Irina Holdevici Mihaela Negrescu

Tratat de psihoterapie cognitiv-comportamentala

PRP: 99 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
89.1 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Tratat de psihoterapie cognitiv-comportamentala

Format
165x235
Număr pagini
704
Editura
Trei
Autor
Mihaela Negrescu,
Irina Holdevici
ISBN
9786064020789

Rezumat Tratat de psihoterapie cognitiv-comportamentala - Irina Holdevici, Mihaela Negrescu

Principiul de baza al psihoterapiei cognitiv-comportamentale este acela ca starile afective negative, cum ar fi depresia, anxietatea, panica, iritarea, precum si comportamentele dezadaptative au la baza modul distorsionat in care oamenii gandesc despre ei insisi, despre lume, viata si viitor. Aceste idei si credinte eronate se sedimenteaza in timp, independent de nivelul intelectual, si conduc la comportamente autoblocante si autodistructive. Demersul terapeutic pune accentul pe tehnici de restructurare cognitiva si atitudinala, apeland la principiile invatarii pentru a obtine modificari in sfera comportamentului si provocand clientii sa-si dezvolte un mod de gandire mai flexibil si rational. Rezolvarea de probleme reprezinta o latura importanta a tratamentului, insa competentele dobandite sunt utile in variate situatii de viata.

Psihoterapia este limitata in timp, are obiective clar definite, rezultate evidente, de cele mai multe ori posibil de cuantificat. Terapia cognitiv-comportamentala are rezultate eficiente in tulburarile anxioase (anxietate generalizata, atacuri de panica, agorafobie, fobii multiple, fobie sociala), depresive, in tulburarile de stres posttraumatic, in cele cauzate de abuzul de substante, dar si in cazuri mai complexe, cum ar fi, de pilda, tulburarile de personalitate.

 

Studiile clinice au evidentiat faptul ca terapia cognitiva are si un efect profilactic, inarmand clientul cu tehnici de management al stresului. Psihoterapia cognitiva nu actioneaza numai la nivel superficial pentru reducerea simptomelor, ci si la un nivel mai profund, al schemelor cognitive de baza care reprezinta anumite stiluri de gandire caracteristice clientului. Aceste structuri cognitive prin intermediul carora clientul isi organizeaza experientele de viata poarta denumirea de convingeri de baza si s-au format in copilarie, in urma interactiunilor cu persoanele semnificative. Schemele cognitive includ asa-numitele distorsionari cognitive care determina clientul sa realizeze evaluari cu caracter disfunctional care, la randul lor, genereaza emotii negative si comporta- mente dezadaptative. - Autoarele

 

Psihoterapia cognitiva este focalizata pe convingerile clientului care pot fi expectatii, evaluari sau atribuiri ale cauzelor sau responsabilitatilor. Odata ce clientul a constientizat continuturile cognitive, acesta este incurajat sa le considere ca pe niste ipoteze de lucru (nu ca pe niste fapte reale) care pot fi adevarate, dar nu in mod obligatoriu adevarate. Considerarea convingerilor ca fiind ipoteze de lucru reprezinta un proces de disociere sau distantare de acestea, fapt ce permite clientului sa le analizeze mai obiectiv, putand sa ajunga la un punct de vedere diferit. Odata cu schimbarea convingerilor disfunctionale si inlocuirea lor cu unele mai realiste se va produce si modificarea in sens pozitiv a starilor afective. - Autoarele


Irina Holdevici este profesor universitar de psihologie si psihoterapie. A publicat peste 100 de studii si peste 20 de carti de specialitate. Detine specializari in psihoterapie, psihopatologie si psihologia sportului. Este psihoterapeut formator in psihoterapie cognitiv-comportamentala si in hipnoza clinica.

 

Mihaela Negrescu este cadru universitar, doctor in psihologie si sociologie. Este formator si supervizor in psihoterapie cognitiv-comportamentala si detine specializari si in alte scoli de terapie (analitica, hipnoza ericksoniana, NLP).

Detalii produs
Despre Irina Holdevici
Irina Holdevici
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Irina Holdevici inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Irina Holdevici se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Irina Holdevici. Fiecare carte scrisa de Irina Holdevici este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Irina Holdevici in categoria Irina Holdevici astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Tratat de psihoterapie cognitiv-comportamentala
Despre Mihaela Negrescu
 Mihaela Negrescu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Mihaela Negrescu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Mihaela Negrescu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Mihaela Negrescu. Fiecare carte scrisa de Mihaela Negrescu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Mihaela Negrescu in categoria Mihaela Negrescu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Tratat de psihoterapie cognitiv-comportamentala
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Alte carti din categoriile: Carti Sociologie, Psihologie

Nou
BestSeller
-20%
Mindreader

Mindreader

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-20%
Cand te pierzi pe tine insuti

Cand te pierzi pe tine insuti

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-40.7%
-30%
-10%
Psihologia banilor

Psihologia banilor

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-10%
Minti imprastiate

Minti imprastiate

PRP: 56 Lei 50.4 Lei
-33.9%
Cum să-ți vindeci inima

Cum să-ți vindeci inima

PRP: 59 Lei 39 Lei
-15%
Hrană pentru creier

Hrană pentru creier

PRP: 58 Lei 49.3 Lei
-15%
Suflete de sticlă

Suflete de sticlă

PRP: 54 Lei 45.9 Lei
-15%
Hotii de atentie

Hotii de atentie

PRP: 65 Lei 55.25 Lei
Nou
-10%
Rataciti in labirint

Rataciti in labirint

PRP: 52 Lei 46.8 Lei
-15%
Eliberati de durere

Eliberati de durere

PRP: 49 Lei 41.65 Lei
-5%
Darul psihoterapiei

Darul psihoterapiei

PRP: 43 Lei 40.85 Lei
-10%
Neurostiinta fericirii

Neurostiinta fericirii

PRP: 58 Lei 52.2 Lei
-15%
Despre nervozitatea modernă

Despre nervozitatea modernă

PRP: 35 Lei 29.75 Lei
-25%
Fiice fara tata

Fiice fara tata

PRP: 48 Lei 36 Lei
-10%
Stapanul si emisarul sau

Stapanul si emisarul sau

PRP: 115 Lei 103.5 Lei
-15%
-20%
Descopera psihologia. Autismul

Descopera psihologia. Autismul

PRP: 39.9 Lei 31.92 Lei
PRP: 99 Lei

89.1 Lei