Neuroplasticitatea poate fi o resursă în lupta împotriva dependențelor. Prin adoptarea unor strategii adecvate, precum terapia cognitiv-comportamentală și exercițiile cognitive, creierul poate fi antrenat să își schimbe modelele de gândire și comportament, contribuind la recuperarea și vindecarea persoanelor afectate de dependențe. Este important să înțelegem și să valorificăm acest potențial de a se adapta al creierului în procesul de tratament și recuperare.
Descoperă trei cărți extrem de valoroase, scrise de trei medici excepționali în aria lor de expertiză.
Neuroplasticitatea poate fi o resursă în lupta împotriva dependențelor. Prin adoptarea unor strategii adecvate, precum terapia cognitiv-comportamentală și exercițiile cognitive, creierul poate fi antrenat să își schimbe modelele de gândire și comportament, contribuind la recuperarea și vindecarea persoanelor afectate de dependențe. Este important să înțelegem și să valorificăm acest potențial de a se adapta al creierului în procesul de tratament și recuperare.
Descoperă trei cărți extrem de valoroase, scrise de trei medici excepționali în aria lor de expertiză.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
2 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor
Rezumat Pachet Vindecarea creierului de dependente - Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Radu Țincu, Leon Danaila
ÎNVINGE DEPENDENȚA
Dependențele nu rezolvă problema, ci îi fac să uite întrebarea.
Un ghid direct din linia întâi, care dezvăluie adevărul crud despre dependență și oferă lumină în întunericul adicției.
Uneori, viața poate fi foarte dificilă și greu de suportat. În mod regretabil, consumul de substanțe și băutura au devenit unul dintre cele mai frecvente mecanisme de adaptare folosite pentru a face față problemelor personale.
Odată ce pășești pe drumul interzis al dependenței, nu mai contează statutul social, averea, inteligența, cariera sau relațiile. Adicția nu face discriminări. Ea lovește fără întrebări.
Cartea scrisă de dr. Radu Țincu - șeful Secției de Toxicologie din Spitalul de Urgență Floreasca din București, invită la un dialog deschis despre dependențe. Le studiază, le dezbate și le combate cu toată hotărârea.
Autorul se folosește de un limbaj accesibil pentru a explora cauzele emoționale și rădăcinile psihologice ale adicțiilor, oferind o analiză meticuloasă a acestora, precum și soluții eficiente.
Deplin conștient de impactul devastator al dependențelor, Dr. Radu Țincu subliniază că blamarea este cel mai grav fenomen care împinge o persoană să nu recunoască că este subjugat de vicii. Așa că el împărtășește în această carte o abordare revelatoare care promovează informarea, responsabilizarea și oprirea stigmatizării ca prime măsuri dezirabile de ajutor.
Astfel, cartea se adresează atât celor care se confruntă cu o adicție, cât și celor care își doresc să le ofere un sprijin autentic în drumul lor spre vindecare.
„Un om și un doctor sensibil și special. Se apleacă cu dragoste și respect către sufletul omului din fața lui.” - Adriana
„Inteligență, credință, suflet. Avem nevoie de o Românie întreagă ca dumneavoastră.” - Roxana
„Nu cred sa fi întâlnit în viața mea un medic mai UMAN.” - Cătălin
„Un Om si un Doctor extraordinar care are ce să transmită într-o societate atât de "bolnavă". Astfel de oameni de valoare ne dorim sa citim și să susținem, de la care cu toții avem de învățat.” – Andreea
„De ce nu există mai mulți medici ca dr. Radu Țincu?” – Ana Maria
„Acest doctor este Dumnezeu pentru mine. Mi-a salvat viața. Un om calm, blând ce nu externează pacientul până nu este ok.” – Iuliana
„Doctor Radu Țincu este cu siguranță cel mai în măsura să dea sfaturi adolescenților și tinerilor care sunt cei mai predispuși din cauza anturajului nociv sa consume substanțe.” – Monica U.
NEUROPLASTICITATEA: SECRETUL LONGEVITĂȚII CREIERULUI, acad. prof. dr. Leon Dănăilă
Un ghid indispensabil pentru toți cei interesați de sănătate mintală și longevitate
Pornește într-o călătorie fascinantă prin labirintul minții umane împreună cu acad. prof. dr. Leon Dănăilă - neurochirurgul care, după peste 40.000 de intervenții chirurgicale, continuă să salveze vieți în sala de operație și la vârsta de 90 de ani.
Descoperă cum poți beneficia de puterea extraordinară a creierului uman de a se regenera, de a se vindeca și de a-și menține agilitatea indiferent de vârstă.
„Ca sacerdot al binelui, toată viața am luptat pentru dreptate, frumos, adevăr, sănătate și credință, iar acum vreau să împărtășesc tuturor câte ceva din istoria acestei lupte.” – Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă
Această carte este pentru tine dacă îți dorești:
· Să continui să te bucuri de viață și să-ți păstrezi agilitatea mintală indiferent de vârstă
· Să previi instalarea unor patologii cognitive precum boala Alzheimer sau alte forme de demență.
· Să descoperi concluziile despre puterea incredibilă a creierului uman ale unui neurochirurg inclus în Top 500 de genii ale secolului 21.
· Să înveți despre capacitatea creierului de a se regenera și de a continua să acumuleze noi informații pe tot parcursul vieții de la un medic care încă operează pe creier la peste 90 de ani.
„ Unul dintre cei mai frumoși oameni pe care, îndrăznesc să spun, Dumnezeu i-a dăruit României. Un om care și-a pus sufletul la bătaie pentru o țară săracă și uitată deseori. Care în 1981 s-a întors acasă și a făcut din acasă o Americă de visuri” - Părintele Constantin Necula
O carte care va schimba modul în care înţelegi și ai grijă de cel mai complex organ din corpul tău.
După 40 000 de intervenții chirurgicale, peste 50 de cărți de specialitate și tratate publicate, precum și 18 brevete de inventator, Leon Dănăilă continuă să opereze pe creier și să scrie, în ciuda vârstei înaintate, demonstrând astfel o agilitate mintală și o dexteritate care, conform ultimelor descoperiri medicale, pot fi la îndemâna tuturor.
În prima sa carte pentru publicul larg, el ne invită să descoperim potențialul incredibil al creierului uman, arătându-ne cum neuroplasticitatea, capacitatea creierului de a-și schimba funcțiile și structura, ca reacție la o activitate fizică sau la un proces mintal, ne poate ajuta să ne menținem și chiar să ne îmbunătățim sănătatea și funcțiile creierului pe măsură ce îmbătrânim.
„Celulele se degradează odată cu înaintarea în vârstă. Foarte mulți indivizi vin peste vârsta de 60 - 70 de ani cu tulburări mari de memorie, de activitate, de orientare, cu leziuni demielinizante care împiedică transmiterea impulsului nervos. Noi pentru asta luptăm. Încercăm să împiedicăm această degradare, această instalare a unor patologii cognitive precum boala Alzheimer, pentru ca individul respectiv să ajungă la o îmbătrânire sănătoasă, să se poată orienta, să se poată îngriji și să poată face față tuturor sarcinilor de autoîngrijire.”
Despre Leon Dănăilă
„Sunteți eroul și îngerul care mi- a salvat viața în 1998 .... atunci aveam 22 de ani..acum am un băiat de 22 de ani. Sunteți o binecuvântare pentru noi.” - Maya M.
„Domnul doctor a operat-o pe bunica mea de 84 ani și a avut succes. Toți ceilalți doctori spuneau că nu iese vie din operație și iată că a ieșit.” – Vali
„I-am cerut iubire, iar Dumnezeu mi l-a trimis pe Prof. Dr. Leon Dănăilă!” - Adrian
„Empatie, umanitate și dragoste deplină față de cei aflați în suferință, asta emanați stimate Domnule Doctor!” - Aida B.
„Un Sfânt lăsat pe pământ de Dumnezeu pentru a face minuni!” – Veronica
„Și eu sunt unul dintre miile de oameni salvați de mâinile minunate ale MINUNATULUI PROFESOR, căruia îi voi purta în suflet RECUNOȘTINȚĂ ȘI CĂRUIA ÎI DORESC TOT BINELE DIN LUME.” - Radu B.
„Sunteți trimisul lui Dumnezeu pe pământ, iar noi, cei care suntem contemporani cu o asemenea SOMITATE, nu putem decât să ne înclinăm în fața dumneavoastră și să-i mulțumim Bunului Dumnezeu.” - Mihaela Oprea
„Respect și admirație, domnule doctor. Citesc cu interes tot ceea ce împărtășiți cu noi.” - Vasi B.
SĂNĂTATEA CREIERULUI PE ÎNȚELESUL TUTUROR, DR. ALEXANDRU VLAD CIUREA
Descoperă pas cu pas secretele unui creier sănătos și ale unei vieți echilibrate, ghidat de explicațiile și recomandările unui adevărat profesionist în neurochirurgie
Aici e cheia care mișcă această carte spre inima noastră. Profesorul Ciurea știe, a învățat din întreaga plăsmuire a vieții, cu bune și rele, cu biruințe și crâncene înfrângeri, că a fi om este fundamentul de lumină al oricărui specialist. Și că nu, nu poți fi un specialist mare dacă ești mic ca om, ca profesionist vocațional ori ca om al cotidianului.
Părintele Constantin Necula – Prodecan al Facultății de Teologie din Sibiu
Această carte ne vorbește explicit despre natura noastră complicată și vremelnică, din perspectiva unuia dintre cele mai miraculoase și tainice organe ale corpului uman: creierul. Cel care încearcă și reușește, nu de puține ori, să ne uluiască, este unul dintre cei mai înalți și înțelepțiți oameni de pe la noi, doctorul, profesorul și academicianul Vlad Ciurea.
Horațiu Mălăele - Actor, regizor, artist grafic și scriitor
O descriere atotcuprinzătoare și în același timp pe înțelesul tuturor a celui mai important organ, organul suprem: creierul, venită din condeiul unuia dintre cei mai mari neurochirurgi contemporani; această carte unește lumea medicală de cea non-medicală precum unește corpul calos cele două emisfere - și dacă nu înțelegi asta atunci trebuie să citești această carte. Un must have în 2022!
Dr. Mihai Pautov – Medic Specialist Chirurgie Generală
O carte care îți răspunde la întrebări:
· Ce alimente ar trebui să consumăm pentru a sprijini performanțele intelectuale?
· Cât de eficiente sunt stimulente precum cafeaua? Cum și când ar trebui consumate?
· Cum ne putem antrena creierul pentru a fi cât mai sănătos?
· Ce se întâmplă atunci când visăm, dormim sau suntem stresați?
· Ce putem face pentru a ne ajuta creierul să se odihnească?
· Cum recunoaștem depresia și epuizarea nervoasă și ce putem face pentru a ne regăsi echilibrul?
· Ce impact au gândurile pozitive și negative asupra sănătății creierului nostru?
· Ce este neuroplasticitatea și în ce măsură se regenerează celulele nervoase?
Aceasta carte este pentru tine dacă:
· Te simți obosit permanent sau te confrunți cu sindromul burnout și ai nevoie de sfaturi avizate pentru a depăși această stare.
· Vrei să înveți să ai grijă de creierul tău pentru a te feri de boli degenerative precum Alzheimer și Parkinson, sau de afecțiuni neurovasculare care pot duce la accidente vasculare grave.
· Îți dorești să performezi mai bine la locul de muncă fără să sacrifici timpul petrecut cu prietenii sau familia.
· Ești părinte și vrei să-i asiguri copilului tău mediul ideal pentru o dezvoltare armonioasă a sistemului nervos.
· Ești interesat de un stil de viață sănătos și vrei să descoperi ce schimbări poți face pentru a-ți menține creierul într-o stare optimă.
· Ești pur și simplu curios și îți dorești să afli mai multe despre bijuteria care îți permite să te bucuri de viață.
Cine este Prof. Univ. Dr. Ciurea?
· Este medicul neurochirug care a operat peste 23.000 de oameni în mai mult 50 de ani de activitate medicală.
· Este autorul din spatele a 35 de monografii din domeniul neurochirurgiei, managementului de sănătate și al problemelor legate de alimentație.
· Este membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei de Științe Medicale, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.
· Este fondatorul Departamentului de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic Bagdasar-Arseni.
· Este profesor universitar de neurochirurgie la UMF Carol Davila.
S.O.S. Creierul tău are nevoie de ajutor
Alimentație nesănătoasă. Poluare. Stres. Ritmul nebun al vieții poate provoca degradarea celulelor nervoase și a vieții noastre.
Urmând sfaturile accesibile ale Profesorului Ciurea, vei învăța să îți formezi obiceiuri sănătoase pentru a preveni instalarea epuizării nervoase, a depresiei sau a unor boli degenerative, precum Alzheimer.
Alege o viață echilibrată și o carte plină de recomandări de ținut minte.
Fragment din carte
„O greșeală comună pe care o fac părinții atunci când discută cu ai lor copii despre acest subiect sensibil este folosirea frazei „nu consuma substanțe că te vei simți rău”. Această afirmație, des întâlnită, poate chiar să provoace amuzamentul tinerilor, deoarece ei știu că motivul consumului este adesea căutarea unei stări de bine, nu a unei stări de rău.
Este necesar să le oferim tinerilor informații corecte despre aceste substanțe. Nu ar trebui să exagerăm pericolele la care se expun consumându-le doar pentru a-i convinge să nu le folosească. Aportul de informații false poate duce la pierderea dorinței tinerilor de a discuta pe această temă, deoarece nu mai au încredere.” - Învinge dependența
- Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor
- Dimensiune 137x200
- Număr pagini 272
- Editura Bookzone
- Autor Dr. Alexandru Ciurea
- Anul publicării 2022
- ISBN 9786069639696
- Scor Bestseller #2 în categoria Medicina#7 în categoria Sanatate#16 în categoria Carti de specialitate#19 în categoria Nutritie & Sanatate#28 în categoria Non-fictiune#122 în categoria Carti
- Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 280
- Editura Bookzone
- Autor Leon Dănăilă
- Anul publicării 2023
- ISBN 9786303051710
- Scor Bestseller #3 în categoria Nutritie & Sanatate#3 în categoria Carti de specialitate#3 în categoria Sanatate#8 în categoria Non-fictiune#10 în categoria Dezvoltare personala#15 în categoria Carti
- Învinge dependența
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 288
- Editura Bookzone
- Autor Radu Țincu
- Anul publicării 2024
- Format Paperback
- ISBN 9786303052304
- Scor Bestseller #1 în categoria Medicina#5 în categoria Nutritie & Sanatate#7 în categoria Carti de specialitate#13 în categoria Non-fictiune#34 în categoria Carti
Poti gasi toate cartile scrie de catre Radu Țincu in categoria Radu Țincu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Mihaela Vasile
O resursa fenomenala
Recenzie pentru cartea Învinge dependența0
Răspunde
Comentarii(0)
Monica Sandulache
O carte ce raspunde unei probleme din zilele noastre. Radu Tincu trateaza un subiect delicat cu multa empatie.
Recenzie pentru cartea Învinge dependența0
Răspunde
Comentarii(0)
Florentin Neagoe
Dr Radu Tincu clasifica dependentele in multele sale forme, dovedind complexitatea acestui fenomen.
Recenzie pentru cartea Învinge dependența0
Răspunde
Comentarii(0)
Valentin Ivanciu
🧠
Recenzie pentru cartea Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului0
Răspunde
Comentarii(0)
Andreea Madalina Taraboanta
Exceptional!
Sublim! Pacat ca nu a scris decat o carte! Merita sa fie in biblioteca tuturor! ❤️
Recenzie pentru cartea Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului0
Răspunde
Comentarii(0)
Andreea Barbulescu
Pentru suflet si minte
Simpla si complexa in acelasi timp. O recomand. Dl. Prof. Dr. Danaila mi-a salvat mama acum 22 de ani. Acum citind aceasta carte simt ca ma salveaza pe mine.
Recenzie pentru cartea Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului0
Răspunde
Comentarii(0)
Maria Petre
Foarte interesanta cartea. Explicatiile sunt pe intelesul tuturor si extrem de utile. Multumiri!
Recenzie pentru cartea Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor0
Răspunde
Comentarii(0)
Veronica Bakk
O carte usor de citit care te tine captivat de la inceput pana la sfarsit. Sunt oferite informatii usor de inteles de catre cei care nu avem cunostinte medicale. O carte care poate fi citita si de un adolescent si de un batran, daca suntem interesati sa fim sanatosi.
Recenzie pentru cartea Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor0
Răspunde
Comentarii(0)
Georgiana Murariu
O carte plină de sfaturi utile si învățături despre cum funcționează această bijuterie. Domnul profesor doctor este o enciclopedie
Recenzie pentru cartea Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor0
Răspunde
Comentarii(0)
99.9 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.94
33 recenzii
5 stele
31
4 stele
2
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0