Jacques SaloméSylvie Galland

Pachet Cunoasterea de sine

PRP: 80 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
64 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Curajul de a fi tu insuti - Editia a IV-a

Format
130x200
Număr pagini
160
Editura
CURTEA VECHE
Autor
Jacques Salomé
Anul publicării
2019
ISBN
9786064402363
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Cunoasterea de sine - Sylvie Galland, Jacques Salomé

Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege - Ediția a IV-a

Pe drumul veșnic deschis al cunoașterii de sine și al întâlnirii cu ceilalți, pășim pe nisipuri mișcătoare. Înaintăm, fragili și șovăielnici, permanent în bătaia pericolelor de tot felul: traume, răni nevindecate, violențe și înfrângeri care ne aruncă în tăceri toxice, devoratoare. Dar pe acest traseu plin de capcane, dușmanul cel mai aprig ne suntem chiar noi înșine – ne autosabotăm.
Jacques Salomé ne propune o abordare cu totul diferită a comunicării. Ne îndeamnă să ne curățăm conductele relaționale atât de zgura autoînvinovățirii, cât și de cea a acuzațiilor aruncate semenilor. Să ne așezăm în legăturile noastre cu ceilalți exact așa cum suntem – nici mai buni, nici mai răi. Dacă ne parcurgem drumul cu o imagine de sine asumată, nedeformată, cresc șansele de a ne alege reperele corecte și de a stabili relații mai trainice și mai sănătoase cu cei pe care îi prețuim.

Curajul de a fi tu însuți - Ediția a IV-a

La fel cum organismul uman este străbătut de vase sangvine prin care aleargă seva vieții, și imensul organism social se articulează pe o rețea țesută din ființe umane care stabilesc legături și schimburi. Prin această rețea gânditoare circulă fluidul vital fără de care nu am putea concepe ideea de întâlnire sau de relaționare cu semenii: comunicarea. A-i cunoaște principiile și a le folosi cu înțelepciune înseamnă a croi o cale prin vârtejul diferențelor dintre noi – o necesitate și o artă deopotrivă.

Jacques Salomé ne întredeschide o fereastră către arta de a comunica până la nivelurile profunde ale conștiinței, inspirându-se din provocările de zi cu zi ale vieții contemporane și amprentându-și discursul cu veșnica lui „stare poetică“.

JACQUES SALOMÉ (n. 1935) este psihosociolog, formator, scriitor și poet. Și-a obținut licența în psihiatrie socială la École des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare în relații interumane „Le Regard fertile“ de la Roussillon-en-Provence și a predat vreme de cincisprezece ani la Université de Lille III.

Filiația sa teoretică se revendică din curentul psihologiei umaniste, inițiat de Carl Rogers. La începutul carierei în relațiile interumane s-a folosit de psihanaliză, mergând în direcția propusă de Milton Erickson, pentru care subconștientul este un rezervor de resurse, nu o componentă întunecată a psihicului. În primele sale cursuri de formare, Jacques Salomé a folosit tehnici corporale ca Rebirth, bioenergia sau mijloacele de expresie scenică precum psihodrama.
Aceste numeroase experiențe l-au condus în timp la elaborarea unei metode personale: ESPERE (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relațională Esențială), un sistem teoretic și practic, constând în concepte și instrumente proprii. A format până în prezent peste 60 000 de asistenți sociali, medici, psihologi și consultanți. A ținut conferințe, cursuri de formare și are discipoli (moderatori în metoda ESPERE și formatori de moderatori) în Franța, Belgia, Canada, Elveția, Insulele Réunion. A semnat de-a lungul timpului cronici permanente în reviste de referință din presa franceză și canadiană.
A scris 70 de cărți și este coautor al unor lucrări de referință despre comunicare și cuplu, teoretician în cadrul Asociației pentru Comunicare Relațională prin Ascultare Activă. Cărțile sale au fost traduse în 27 de limbi, inclusiv în limba română.
Dintre cărțile semnate de el, la Curtea Veche Publishing au mai apărut: Vorbește-mi... am atâtea să-ți spun; Un strop de eternitate; Ghid de supraviețuire în universul profesional; Cum să ne mărturisim iubirea; Întâlniri cu femei-fântână; Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege; Ce-ar fi dacă ne-am inventa propria viață?; Mami, tati, mă auziți?; Singurătatea în doi nu e pentru noi.

În februarie 2014 a suferit un sever accident vascular cerebral, care i-a afectat centrul vorbirii. În prezent, la vârsta de 83 de ani, se reface și întâmpină cu deschidere această nouă provocare din viața sa cu ajutorul soției lui, Valeria, încredințat de faptul că bolile sunt limbaje simbolice care ne ajută să strigăm și să tăinuim deopotrivă insuportabilul din noi și că suferința scoate la lumină posibilitățile nebănuite ale ființei.

Recomandări

+
=
PRP: 147.00 Lei
104.20 Lei
Economisești 42.80 Lei !
+
=
PRP: 199.90 Lei
143.90 Lei
Economisești 56.00 Lei !
+
=
PRP: 184.00 Lei
108.90 Lei
Economisești 75.10 Lei !
Detalii produse
Despre Sylvie Galland
Sylvie Galland
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Sylvie Galland inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Sylvie Galland se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Sylvie Galland. Fiecare carte scrisa de Sylvie Galland este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Sylvie Galland in categoria Sylvie Galland astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Jacques Salomé
Jacques Salomé
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Jacques Salomé inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Jacques Salomé se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Jacques Salomé. Fiecare carte scrisa de Jacques Salomé este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Jacques Salomé in categoria Jacques Salomé astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

5

4 recenzii

5 stele

4

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


M

Madalina Duma

Am găsit în această carte multe demersuri de îngrijire a relației cu sine, cât și cu ceilalți. Am notat multe idei despre cum să mă apăr de terorismul relațional, dar și despre cum să nu îl practic. Consider propunerile și relatările foarte utile în căutarea adevărului despre sine, cât și a unor tehnici de poziționare în dialog astfel încât autenticitatea și fidelitatea față de sine să învingă.

Recenzie pentru cartea Daca m-as asculta, m-as intelege - Editia a IV-a

0

Răspunde

Comentarii(0)

S

Silvia Bălan

E o carte care subliniază anumite aspecte de care poate eram constienta, dar nu le dadeam mare atentie. Foarte buna, o recomand oricui considera ca nu ajuns la un nivel foarte ridicat de autocunoaștere si care doreste sa mai invete cate ceva.

Recenzie pentru cartea Daca m-as asculta, m-as intelege - Editia a IV-a

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Aura Filipovici

Recunosc ca am achizitionat cartea cucerita fiind de titlu. Parcurgerea ei insa m-a purtat in toate starile: mandrie, rusine, dorinta de a ma schimba, intelegere si multe altele. Nu ai cum sa citesti cartea asta fara sa vrei sa notezi, sa subliniezi sau sa revii la anumite pasaje. Cu siguranta, nu este o carte de citit o data, e un instrument suport de studiu asupra ta, a tuturor aspectelor la care ai de lucrat, de reflectat.

Recenzie pentru cartea Daca m-as asculta, m-as intelege - Editia a IV-a

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Madalina Duma

Cartea este frumoasă și utilă, însă doar un pas către progres (sunt necesare și celelalte cărți, sau inițiere prin cursuri). Eu învăț deja metoda ESPERE și am început să fiu atentă la multe aspecte ale comunicării relaționale, la cum comunic eu cu ceilalți și cum o fac ceilalți cu mine. Pentru cine este interesat cum poate gestiona mesajele negative, atât în timpul unei conversații, cât și cele pe care le purtăm cu noi din situații trecute, recomand să participe la cursuri de comunicare relațională în metoda ESPERE. Acesta este un mic aspect al celor învățate, scopul fiind de a avea curajul de a fi tu însuți, cu respect față de partenerul cu care comunici, și în cele din urmă, de a avea relații îngrijite în care comunicăm autentic

Recenzie pentru cartea Curajul de a fi tu insuti - Editia a IV-a

0

Răspunde

Comentarii(0)

BestSeller
-40%
Corpul nu uita

Corpul nu uita

PRP: 46 Lei 27.6 Lei
-40.7%
-40.8%
Te-a sedus si s-a dus

Te-a sedus si s-a dus

PRP: 49 Lei 29 Lei
-12.3%
Dansul fricii

Dansul fricii

PRP: 44 Lei 38.6 Lei
-25.1%
In umbra lui Saturn

In umbra lui Saturn

PRP: 43 Lei 32.2 Lei
-40%
Impaca-te cu trecutul

Impaca-te cu trecutul

PRP: 42 Lei 25.2 Lei
-20%
E posibil sa gresesc

E posibil sa gresesc

PRP: 45 Lei 36 Lei
-25%
Pachet Femeia irezistibila

Pachet Femeia irezistibila

PRP: 111 Lei 83.3 Lei
-17.6%
O abordare respectuoasa

O abordare respectuoasa

PRP: 39 Lei 32.15 Lei
-15%
Arta de a vorbi in public

Arta de a vorbi in public

PRP: 49.95 Lei 42.46 Lei
-15%
What if? 2

What if? 2

PRP: 69 Lei 58.65 Lei
-25%
-25.2%
Pachet Femeia fatală

Pachet Femeia fatală

PRP: 126.9 Lei 94.9 Lei
Nou
-10%
În adâncul sufletului

În adâncul sufletului

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
Nou
-20%
Ghidul familiei imperfecte

Ghidul familiei imperfecte

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-18.4%
Față în față cu furia

Față în față cu furia

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-59.4%
BestSeller
-20.4%
PRP: 80 Lei

64 Lei