Pachet Lumile lui Horatiu Malaele
Talentul Maestrului Horațiu Mălăele strălucește mai puternic ca oricând în aceste bijuterii literare.
Splendoarea și teroarea trecutului prind viață în două povești pline de magie și nostalgie, șlefuite cu atenție de inegalabilul Horațiu Mălăele. Tristețea ploilor și Tehomir te îmbie să explorezi două lumi crepusculare, pierdute în negura istoriei, dar încă vii în amintirea celor care le-au cunoscut.
Talentul Maestrului Horațiu Mălăele strălucește mai puternic ca oricând în aceste bijuterii literare.
Splendoarea și teroarea trecutului prind viață în două povești pline de magie și nostalgie, șlefuite cu atenție de inegalabilul Horațiu Mălăele. Tristețea ploilor și Tehomir te îmbie să explorezi două lumi crepusculare, pierdute în negura istoriei, dar încă vii în amintirea celor care le-au cunoscut.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
4 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Tristețea ploilor
Rezumat Pachet Lumile lui Horatiu Malaele - Horatiu Malaele
„Nu te poți «plictisi» niciodată de «isprăvile» lui Horațiu, pentru că în aura lor te pierzi și te regăsești, te bucuri și oftezi, te amuzi și cazi pe gânduri. O experiență îmbogățitoare!” - Andrei Pleșu
Rezumat Tristețea ploilor - Horațiu Mălăele
O moarte care nu este moarte.
O viață care nu este viață.
Și o iubire care este de fapt totul.
În „Tristețea ploilor”, Horațiu Mălăele se joacă cu frazele și cuvintele cu aceeași ușurință cu cu care se joacă pe scenă cu emoțiile. Astfel, el reușește să redea drama unui personaj paradoxal, un bătrân tânăr, lord însingurat al unei lumi care mai trăiește doar în amintirea sa: Parisul anilor 1930.
O carte în care prezentul și trecutul se împletesc, iar contururile realității se pierd lăsând locul posibilităților infinite ale halucinației și visului, „Tristețea Ploilor” smulge de sub roțile istoriei un oraș al luminilor, al artei și al iubirilor fulgerătoare, oferind cititorilor șansa să descopere o nouă fațetă a prozatorului Horațiu Mălăele, creator desăvârșit de personaje și de lumi.
„Vara lui ’38 fusese fierbinte, neprietenoasă. Toamna, ca de fiecare dată, un dar ceresc. Ceața dimineților, străzile îngropate în frunze galben-aurii sau roșii ca amurgul, singurătatea platanilor, fumul castanelor coapte, tristețea ploilor fac din Paris locul miraculos în care viața te ajută să umbli la braț cu nostalgia.”
Destinul îl poartă pe Titu din mahalalele marcate de sărăcie și cruzime ale Bucureștiului interbelic într-un Paris învăluit în promisiunile tinereții și ale iubirii. Centagenar, el își trăiește ultimele zile la granița dintre realitate și halucinație, cufundat în amintiri și regrete. Prin ochii săi încărcați de nostalgie, cititorii sunt invitați să descopere tot farmecul boemei pariziene din pragul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și drama unei vieți netrăite, a unui univers pierdut pentru totdeauna în negura vremii.
Rezumat Tehomir - Horațiu Mălăele
„Când apusul îi face umbra tot mai lungă și viața începe să aparțină imprevizibilului, omul se apucă, din tainice motive, să lase cui va dori mărturii ale trecerii lui. Oaie temătoare, aparținătoare turmei, fac și eu același lucru, smulgând din temnițele ucigașe ale memoriei această poveste din vremea unei copilării miraculoase, trăită în mocirla unei lumi aflate la răscruce. Nu vă îndoiți, tot ceea ce veți citi s-a întâmplat aievea!” - Horațiu Mălăele
Tehomirul lui Horațiu Mălăele este o lume în care legendele prind viață, unde semnele nefaste și evenimentele miraculoase anunță prefacerile dureroase prin care vor trece sătenii atunci când Istoria neîndurătoare le va bate la poartă, aducând schimbări și suferință. În acest sat îngropat între dealuri și tradiții, prezența fantasticului este singurul lucru care îi mai poate face pe oameni să uite de răul cel mare, lacom și nevăzut, ce stă la pândă, cu ochii pe pământurile lor.
Însă vraja Tehomirului se risipește sub presiunea terorii anilor '50, iar odată cu dezvrăjirea sa, protagonistul lasă în urmă ultimele vestigii ale copilăriei.
Fragmente:
„Parisul sfârșitului de an ’37, cu toate plăcutele lui capcane, era mult mai excitant. Prin cafenele și baruri, fără să-i cauți, îi puteai zări pe Chagall, Miró sau Giacometti. Americanii, Hemingway, Orwell și Fitzgerald, pe muzică de jazz, ridicau baricade împotriva războiului civil din Spania, în timp ce, în rue des Grands Augustins, Picasso termina celebrul tablou Guernica pentru a-l expune la Expoziția
Universală. În același timp, Dalí cu o mână își arcuia mustața, cu alta mângâia creștetul Galei, iar cu cealaltă semna tabloul Lebede reflectându-se ca elefanți. Dimineața devreme, Joyce irlandezul putea fi zărit trecând îngândurat pe sub zidurile catedralei Notre-Dame cu două baghete în mână. Pe unde apucau, dadaiștii se duelau cu suprarealiștii, literații cu literații, teatrofilii cu teatrofagii, revolte, scandaluri și tot bâlciul anilor nebuni. Reprezentația orașului mi s-a părut înmiit mai folositoare decât programa și didacticismul.” - Tristețea ploilor
„Îmbrăcat într-un cămeșoi simplu, bătrânul observă uluiala noastră. Dispăru câteva secunde în întunericul camerei și reveni îndesându-și pe cap cu amândouă mâinile coroana regală, ca să vedem și noi, rătăciții rătăciților, uluiții uluiților, o dată pentru totdeauna, care-i simbolul autorității absolute și cine-i regele nostru de ieri, de azi și de-a pururi.
Orga se opri sfâșietor și o liniște ca dinaintea facerii lumii îi luă locul, anume parcă să-l salute și ea pe nemuritorul suveran al palatului luminii, în această trecere prin apele văzduhului.” - Tehomir
- Tristețea ploilor
- Dimensiune 120X185
- Număr pagini 88
- Editura Bookzone
- Autor Horatiu Malaele
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303052090
- Scor Bestseller #1 în categoria Proza scurta si antologii#5 în categoria Literatura romana#23 în categoria Fictiune literara#44 în categoria Literatura contemporana#51 în categoria Beletristica#212 în categoria Carti
- Tehomir
- Dimensiune 120X185
- Număr pagini 72
- Editura Bookzone
- Autor Horatiu Malaele
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303052380
- Scor Bestseller #2 în categoria Proza scurta si antologii#8 în categoria Literatura romana#27 în categoria Fictiune literara#48 în categoria Literatura contemporana#57 în categoria Beletristica#233 în categoria Carti
Barbu Cristi
Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost felul în care Mălăele a folosit povestea pentru a explora legătura strânsă dintre oameni și pământ, dintre trecut și prezent. Cartea mi-a oferit o introspecție neașteptată asupra modului în care tradițiile și superstițiile pot modela identitatea unei comunități.
Recenzie pentru cartea Tehomir1
Răspunde
Comentarii(0)
Oprea Alexandru
Mi-a plăcut mult această luptă între sacru și profan, între vechi și nou, și o recomand pentru că m-a făcut să mă gândesc la felul în care propriile mele rădăcini culturale sunt afectate de prezent.
Recenzie pentru cartea Tehomir0
Răspunde
Comentarii(0)
Mihaela Istrate
Cartea m-a prins prin această combinație de mister și realism, oferindu-mi o lectură care m-a făcut să reflectez la fragilitatea tradițiilor în fața schimbărilor istorice inevitabile.
Recenzie pentru cartea Tehomir0
Răspunde
Comentarii(0)
Bicaz Xenia
Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la „Tehomir” a fost talentul lui Mălăele de a crea o lume vibrantă, aproape mitică, care trece prin suferințe istorice devastatoare.
Recenzie pentru cartea Tehomir0
Răspunde
Comentarii(0)
Alexandrescu Doina
O minune de poveste, asa de frumos scrisa si asa de aproape adevarata pina la ultimile pagini, am ris si am plins, am trait cu ochii deschisi fiecare amintire a tinarului/batrinului Caius. Horatiu Malaele, nu numai un minunat actor, caricaturist, dar si un scriitor talentat, sanatate multa si sa ne mai bucure cu multe alte povesti.
Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor0
Răspunde
Comentarii(0)
Dana Bob
Personajul principal, Titu, te face să reflectezi asupra trecerii timpului și a regretelor care se adună de-a lungul unei vieți. E o carte pe care o recomand pentru sensibilitatea ei și pentru felul în care te face să te pierzi în amintiri și gânduri
Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor0
Răspunde
Comentarii(0)
Laura Ciuc
Este o carte care îți dă de gândit. Mi-a placut foarte mult, iar prețul este foarte bun
Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor0
Răspunde
Comentarii(0)
Rodica Milan
Parisul anilor '30 prinde viață în paginile cărții, iar întâlnirile cu figuri celebre precum Hemingway sau Dalí aduc o savoare aparte lecturii. Titu, protagonistul, m-a fascinat prin felul său de a se pierde între amintiri și vise, între realitate și halucinație
Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor0
Răspunde
Comentarii(0)
55 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.95
21 recenzii
5 stele
20
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0