Pachet Marturii din infernul numit Auschwitz
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
6 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Bibliotecara de la Auschwitz
Rezumat Pachet Marturii din infernul numit Auschwitz - Eva Schloss, Lucy Adlington, Lidia Maksymowicz, Paolo Rodari, Antonio G. Iturbe
Eu sunt 70072
Am supraviețuit pentru a-mi spune povestea
„De la ultima noastră întâlnire îmi amintesc ochii ei. Mă privește cu dragoste, cu disperare. Îmi ține capul în mâini, mă privește drept în ochi și mă sărută. Sunt fata ei, inima ei, dragostea ei. Nu uit cuvintele pe care mi le-a spus. Mi le repet zile întregi după plecarea ei. Amintește-ți cum te cheamă și de unde vii. Mă cheamă Luda Boczarowa, am cinci ani și sunt din Belarus.”
Lidia Maksymowicz a fost, atât cât destinul i-a îngăduit, Luda Boczarowa, o fetiță cu ochi albaștri luminoși, iubită și îngrijită de părinți și bunici. Apoi, înainte de a împlini 3 ani, a devenit pentru torționarii săi din cumplitul Pavilion al copiilor de la Auschwitz-Birkenau doar un număr: 70072. Timp de peste 15 luni, micuța Luda a îndurat frigul, foamea, singurătatea, frica permanentă și durerile atroce provocate de experimentele îngrozitoare la care o supunea însuși Îngerul Morții, Josef Mengele.
Totuși, în ciuda ororii, a supraviețuit pentru a-și spune povestea și pentru a-și căuta mama transferată în alt lagăr înainte de eliberare. Acum, povestea sa despre suferință și speranță a devenit o carte-avertisment care încearcă să exprime drama de dincolo de cuvinte a unui copil pus față în față cu moartea și cruzimea.
Tatuajul sărutat de Papa Francisc
Numărul tatuat pe brațul Lidiei Maksymowicz a atras atenția lumii întregi atunci când Papa Francisc a ales să-l sărute în mod simbolic în mijlocul Pieței San Damaso.
„A fost un simplu gest de reconciliere, pentru ca memoria trecutului să fie păstrată vie, să putem învăța din paginile negre ale istoriei, să nu se mai repete, să nu mai facem niciodată aceste greșeli.” – Papa Francisc
Mesaj din partea Lidiei Maksymowicz:
Birkenau nu moare niciodată. Birkenau este o parte imposibil de șters din cei care au trecut pe acolo. Este un monstru care continuă să se facă auzit, să vorbească despre experiențele sale imposibil de descris.
Nu e deloc ușor să înfrunți toate acestea. Este misiunea vieții mele. Grea și indispensabilă, în același timp. O fac pentru minte, desigur. Dar o fac și pentru toți ceilalți, pentru prietenii mei, pentru cunoștințe, pentru cei pe care nu-i cunosc dar sunt partea din familia mea de oameni. Vreau să fiu clară, să spun răspicat ceea ce cred: întunericul lagărelor nu este arhivat într-o dată pentru totdeauna. Ura alimentată de locurile acelea este mereu la pândă, poate reapărea oricând. De aceea trebuie să fim vigilenți, să nu uităm, în primul rând, să povestim a ceea ce a fost.
Croitoresele de la Auschwitz
Cuvintele, cusăturile și poveștile lor nu trebuie uitate.
„Croitoria se metamorfozează din ceva de suprafață într-un mijloc de a supraviețui, într-o modalitate de a te face util și folositor și de a spune tare că „vreau să supraviețuiesc, contez ca OM!”... Scena în care, iarna, o țărancă lasă șosetele în mod intenționat să-i cadă, pentru ca o deținută desculță să le ia, să le încalțe, să le folosească, vorbește mai tare decât o mie de fapte rele!” - Maia Morgenstern, actriță
O cronică plină de emoție a destinelor femeilor care și-au croit drumul spre supraviețuire în timpul Holocaustului, creând ținute sclipitoare într-un atelier de modă inedit înființat chiar în inima întunecată a unuia dintre cele mai temute lagăre ale morții.
În timpul Holocaustului, 25 de tinere închise în temutul lagăr de concentrare Auschwitz-Birkenau – majoritatea femei și fete de origine evreiască – au fost selectate pentru a croi, într-un salon de modă special, haine extravagante pentru femeile din elita nazistă. Toate sperau că această muncă le va ține departe de camerele de gazare.
Atelierul de creație – care purta numele de Atelierul de croitorie de lux – a fost înființat de Hedwig Höss, soția comandantului lagărului, și patronat de soțiile ofițerilor și gardienilor SS. Aici, croitoresele au produs haine de calitate pentru toate evenimentele SS de la Auschwitz, dar și pentru doamnele din înalta societate a Berlinului nazist.
Inspirată din surse diverse – inclusiv din interviuri cu singura croitoreasă rămasă încă în viață –, cartea dedicată croitoreselor de la Auschwitz urmărește destinele acestor femei curajoase. Legăturile familiale și cele de prietenie care le-au unit le-au ajutat nu doar să facă față persecuțiilor zilnice, ci și să facă planuri de rezistență în interiorul lagărului.
Istoricul Lucy Adlington a întrețesut experiențele remarcabile ale croitoreselor și politicile naziste de jaf și exploatare, expunând astfel toată lăcomia, cruzimea și ipocrizia celui de-Al Treilea Reich și oferind cititorilor o perspectivă proaspătă asupra unui capitol mai puțin cunoscut al celui de-al Doilea Război Mondial și al Holocaustului.
Bibliotecara de la Auschwitz
Romanul reda intamplarile din viata Ditei, o copila de 14 ani, care, in blocul 31 de la Auschwitz, a luat in grija cele cateva carti interzise, folosite ca manuale de un grup de adulti, "profesori" ai copiilor deportati.
Blocul 31 era o mica oaza de liniste in interiorul lagarului de concentrare, intrucat aici Fredy Hirsch, un prizonier, a capatat permisiunea sa creeze un spatiu rezervat copiilor, pe care acesta l-a transformat in scoala.
Biblioteca Ditei este cea mai mica din istorie: opt carti, insa una dintre cele mai valoroase, intrucat ea isi risca viata pentru a-i ajuta pe ceilalti ca, prin lectura, sa poata evada din dura realitate.
Cititorul afla, putin cate putin, nu numai povestea Ditei, ci si pe aceea a celorlalti supraveghetori si profesori din blocul 31. Va descoperi Rezistenta si va intelege cum actiona aceasta si, inevitabil, se va confrunta cu doctorul Moarte (Josef Mengele), care trece adesea prin blocul 31, in cautare de noi victime pentru experientele sale macabre, dintre care unele sunt descrise, in detaliu, in carte.
Viața după Auschwitz
Viata dupa Auschwitz este o relatare uimitoare a vietii Evei Schloss, incepand cu anii de dinainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, continuand cu supravietuirea la Auschwitz si, mai tarziu, cu activitatea ei la Fundatia "Anne Franck". Inainte de razboi, in Amsterdam, Eva se imprietenise cu o fetita, Anne Frank. Desi destinele lor au fost diferite, Anne fiind ucisa de nemti, Eva avea sa fie legata pentru tot restul vietii de ea, intrucat mama ei s-a casatorit cu tatal Annei. Dupa incheierea razboiului, Eva isi va reface viata, casatorindu-se si avand 3 copii, va avea propria afacere si se va dedica, alaturi de tatal vitreg, pastrarii memoriei Annei Frank. Va calatori in toata lumea si va face cunoscute ororile din lagarele de exterminare, indemnand lumea sa nu uite tragediile intamplate si sa-si pastreze speranta.
EVA SCHLOSS este o memorialista evreica, supravietuitoare a lagarului de exterminare de la Auschwitz si cofondatoare a Fundatiei "Anne Frank" din Londra.
- Bibliotecara de la Auschwitz
- Dimensiune 140x200
- Număr pagini 432
- Editura RAO
- Autor Antonio G. Iturbe
- Anul publicării 2020
- ISBN 9786060063957
- Scor Bestseller #28 în categoria Carti premiate#288 în categoria Literatura universala#573 în categoria Carti fictiune#820 în categoria Beletristica#2572 în categoria Carti
- Viața după Auschwitz
- Dimensiune 130x210
- Număr pagini 288
- Editura RAO
- Autor Eva Schloss
- Anul publicării 2019
- ISBN 9786060062707
- Scor Bestseller #53 în categoria Istorie#134 în categoria Memorii, biografii si jurnale#303 în categoria Literatura universala#862 în categoria Beletristica#2762 în categoria Carti
- Croitoresele de la Auschwitz
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 432
- Editura Bookzone
- Autor Lucy Adlington
- Anul publicării 2021
- ISBN 9786069748657
- Scor Bestseller #3 în categoria Istorie militara si razboaie#4 în categoria Istorie#13 în categoria Memorii, biografii si jurnale#255 în categoria Carti
- Eu sunt 70072
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 160
- Editura Bookzone
- Autor Lidia Maksymowicz,Paolo Rodari
- Anul publicării 2022
- ISBN 9786069748817
- Scor Bestseller #2 în categoria Istorie militara si razboaie#3 în categoria Istorie#8 în categoria Memorii, biografii si jurnale#203 în categoria Carti
Poti gasi toate cartile scrie de catre Eva Schloss in categoria Eva Schloss astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Paolo Rodari in categoria Paolo Rodari astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Antonio G. Iturbe in categoria Antonio G. Iturbe astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Mihaela Gruescu
4,5⭐ ⛓️Nu vreau să vă distrug plăcerea de a descoperi cu „proprii ochi” povestea Lidiei, așa tot ce pot să vă mai spun este faptul că mărturia protagonistei care reușește să supraviețuiască acelui dureros lagăr trece dincolo de carte, de pagini și ne face să realizăm cât de norocoși suntem că trăim în această perioadă, dar și cât de important este să nu purtăm ură (chiar dacă oamenii din jurul nostru asta oferă) și să vedem întotdeauna binele în lucrurile mai bune sau mai puțin bune care ni se întâmplă. ⛓️Pentru mine va rămâne mereu o carte tulburătoare, plină de emoții, care reușește să facă pielea de găină. Tocmai pentru acest aspect, vă recomand să o citiți pentru că, din punctul meu de vedere, se încadrează la categoria „cărți de citit într-o viață”.
Recenzie pentru cartea Eu sunt 700720
Răspunde
Comentarii(0)
Maria Buzatu
O carte foarte bună care ne da o adevărată lecție de istorie în doar câteva pagini.Informatiile sunt foarte interesante și deloc plictisitoare.
Recenzie pentru cartea Eu sunt 700720
Răspunde
Comentarii(0)
Rona Ilie
M-a impresionat nu doar prin subiectul său, ci și prin modul în care a reușit să creeze o legătură profundă între mine și personajele prezentate. M-am simțit de parcă aș fi fost acolo, trăind alături de aceste femei fiecare cusătură, fiecare moment de disperare și de speranță
Recenzie pentru cartea Croitoresele de la Auschwitz0
Răspunde
Comentarii(0)
Iulia Veleanu
O recomand cu căldură pentru că reușește să surprindă curajul, durerea și speranța într-o poveste emoționantă și profundă🩷
Recenzie pentru cartea Croitoresele de la Auschwitz0
Răspunde
Comentarii(0)
Eva Frank
O carte trista dar superbă!
Recenzie pentru cartea Viața după Auschwitz0
Răspunde
Comentarii(0)
Alexandra Voicu
Am terminat ultimele capitole cu lacrimi in ochi fara sa imi dau seama cat de mult m-a patruns intreaga poveste si cat de impresionant a fost sa aflu toate aceste lucruri. Recomand cartea si desi unele pasaje vor fi greu de citit la finalul ei te vor cuprinde valuri de emotii cum sincer nu am trait dupa ce am citit o carte.
Recenzie pentru cartea Viața după Auschwitz0
Răspunde
Comentarii(0)
Maria Roxana
” E adevărat: cultura nu este necesară pentru supraviețuirea omului, necesare sunt doar pâinea și apa. Este adevărat că omul supraviețuiește dacă are pâine să mănânce și apă să bea, dar mulțumindu-se doar cu atât moare întreaga omenire. Dacă omul nu se emoționează în fața frumuseții, dacă nu închide ochii și nu-și pune în funcțiune mecanismele imaginației, dacă nu este în stare să-și pună întrebări și să întrezărească limitele ignoranței sale, fie că este bărbat sau femeie, atunci înseamnă că nu este o persoană; înseamnă că nimic nu-l distinge de un somon, de o zebră, sau de un bou.”
Recenzie pentru cartea Bibliotecara de la Auschwitz2
Răspunde
Comentarii(0)
Ana Stanciu-Dumitrache
Piele de găină. Nu am cuvinte. "Au fost fericiți, Edita. Dar a durat atât de puțin ... Viața, orice viață, durează foarte puțin. Dar dacă ai reușit să fii fericit, măcar o clipă, a meritat osteneala de a o fi trăit." "O persoană care te așteaptă undeva este o lumânare care se aprinde într-un câmp pe timpul nopții. Poate că nu reușește să lumineze întregul întuneric, dar îți arată drumul de întoarcere acasă.
Recenzie pentru cartea Bibliotecara de la Auschwitz0
Răspunde
Comentarii(0)
119 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.88
40 recenzii
5 stele
35
4 stele
5
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0