Janet L. Nelson

Rege si imparat. Viata lui Carol cel Mare

PRP: 99.99 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
85 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Rege si imparat. Viata lui Carol cel Mare

Format
150x230
Număr pagini
672
Editura
Litera
Autor
Janet L. Nelson
Anul publicării
2023
ISBN
9786063373619

Rezumat Rege si imparat. Viata lui Carol cel Mare - Janet L. Nelson

Carol, regele francilor, este una dintre figurile cele mai remarcabile care au condus vreodată un superstat european. De aceea este numit adesea Carol cel Mare: „Charlemagne“ de către francezi și „Karl der Grosse“ de către germani. Tăria lui de caracter a fost considerată remarcabilă încă de la începutul lungii sale domnii. Războaiele și accidentele, dăunătorii și vremea au distrus o mare parte dintre dovezile domniei sale în cele 12 secole care au trecut de la moartea lui, dar încă au rămas remarcabil de multe.


Janet L. Nelson pune laolaltă, în această minunată carte, tot ceea ce știm despre Charlemagne și cerne dovezile pentru a ne ajuta cât se poate de mult să înțelegem cine a fost omul și motivele din spatele faptelor sale. Nelson se bucură de o înțelegere extraordinară a izvoarelor și mare parte din acest volum este un fel de poveste cu detectivi, cercetând și interpretând resturi materiale și adesea greu de descifrat, de la cărți de rugăciune la schelete, bârfe și opere de artă.


Mai presus de orice, moștenirea lui Carol este vizibilă în faptele sale și în rezonanța lor continuă, formând ducate și comitate, reconstruind și întemeind orașe și mănăstiri și declarându-se nu doar rege al francilor, ci și nou împărat al Imperiului Roman. Succesorii lui – din unele puncte de vedere, până în ziua de azi – s-au străduit să interpreteze, să copieze sau să distrugă moștenirea lui Charlemagne. Nelson ne aduce pe cât de aproape am putea spera să ajungem de o figură reală, așa cum era ea înțeleasă la vremea ei.


„Au existat numeroase studii despre Charlemagne în multe limbi... dar puține au fost atât de ambițios biografice precum cel al lui Nelson. Istoricii Europei Evului Mediu Timpuriu sunt învățați să înțeleagă indicii și fragmente răzlețe; Nelson se numără printre cei mai buni. London Review of Books

Detalii produs
 • Rege si imparat. Viata lui Carol cel Mare Rege si imparat. Viata lui Carol cel Mare
 • Format 150x230
 • Număr pagini 672
 • Editura Litera
 • Autor Janet L. Nelson
 • Anul publicării 2023
 • ISBN 9786063373619
 • Scor Bestseller
  #112 în categoria Istorie
  #235 în categoria Non-fictiune
  #3628 în categoria Carti
Despre Janet L. Nelson
Janet L. Nelson
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Janet L. Nelson inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Janet L. Nelson se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Janet L. Nelson. Fiecare carte scrisa de Janet L. Nelson este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Janet L. Nelson in categoria Janet L. Nelson astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Rege si imparat. Viata lui Carol cel Mare
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

PRP: 99.99 Lei

85 Lei