei 65.37 Lei
-15%
Sunt un copil al razboiului rece

Sunt un copil al razboiului rece

PRP: 44.9 Lei 38.16 Lei
-15%
-15%
Moartea unui dansator de tango

Moartea unui dansator de tango

PRP: 41.5 Lei 35.27 Lei
PRP: 82.5 Lei

70.08 Lei