PRP: 153.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
89 Lei

Ce urmează să citești acum nu vei găsi niciodată în cărțile de istorie. O fetiță de doar paisprezece ani și doi băieței de șaisprezece ani, ajunși adulți, mărturisesc în trei cărți memorabile că dragostea, empatia și speranța i-au ținut în viață.

Ce urmează să citești acum nu vei găsi niciodată în cărțile de istorie. O fetiță de doar paisprezece ani și doi băieței de șaisprezece ani, ajunși adulți, mărturisesc în trei cărți memorabile că dragostea, empatia și speranța i-au ținut în viață.

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Transport gratuit

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

Transport gratuit

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Micul ingrijitor de cai

Dimensiune
130x200
Număr pagini
288
Autor
Henry Oster,
Dexter Ford
Anul publicării
2024
ISBN
9786303051994
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Povesti nespuse ale Holocaustului - Josef Lewkowicz, Michael Calvin, Hannah Pick-Goslar, Henry Oster, Dexter Ford

VÂNĂTORUL DE NAZIȘTI


Descoperă o carte tulburătoare care documentează inumanitatea omului față de om și o poveste a Holocaustului ca nicio alta.


Josef Lewcowicz avea doar 16 ani când i s-a dat prima slujbă de a încărca cu lopata oase umane într-o roabă, în lagărul de concentrare din Płaszów. A trăit sub spectrul morții ani de zile. Apoi, din pradă, a devenit prădător, aducându-l pe cel mai mare persecutor al său, Măcelarul din Plaszow, Amon Goeth, în fața justiției. Goeth era comandantul lagărului, ale cărui crime și brutalitate celebre au fost portretizate de Ralph Fiennes în filmul Lista lui Schindler.


Una dintre ultimele relatări semnificative despre Holocaust, Vânătorul de naziști este povestea uimitoare a curajului și rezilienței unui supraviețuitor care a transformat suferința de nedescris în putere și a devenit din victimă vânător.


La doar 16 ani, Josef Lewkowicz a devenit un număr, prizonierul 85314, în lagărul de concentrare Krakow-Plaszow. Forțat permanent să muncească până la epuizare în condiții inumane și să trăiască sub amenințarea constantă a violenței extreme și a morții, Josef a fost martorul ororilor din șase dintre cele mai cunoscute lagăre de concentrare naziste, inclusiv Auschwitz, Mauthausen și Ebensee. Dar a supraviețuit. Singurul dintr-o familie extinsă de 150 de persoane.


În virtutea unui înalt comandament moral, Josef s-a alăturat poliției evreiești, iar apoi a fost recrutat ca ofițer de informații pentru Armata SUA, care i-a oferit o echipă pentru a căuta naziști ascunși.


Astfel, Josef a jucat un rol crucial în identificarea și aducerea în fața justiției a celui mai crud torționar al său, Măcelarul din Plaszow, Amon Goeth. El era comandantul lagărului, iar crimele și brutalitatea sa au devenit cunoscute lumii întregi datorită filmului Lista lui Schindler.

Însă nu aceasta a fost răzbunarea lui Josef Lewkowicz. Adevărata sa răzbunare a fost însăși viața care a mers mai departe, de la o generație la alta, prin familia sa, copiii și nepoții care s-au născut şi trăiesc deplin, sfidând astfel dorința naziștilor de a-i extermina.

 

FRAGMENT


„Aşa cum noaptea ne rugam să se facă dimineaţă, în timpul zilei ne rugam să se facă noapte. Vă puteţi imagina o astfel de viaţă? O viaţă fără zi, fără noapte, fără mâncare, fără speranţă, fără răgaz? Îţi găseai izbăvirea într-o bucată de pâine. Te temeai în permanenţă că ţi se putea întâmpla ceva – bunăoară să fii împuşcat sau atacat fără motiv. Imaginaţi-vă cum ar fi să trăiţi în astfel de circumstanţe zi de zi, vreme de mai mulţi ani.

Femeile erau tratate înfiorător, cu mai puţin respect decât cel de care se bucurau catârii a căror muncă ele adesea o suplineau. În vreme ce noi, bărbaţii, construiam calea ferată, de la cariera de piatră la ramblee, ele erau înhămate la vagonetele pline cu balast de şină, pe care la duceau, cocârjate, la deal, adesea alunecând din pricina saboţilor din lemn care aveau o aderenţă foarte scăzută. Rata mortalităţii era cutremurătoare.”

 

RECENZII


„O călătorie captivantă, convingătoare, fascinantă. Josef Lewkowicz este un erou în cel mai profund sens al cuvântului. „Supraviețuitorul” ne sperie și ne inspiră în același timp. Este o lectură obligatorie." - Tova Friedman, autoarea cărții „Fiica de la Auschwitz"


„O mărturie cu adevărat înfricoșătoare, spusă uman, într-un stil alert și captivant. Nu vei putea să o lași din mână - chiar și în acele momente în care adevărul pare prea dureros pentru a fi citit." — Sophy Roberts, autoarea cărții „The lost pianos of Siberia"


„Singură, vânătoarea lui Josef împotriva naziștilor este remarcabilă, dar apoi, combinată cu găsirea copiilor evrei ascunși în întreaga Polonie și reunirea lor cu familiile lor și readucerea lor la viața evreiască, a salvat sufletele a sute de copii evrei.” - Rabbi Naftali Schiff


Cea mai bună carte despre Holocaust pe care am citit-o

„O relatare captivantă a omului care a supraviețuit celor șase lagăre de concentrare în timpul Holocaustului. Lectură obligatorie.” – Talia L


Prada transformată în vânător

„Sunt mereu uimit de felul în care oamenii supraviețuiesc în astfel de condiții aspre. A supraviețuit chiar dacă a fost înfometat, bătut și abuzat. Am auzit despre această carte când l-am ascultat la radio pe Josef Lewkowicz. Vorbea bine și era atât de liniștit când povestea despre abuzuri și abuzatori. A trebuit să cumpăr cartea pentru a afla mai multe. A menționat câteva lucruri pe care nu le știam și m-a luminat cu privire la ce s-a întâmplat în zilele de după încheierea războiului. Acele zile nu sunt aproape niciodată menționate în filme. Asemenea orori.” – Beverly

 

  

PRIETENA MEA, ANNE FRANK


„Când eram o copilă, am privit cum lumea pe care o iubeam se prăbușea distrusă de o ură fără sens și, odată cu ea, dispărea și prietena mea Anne.”

 

Deopotrivă sfâșietoare și pline de speranță, memoriile supraviețuitoarei Holocaustului Hannah Pick-Goslar aruncă o privire încărcată de durere și nostalgie asupra prieteniei dintre micuța Hannah și Anne Frank.

 

În 1933, Hannah Pick-Goslar a fugit alături de familia ei din Germania nazistă pentru a locui la Amsterdam. Aici a cunoscut-o pe Anne Frank. Ani la rând, cele două prietene au fost inseparabile, însă, în 1942, viețile lor s-au schimbat brusc. Într-un oraș ocupat de naziști, Anne și familia ei au dispărut fără urmă.

În paginile acestei cărți, ecourile durerii te poartă prin momentele de bucurie ale copilăriei lui Hannah, dar și prin zilele întunecate petrecute în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen, unde ea a reușit să își regăsească, în sfârșit, prietena, riscându-și viața în încercarea de a o salva.

 

„Noaptea trecută, chiar în timp ce dormeam, Hanneli a apărut brusc în fața mea. Am văzut-o îmbrăcată în zdrențe, iar fața ei era subțire și obosită. M-a privit cu tristețe și reproș și am putut citi mesajul din ochii ei: «Oh, Anne, de ce m-ai părăsit: Ajută-mă, ajută-mă, salvează-mă din acest iad! »” ANNE FRANK ÎN JURNALUL EI, NOIEMBRIE 1943

 

Recenzii

 

„O carte sfâșietoare despre prietenie, pierdere și supraviețuire. Împărtășind povestea vieții sale, Hannah Goslar îi aduce un omagiu celei mai bune prietene, Anne Frank, și milioanelor de oameni care au pierit în urma Holocaustului. O carte care ne învață cum să ne păstrăm umanitatea în fața răului.” ― Ronald Leopold, Director Executiv al Casei Anne Frank

 

„Această carte, la fel ca și autorul ei, oferă contextul esențial pentru a înțelege o parte mai puțin cunoscută a vieții lui Anne Frank.” - Jack Fairweather, Câștigător Premiului Costa, al cărții „Voluntarul”

 

„Hannah are cu siguranță o poveste pe care o împărtășește cu sufletul deschis. În multe privințe, experiența ei este similară cu cea a lui Anne Frank.” – Francine Prose, The Washington Post

 

„Hannah Pick-Goslar povestește atât de uman despre bucuriile prieteniei cu Anne Frank , dar și despre detaliile îngrozitoare ale vieții sub regimul nazist al lui Hitler. O relatare devastatoare despre Holocaust.” – Olivia B. Waxman, TIME

 

„Citim despre o istorie dureroasă și relevantă pentru cititorii interesați de Anne Frank și de memoriile din perioada Holocaustului.” – Kirkus Reviews

 

Fragment

 

„Vocea Annei aparținea unei lumi foarte îndepărtate de locul acela, aparținea Pieței Merwedeplein în care ne petreceam după-amiezile complet acaparate de jocuri și de propria noastră imaginație. Acolo nu flămânzeam niciodată și dormeam în niște paturi calde, după ce părinți noștri cei iubitori ne pupau de noapte bună. Dar cu vocea aceea, pe care o cunoșteam prea bine, Anne îmi spunea că deținuții de la Auschwitz erau uciși cu gaze și că printre victime se număraseră și părinții ei. Cum era cu putință așa ceva?”.

 

Micul ingrijitor de cai

 

„Murisem în multe feluri, dar mintea și corpul celui pe care odinioară îl chemase Heinz Oster încă funcționau, creierul încă îi gândea, inima încă îi bătea, încă respira. Mi-am dat seama, pe cât putea un adolescent de șaisprezece ani, că nu mă pierdusem niciodată pe mine cu totul.”

Mărturiile sfâșietoare ale lui Heinz Oster, micul îngrijitor de cai de la Auschwitz, dezvăluie realitățile terifiante din lagărele de concentrare și modul în care un băiat de doar șaisprezece ani a reușit să supraviețuiască unei întâlniri cu plutonul de execuție, riscului de a fi condamnat oricând să piară și foametei nemiloase.

 

Cum a putut el să-și păstreze speranța într-un loc în care viața sa valora mai puțin decât cea a calului pe care îl îngrijea?

 

Repartizat la munca istovitoare din grajdurile de cai de la Auschwitz, Heinz s-a agățat cu disperare de credința că, dacă își îndeplinea îndatoririle în fiecare zi, avea șansa să prindă un nou răsărit.

 

Din cei 2 011 de evrei care au fost arestați de Gestapo și deportați din Köln în 1941, doar 23 au supraviețuit. Heinz a fost unul dintre ei. Paginile acestei cărți îți dezvăluie povestea sa, o poveste care îți distruge încrederea în umanitate pentru ca apoi să o reclădească grație empatiei și credinței, adevărații salvatori ai omenirii.

 

Recenzii

 

„Henry Oster este mai mult decât un supraviețuitor. Relaterea lui despre cum și-a revenit din acea stare în care se simțea «ca și cum ar fi murit în multe feluri» este plină de speranță. Devotamentul său față de o familie extrem de iubitoare, respectul pentru ceilalți și parcursul său victorios în recăpătarea controlului vieții sunt o lecție pentru toți cei care se simt pierduți în lumea de azi.” ̶- Linda Rader Overman, autoarea cărții „Letters Between Us"

„O carte de memorii dureroasă, care merge dincolo de orice imaginație.” – Stuart Kuttner, Redactor-Șef la News International

 

„Nu poți să-ți imaginezi ororile unui lagăr de concentrare decât dacă ai fost acolo, vâzându-le, respirându-le, simțindu-le mirosul, tremurând în frig, făcându-te invizibil atunci când mâna morții se întinde spre tine. Dar Henry Oster, un evreu în vârstă de 16 ani, a fost acolo, condamnat la patru ani de iad. Alături de autorul Dexter Ford, oferă acum descrieri cutremurătoare despre uciderea deținuților atunci când nu mai puteau presta muncă utilă, dar și detalii despre alte evenimente îngrozitoare. Aceasta nu este doar o altă carte despre Holocaust. Aceasta este o experiență care îți poate schimba viața.” -  Stan Mott, Autorul cărții „The Absolute Alliance"

 

 

Fragment

 

„Fiecare dintre noi a primit în îngrijire trei sau patru iepe. Nemții ne-au spus foarte clar că acești cai erau mult mai valoroși decât noi, deținuții: dacă se întâmpla ceva cu unul dintre caii aflați în grija noastră sau cu vreun mânz, puteam fi siguri că nu am fi apucat să ni se repartizeze altul; am fi devenit «divertismentul de duminică», la fel ca în ghetoul din Łódź – am fi fost spânzurați la poarta principală, la amiază, în timp ce fanfara militară a lagărului ar fi interpretat o melodie sumbră.”


Detalii produse
Despre Josef Lewkowicz
Josef Lewkowicz
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Josef Lewkowicz inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Josef Lewkowicz se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Josef Lewkowicz. Fiecare carte scrisa de Josef Lewkowicz este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Josef Lewkowicz in categoria Josef Lewkowicz astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Michael Calvin
Michael Calvin
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Michael Calvin inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Michael Calvin se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Michael Calvin. Fiecare carte scrisa de Michael Calvin este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Michael Calvin in categoria Michael Calvin astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Hannah Pick-Goslar
Hannah Pick-Goslar
Biografie
Hannah Pick-Goslar sau Hanneli, așa cum îi spuneau prietenii, s-a născut în Berlin, în anul 1928, într-o familie de evrei. În anul 1933, după ascensiunea lui Adolf Hitler și a Partidului Nazist, familia Goslar s-a mutat la Amsterdam. Hannah a frecventat Școala Montessori nr. 6, unde a devenit cea mai bună prietenă a lui Anne Frank. În iunie 1943, Hannah, tatăl ei, bunicii materni și sora sa mai mica, Gabi, au fost arestați și trimiși în lagărul de tranzit Westerbork, apoi în Bergen-Belsen. Hannah a supraviețuit timp de 14 luni până când lagărul a fost eliberat în 1945. Ea a emigrat în Palestina sub Mandat Britanic în 1947, puțin înainte ca aceasta să devină Israel, și s-a pregătit pentru postul de asistentă medicală. După pensionare, Hannah s-a putut bucura de cei 3 copii, 10 nepoți și 31 de strănepoți. A decedat în anul 2022 la vârsta de 93 de ani.
Autorul cărților:
Despre Henry Oster
Henry Oster
Biografie
Pe când era doar un copil, Heinz Oster a supraviețuit privațiunilor din ghetoul Łódź, unui pluton de execuție la Auschwitz, unei selecții între viață și moarte în lagărul de exterminare Birkenau, atacului cu mitralieră al unui avion aliat și foametei din Buchenwald. El și-a reconstruit viața în America, devenind Henry Oster. Ajuns pe noul continent la vârsta de 18 ani, fără familie, fără să vorbească limba engleză, fără bani și fără educație, el și-a dedicat viața creării unei lumi mai bune și mai umane. La împlinirea vârstei de 85 de ani, Henry încă lucra ca profesor de optometrie recunoscut la nivel mondial. Prin activitatea și prin cărțile sale, el a ajutat oamenii să vadă binele care îi înconjoară, dar și pericolul unei lumi în care lăsăm ca ura să ne orbească.
Autorul cărților:
Despre Dexter Ford
Dexter Ford
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Dexter Ford inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Dexter Ford se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Dexter Ford. Fiecare carte scrisa de Dexter Ford este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Dexter Ford in categoria Dexter Ford astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.92

13 recenzii

5 stele

12

4 stele

1

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


D

Dora Oprea

Povestea lui Josef ca supraviețuitor în șase lagăre de concentrare este pe cât de tulburătoare pe atât de incredibilă. A reușit să scoată la iveală o latură crudă a istoriei care nu se va mai repeta.

Recenzie pentru cartea Vânătorul de naziști

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Rareș Marinescu

Descrieri cutremurătoare despre cei mai răi oameni de pe fața planetei și experiența lui Josef în timpul Holocaustului.

Recenzie pentru cartea Vânătorul de naziști

0

Răspunde

Comentarii(0)

L

Larisa Pătrașcu

Michael Calvin l-a ajutat pe Josef Lewkowicz să-și spună povestea de viață cu atenție la detalii și multă empatie. Rezultatul final este extraordinar, în ciuda subiectului dificil pe care îl abordează. Holocaustul nu trebuie să fie dat uitării. Sper ca această carte să ajungă și la tinerii de astăzi.

Recenzie pentru cartea Vânătorul de naziști

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alexandra Alexyna

Hannah spune povestea a multor evrei inclusiv a familiei ei care ajunge sa emigreze în Olanda in momentul in care Hitler ajunge la putere în Germania. Recomand sa o citiți . 10 din 10 steluțe pentru mine

Recenzie pentru cartea Prietena mea, Anne Frank

0

Răspunde

Comentarii(0)

Silviu

Forte bună!Merită citită ,în special de adolescenți!

Recenzie pentru cartea Micul ingrijitor de cai

0

Răspunde

Comentarii(0)

P

Pasol Simona

O poveste interesanta despre naziști și evrei, despre nedreptăți, ură și curajul de a merge mai departe.

Recenzie pentru cartea Micul ingrijitor de cai

0

Răspunde

Comentarii(0)

Ș

Ștefania

O carte originală, o nouă perspectivă care ni se oferă și a afla ce s-a întâmplat in perioada Holocaustului, dar și ce s-a întâmplat după cu oamenii și copii.

Recenzie pentru cartea Micul ingrijitor de cai

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile
-18.4%
Prietena mea, Anne Frank

Prietena mea, Anne Frank

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
Nou
-20%
Vânătorul de naziști

Vânătorul de naziști

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-21.8%
-20%
Micul ingrijitor de cai

Micul ingrijitor de cai

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-20%
-16.7%
Showman

Showman

PRP: 59.9 Lei 49.9 Lei
-20.4%
BestSeller
-28.6%
Eu sunt 70072

Eu sunt 70072

PRP: 49 Lei 35 Lei
BestSeller
-20.4%
-15%
Disparitia lui Josef Mengele

Disparitia lui Josef Mengele

PRP: 35 Lei 29.75 Lei
-14.9%
Charles, Camilla și Diana

Charles, Camilla și Diana

PRP: 65.9 Lei 56.06 Lei
-15%
Primul Razboi Mondial

Primul Razboi Mondial

PRP: 34.99 Lei 29.74 Lei
BestSeller
-15.4%
-34.6%
Moasa de la Auschwitz

Moasa de la Auschwitz

PRP: 63.5 Lei 41.5 Lei
-5%
Cu ultima suflare

Cu ultima suflare

PRP: 49.99 Lei 47.49 Lei

Cumparate impreuna cu Pachet Povesti nespuse ale Holocaustului

BestSeller
-18.4%
Nou
-30.9%
Pachet Finaluri neasteptate

Pachet Finaluri neasteptate

PRP: 99.8 Lei 69 Lei
BestSeller
-27.5%
Sănătatea mușchilor

Sănătatea mușchilor

PRP: 55 Lei 39.9 Lei
-5%
Jurnalul Annei Frank

Jurnalul Annei Frank

PRP: 54 Lei 51.3 Lei
-15%
BestSeller
-29.1%
Traume ascunse

Traume ascunse

PRP: 55 Lei 39 Lei
-41.8%
Pachet Menajera

Pachet Menajera

PRP: 153 Lei 89 Lei
-30.3%
BestSeller
-50%
-45.5%
Pachet Lisa See

Pachet Lisa See

PRP: 110 Lei 59.9 Lei
Nou
-40.5%
Pachet Trilogia Maxton Hall

Pachet Trilogia Maxton Hall

PRP: 149.7 Lei 89 Lei
Nou
-18.4%
Menajera e cu ochii pe tine

Menajera e cu ochii pe tine

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
-5%
-5%
Manualul razboinicului luminii

Manualul razboinicului luminii

PRP: 29 Lei 27.55 Lei
-10%
Fiicele războiului

Fiicele războiului

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-33.1%
Seria Culpables (Culpa mia)

Seria Culpables (Culpa mia)

PRP: 118 Lei 79 Lei
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
-20.4%
Obsesia Vol. 3

Obsesia Vol. 3

PRP: 49 Lei 39 Lei
PRP: 153.9 Lei

89 Lei